Sectoarele 2 și 3 au fost afectate în ultimele zile de o avarie produsă la CET Sud și au rămas în multe zone fără apă caldă. Dacă în unele zone situația s-a remediat, în multe locuri din sectorul 2 însă încă nu a fost repornită alimentarea cu agent termic. Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu spune că situația nu ține de el și nu are vreo pârghie în a rezolva problemele și a dat detalii despre ce încercări se fac pentru remedierea problemelor.

Radu MihaiuFoto: Facebook

„Ştiu că nu este apă caldă. Ştiu că nu este căldură. Ştiu că, deşi a venit primăvara, încă e frig şi că pentru a face baie/duş, suntem nevoiţi să încălzim apa. Da, ştiu că, deşi responsabilitatea încălzirii este la primăria generală, acest lucru nu ne încălzeşte pe niciunul din cetăţenii sectorului 2. Ştiu că degeaba vă spun despre avaria de la CET Sud, că se așteaptă soluții, nu doar prezentarea problemelor. Ştiu că cel mai simplu ar fi să tac din gură referitor la această problemă, pe care, în mod obiectiv, nu am cum s-o rezolv, pentru că nu am nicio atribuţie şi nicio pârghie”, a scris Radu Mihaiu duminică seara pe contul său de Facebook.

„Sunt însă dator faţă de voi să vă spun adevărul: situaţia este foarte grea. La CET Sud temperaturile cresc uşor. Mare parte din problemele din sectorul 3 s-au rezolvat, dar în sectorul 2 încă sunt probleme (pentru că se află mai departe faţă de CET şi noi nu avem un CET al nostru). Săptămâna asta s-a pus accentul pe apă caldă, pentru că a fost mai cald afară, iar ieri și azi s-a încercat și puțină căldură. În Titan, Vitan, Pantelimon a fost ceva, dar în Colentina aproape deloc”, a spus Mihaiu.

Potrivit acestuia, se încearcă suplimentarea cu agent termic de la alte CET-uri, „dar şi acelea sunt aproape de maxim”.

„Sunt oameni care muncesc mult să repare ceea ce nu s-a făcut anul trecut şi asta nu se va rezolva peste noapte. Oricât de greu ar fi, am promis, ca politician, că voi fi onest. Şi asta e situaţia onestă: vom mai avea un timp probleme. Vom trece peste această nouă avarie cât se poate de repede. Apoi vom funcţiona din nou pe perfuzii, până când primăria generală va reuşi să repare serios ţevile neglijate atâta timp”, a mai scris primarul sectorului 2.