Senatoarea PSD Gabriela Firea afirmă, într-un drept la replică remis HotNews.ro, că datoriile Primăriei Capitalei către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „aduc aproape de colaps activitatea sa și pun în pericol deplasarea cetățenilor în zona metropolitană”, în condițiile în care „firmele de transport care fac parte din ea, și nu doar STV (societatea de transport a orașului Voluntari, n.r.), nu mai au resurse pentru continuarea transportului public în zona București-Ilfov pe care îl susțin de luni de zile singure”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gabriela Firea afirmă că, în perioada mandatului său de primar al Bucureștiului, „a fost înființată, pe model european, Asociația de dezvoltare intercomunitară pentru transport public în comun București - Ilfov, astfel încât să fie asigurat transportul călătorilor în Capitală și în zona metropolitană”, „un proiect foarte apreciat de cetățeni”. Fostul primar, în prezent senator PSD, mai spune că „Primăria Capitalei nu a efectuat nicio plată către Primăria Voluntari”.

Iată mai jos dreptul la replică al Gabrielei Firea la articolul „EXCLUSIV Primăria Capitalei a plătit în mandatul Gabrielei Firea peste 60 milioane lei către firma de transport a primăriei Voluntari pentru cursele regionale București-Ilfov”:

„În legătură cu articolul publicat de dvs pe tema plăților pe care Primăria Capitalei le face la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București Ilfov, va informez că:

Articolul încearcă să prezinte eronat, cu rea credință, activitatea acestei asociații de dezvoltare de care depinde însuși transportul zilnic al cetățenilor din județul Ilfov, dar și al celor din București, înspre și dinspre locurile de muncă.

În acest moment, datoriile Primăriei Capitalei către această asociație aduc aproape de colaps activitatea sa și pun în pericol deplasarea cetățenilor în zona metropolitană, deoarece firmele de transport care fac parte din ea, și nu doar STV, nu mai au resurse pentru continuarea transportului public în zona București-Ilfov pe care îl susțîn de luni de zile singure.

Primăria Capitalei NU A EFECTUAT NICIO PLATA CĂTRE PRIMĂRIA VOLUNTARI.

Va reamintesc că în timpul mandatului meu a fost înființată, pe model european, Asociația de dezvoltare intercomunitară pentru transport public în comun București - Ilfov, astfel încât să fie asigurat transportul călătorilor în Capitală și în zona metropolitană. Un proiect foarte apreciat de cetățeni.

La ADI-ul de transport au aderat Primăria Capitalei prin STB, CJ Ilfov și cele 40 de UAT-uri componente ale zonei metropolitane.

Flota de autobuze este asigurată de STB și cele câteva societăți din județul Ilfov care dețineau sau și-au achiziționat autobuze.

Procesul de lărgire a flotei este unul permanent, oricare dintre UAT -uri, pe măsură ce achiziționează, poată intră cu o contribuție de autobuze pe traseele asigurate de ADI-ul de transport.

90% din cheltuieli sunt asigurate de PMB, 10% de Ilfov, așa cum s-a fost votat la momentul constituirii asociației.

Fiecare societate de transport care prestează în beneficiul ADI-ului primește cota parte din sume, în funcție de contribuția la traseu.

Senator PSD Gabriela Firea”