UPDATE Mii de blocuri din Sectoarele 2 și 3 din București nu au apă caldă și căldură la parametri din cauza a două avarii la rețeaua de distribuție

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:34 Actualitate | Administratie Locala


Calorifer rece
Foto: Hotnews
Mii de blocuri din Sectoarele 2 și 3 din București nu au apă caldă și căldură sau agentul termic este furnizat sub parametri din cauza a două avarii produse la rețeaua primară de furnizare a agentului termică aflată în administrarea Primăriei Capitalei. Blocurile din Sectorul 2 sunt în această situație din cauza unei avarii la Magistrala I - CET SUD, produse sâmbătă, iar pe site-ul furnizorului se arată că va fi remediată duminică, până la ora 24.00

Blocurile din Sectorul 3 au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la rețeaua termică primară DN 1000 din B.dul Nicolae Grigorescu, duminică dimineață. Pe site-ul Termoenergetica se precizează că bucureștenii afectați vor avea apă caldă și căldură până la finalul zilei.

”Este vorba despre o avarie majoră la magistrala I Sud, de fapt sunt două, un mare și una mai mică, pe același tronson. Tronsonul a fost izolat, în momentul de față se intervine pentru remedierea avariilor. Estimăm că undeva în jurul orei 24.00 va fi totul gata și începem încărcarea. Punctele termice vor fi încărcate treptat, sperăm că în timpul nopții sau cel târziu mâine dimineață absolut toate punctele termice vor funcționa normal. Avaria s-a produs din cauza rețelei foarte vechi. Apar avarii tot timpul. De multe ori sunt mici, de data aceasta este una mare din păcate. Este o gaură cât o minge de handbal. Nu au apă caldă și căldură deloc peste 400 de blocuri, dar alte sute au agent termic sub parametri”, a declarat pentru HotNews.ro, Adrian Gâtlan, director general adjunct al Termoenergetica.


Vezi aici lista completă cu blocurile care nu au apă caldă și căldură.

Lista se actualizează în timp real.

În București, cerul va fi noros iar în cursul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ, potrivit prognozei speciale pentru București a Administrației Naționale de Meteorologie.

Se va depune un strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8...15 cm și posibil peste 15...20 cm.

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări, cu viteze în general de 35...45 km/h, iar temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.


La începutul lunii decembrie aproape 3000 de blocuri din București, Sectoarele 2, 3, 4 și 5, au rămas câteva zile fără apă caldă sau căldură ori agentul termic nu era livrat la parametri, din cauza unei avarii la CET SUD.

Atunci, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că problemele cu furnizarea apei calde şi a căldurii în București sunt cauzate de modul în care a fost gestionată termoficarea de către foştii edili Gabriela Firea şi Sorin Oprescu.

"Problema cu apa caldă şi căldura din Bucureşti se datorează în proporţie de 70% Gabrielei Firea şi în proporţie de 30% lui Sorin Oprescu", a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

El a spus că, încă din timpul campaniei electorale, a anunţat că în Bucureşti se vor înregistra "sute de avarii" şi că autorităţile vor interveni pentru a le remedia cât mai rapid.
Ce a făcut primarul Nicușor Dan pe partea de termoficare

Pe 10 noiembrie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea principală de termoficare. Valoarea contractului este de 1,6 miliarde lei din care 1,3 miliarde fonduri europene nerambursabile. Lucrările vor începe anul următor, după finalizarea procedurilor de achiziție publică pentru selectarea constructorului. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat la semnarea contractului că pe lângă contractul semnat, Primăria Capitalei va mai beneficia de o finanțare suplimentară de 200 milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru modernizarea rețelei de termoficare.

Pe 11 decembrie, Guvernul a anunțat că dă 20 milioane de lei din fondul de rezervă ca Primăria Capitalei să plătească firmele cu care Termoenergetica are contract, ca să intervină mai repede la avarii, iar CET-urile vor închiria de pe piață capacități suplimentare modulare pentru a furniza o temperatură mai mare care va suplini pierderile din rețea.

Pe 21 decembrie, majoritatea PNL, USR-PLUS din Consiliul General a desemnat reprezentanții municipiului București în Adunarea Generală a Acționarilor a companiilor municipale și a celorlalte companii unde CGMB este acționar, inclusiv la Termoenergetica. Acesta este primul pas pentru schimbarea conducerii actuale a societăților comerciale și înlocuirea oamenilor puși de fosta majoritate PSD din CGMB și de Gabriela Firea. Directorul general al Termoenergetica este în continuare Alexandru Burghiu, numit de vechea administrație.

Pe 13 decembrie, într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan explica pașii făcuți pentru redresarea sistemului de termoficare.

”Iată ce am făcut, în colaborare cu Guvernul, în 6 săptămâni de când am preluat mandatul:
1. Am semnat contractul pentru 300 milioane euro bani europeni pentru modernizarea rețelei
2. Avem, de asemenea, alocați 200 milioane euro prin PNRR pentru modernizarea rețelei
3. Vom primi 20 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru contractarea, în regim privat, a unor echipe suplimentare de intervenție la avariile care au loc în prezent
4. Am compensat 300 milioane lei datorii către Elcen. În consecință, Elcen va ieși din insolvență
5. Elcen va accesa 370 milioane euro pentru modernizarea centralelor proprii (bani imposibil de accesat în perioada în care societatea a fost în insolvență). Noua tehnologie reduce costurile, reduce poluarea și, foarte important, permite revenirea mult mai rapidă în caz de avarii., a scris Nicușor Dan.


Despre sistemul de termoficare

De sistemul de alimentare cu energie termică al Municipiului Bucureşti beneficiază circa 1.200.000 locuitori (aproximativ 50% din populația Bucureştiului), respectiv 562.000 apartamente aflate în 8.200 blocuri şi 600 imobile, 5.600 instituții bugetare, agenți economici şi sere.

Instalaţiile sistemului centralizat de alimentare cu energie termică aflate în exploatarea RADET, se compun din:
46 centrale de cvartal şi o centrală termică de zonă;
rețelele termice primare - 987,34 km;
puncte termice și module termice - 1.012 buc.;
rețele termice secundare - 2.964,64 km.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


32510 vizualizari

 • +11 (43 voturi)    
  Vă promitem apă caldă (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:38)

  Shaolin [utilizator]

  "Nici nouă nu ne vine să credem că e nevoie să vă promitem așa ceva."

  Afiș electoral USR+.
  • +14 (42 voturi)    
   Firea someaza primaria (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:57)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

   sa dea apa calda, doar pt asta a cheltuit, nu-i asa, un miliard de euro infiintand firmele (cu personal)psd din subordinea primariei..
   • -19 (39 voturi)    
    Daca personalul (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:03)

    Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Firmelor a fost PSD-ist, acum este USR-ist, ca s-a schimbat peste tot vechea conducere si angajatii PSD-isti au fost dati afara si inlocuisti cu cei PNL-isti si USR-isti.
   • -1 (23 voturi)    
    Se pare (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:17)

    Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    ca ironia nu are succes la postacii psd
    • -5 (33 voturi)    
     N-ai apa calda? Dar ce conteaza? (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:26)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

     N-ai apa calda? Dar ce conteaza?

     Pungusor Ban a mai salvat de la demolare un cotet de caine! Cu grafitti incorporat, monument istoric si de arhiectura!
  • +7 (43 voturi)    
   Romanii platesc caldura Bucurestenilor 200 mil eur (Duminică, 10 ianuarie 2021, 14:32)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

   200 milioane de euro / an plateste toata Romania pt ca Bucurestenii racordati la sistemul COMUNIST sa se incalzeasca iarna

   asta e cifra oficiala data de Nicusor Dan.

   reteaua de apa calda a Bucurestiului e plina de gauri iar randmentul ei e de 50% adica doar jumatate din apa pompata in retea ajunge la consumatori, restul se pierde pe drum

   bagam bani intr-o gaura neagra
   • -1 (21 voturi)    
    Cam 10 mil doze vaccin Moderna. (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:37)

    Marionette [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    Sau 20 milioane doze Pfizer. Practic cu cat sunt subvenționați anual bucureștenii din banii contribuabililor puteam face vaccinarea întregii tari.
   • -1 (27 voturi)    
    Nu toti romanii platesc subventia, (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:00)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    ci firmele si oamenii ale caror impozite locale se colecteaza in Bucuresti.
    Bucurestiul e singurul oras din tara care are venituri suficient de mari si isi permite sa acorde subventii la caldura si apa calda...dar subventia e tot din venitul orasului, nicidecum sa nu credem ca se iau bani de la orase din Moldova sa se dea in Bucuresti, (sau altfel).
    • -1 (27 voturi)    
     FALS. Banii vin de la guvern! (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:08)

     Kivek [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Banii pt subventia orasului Buc vin de la BUGETUL Romaniei, de la guvern, nu de la impozitele orasului.
     • +1 (13 voturi)    
      daca as plati (Duminică, 10 ianuarie 2021, 18:19)

      Loyola [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

      doar ceea ce intra in caloriferele mele , suma nu ar fi mult mai mare decat cea platita acum.
      Subventia nu acopera caldura mea ci pierderile din retea, reparatiile, salariile nesimtite ale conducerilor regiilor care produc aceasta caldura.
      Crede-ma ca ar fi mult mai simplu sa accesam ca asociatie de locatari un imprumut pentru instalarea unei microcentrale pentru apa calda si caldura decat sa platim si sa nu avem aceasta apa calda si acesta caldura. Deci nu traiesc din banii tai , banii tai platesc coruptia si nepasarea unei administratii de 30 de ani incoace.
     • -1 (1 vot)    
      la cât de multe (Luni, 11 ianuarie 2021, 9:47)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

      văd că știi, mă mir că nu ai fost cooptat la Ministerul de Finanțe, sau poate chiar ministru.
    • +4 (20 voturi)    
     Dacă e așa cum spui este mai grav ! (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:35)

     S-ionel [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     De sistemul termoficat beneficiază 50% dintre bucureșteni se spune în articol. Asta înseamnă ca 50% dintre bucureșteni plătesc căldura pentru ei și pentru ceilalți care sunt subvenționați ! De ce nu primesc subvenții și cei neracordați la sistem ??? Cei care suferă acum primesc cât plătesc ! Ar putea să-si instaleze centrale individuale cum au ceilalți 50% ! Dar preferă această situație !
     • -4 (10 voturi)    
      E chiar mai grav! (Duminică, 10 ianuarie 2021, 20:30)

      NME [utilizator] i-a raspuns lui S-ionel

      Din subvenție se plătește și transportul în comun! De ce toți locuitorii orașului plătesc acea subvenție, chiar dacă unii au mașină proprie și nu folosesc autobuzele publice?
      Sau, din impozite se plătesc profesorii! De ce să mai plătesc eu un profesor, dacă ai mei copii au terminat deja școala?
      Să plătesc medicii? Eu nu m-am mai îmbolnăvit de mult timp (în sensul să fiu internat în spital, adică). Plătesc degeaba medicii, nu-i așa?
      Pompierii, la fel. Am avut grijă și nu mi-am dat foc la casă. De ce să mai plătesc pompierii?
      Parcările se fac din bani publici, adică din impozite! N-am mașină, de ce să plătesc parcări?

      Pricepi acum?
      Tu plătești o grămadă de bani pentru ceva ce nu folosești direct tu, dar folosesc alții. Asta înseamnă să trăiești într-o comunitate, să te gândești și la cel de lângă tine.
      Vrei să nu mai plătești nimic din ce nu folosești tu? Mută-te în munți, într-o peșteră, iar banii pe care-i câștigi cumva îi folosești doar pe ce ai tu nevoie. Dar cât timp trăiești într-o comunitate, banii tăi sunt folosiți de aleșii locali pentru proiecte ale comunității respective.
      • -1 (3 voturi)    
       Dacă gândești așa întoarce-te în comunism ! (Duminică, 10 ianuarie 2021, 21:51)

       S-ionel [utilizator] i-a raspuns lui NME

       Și da , fiecare ar trebui să plătească doar ce și cât folosește ! Pe acest motiv se strâng munți de bani din care unii fură cât pot iar alții doar cotizează fără să beneficieze cu nimic ! Nu cred că îți convine să plătești fără să beneficiezi de nimic, indiferent ce fel de argumente ai aduce ! Ai fost norocos până acum că ai fost sănătos și nu a fost nevoie de serviciile medicale de la stat ! Că într-un final ai fi ajuns la privat să mai plătești încă o dată serviciile medicale ! Să te văd atunci bolnav și cu toți banii cheltuiți dacă ai mai gândi la fel ! Și da, toate ar trebui plătite integral, transport în comun , pompieri, prin compania de asigurări, medici prin abonament la privat , parcările se plătesc din chiria pe spațiu ! Și da, să trăiești într-o comunitate înseamnă ca toți indivizii să cotizeze și toți să beneficieze la nevoie dar vezi tu, acum nu mai este așa, unii doar cotizează fără să beneficieze (trebuie să mai plătească încă o dată) iar alții doar beneficiază fără să cotizeze ! Dacă-ți dorești o astfel de comunitate sper să te bucuri de ea fiind unul dintre cei care doar cotizează așa cum ai spus !
       • 0 (0 voturi)    
        N-ai înțeles nimic... (Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, 21:40)

        NME [utilizator] i-a raspuns lui S-ionel

        Tu vrei să-ți bagi toți banii în consum, pe modelul „mâncăm bine, înfundăm WC-ul, după noi potopul”.
        Eu îți spun că mai bine ar fi ca banii ăia să fie investiți, ca să genereze alți bani.
        O școală, de exemplu, generează investiții, deorece elevii (bine, vorbesc de unii care chiar au mers la școală și-au priceput ceva din viața asta, nu de foști comuniști care nu știu decât să-i înjure pe cei care nu le împărtășesc opiniile) vor ști cu ce se mănâncă economia și vor aduce bani. Sau parcările, care vor elibera banda 1 și vor duce la creșterea afacerilor... Chiar dacă n-ai mașină și te plimbi doar cu transportul public, o parcare publică te va ajuta și pe tine, ca să nu mai stai blocat în trafic. Sau invers, dacă ai mașină, transportul public va degaja banda de circulație de unii care vor prefera autobuzele.

        Pe când tu urli că vrei ca banii tăi să fie folosiți strict pentru tine. Să stai blocat în mașină, la fel ca alții, pentru că transport în comun nu există, pentru că așa vrei tu!, sau să stai blocat în autobuze, pentru că alții au parcat „dăcât” cinci minute pe prima bandă, în total miserupism de vecinii lor.

        „parcările se plătesc din chiria pe spațiu !”
        Locul de parcare costă în jur de 60/80 de lei. Anual. Și tu vrei să-mi spui că din 60 de lei se plătește chiria unui loc public pe care să-ți lași tu tărtăreața? Mai gândește-te, locul ăla de parcare e plătit și de alții...
        După cum nici transportul în comun nu costă doar 1,3 lei!
        Și nici pompierii nu vin pe gratis, că-s serviciu de utilitate publică, iar dacă ar veni doar la ăia care au bani, Bucureștiul ar lua foc complet în două săptămâni!

        Mai gândește înainte să deschizi gura, „neomarxistule”, că-ți garantez eu că nu doare!
        Dar nah, tu ești definiția de caz a analfabetului funcțional. Și sper să nu mi-o iei în nume de rău, ci să bagi la cap și să-ți pui creierul la muncă...

        PS. „Botniță” porți?
   • +8 (20 voturi)    
    hei (Duminică, 10 ianuarie 2021, 17:56)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    Toate lumea spune vrute si nevrute aici. Gata cu tampeniile!
    Solutia e simpla: Primaria Bucurestiului sa lanseze un program de tranzitie de la CET-uri la centrale de bloc, in care fiecare asociatie de proprietari sa-si instaleze centrala termica si de apa calda in bloc cu ajutor financiar de la primarie. Ajutorul nu va acoperi 100%, ca e nevoie si de putina responsabilizare. E absurd sa stai sa te plangi ca nu-ti da statul apa calda si caldura. E pana la urma o chestie de libertate individuala: cum sa depinzi de stat pentru caldura si igiena personala?!?!?!
    CENTRALE DE BLOC.
    • +7 (11 voturi)    
     De cvartal ar fi mai eficiente. (Duminică, 10 ianuarie 2021, 18:21)

     Kecske [utilizator] i-a raspuns lui john70

     Cele de bloc necesita constructia unor spatii/camere si asta nu e posibil din punct de vedere tehnic. Transformarea asa numitelor "puncte termice" existente in centrale de cvartal insa ar putea fi facuta.
     • -1 (1 vot)    
      Cam greu de facut (Luni, 11 ianuarie 2021, 13:12)

      Stefans27s [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

      Cam greu de facut - reteaua de gaz e din ani 60-7
    • -3 (15 voturi)    
     Pentru (Duminică, 10 ianuarie 2021, 19:09)

     savatuf [utilizator] i-a raspuns lui john70

     toti papagalii, cum alimentezi centralele de bloc ...cate magistrale de gaz trebuie sa instalezi, de unde bani , de unde gaz . Cine acopera costurile , iar din2030 , centralele pe gaz trebuie inlocuite , asa prevede GREEN DEAL ...papagalilor care vorbiti ca papagalii.
     Ps. UK subventioneaza instalarea a 2 milioane de pompe de caldura, de la anu.... noi niciodata.
    • -4 (6 voturi)    
     centrala de apartament (Duminică, 10 ianuarie 2021, 19:42)

     caloian [utilizator] i-a raspuns lui john70

     probabil vrei sa spui
    • 0 (0 voturi)    
     Solutia este alta nu centralele de apartament (Luni, 11 ianuarie 2021, 13:11)

     Stefans27s [utilizator] i-a raspuns lui john70

     In Viena au statie de incinerare a deseurilor in centrul orasului si au rezolvat 2 probleme - problema gunoiului si problema apei calde . Noi suntem mai destepti si vrem centrale de apartament austrieci sunt mai fraieri si au ceva modern.

     https://www.wien.info/en/sightseeing/green-vienna/vienna-power-plants
  • +3 (33 voturi)    
   Minți! (Duminică, 10 ianuarie 2021, 14:39)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

   ND a spus deschis în timpul campaniei electorale că vor fi sute de avarii în această iarnă.
   • +7 (31 voturi)    
    Eu am amintit de afișul USR+ (Duminică, 10 ianuarie 2021, 14:49)

    Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

    Nu am făcut nicio altă afirmație.
   • +15 (23 voturi)    
    ND soluția salvatoare (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:09)

    dx [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

    Asa e. A zis ca vor fi avarii dar a promis ca le va rezolva dacă va fi ales. Deci... Sa le rezolve
    • +2 (12 voturi)    
     Singura intrebare este (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:40)

     MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui dx

     Daca rezolvi avaria inainte sa apara sau dupa. Iar daca o rezolvi inainte de a aparea, se mai numeste avarie? Iar daca o rezolvi dupa, dupa cat timp?
     • -1 (1 vot)    
      după (Luni, 11 ianuarie 2021, 10:04)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

      ce o să dai tu răspunsul la întrebarea ”Ce a fost întâi, oul sau găina?”, o să primești și răspunsul la întrebările tale.
    • +8 (18 voturi)    
     Nu din iarna asta.... (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:58)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui dx

     Nici nu avea cum, si-a luat mandatul la finalul lui noiembrie, si de a doua zi a inceput sa dea caldura, Tevile se repara vara, cand sunt goale, nu iarna cand sunt pline cu agent termic (apa fierbinte).
     Totusi, daca si in urmatoarele 3 ierni va fi la fel, ND va zbura lejer de la primarie.
    • +5 (7 voturi)    
     rezolvarea (Duminică, 10 ianuarie 2021, 19:43)

     caloian [utilizator] i-a raspuns lui dx

     inseamna o noua instalatie. cat crezi ca ar dura?
   • +1 (3 voturi)    
    N.D. avarie (Luni, 11 ianuarie 2021, 8:42)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

    N.D. este mult mai generos:" O să avem sute de avarii, promisiunea este de a interveni cât se poate de repede".
    50% rezolvat, ba chiar depasit. 3.000 de blocuri din 8.200 afectate?! Hai, Neicusoare, ca nu mai e mult!
  • -1 (25 voturi)    
   Nu-ți trebuie multă minte, (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:46)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

   Să știi că tot din cauza lui Firea sunt probleme cu căldura și apa caldă.Nici atâta minte nu ai?
  • +2 (26 voturi)    
   Dupa 15 ani de PSD, vrei miracole? (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:58)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

   Daca bucurestenii ar fi votat altfel timp de 15 ani, poate azi ar avea apa calda.

   Dar au fost inconstienti si ticalosi si acum platesc pentru asta.
 • +14 (28 voturi)    
  Firea' a dracu' (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:38)

  Orbu_Braila [utilizator]

  Astea sunt blestemele lui Vlad Tepes (National Geographic)
 • +12 (16 voturi)    
  Dragilor (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:44)

  Orpheus [utilizator]

  Mai uitati-va o data pe site-ul CMTEB. Ora 24 nu inseamna pranz!
 • +6 (8 voturi)    
  Va multumesc! (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:46)

  TheFreeOne [utilizator]

  .
 • -8 (44 voturi)    
  USReala tine loc de caldura (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:55)

  dx [utilizator]

  Și asta e prima etapa. Ne așteaptă o perioda crâncena. Sa ne pregatim
 • -9 (39 voturi)    
  Multumim, (Duminică, 10 ianuarie 2021, 14:36)

  PetricaGhezea [utilizator]

  Domnule Nicusor Dan!
 • 0 (34 voturi)    
  Nicushoare... (Duminică, 10 ianuarie 2021, 14:39)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. n-ai cum s-o scoti la capat cu astia. oricate intentii bune ai avea, te saboteaza din toate partile.
  desfiinteaza subventiile cu care-s obisnuiti pomanagii astia din capitala si lasa-i sa se debranseze, sa-si instaleze centrale, sa plateasca gazul... ca restul oamenilor normali.
  • -8 (24 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:21)

   [anonim] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   • -4 (26 voturi)    
    Factuta piperata? (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:31)

    /./ [utilizator] i-a raspuns lui

    Bai baiatule vezi cat platesc oradenii, aradenii, timisorenii etc si cat platiti voi.Romanii va sustin facturile nesimtite de mici in conditiile in care aveti cele mai mari salarii din tara datorita centralizarii tarii.Nu va crapa obrazul de rusine bai miticilor?Sunteti un jeg de oameni care asteapta doar pomeni.Ar trebui sa nu aveti dreptul nici sa iesiti din jegul ala de oras fara sa platiti in plus taxe.
    • -5 (13 voturi)    
     Imi place! Iobagul musca mana stapanilor (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:33)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui /./

     Imi place! Iobagul ardelean, profitor al "investitiilor" guvernamentale INUTILE de miliarde INUTILE de euro (vezi Nokia), musca mana stapanilor, mitici si ei, alti profitori. Pentru os, bineinteles!
     Zi, iobage, ca zici bine!
    • +3 (11 voturi)    
     imi face o deosebita placere (Duminică, 10 ianuarie 2021, 18:24)

     Loyola [utilizator] i-a raspuns lui /./

     sa conversez cu un nonbucurestean civilizat, manierat , politicos! Extraordinar!
    • -2 (8 voturi)    
     , bey nima-n drum, (Duminică, 10 ianuarie 2021, 19:00)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui /./

     bey supus austriac, provincial de doi bani, cum iti permiti bey tu sa jignesti populatia Bucurestiului?
   • +8 (18 voturi)    
    Romania este economie de piata (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:34)

    MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui

    Bazata pe cerere si oferta. Cand furnizorul este la pamant, nu furnizeaza servicii de calitate, are pierderi, etc il lasi sa falimenteze iar subventiile le tai. SAU ii lasi pe oameni sa dea ban pe ban si sa cumpere furnizorul devenind actionari la propriul serviciu. Faptul ca romanii din toata tara platesc la facturile de incalzire ale bucurestenilor este evident o discriminare. Nu este vorba de un ajutor de calamitate ci de o subventie constanta.
   • -1 (7 voturi)    
    pfff... (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:58)

    Zero_Kelvin [utilizator] i-a raspuns lui

    Nu te mai obosi. N-ai cu cine.
  • -1 (11 voturi)    
   sa stii ca exista orase din provincie (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:02)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   in care nu se mai da caldura din anii 1990 . Sunt orase mici, cu venituri mici care nu isi permit sa finanteze centralele termice. Rezultatul? toti si-au luat centrale de apartament, imogatind firmele celor care vand si instaleaza centrale de apartament.
   In Buc va fi cam greu sa se faca asta...sunt peste 1 milion de locuinte.
   • -1 (1 vot)    
    atunci stati si plangeti.. (Luni, 11 ianuarie 2021, 0:18)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    .. ca fetitele, ca nu aveti caldura.. ca sa va deie guvernu.
 • -1 (17 voturi)    
  La fel ca de Craciun (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:25)

  VOX. [utilizator]

  "Oamenii noi" ar fi vrut doar accesul la sacul cu bani publici, fara "greaua mostenire". Deci, nu sunt de blamat.
 • +8 (12 voturi)    
  Frigul vine de la Nicusor (Duminică, 10 ianuarie 2021, 15:35)

  LucS_M [utilizator]

  si tot Nicusor personal a oprit toate circuitele de incalzire.
  • +1 (9 voturi)    
   strategia weekendului (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:13)

   PrivireCritica [utilizator] i-a raspuns lui LucS_M

   In general, in orice weekend, Elcen si CMTEB reduc temperaturile ca sa evite sa-si strice linistea weekendului ...Sunt mana in mana si manipuleaza simultan, adevarul e ca nu asigura permanenta nicaieri, s-a dus militaria de pe vremea comunismului, acum toti vor doar salarii fara munca, asta e neomarxismul...
 • +7 (15 voturi)    
  Implicare personala (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:10)

  PrivireCritica [utilizator]

  Stiu ca e duminica, dar noi bucurestenii astia amarati am vrea o implicare personala: sa-l vedem pe Nicusor cum verifica reparatia, cum il aduce si pe directorul Termoelectrica de manutza pe santier sa vada si el ritmul reparatiei, sa verifice starea sistemului ( sa insiste pentru afisarea online in timp real a temperaturii in punctele termice)... in general sa iasa de la caldurica in mijlocul actiunii.
  • 0 (6 voturi)    
   Implicare personală (Duminică, 10 ianuarie 2021, 19:55)

   NME [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Nu sună rău ce propuneți dvs, daaar...
   Ce-ar putea să facă directorul „Termoelectrica” (sâc!) pe marginea gropii? Chiar vă închipuiți că muncitorii ăia stau la taclale doar ca să treacă timpul, în loc să lucreze? Îi confundați probabil cu cei de la drumuri, pe care-i filmează toată lumea când fac pauza de masă, dar nu și când muncesc. Iar dacă cumva i-ați văzut stând lângă un canal din care ies aburi, încercați dvs să intrați acolo ca să vedeți unde e spărtura, poate vă dați seama ce așteaptă...

   Revenind la directorul „Termoelectrica”, nici pe Nicușor Dan nu l-am văzut prin oraș să supravegheze lucrări. L-am văzut însă în întâlniri cu șefii Elcen, niciodată cu cei ai CMTEB, care, totuși, ar fi subordonații lui...
   Afișarea online în timp real a temperaturii în punctele termice e o sugestie care se poate implementa imediat și fără costuri, dar, după cum ziceam mai sus, Dan nu pare să-și știe atribuțiile.

   Iar bomboana de pe colivă, comentariul cu reducerea temperaturilor în weekend...
   Să știți că, atât la Elcen cât și la CMTEB, muncitorii de acolo locuiesc tot în București și se încălzesc cu munca lor. Chiar vă închipuiți că ei spun „lasă băh, prefer să stau în frig decât să mă cheme ăștia la muncă!”?

   Un pic de gândire logică, eventual bazată pe fapte REALE și VERIFICABILE, se poate? Dar nah, „neomarxismul”, i-ați prins pe nenorociți!
   Gâdea ce mai zice? Dă nucleara?
   • -1 (1 vot)    
    Afirmatii corecte (Duminică, 10 ianuarie 2021, 23:21)

    PrivireCritica [utilizator] i-a raspuns lui NME

    - Termoenergetica - corect, nu se poate edita un comentariu deja pus
    - E vorba de empatie, senzatia este ca putin ii pasa
    - Termoenergetica, minunata CMTEB, a fost lasata total in pace de Nicusor, a inghitit pe nemestecate toate minciunile lor, nici macar un control o vizita nu a facut acolo
    - Bomboana cu weekendul: e reala, in perioada 31 decembrie - 3 ianuarie nimeni nu a lucrat iar daca urmaresti comunicatele CMTEB nici o avarie nu se repra in weekend, doar avariile majore, celelalte sunt ignorate pana luni
    - din pacate am fost liberal, in nici uncaz neo marxist
    - si un ultim comentariu referitor la implicare: trimis de cei de la comunicare la alta adresa a punctului termic nu i-am mai prins pe cei de la CMTEB aflati teoretic in interventie ( plecasera la 18:30 tura terminandu-se la 19:00) Evident ca doar a doua zi la pranz a revenit o echipa si am mai stat in frig inca 12 ore. Sugestie: afisate adresele punctelor termice cu telefoane si program, sa verificam si noi simplii muritor activitatea meseriasilor
 • +5 (13 voturi)    
  Nicusorule (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:39)

  vodatepes [utilizator]

  Nicusoruleeeee calduraaaaaaaaaaaaa undeeeee?
  • +1 (7 voturi)    
   in teava sparta (Duminică, 10 ianuarie 2021, 17:08)

   leeloo2 [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   ...
  • +5 (9 voturi)    
   Mergi (Duminică, 10 ianuarie 2021, 20:10)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Mergi la clopotul aurit cu chip cioplit al lui Ciobotea, în care a băgat banii publici Duamna Sârmă, ca să te încălzești ”sufletește”.
 • +5 (13 voturi)    
  intreb (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:55)

  iuflo [utilizator]

  oare exista primar de sector sau general capabil sa desfiinteze in bucuresti reteaua asta de termoficare cu apa si caldura si subventionata din bani publici??? peste tot se lauda usr mai ales cu... "gata cu risipa din ban public", dar nu se vede nimic!!! pai acesti lenesi ce traiesc din subventii niciodata nu or fi in stare sa-si puna centrale la locuinta proprie.......si cati bani ar ramane pentru multe alte proiecte serioase, nu sa dai caldura moca miilor de trantori..........
 • -5 (13 voturi)    
  Soluție în 4 trepte: (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:57)

  nick24 [utilizator]

  1) izolarea termică a tuturor blocurilor
  2) restructurarea ELCEN și TERMOENERGETICA, cel puțin 50% din personal sunt în plus
  3) reabilitarea centralelor și rețelelor
  4) automatizarea și modernizarea lor

  Aceste patru puncte aplicate vor duce
  la un consum redus de gaz metan cu 50% pt aceeași temperatură în apartamente.
  Va sacădea prețul la gigacalorie cu cel puțin 50%.
  Va scădea necesarul de gigacalorii în apartamente prin eliminarea pierderilor, blocurile fiind izolate.
  Nu VA MAI FI NECESARĂ subvenția la căldurâ.
 • +2 (12 voturi)    
  care mii de blocuri, sunt 449 (Duminică, 10 ianuarie 2021, 17:07)

  leeloo2 [utilizator]

  ...
  • +1 (15 voturi)    
   da, (Duminică, 10 ianuarie 2021, 17:57)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui leeloo2

   sunt 449 de blocuri in targul ala prafuit de provincie in care locuiesti tu.
   in Bucuresti sunt peste 16000 de blocuri cu peste 705.000 de apartamente.
   • 0 (6 voturi)    
    Omule... stai prost cu matematica.. (Duminică, 10 ianuarie 2021, 18:48)

    Raduescu [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

    Spui 16000 blocuri??? :))) Pai la un simplu calcul reiese ca toate "blocurile" au in medie 44 de apartamente :))))) Cred ca vrei sa spui ca sunt 16000 de "cladiri" (case/blocuri/hale/spatii birouri) "cladiri".... Blocuri in Buc sunt undeva la 6-7000... Erau aproximativ 5500 in anii 90'
    • +1 (3 voturi)    
     esti bucurestean, sau provincial? (Duminică, 10 ianuarie 2021, 20:18)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Raduescu

     si intr-un caz si in celalalt, mai documenteaza-te!
     https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romania-dintr-un-bloc-de-locuinte-365269
  • -1 (7 voturi)    
   Nu mii... (Duminică, 10 ianuarie 2021, 18:49)

   delavrancea [utilizator] i-a raspuns lui leeloo2

   Milioane si miliarde de blocuri.
 • +1 (7 voturi)    
  Munca, investitii (Duminică, 10 ianuarie 2021, 18:04)

  xox [utilizator]

  Sistemul distribuției de gaz/electricitate nu face fata ca toti locuitori orașului da isi instaleze centrale.

  A doua problema este poluarea generată de către centralele de apartament.

  Punctele termice sunt automatizate.

  Solutia este înlocuirea din vara în ritm susținut a tevilor, lucrare care se va extinde pe 7 ani ca sa elimine tot ce este vechi si sa scăpam de pierderi. Pe langa acest lucru trebuiesc modernizate si Ceturile de catre guvern , respectiv țevile din blocuri de către asociațiile de proprietari.
  • -2 (4 voturi)    
   hm (Duminică, 10 ianuarie 2021, 22:41)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui xox

   Soluția corectă era cea a lui Băsescu, centrale de cartier.
 • -2 (10 voturi)    
  cum, nu le-a modernizat firea municipal company?! (Duminică, 10 ianuarie 2021, 18:34)

  Antenistontel [utilizator]

  ?
  • -1 (1 vot)    
   centrale (Luni, 11 ianuarie 2021, 13:14)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Antenistontel

   Nu, i le-a lasat lui ND sa se laude cu ele modernizate la sfarsit de mandat( daca l-o prinde!). Nu-s decat 47! Succesuri!
 • +1 (15 voturi)    
  Multumim PNL+USR (Duminică, 10 ianuarie 2021, 18:38)

  vasile. [utilizator]

  Asta este Romania lucrului bine facut. Fara apa calda si caldura iarna. Nu o mai ardeti aiurea pe aici ca pe vremea lui tanti FIREA nu erau atatea avarii. Asta este cea mai naspa iarna. MULTUMIM PNL+USR si votantilor tai (IT-isti care nu platesc impozit pe venit adica ANGAJATILOR SPECIALI)
 • -2 (8 voturi)    
  Soluție în 4 trepte: (Duminică, 10 ianuarie 2021, 19:40)

  nick24 [utilizator]

  1) izolarea termică a tuturor blocurilor
  2) restructurarea ELCEN și TERMOENERGETICA, cel puțin 50% din personal sunt în plus
  3) reabilitarea centralelor și rețelelor
  4) automatizarea și modernizarea lor

  Aceste patru puncte aplicate vor duce
  la un consum redus de gaz metan cu 50% pt aceeași temperatură în apartamente.
  Va sacădea prețul la gigacalorie cu cel puțin 50%.
  Va scădea necesarul de gigacalorii în apartamente prin eliminarea pierderilor, blocurile fiind izolate.
  Nu VA MAI FI NECESARĂ subvenția la căldurâ.
  • +2 (2 voturi)    
   :) (Luni, 11 ianuarie 2021, 9:11)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   Nu prea inteleg cum ti-a dat tie ca va scadea pretul la gigacalorie cu 50%, in conditiile in care consumul scade cu 50% si ai costuri fixe care nu se modifica in functie de vanzari (de consum). In conditii de piata normala o firma careia ii scad vanzarile cu 50% ii cresc costurile/unitate vanduta...

   Poate valoarea facturilor va scadea cu 50% daca scade consumul, oricum ar fi bune niste precizari/calcule.
 • +1 (7 voturi)    
  :) (Duminică, 10 ianuarie 2021, 22:15)

  Xorciser [utilizator]

  In primul rand, avem noroc cu o iarnă blândă (până acum). Nici nu prea am avut nevoie de cauciucurile de iarna, iar temperaturile au fost chiar mari pentru perioada de iarnă. Deci avem noroc că au fost doar atât de puține avarii, daca aveam un decembrie cu -20 grade noapte de noapte cred că sistemul de termoficare arata deja ca un ciur...

  In al doilea rând, ar trebui terminat cu prostiile astea că Nicușor Dan e de vina pentru lipsa apei calde. Sistemul de termoficare a fost torpilat constant de primarii PSD... Oprescu pentru că nu îi convenea sistemul propus de predecesori (Băsescu și Videanu- cu centrale de cartier) iar Firea din lăcomie. Așa e când pierderile sunt mici și cuantificabile...nu se mai poate fura.
 • +1 (3 voturi)    
  Soluție în 4 puncte: (Luni, 11 ianuarie 2021, 6:50)

  nick24 [utilizator]

  1) izolarea termică a tuturor blocurilor ( sectorul 1 e pe primul loc acum) se face tot pe bani europeni
  2) restructurarea ELCEN și TERMOENERGETICA, cel puțin 50% din personal sunt în plus ( e dureros dar necesar, pt că s-au angajat aici toate neamurile)
  3) reabilitarea centralelor și rețelelor cu fonduri europene ( deja bani sunt, urmează faptele)
  4) automatizarea și modernizarea lor ( pt a diminua și mai mult petsonalul)

  Aceste patru puncte aplicate vor duce
  la un consum redus de gaz metan cu 50% pt aceeași temperatură în apartamente.
  Va scădea prețul la gigacalorie cu cel puțin 50%.
  Va scădea necesarul de gigacalorii în apartamente prin eliminarea pierderilor, blocurile fiind izolate.

  Nu VA MAI FI NECESARĂ subvenția la căldură, adică vom plati identic cu ce plătim acum și cu aceeași temperatură în apartament, dar cu costuri mult scăzute și consumuri mult scăzute, fără pierderi.
 • +1 (3 voturi)    
  Iar incepe (Luni, 11 ianuarie 2021, 10:55)

  Relaxat [utilizator]

  si in sectorul 1, de fapt de ieri si evident fara nicio explicatie, cica parametri insuficienti. Dar nesimtitii nu zic si de ce. Cetatenii nu merita sa stie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by