Actualizat acum

Întâlnire LIVE HotNews.ro

VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a fost invitat în studioul HotNews.ro

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 23 aprilie 2018, 10:36 Actualitate | Administratie Locala


Dan Tudorache
Foto: Hotnews
Câte blocuri au fost reabilitate termic în Sectorul 1? Când începe programul de reabilitare la case? În ce stadiu este implementarea programului de colectare selectivă? Cât a realizat primarul Dan Tudorache din ce a promis în campania electorală din 2016? De ce dă Primăria Sector 1 bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului? Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache,  a fost invitat marți, de la 10.30, în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului. Realizator: Catiușa Ivanov.

Au trecut doi ani de mandat, iar Bucureștiul, dar și marile orașe din țară încă sunt departe de imaginea proiectată de primari în campania electorală din 2016. Străzi neasfaltate, investiții întârziate, locuri insuficiente în creșe și grădinițe. S-au întâmplat însă și lucruri bune, proiecte care au schimbat față unui cartier sau a unei comunități. Ce au făcut în cei doi ani de mandat primarii din România și mai ales ce nu au făcut, de ce probleme s-au lovit și ce vor face în timpul rămas, aflați în întâlnirile live video HotNews.ro cu aleșii locali.
Citeste mai multe despre   


2891 vizualizari

 • strazile? spatiile verzi? (Luni, 23 aprilie 2018, 10:46)

  manon [utilizator]

  Dar cum ramane cu gropile si asfaltul lasat de pe stradutele adiacente cum ar fi Abrud? Dar cu lipsa canalizarii de pe ele? dar cu baltile imense care se fac la ploi la iesire din aceste stradute catre Ion Mihalache? Dar cu spatiile verzi intre blocuri care sunt ingrijite de ADP doar la anumite blocuri? Instalatii de apa pentru udat iarba montate doar la anumite blocuri??
 • Groapa de gunoi Rudeni si Podul Straulesti (Luni, 23 aprilie 2018, 11:07)

  neagoe [utilizator]

  1. Subiect al campaniei electorale la sectorul 1: in ultimii ani s-a atins apogeul poluarii cu mirosul de "biogaz" de la groapa Rudeni pe o raza de 4-5 Km. In ce stadiu ne aflam dupa doi ani?
  2. Podul peste lacul Staulesti - trotuarul s-a rupt si a CAZUT IN LAC. Pietonii sunt nevoiti sa mearga pe carosabil pe banda a -2-a pentru ca acum s-a inchis si banda 1 de circulatie (se pare ca s-a rupt placa de rezistenta.) Podul se afla probabil in subordinea Primariei Capitalei care insa aloca fonduri pentru fretilizari in vitro sau baze sportive in alte localitati. Primaria Sectorului 1 nu se poate implica? Asteptam VICTIME?
 • Parc Kiseleff (Luni, 23 aprilie 2018, 12:40)

  luto828 [utilizator]

  Buna ziua, trei intrebari ref Parcul Kiseleff.

  1.In ultimii ani au aparut tot tarabe in parc, anii trecuti se faceau si se vindeau mici, gogosi, bere, fumul si muzica depaseau orice imaginatie - vorbesc despre spatiul cu fantana arteziana din Kiseleff. Tot langa acel spatiu erau trambuline si saltele gonflabile, nu se dadeau bonuri fiscale, nu se arata / afisa contract de chirie pe spatiu. Stiu ca s-a initiat si am semnat si o petitie pentru oprirea transformarii parcului in balci, unde ar trebui sa fie liniste, aer curat, etc. Anul acesta se va mai permite instalarea de tarabe si activitati care nu au legatura cu parcul? Copii se dau cu rolele pintre tarabe si fum, nu cred ca ati dori nici Dvs sa va plimbati familia prin asa ceva in loc de parc.

  2. Multe dintre leaganele si toboganele din locurile de joaca s-au stricat, a venit Politia comunitara, a pus banda de Pericol, au venit echipe tehnice , le-au luat si...au ramas luate. Nu au fost inlocuite, pe cele prezente au aparut urme de degradare. Exista vreun program de inlocuire / reparatii?

  3. Cand se vor aplica amenzi pentru aruncare gunoaie / coji seminte / mizerie de la caini - stapani care nu strang?

  Multumesc
 • Zona de Nord - Cartierul Padurea Baneasa (Luni, 23 aprilie 2018, 12:46)

  bogdan1234 [utilizator]

  1. Este adevarat ca a fost initiat un PUZ coordonator pentru sectorul 1?
  2. Ce noutati sunt in legatura cu problemele privind zona de Nord a sectorului 1 - Cartier Padurea Baneasa?
 • din nou, groapa de gunoi Rudeni și incineratorul (Luni, 23 aprilie 2018, 13:35)

  GinaC [utilizator]

  1. Firma Iridex, a senatorului ALDE Pascu, ce administreaă groapa de gunoi Rudeni trimite valuri de poluare cu H2S peste mai mult de un sfert de Bucuresti. Și asta de ani de zile. H2S-ul este un gaz cu potențial letal ce s-a folosit ca armă de luptă în Primul Război Mondial. În ce stadiu sunt actiunile de închidere ale acestei gropi. Când este preconizat că nu vor mai primi gunoi? Când este preconizat că groapa nu va mai emite gaz nociv?
  2. Incineratorul de gunoi este o alternativă pe care ați susținut-o. De ce acel incinerator ar trebui să fie aproape de zone locuite?
  3. De ce nu susțineți modalități de gestionare a deșeurilor mai prietenoase cu mediul?
 • reabilitare bolc 16A bd. Mihalache 47 (Luni, 23 aprilie 2018, 14:13)

  nedumerita60 [utilizator]

  Cand va intra in reabilitare blocul 16A din Bd. Mihalache 47? Din ce este afisat pe siteul primariei blocul ar fi trebuit sa fie de mult timp reabilitat...
 • Am scris la ADP Sector 1, nimic nu s-a intamplat! (Luni, 23 aprilie 2018, 15:27)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Un pom care deja incurca cablurile electrice, de date si telefonice a fost prezentat la ADP Sector 1 acum un an si ceva pentru a fi toaletat, fiind pe spatiul public. Nimic nu s-a intamplat, nici macar un e-mail de confirmare. Sunteti fara solutii. Next!
 • INTERVIU CU PRIMAR SECTOR 1 (Luni, 23 aprilie 2018, 17:04)

  zablo [utilizator]

  Deci , AMR ( au mai ramas , pt.cei care n-au facut armata) aproximativ 16 luni pana la sfarsit 2019 , si asa cum s-a angajat d-l primar , cele 180 blocuri ramase ar trebui terminate . Adica este vorba de aprox. 10 blocuri/luna , asta la modul "foarte,foarte" optimism .
 • mda (Luni, 23 aprilie 2018, 21:16)

  Xorciser [utilizator]

  Ce face primaria pentru cresterea gradului de colectare a materialelor reciclabile- colectarea selectiva?

  Care este in acest moment gradul de reciclare in sectorul 1?

  Multumesc.
 • Promisiuni (Luni, 23 aprilie 2018, 21:23)

  elenick [utilizator]

  In campania electorala (la locale), cand ati venit la discutii cu locatarii ati promis ca blocurile 23 si 24 din Barbu Lautaru nr 8 vor intra in reabilitare imediat, adica din toamna urmatoare. Au trecut multe toamne si primaveri de atunci si nici vorba de reabilitare. Unii glumesc deja ca va vom mai vedea la fata la urmatoarele alegeri, cu aceeasi promisiune!?!? si ca totusi nu ar fi prudent pt dvs sa mai treceti prin zona !!!
  Asadar CAND se va indeplini promisiunea dvs atat de ferma din campanie legata de blocurile sus mentionate?
 • Zona de nord (Luni, 23 aprilie 2018, 21:56)

  doar_eu [utilizator]

  Inainte de alegeri v-ati luat un angajament scris fata de locuitorii zonei de nord a Sectorului 1 sa asfaltati strazile si sa introduceti canalizare.
  Iata-ne in 2018 si traim ca in evul mediu, cu drumuri de pamant si fose septice, in plina capitala europeana.
  In tot acest timp noi ne-am platit impozitele cu rigurozitate, dumneavoastra ce ati livrat?
  Aveti vreun plan concret sau chiar Primaria Sectorului 1 nu poate introduce canalizare si asfalta 4 strazi?
 • basul si cu roata mare (Marţi, 24 aprilie 2018, 0:08)

  itza.ro [utilizator]

  In fiecare vara, incepand din luna mai, terase si cluburi din zona parcului Herastrau dau petreceri in fiecare saptamana de joi pana duminica de se aude in toata Baneasa (nu si pana in Voluntari probabil).
  Am sunat la toate politiile, politia locala probabil le da amenda cu care sterg mesele, uneori politia generala spune ca parcul fiind in administratia lor le pot da si ei amenzi, dar terasele (si mai nou corturile improvizate - vezi Aleea Matelotilor de 2 weekenduri) par sa aiba toate autorizatiile necesare ca sa 'organizeze evenimente private'.
  Inteleg ca mai nou dna. Primar General considera ca ar mai trebui deschise cateva terase in parcuri.
  Cui ne mai putem adresa? Ne-am pus si dopuri in urechi, dar basul ajungi sa il simti si cu dopuri.
 • Blocuri pe Str Jimbolia? (Marţi, 24 aprilie 2018, 4:09)

  MirelG [utilizator]

  Este normal sa se construiasca 4 blocuri intr-o zona de case, pe str jimbolia nr 103? Cum se va gestiona haosul creat pe stradute de masinile care le vor ocupa in trecere sau stationare?
  Cine a autorizat asa ceva?
  Daca a autorizat Primaria Generala, Primaria de Sector nu se poate opune?
 • 2 intrebari (Marţi, 24 aprilie 2018, 8:00)

  kun [utilizator]

  1. Cand va incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar si in sectorul 1?

  2. Ce se intampla cu spatiile verzi de au devenit in asa hal de neingrijite? Niciodata nu au aratat atat de rau pamant batatorit, iarba deloc, noroaie, masini parcate pe ele).

  Multumesc.
 • pasarela pietonala (Marţi, 24 aprilie 2018, 11:04)

  Stapanu [utilizator]

  peste calea ferata de la Grivita - "Aschiuta" este complet uzata moral & periculoasa pe timp de ploaie sau ninsori, nu mai vorbesc cum arata iarna pe inghet. Exista vreo intentie de reabilitare?! multumesc
 • Infrastructura (Marţi, 24 aprilie 2018, 11:32)

  RaulBura75 [utilizator]

  Va scriu din Felicity - zona Odaii. Dupa 2 ani de mandat cand credeti ca rezolvati problema canalizarii? - doar 850 de m liniari de canaliazare noua de realizat pt 300 de apartamente care platesc impozite de Sect 1 - si poate nu ne uitati nici cu asfaltarea drumurilor.
 • rapid (Marţi, 24 aprilie 2018, 12:22)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  1. As dori sa stiu cu ce considerente ati hotarat sa risipiti banii contribuabililor din Sectorul 1 pe o echipa de fotbal din Sectorul 6(Rapid)?

  2. Cand intentionati sa cereti politiei locale sa aplice amenzi autoturismelor parcate neregulamentar. De exemplu, la Arcul de triumf sunt intotdeuna masini parcate pe trotuarele din zona Comitetului Olimpic, atat pe Kiseleff cat si pe Alexandru Constantinescu. La fel pe Ctin Prezan in fata restaurantului Quattro Stagioni.

  3. In zona Strazii Alexandru Constantinescu, intre Casin si Piata Domenii, se desfasoara lucrari care au distrus toate trotuarele si creeaza o mizerie de nedescris. Toata iarna si primavara a fost noroi peste tot, si urmeaza praf vara. Va rugam sa controlati executantul lucrarilor si sa impuneti masuri de curatenie!
 • Intalnire online primar Tudorache (Marţi, 24 aprilie 2018, 22:05)

  Laste [utilizator]

  In primul rand vreau sa salut disponibilitatea la dialog a corpului consilierilor (d-na Antipa) , personalului administrativ (dl. Motoc) cat si a primarului Tudorache
  Prioritatile cartierului Aviatiei :
  1. Reabilitarea blocurilor ramase restante- este deja luna mai cat de curand si nu avem nici un progres real?
  2.Posibilitatea infiintarii unei comisii de lucru Primaria Sector 1- Primaria Municipiului Bucuresti care sa rezolve probleme ce impieteaza viata cetatenilor Sector 1 insa sunt in gestionarea PMB
  - Apa-Canal- miros insuportabil caseta pod Pipera
  - Redesenare treceri pietoni, semafoare, etc.
  - Alimentare apa calda/rece- Apa Nova-RADET
  - etc.
  Multumesc
 • Reabilitare termică a puținelor blocuri rămase (Marţi, 24 aprilie 2018, 22:11)

  nick24 [utilizator]

  De ce ați blocat de când ați devenit primar reabilitarea termică a blocurilor?
  În campania electorală ați promis că veți continua reabilitarea blocurilor. Oare veți deschide șantierele numai cu un an înante de viitoarele alegeri?

  Este foarte important ca să fie toate blocurile reabilitate, astfel încât RADET să livreze mai puțină căldură pt încălzirea lor și să facâ economii la consumul de gaze, conform directivelor europene.
 • :(( (Miercuri, 25 aprilie 2018, 11:19)

  tirolez [utilizator]

  Pacat ca am ajuns prea tarziu, poate ii transmiteti totusi. La cativa metri de primarie, la scoala de pe bulevardul Titulescu nu se poate trece cand ies copiii de la scoala din cauza masinilor parcate pe trotuar. In special in dreptul Irish Pub. Unii dintre noi mai avem si copii in carucioare, trebuie sa iesim pe bulevard cu caruciorul? Stiti care e traficul! Iar ceilalti care pot trece sterg pur si simplu zidurile si nu pot circula decat pe un sens.
  E bataie de joc la adresa copiilor in primul rand. Dar asa e in orasul asta, vor sari 10 imediat sa se planga ca nu au unde sa parcheze. Odata cineva a iesit nervos din local pentru ca i se ridicasera stergatoarele. Deci, cum vine, tu stai si bei/mananci iar 100 de alte persoane sterg peretii din cauza ta?! Da, stiu, nu sunt locuri de parcare.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version