Peste 2.700 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură sau cu caloriferele și apa mai degrabă reci / De ce este mai rea situația decât iarna trecută - câteva explicații

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 10 decembrie 2020, 14:02 Actualitate | Administratie Locala


Calorifer rece
Foto: Hotnews
Peste 2.700 de imobile din Capitală, majoritatea blocuri, nu au deloc apă caldă sau căldură ori agentul termic nu este livrat la parametri, astfel că apa caldă și caloriferele sunt mai mult reci. Cele mai multe blocuri afectate se află în Sectoarele 2, 3, 4 și 5. Cauza o reprezintă o avarie la CET SUD, produsă vineri noapte și care a fost reparată luni, dar temperatura este crescută treptat, iar la capetele de rețea, din cauza țevilor vechi și degradate, apa ajunge rece. Și CET Grozăvești livrează apă la temperatură mai scăzută, dar problema se va rezolva până la finalul săptămânii, când va fi pus un nou cazan în funcțiune, au declarat reprezentanții ELCEN pentru HotNews.ro. De vină mai sunt și câteva avarii produse în rețeaua Termoenergetica, însă numărul de blocuri afectate este semnificativ mai mic - 256 de imobile din totalul de 2.700.

 • ”Au fost niște probleme în sistem, în momentul de față suntem pe un trend ascendent, de la oră la oră este mai bine. Au fost niște probleme și la CET Sud, de acolo nu s-a mai livrat la temperatura necesară, dar colegii de la ELCEN au remediat problema și acum încet-încet crește temperatura. Nu se poate face o creștere bruscă deoarece conductele noastre sunt foarte vechi și deteriorate și riscăm să se producă iar avarii. La CET Grozăvești fac niște lucrări de modernizare, așteptăm din clipă în clipă să rezolve problema și acolo și va crește temperatura și pe raza sectoarelor 1 și 5.
 • Problemele de la CET Sud afectau sectoarele 2 și 3. Avem niște avarii pe care le remediem în cursul zilei de azi.
 • Pe perioada iernii vom avea avarii în fiecare zi, încercăm să le remediem cât mai repede și impactul să fie cât mai scurt pentru locuitori. Aceste avarii vor mai apărea până la modernizarea sistemului", a explicat pentru HotNews.ro Adrian Gâtlan, director adjunct Termoenergetica, furnizorul de energie termică din București.
Aceeași explicație vine și de la ELCEN, producătorul de energie termică.

 • ”Vineri, sâmbătă, duminică, luni, la CET Sud am livrat la 60 de grade. Ne-am asumat problema, am spus că este în remediere. Începând de ieri dăm 80 de grade, s-a rezolvat problema. Creștem temperatura treptat până la 90 de grade, dacă o creștem brusc, crapă țevile. Problema este că pierderile în rețea sunt la 2500 t, peste limita de 2.300 t.
 • Care este legătura cu temperatura? În momentul în care dai apă fierbinte amestecată cu apă rece ca să susțină presiunea și să compenseze pierderile din rețeaua Termoenergetica, în momentul acela temperatura scade. Faptul că vorbim doar despre temperatură este o capcană, mai avem presiune, debit. Dacă vor temperatură, eu le dau 90 de grade fără probleme, reduc apa de adaos, nu mai bag apă de adaos și dau 90 de grade. Dar dacă fac asta, se oprește CET-ul și rămâne jumătate de oraș fără apă caldă și căldură”, a explicat Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, pentru HotNews.ro.
El spune că și problemele de la CET Grozăvești se vor rezolva până la finalul săptămânii.

 • ”La CET Grozăvești suntem azi în teste. Ori vineri, ori sâmbătă, pornim și noul cazan. Asta înseamnă că pe aria CET-ului va veni un surplus de calitate a agentului termic și va fi mai bine. Cred că de duminică se va simți în calorifere”, a declarat Claudiu Crețu.
De ce este mai rău ca iarna trecută

În ultimele săptămâni, mii de blocuri nu au avut apă caldă sau căldură sau agentul termic nu a fost livrat la parametri, situația fiind mult mai rea decât iarna trecută. Claudiu Crețu, administratorul special ELCEN spune că principala cauză este starea tot mai rea a sistemului de distribuție, pierderile pe rețea dublându-se în 2020 față de 2019.
 • ”De ce se întâmplă asta? În ultimii 3 ani pierderile s-au triplat, iar în 2020 s-au dublat față de 2019. Băgând apa rece cu apa fierbinte pe care o producem cum o produceam și înainte, pe acolo, în momentul acela temperatura scade. Nu putem să încălzim și apa de adaos, tehnic nu avem cu ce. Ca să o putem încălzi și pe aceea avem nevoie de alte centrale și cazane pe care le putem face în 4-5 ani. Capacitatea tehnică a ELCEN asta este, centralele astea sunt, vechi din '64. Atât pot și stau să crape. De aceea, vineri noapte a crăpat. Fiindcă în momentul în care mergi cu mașina pe zona aia roșie, îti crapă motorul. Și dacă a crăpat CET-ul de tot, stăm jumătate de oraș în frig până iarna viitoare. Acesta este riscul. CET-ul are un maxim de funcționare. Pierderile în 2016 erau 800/900 t. Acum sunt la 2,5 milioane de litri de apă fierbinte/oră. Tehnic, sistemul este la limita de avarie. A venit frigul acum, au crescut pierderile de la 2000 t la 2500t”, a declarat Claudiu Crețu.
El afirmă că, fiind campanie electorală, în vară nu s-au făcut toate lucrările necesare de modernizare, ca să nu rămână lumea fără apă caldă și căldură. Iar problema este legată de faptul că lucrările nu s-au făcut pe timpul verii, susține el.
 • ”Pierderile s-au dublat pentru că rețeaua s-a degradat anual, iar anul ăsta, fiind campanie electorală în vară, ei nu au mai lucrat, ca să nu supere. Au început să lucreze un pic prin iunie-iulie, au început glumele cu apa caldă și au zis că nu lucrează în campanie ca să dea bine la electorat până în 27 septembrie. Eu am dat comunicate de presă, dar lumea zicea că trece și iarna asta.
 • Fiindcă nu am pregătit sistemul în vară, acum statu cu toate motoarele la limită, să-mi sară pompele și cu riscul de a pune în cap și sistemul energetic. Când cade un CET, rămânem și fără curent. Dacă erau alegerile în iunie, situația era altfel. Pandemia asta ne-a distrus, că nu s-a lucrat. Nu s-au făcut lucrările necesare în vară, iar acum stau pe margine și spun că ELCEN e de vină”, a explicat Claudiu Crețu.
Reprezentanți ai Termoenergetica, contactați de HotNews.ro, spun însă că de vină pentru lipsa apei calde și căldurii este ELCEN, care are probleme la CET-uri și nu livrează apa la temperatura cerută, de 90 de grade.

 • ”Este catastrofă fiindcă nu primesc agent termic destul de la CET-uri. Dacă îmi livrează apă la 60% de la CET, ajunge în calorifere 30 de grade. Cum să fie calde. Povestea cu apa de adaos este o tâmpenie fiindcă în timpul verii mi-au livrat temperaturi mai mari. Debitele nu mai sunt la fel de mari ca acum câțiva ani. Au probleme la CET-uri asta e realitatea”, au declarat reprezentanți ai Termoenergetica pentru HotNews.ro.
Claudiu Crețu, reprezentantul ELCEN, a declarat că pentru a putea trece iarna cu bine, Termoenergetica trebuie să identifice porțiunile de conductă pe unde sunt cele mai mari pierderi și să le repare, astfel încât pierderile în sistem să scadă măcar sub 2000t/oră.
 • ”Trebuie să identifice segmentele pe unde sunt pierderi uriașe și să înlocuiască conductele. Dacă nu intră să rezolve situația, nu știu ce se va întâmpla iarna asta”, a declarat Claudiu Crețu.
Adrian Gâtlan, directorul adjunct al Termoenergetica, spune însă că tot sistemul este vechi și trebuie modernizat:
 • ”Nu avem găuri uriașe prin care curge apă. Sunt multe avarii, fiindcă sistemul este vechi. Dacă ar exista niște găuri uriașe pe raza unui CET, acel CET s-ar prăbuși, nu ar mai putea funcționa, pompele ar intra în cavitație. Sunt găuri mai mari, mai mici, este un sistem care de 30 de ani nu s-a modernizat, un sistem care a fost gândit pentru 25 de ani și are 50-60 de ani, perioadă în care nu s-a modernizat. Noi lucrăm permanent pentru repararea acestor avarii. Reparațiile mențin sistemul în funcțiune, nu îl modernizează”.

Joi dimineață, circa 2.700 de blocuri din București nu aveau deloc apă caldă și căldură sau agentul termic nu era livrat la parametri.

Situația defalcată pe sectoare este următoarea:

 • Sectorul 1
Din cauza avariilor: 58 imobile, majoritatea blocuri
Funcționare sub parametri: 41 de imobile, majoritatea blocuri

 • Sectorul 2
Din cauza avariilor: 42 de imobile, majoritatea blocuri
Funcționare sub parametri: peste 700 de imobile, majoritatea blocuri

 • Sectorul 3
Din cauza avariilor: 12 imobile
Funcționare sub parametri: 1131 de imobile, majoritatea blocuri

 • Sectorul 4
Din cauza avariilor: 8 imobile;
Funcționare sub parametri: 279 imobile, majoritatea blocuri.

 • Sectorul 5
Din cauza avariilor: 110 imobile, majoritatea blocuri;
Funcționare sub parametri: 545 imobile, majoritatea blocuri;

 • Sectorul 6
Din cauza avariilor: 26 imobile, majoritatea blocuri
Funcționare sub parametri: 0

Despre sistemul de termoficare

De sistemul de alimentare cu energie termică al Municipiului Bucureşti beneficiază circa 1.200.000 locuitori (aproximativ 50% din populația Bucureştiului), respectiv 562.000 apartamente aflate în 8.200 blocuri şi 600 imobile, 5.600 instituții bugetare, agenți economici şi sere.

Instalaţiile sistemului centralizat de alimentare cu energie termică aflate în exploatarea RADET, se compun din:
46 centrale de cvartal şi o centrală termică de zonă;
rețelele termice primare - 987,34 km;
puncte termice și module termice - 1.012 buc.;
rețele termice secundare - 2.964,64 km.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14691 vizualizari

 • +12 (36 voturi)    
  aoleo, Nicushoare... (Joi, 10 decembrie 2020, 14:33)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... in ce belea te-ai bagat.
  • +8 (18 voturi)    
   pierderile în rețea sunt la 2500 t. cine plateste? (Joi, 10 decembrie 2020, 16:06)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   cince plateste 2500 TONE de apa pierderi???
   • +2 (8 voturi)    
    fraierii... (Joi, 10 decembrie 2020, 17:33)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    .. de ce intrebi daca stii raspunsul?
   • +1 (11 voturi)    
    cum cine? (Joi, 10 decembrie 2020, 17:59)

    mike_the_hunter [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Noi......doar nu le plateste Nicushor...sau sefu Klaus....
    • +1 (3 voturi)    
     Primaria! (Joi, 10 decembrie 2020, 20:03)

     Adi72 [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

     Primaria le plateste prin subventii si cetatenii prin banii platiti primariei. Asa ca faceti plecaciuni la UE ca poate ne arunca ei citeva frimituri de miliarde de euro sa rezolvam. Ca de aia muncesc nemtii, francezii si altii ue-isti. Ca sa ne dea noua si noi sa platim salarii la bugetarii care stau acasa cu salariul 100% din 15.03.2020 si mimeaza scoala.
     • +2 (4 voturi)    
      trag concluzia... (Joi, 10 decembrie 2020, 21:21)

      mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui Adi72

      ca dvs. nu platiti, lunar factura pentru caldura si apa calda (pe care n-o aveti, oricum), v-o plateste UE? Fiti serios/oasa! Bucurestenii platesc (chiar si subventionat) de foarte multi ani, ceeace nu au/nu consuma! Toate explicatiile tehnice ale firmelor implicate si ale Primariei, nu scuza impunerea la plata, de ani buni, a unor facturi nejustificate. Dar cine sa-i apere pe bucuresteni?
      • +2 (6 voturi)    
       Romania plateste.. (Joi, 10 decembrie 2020, 23:04)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui mamenervat

       Bugetul primariei capitalei este periodic "infuzat" din rezervele guvernului. Toata tara plateste pierderile si subventiile acordate in Bucuresti.
       • 0 (0 voturi)    
        altfel spus... (Vineri, 11 decembrie 2020, 11:18)

        mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        in disputa asta iscata de nu stiu cine/de ce/care interese obscure, (bucurestenii versus restul tarii), remarcam ca; bucurestenii platesc alaturi de toata tara subventiile + factura impusa! Cei din toata tara platesc tarif fara subventie ca nu au pierderi sau subventia este proportionala cu pierderile, chiar nu stiu, dar stiu ca in tara nu sunt problemele majore in sistemul termo asa cum sunt in Bucuresti. Si inca ceva, dvs. credeti ca procentul contributivitatii Bucurestiului la PIB este acelasi cu cel al restului tarii? Dezvoltarea asta inegala din punct de vedere economic al tarii si distribuirea banilor in regiuni este alta discutie care nu-si are rostul aici si acum.
   • +3 (3 voturi)    
    Cine? (Vineri, 11 decembrie 2020, 8:42)

    sim18 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Cine le masoara in tone si nu in mc!
  • -2 (14 voturi)    
   Ismaile, esti incorigibil! (Joi, 10 decembrie 2020, 16:11)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Nu te lasi deloc....Pe de alta parte ai dreptate: parca incepe si Nicusor sa isi dea seama in ce s-a bagat.
   • +1 (7 voturi)    
    pai gata... (Joi, 10 decembrie 2020, 17:34)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    .. nu ti-am zis ca-s fan Nicushor? oricum mai rau decat tot ce a fost pana acum in primaria aia n-are cum sa fie.
  • +2 (6 voturi)    
   Vad ca nu ii priieste cu PNL in mass-media. (Joi, 10 decembrie 2020, 16:34)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Si-o ia pe toate partile. Ori e cu ei ori e inamicu!!!!
  • +4 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 decembrie 2020, 16:42)

   [anonim] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

 • +15 (27 voturi)    
  Deci (Joi, 10 decembrie 2020, 14:39)

  Relaxat [utilizator]

  si ELCEN-ul PNL are probleme, La Grozavesti nu au terminat reparatiile desi a fost inchis toata vara. Nu au zis nimic pina acum. Sa le fie rusine !
  Asa se intampla cand pe site spun incalzire deficitara fara sa spuna si cauza, Ca sa inebumeasca lumea de tot.
  • +14 (18 voturi)    
   Nu se stia (Joi, 10 decembrie 2020, 14:59)

   Ibit [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   Ca vine iarna .....
  • +8 (18 voturi)    
   Elcen (Joi, 10 decembrie 2020, 15:44)

   cititor9 [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   Pai Elcen-ul e in insolventa pt ca RADET-ul nu-si plateste datoriile de ani de zile. RADET-ul nu si le plateste pentru ca PMB nu-si plateste subventia.
   Iar PMB nu-si plateste subventia pentru ca vrea sa aiba cea mai ieftina apa calda si caldura din Romania pentru votanti.
   Pe langa asta - toti astia si-au dat salarii si bonusuri cat mai mari si au facut cheltuieli inutile cat mai mari din putinii bani avuti la dispozitie si nu le-a pasat de viitor(investitii).
   • +3 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 decembrie 2020, 16:44)

    [anonim] i-a raspuns lui cititor9

  • -2 (8 voturi)    
   vezi ca înnebunească se scrie cu doi n (Joi, 10 decembrie 2020, 16:13)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   Adica în+nebuneasca=înnebuneasca.
   • +2 (4 voturi)    
    sorry (Joi, 10 decembrie 2020, 17:41)

    Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Am vazut dupa dar nu te lasa sa corectezi. Cred ca eram suparat :).
 • -1 (45 voturi)    
  si? (Joi, 10 decembrie 2020, 14:45)

  cucuveauamov [utilizator]

  chiar nu conteaza! e un frig "de dreapta", apa rece e " progresista" - ne incalzim cantand imnul useristopenelist si suntem voiosi
 • +9 (19 voturi)    
  Numai minciuni si ELCEN si TERMOENERGETICA (Joi, 10 decembrie 2020, 14:56)

  PrivireCritica [utilizator]

  Nu a crescut cu nici un grad temperatura de o saptamana. Minciuni sfruntate! Asteptam demisia sau puscaria pentru vinovati! Cel mai rau lucru in criza e sa fii mintit pe fata!
 • -1 (17 voturi)    
  Las ca vine Firea... (Joi, 10 decembrie 2020, 14:56)

  maiorulmura [utilizator]

  ...si va da apa calda inapoi r-atz ai dracu de pesedisti
 • +8 (12 voturi)    
  Domnul primar (Joi, 10 decembrie 2020, 14:57)

  mmagic [utilizator]

  Recomand prioritate maxima in aceasta problema.
  Pe oameni ii doare mai mult problema asta decat covid-ul !

  Si cred ca nu trebuie cautate scurtaturi si pacaleli ci trebuie bagati bani grei in reparatii/inlocuiri de echipamente vechi capitale pe care nimeni nu a vrut sa le faca.
  • +5 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 decembrie 2020, 16:45)

   [anonim] i-a raspuns lui mmagic

 • -2 (20 voturi)    
  Asteptam (Joi, 10 decembrie 2020, 14:59)

  Ibit [utilizator]

  Ca Violeta Alexandru sa apara in zonele unde se lucreaza si sa condamne PEE SEE DEE-ul si pe Firea !
  Oricum nu mai are treaba la ministerul muncii .
  Poate vine si Iohannis , un atac la PEE SEE DEE este mai imprortant decat deplasarea la Bruxelles .
 • +2 (14 voturi)    
  Nimeni nu lucreaza in weekend (Joi, 10 decembrie 2020, 14:59)

  PrivireCritica [utilizator]

  In plina iarna, evident ca nu exista lucrari de reparatii in weekend, toti pleaca linistiti acasa. Trebuie concediati cu totii si adusi vietnamezi sudori. Daca Elcen nu e instare sa construiasca termocentrala, adusi chinezi si in 3 luni e gata o noua termocentrala. Toti inginerii mincinosi de la CMTEB dati afara si adusi altii din alte judete sau germania! NU SE MAI POATE FACE NIMIC CU MINCINOSII CMTEB SI ELCEN! CONCEDIERI IN MASA sau PUSCARIE!
 • -9 (29 voturi)    
  Nicur Dan (Joi, 10 decembrie 2020, 15:12)

  Unforgiven [utilizator]

  Nu are nicio vina niciodata, singurii vinovati vor fi PSD-istii pana la finalul mandatului sau, urmand ca "miticii" USR-isti sa voteze din nou cu Nicusor Dan la urmatoarele alegeri, pentru ca Nicusor Dan sa spele toate relele PSD-iste in urmatorii zeci de ani!
  • +4 (20 voturi)    
   Pai lumineaza-ne (Joi, 10 decembrie 2020, 16:32)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

   Explica-ne ce vina are ND. Ca nu a bagat el bani inainte sa fie primar in dezvotlare, reparatii si mentenanta de la reteaua de apa si gaze? Sau USR? Sau PNL? Te rog, invata-ne!
 • +20 (28 voturi)    
  Genial (Joi, 10 decembrie 2020, 15:27)

  ThalesdeTeleorman [utilizator]

  Era de asteptat ca apar avarii, toata lumea stia asta, chiar si Nicusor ne avertiza. Ce e insa aiuritor e ca desi sistemul este dezastruos, nu mai exista posibilitatea de a te putea debransa de la sistemul centralizat. Si nu e ca si cum ar trece toti pe centrala proprie imediat, pt ca e nevoie de coloana separata de gaze, gazometre, apa separat, etc. Insa faptul ca nu oamenii aia nu au macar optiunea sa aleaga, e de-a dreptul hilar.
 • +7 (25 voturi)    
  . (Joi, 10 decembrie 2020, 15:30)

  g01an [utilizator]

  pana sa vina firea nu aveam probleme de genu asta unde locuiesc. blocul este bine izolat si nici in perioadele friguroase nu am avut probleme. problemele au inceput acum 3 ani de zile si s-au tot agravat.

  ma mira doar ca sunt atat de putine imobile afectate considerand ca toata toamna au fost probleme mai grave de atat.

  dar primarul nu comunica suficient in privinta acestor probleme. nu stiu daca realizeaza ca problemele facute il pot afecta si pe el, chiar daca ar proceda corect in privinta solutionarii lor.
  • -2 (20 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 decembrie 2020, 16:48)

   [anonim] i-a raspuns lui g01an

 • +4 (18 voturi)    
  yep (Joi, 10 decembrie 2020, 15:33)

  Kato01 [utilizator]

  Bine ca au anvelopat blocurile macar, stiu ca nu toate... Ma rog, 50mii euro anveloparea per apartament. Eu fara caldura 2 zile am avut 22 grade in casa. Cu caldura am 26 grade cand sunt 0 grade afara.
 • +18 (30 voturi)    
  Lătrăm la lună (Joi, 10 decembrie 2020, 15:49)

  Bubico [utilizator]

  Nu știu alții cum sunt, dar mie îmi vine să urlu.

  Retoric, la lună, adevărat! Trăiesc, probabil ca și alți concitadini, un coșmar: stau în frig, caloriferele dau o căldură așa cum ține mortul cu mâna de sicriu. E frig crunt, merg pe calorifere electrice, străzile sunt prost sau deloc luminate noaptea, ne stau gunoaiele în nas, magazinele închid la 9 seara, e carantină pe timp de noapte, prima zăpadă a creat deja probleme în trafic, mai apar pene de curent, alegerile au arătat adevărata față a norodului, premierul și-a depus mandatul și foșgăiala bătăliilor pe ciolan ne umple spațiul mediatic.

  Nu prea ai unde să fugi și să te ascunzi, sărbătorile se prefigurează ca un spectacol de Haloween. Este oribil!

  Ce-am făcut, oameni buni, noi toți, plătitorii de taxe și impozite, oamenii care tragem zilnic de ne sar ochii să ne câștigăm pâinea sau ne mâncăm pensia pe la colțuri, cei care am rămas să stingem lumina pe-aici? Am omorât pe cineva? Cine ne-a condamnat să trăim așa după 31 de ani de experimente mizerabile?
  • -8 (24 voturi)    
   Ati votat gresit prea multi si de prea multe ori.. (Joi, 10 decembrie 2020, 16:30)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Bubico

   ...sau n-ati votat.
   • +2 (10 voturi)    
    răspuns (Joi, 10 decembrie 2020, 17:30)

    Bubico [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

    am votat mereu. iacă urmarea!
  • +2 (16 voturi)    
   Noroc cu primarul Ciucu, de la S6... (Joi, 10 decembrie 2020, 16:30)

   Mihail. [utilizator] i-a raspuns lui Bubico

   ...ca a desfiintat traditia cu ornamentele de Craciun, ca ne mai deprimau si alea...
  • -11 (29 voturi)    
   Lasa ca asa merita mucurestenii (Joi, 10 decembrie 2020, 17:06)

   salvatore [utilizator] i-a raspuns lui Bubico

   Au crezut ca prostii in sloganurile mincinoase la useristo-basistii care-l sustineau pe Mucusor: Imagineaza-ti ziua de luni, 28. A castigat Nicusor Dan. Vei putea sa faci dus. Na, faceti dus acum ca au trecut alegerile si le-a castigat Mucusor liberalul pe rit nou. Au zis tefelistii ca puteti sa faceti dus, dar n-au zis daca sa faceti cu apa calda sau cu apa rece. hahaha Recunoasteti ca sunteti prosti gramada! hahaha
  • +5 (9 voturi)    
   Eu propun (Joi, 10 decembrie 2020, 18:30)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Bubico

   Eu propun să vină Fierea Înapoi, să ne dea vouchere de Grecia, să pună iepurași și să dea multe milioane de euro la BOR.
 • +10 (14 voturi)    
  radet (Joi, 10 decembrie 2020, 16:15)

  Dodel540 [utilizator]

  Am sunat la Termo.. adica radet sa reclam ca nu este deloc apa calda in calorifere, iar cand este este vag calaie.
  Doamna de la telefon a dat vina pe avaria de la CET Sud si am intrebat-o ce treaba am eu din sectorul 5 cu Cet Sud pentru ca mai aproape este CET Vest sau Cotrocni. Pe baza adresei nu a putu sa imi confirme ca sunt intr-adevar la Cet Sud.
  La anul va urma marea debransare si montarea de centrale de apartament pentru ca nu vad cum centralele astea din '64 mai pot rezista inca un an.
  • +6 (6 voturi)    
   figuratie (Joi, 10 decembrie 2020, 17:45)

   Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

   Doamnele acelea sunt la fel de informate ca orice cetatean de pe strada :)
 • -7 (19 voturi)    
  Toata lumea stie ca Firea, Firea (Joi, 10 decembrie 2020, 16:16)

  Arminius [utilizator]

  Caldura si apa calda- s-au rezolvat
  Poluarea- nimeni nu mai e interesat
  Traficul- e minunat
  Asa se intampla cand vorbim de persoane si nu de proiecte. Asa se intampla cand ai nostri au voie ceea ce e penal la ceilalti. Nicusor a preluat ceva si inceraca sa repare, dar ce ziceti de Clotilda care a stricat ce functiona? O sa consider minusurile ca un mare plus din partea neomarxistilor
  • +2 (4 voturi)    
   Functiona un sifon de bani (Vineri, 11 decembrie 2020, 13:06)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

   Si acum are loc un santaj pentru idioti , Tudorache nu mai platise din IUNIE, iar gaura din buget e tot a lui .
 • +4 (8 voturi)    
  - (Joi, 10 decembrie 2020, 16:23)

  ana1234 [utilizator]

  Buna ziua,

  Pentru cetateni, ar fi foarte util sa ii intrebati pe cei care ar trebui sa ne furnizeze caldura- avand in vedere ca nu reusesc sa ofere caldura cum ar trebui, de ce nu ii lasa pe cei care doresc, sa isi monteze centrale termice individuale de apartament. Sunt multe cazuri in care au dorit, insa nu au primit acordul. Este foarte grea situatia, unii dintre ei au copii mici. Va multumim!
  • -4 (4 voturi)    
   pai... (Joi, 10 decembrie 2020, 17:31)

   gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui ana1234

   in actuala situatie care ar mai fi oprelistea? clauzele contractuale au fost incalcate si ras-incalcate...nu cred ca exista tribunal care sa le dea castig de cauza indiferent cata forta majora ar invoca...neglijenta in serviciu( ca sa nu zic si de furaciuni) nu sunt forta majora...si un avocat novice castiga un astfel de proces...
 • +10 (12 voturi)    
  in sectorul 6 (Joi, 10 decembrie 2020, 16:32)

  Captain Obvious [utilizator]

  functionare sub parametri: 0 blocuri
  ce parametri s-au setat anul asta, caloriferele aproape ca nu sunt reci...
  • +1 (7 voturi)    
   Ca in sezonul asta niciodata (Joi, 10 decembrie 2020, 17:16)

   Vinceroy [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   A fost greu, sub parametri in ultimii 3 ani in sectorul 6, dar ca anul asta...
   Ce este ciudat este ca apa calda este destul de fierbinte, mult mai fierbinte decat ce circula prin calorifere...
 • +4 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 decembrie 2020, 16:39)

  [anonim]

  • 0 (8 voturi)    
   Dar (Joi, 10 decembrie 2020, 18:35)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui

   Dar tu poți începe deja să-ți împodobești balconul, poate-poate vine partidul să-ți dea un voucher de Grecia.

   https://stirileprotv.ro/stiri/social/primarul-gabriela-firea-lanseaza-un-concurs-pentru-cel-mai-frumos-balcon-din-bucuresti-dorim-sa-i-incurajam-pe-cetateni.html
 • +3 (7 voturi)    
  Bonusuri de Craciun au? (Joi, 10 decembrie 2020, 18:22)

  PrivireCritica [utilizator]

  CMTEB si ELCEN au bonusuri de Craciun? Nu de alta ca sa fie sfidarea maxima! Un mamager autentic, stim nu e cazul lui Nicusor, ar fi fost cu politia locala la 9 dimineata la intrarea in sedii sa vada la ce ora ajung, ar fi plouat cu sanctiuni, mustrari, retineri de salarii, concedieri, modificate fisa postului si sarcinile, monitorizate deplasarile personalului la interventii cu Politia Locala, afisate public temeperaturile in punctele termice, afisate public interventiile anuntate cu intervalul la care echipele sunt teoretic pe teren, legate salariile de criterii de performanta, demisi toti cei de la departmanetul de comunicare care trimit comunicate mincinoase,.... Mai e nevoie de sugestii Nicusor? Angajati sudori vietnamezi, ....
 • -3 (9 voturi)    
  Privilegiații României ?? (Joi, 10 decembrie 2020, 18:47)

  irys [utilizator]

  Cu un sistem de termoficare uriaș, neîntreținut de zeci de ani, cu probleme care se-nmulțesc cu trecerea timpului (cu învechirea) , NEMODERNIZAT,
  în București e cel mai mic preț la gigacalorie.
  La europarlamentare, locale, parlamentare,
  cu luni înainte, zi de zi (oră de oră) , la Radio România (și alte posturi) , cei care în această țară plătesc un preț mai mare (chiar dublu-triplu) la gigacalorie (încălzire, apă caldă) ascultau șirul interminabil de pomeni de care beneficiează locuitorii din București.
  Bugetul Berlinului și ,,nivel de trai” comparabil ?
  poate fi dacă pt problemele majore nu se cheltuie banii orașului (banii pt.pomeni) ci banii de la centru,
  centru care e atât de aproape încât de zeci de ani se are grijă ca în jurul lui să fie ,,liniște”, ca bucureștenii să stea cuminți la locurile lor iar ei stau (se fac că plouă) pt. că ,,aranjamentul” le aduce avantaje pe care ,,nebucureștenii” nu le au.
  Sunt acum mici probleme ? Se rezolvă , nu vă faceți griji, în palatele din oraș toți vor să manevreze în liniște-netulburați butoanele de comandă ale țării (și vor rămâne și toți banii pt. pomeni).
 • +2 (8 voturi)    
  facem teoria cazanului din 1964 (Joi, 10 decembrie 2020, 19:14)

  NicuPandemicu [utilizator]

  Ce-ar fi să renunțăm la teoria chibritului sub cazan și la proiectul faraonic de înlocuire a 4.000 de km (patru mii de kilometri!) de conducte ruginite și ciuruite, idee care va face din București un permanent șantier pt. următorii 10-15 ani, producând tone de praf, noroi și noxe de la blocajele din trafic, și să căutăm soluții moderne, locale, adaptate?

  Cea mai sinistră relicvă a timpurilor ceaușiste e falimentarul RADET (rebotezat Termoenergetica). Ești obligat să contractezi și să plătești un serviciu care nu doar că e monopol (deci nu-ți poți alege furnizorul), dar nici nu oferă o calitate minimă. Practic, ți se interzice confortul și ești obligat să finanțezi mamutul falimentar.

  Suntem în secolul super-tehnologiei și noi investim milarde în giganți comunistoizi al căror unic scop este să încălzească niște apă. Și eșuează.
 • -2 (6 voturi)    
  Minune (Joi, 10 decembrie 2020, 20:13)

  Casargoz [utilizator]

  Nu s-a întâmplat in ultimii 30 de ani sa fie apa calda oprită o luna.
  In sectorul 6 am avut o luna fără apa calda. Acum a venit mai rar de a venit.
  Ceea ce se întâmpla e fff dubios.
  Singura explicație este neplata. Adică nu sunt plătite facturii și atunci furnizorii dau Spa și calduraintr-un mod rezervat.
  Nu exista alta explicație.
 • 0 (4 voturi)    
  Putina istorie (Vineri, 11 decembrie 2020, 2:16)

  PrivireCritica [utilizator]

  Ca sa vedeti istoria distrugerii sistemului de caldura in varianta PSD Dragnea ( guvern) PMB ( Firea) din 2017: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/lupta-de-cartier-in-titan-pe-centrale-in-cogenerare-intre-guvern-si-firea-18921534

  56 milioane de dolari o bagatele pentru Bucuresti!!
  Problema acum e ca politicienii sunt la Hanukah in loc sa fie 24 /24 pe santiere si sa isi ceara scuze pentru minciunile debitate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by