Liderul PNL București, Cristian Bușoi, a spus joi că amenințările primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că îl va da în judecată sunt inutile și că PNL nu va fi de acord cu delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale. Bușoi a mai transmis că hărțuirea liberalilor în instanță nu îi va face pe bucureșteni să nu mai vadă ”dezastrul” din Capitală, după doi ani de mandat cu Firea.

Cristian Busoi, interviu pentru HotNews.roFoto: Captura video

”Dna Firea crede că dacă ne hărțuiește pe mine și PNL prin instanțe, nu o să se mai vadă: dezastrul din traficul din Capitală, gropile în care bucureştenii au început din nou să-şi rupă maşinile, după ani de zile în care această problemă dispăruse, toată galeria de politruci cu care PSD a umplut administrația Capitalei și care nu fac nimic, toate proiectele pe care administrația PSD le tergiversează de doi ani de zile. Să fie clar: cât timp nu se aduc argumente clare despre cum ar aduce beneficii bucureștenilor aceste companii și cât timp activitatea lor nu va fi transparentă, PNL București nu va putea să accepte cheltuirea banilor bucureștenilor de către aceste companii”, susține Bușoi, într-un comunicat de presă.

Liberalul mai susține că PNL face o Opoziţie corectă în Bucureşti şi că reprezentanții partidului în CGMB vor susţine tot ce este necesar pentru Capitală, dar ”companiile municipalităţii trebuie să fie transparente şi să dea socoteală pentru ce fac, nu ca acum când puzderia de şefuleţi ţin sub lăcat toate informaţiile şi despre buget şi despre achiziţii şi despre strategie, iar dacă presa vrea să afle cine, pe ce cheltuie banii în aceste companii este primită cu bodyguarzii”.

Gabriela Firea amenință că îl dă în judecată pe Cristian Bușoi, dacă consilierii generali din opoziție nu votează delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale Primarul general a declarat în deschiderea ședinței de Consiliu General de joi că va depune chiar mâine cererea de chemare în judecată.

În plus, Gabriela Firea a cerut instituțiilor de control din România - DNA, DIICOT, Curtea de Conturi, Poliție, Parchete - să verifice activitatea celor 22 de companii pentru a risipi informațiile apărute în spațiul public privind eventuale nereguli.