Primăria Capitalei discută cu Compania Națională de Investiții (CNI) și cu primăriile de sector despre realizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Motivul, susține Nicușor Dan, Primăria nu are bani.

Pasaj Doamna Ghica 14Foto: Hotnews

​„Conturile Primăriei sunt în continuare blocate. Foarte foarte probabil nu o să existe bani în bugetul Capitalei nici pentru proiectul de la Dna Ghica, nici pentru sălile pentru sport. Sunt în discuții cu primarii de la sectoare pentru investițiile de la școli pe care primăria Capitalei le-a început. Pentru Pasajul de la Dna Ghica suntem în discuții ca aceste lucrări să fie realizate fie de CNI, fie de Primăriile de sector. Nu e normal ca bucureștenii să sufere pentru că există niște datorii la nivelul Primăriei”, a declarat luni Nicușor Dan.

Pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica, despre care fostul primar Gabriela Firea promitea că va fi gata toamna anului trecut, ajunsese în decembrie la 40% stadiu de execuție. Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei, structura de rezistență a pasajului (picioarele podului) și devierea rețelelor de utilități este aproape gata, însă structura metalică (tablierul) lipsește deoarece contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat pe 21 august, a fost sistat din lipsa banilor. Termenul de finalizare este 5 mai 2021, însă nu e clar dacă poate fi respectat.