Bugetul Primăriei Capitalei a fost rectificat din nou, cu 64 milioane lei, în ședința Consiliului General de miercuri. Din această sumă, 10 milioane lei vor ajunge la Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, pentru lucrări de reparații și reabilitare la biserici, o parte monumente istorice, bugetul instituției în 2018 ajungând la 207 milioane lei.

Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

Bugetul Creart va fi suplimentat cu 11,1 milioane lei, ajungând la 79,1 milioane lei, iar cel al ARCUB cu 6,7 milioane lei, ajungând la un total de 55 de milioane de lei. Cele două instituții organizează evenimente culturale. Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti va beneficia de o suplimentare de 2,9 milioane lei, bani alocaţi pentru ajutoare sociale. De asemenea, pentru Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti se vor acorda 9 milioane de lei, bugetul instituţiei ajungând la un total de 28,2 milioane lei.

Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane primește în plus 11 milioane de lei, iar Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor - 6,6 milioane lei.

Direcţia de Arhitectură Peisagistică a Municipiului Bucureşti, recent înfiinţată, primește un buget de 4,4 milioane lei.

Din buget sunt scoase circa 400 milioane lei, finanțările din fonduri europene pe care Primăria Capitalei spera să le atragă în 2018. Bugetul Primăriei Capitalei în 2018 este de 5,77 miliarde lei.