Deputatul independent Nicuşor Dan a atras atenţia, duminică, asupra faptului că proiectele Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare pentru sectoarele 1, 2 şi 5 ar duce la dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde, transmite Agerpres.

Nicusor DanFoto: Agerpres

"Vrem o primărie care luptă pentru sănătatea bucureştenilor sau care acţionează împotriva sănătăţii bucureştenilor? Pentru că ce altceva înseamnă, pe perioadă de criză sanitară, când oamenii sunt izolaţi în case, să pui în dezbatere publică PUZ Sector 1, PUZ Sector 2, PUZ Sector 5, prin care dispar zeci de hectare de spaţiu verde? Vă aduc aminte că nici măcar în ziua de azi nu au încetat toaletările de copaci care distrug în fiecare an mii de copaci din Bucureşti şi nici până în ziua de azi nu reuşim să spălăm în mod eficient străzile din Bucureşti, care sunt o sursă de praf", a arătat Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PNL Bucureşti.

El a menţionat că în urmă cu trei săptămâni a sesizat Direcţia de control în construcţii a Poliţiei Locale asupra faptului că în Parcul Herăstrău există două şantiere locale, dar că i s-a răspuns că în această perioadă reprezentanţii instituţiei respective stau acasă.

"Am trimis nişte sesizări către Direcţia de control în construcţii a Poliţiei Locale pentru nişte şantiere ilegale din Herăstrău şi Poliţia Locală ne-a răspuns că stă acasă, pentru că este pandemie. În urmă cu trei săptămâni, am sesizat două şantiere ilegale din Herăstrău: unul pe malul apei şi unui puţin mai retras", a declarat Nicuşor Dan.

Proiectele de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 2 şi a Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 5 au fost postate pe data de 31 martie pe site-ul PMB, în vederea dezbaterii publice, iar bucureştenii îşi mai pot exprima punctul de vedere în privinţa acestora până luni. Planul Urbanistic Zonal Coordonator Sector 1 a fost supus dezbaterii publice de către Primăria Sectorului 1 începând de anul trecut.

Citește și: