Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut public cine a câștigat contractul pentru achiziția a 48.000 de tablete, informație ținută la secret de fostul primar. Este vorba despre firma Conic design SRL, iar valoarea contractului este de circa 92 milioane lei cu tot cu TVA. HotNews.ro a cerut în mai multe rânduri contractul fostei administrații, însă datele nu ne-au fost comunicate.

HotNews.roFoto: Hotnews

documente

Contract achizitie tablete S1

(6 Nov 2020) PDF, 13MB

„Am fost la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice din Sectorul 1 și am cerut contractul de 76 milioane de lei pentru achiziția a 48.000 de tablete. Știți, înainte să ajung primar am fost prima persoană care a semnalat public despre acest contract realizat printr-o negociere directă și la supra preț. Am fost neplăcut surprinsă să văd că personalul de la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice din Sectorul 1 părea să nu găsească contractul. Într-un final l-am obținut dar fără anexe. Ireal, nu? Fosta administrație a refuzat sistematic să-l publice. O să-l public eu acum. V-am mai spus că s-a terminat cu achizițiile suspecte și cu contractele ținute la secret în primăria Sectorului 1”, a scris primarul pe pagina de Facebook.

Cu ce se ocupă firma care a câștigat licitația

Firma Conic Design S.R.L. a fost înființată în 2006 și are un singur acționar, GRIGORE MIHNEA DANIEL, potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro.

În 2019 a avut o cifră de afaceri de 7,8 milioane lei, în scădere cu 22% față de 2018, 30 de angajați și un profit net de circa 680.000 lei.

Potrivit confidas.ro, în perioada 2018-2019, compania Conic Design S.R.L. a încheiat 9 contracte de achiziții publice în valoare totală de 920.775,00 RON, toate cu Ministerul Afacerilor Externe.

Primăria Sectorului 1 a achiziționat la finalul lunii august 48.000 de tablete pentru care a plătit circa 92 milioane lei cu tot cu TVA. Deși suma este uriașă, instituția nu a făcut licitație, achiziția fiind făcută în baza unei proceduri de negociere fără anunț de participare, publicată într-un ziar la anunțuri diverse. În sistemul electronic de achiziții publice nu apare niciun anunț, acesta fiind ocolit. Mai mult, Consiliul Local Sector 1 nu a aprobat o hotărâre distinctă pentru achiziția tabletelor, ci s-a făcut doar o rectificare bugetară. HotNews.ro a cerut explicații de ce nu a fost făcută licitație și în baza căror prevederi legale s-a făcut achiziția, dar nici la asta nu am primit răspuns.

HotNews.ro a scris aici despre subiect.