Gabriela Firea amenință că îl dă în judecată pe Cristian Bușoi in cazul în care consilierii din opoziție nu votează delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale UPDATE Proiectele nu au fost votate

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 19 aprilie 2018, 15:45 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: Facebook
Gabriela Firea amenință că îl dă în judecată pe Cristian Bușoi, dacă consilierii generali din opoziție nu votează delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale Primarul general a declarat în deschiderea ședinței de Consiliu General de joi că va depune chiar mâine cererea de chemare în judecată.

În plus, Gabriela Firea a cerut instituțiilor de control din România - DNA, DIICOT, Curtea de Conturi, Poliție, Parchete - să verifice activitatea celor 22 de companii pentru a risipi informațiile apărute în spațiul public privind eventuale nereguli.

”Astăzi am redactat deja cererea de chemare în judecată a domnului europarlamentar Cristian Bușoi, președinte PNL București, pe care noi îl considerăm autorul moral al blocajului proiectelor benefice pentru cetățenii din București. Dacă nici astăzi aceste proiecte nu sunt  votate, mâine dimineață noi depunem această cerere de chemare în judecată.  Fac apel la toate instituțiile de cercetare și anchetă ale statului și le transmit rugămintea de a trimite misiuni de control la toate cele 22 de societăți municipale pentru a spulberă o dată pentru totdeauna aceste informații apărute în spațiul public. Vom pune la dispoziție tarifele practicate de societățile comerciale, nu informațiile toxice răspândite în spațiul public”, a declarat Gabriela Firea.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de joi se află trei proiecte de hotărâre privind delegarea patrimoniului municipalității către trei societăți comerciale:

- proiect de hotărâre privind aprobarea listei bunurilor și tarifele serviciului la contractul de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de administrare a parcajelor aparțînând domeniului public și/sau domeniului privat al municipiului București către Compania Municipală Parking București S.A. Compania ar urmă să primească în administrare locurile de parcare gestionate de Primăria Capitalei.

- proiect de hotărâre privind aprobarea listei bunurilor și tarifele serviciului la contractul de delegare a serviciilor de construire, modernizare, reparare și întreținere a arterelor de circulație, podurilor, viaductelor, pasajelor rutiere și pietonale subterane și supraterane și a lucrărilor de artă din compoziția acestora, din municipiul București, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban către Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A. Compania ar urmă să primească în administrare 776 de străzi, poduri, pasaje.

- proiect de hotărâre privind aprobarea listei bunurilor și tarifele serviciului la contractul de delegare a gestiunii activităților privind organizarea și optimizarea circulației rutiere și pietonale, instalarea, întreținerea și funcționarea sistemelor de semnalizare și dirijare a circulației urbane, în scopul asigurării siguranței traficului și pentru fluidizarea acestuia în municipiul București către Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. În grijă companiei ar urmă să fie alocate 324 de intersecţii semaforizate şi ansambluri rutiere.

Fiindcă este vorba despre proiecte privind patrimoniul municipalității, proiectele au nevoie de votul a două treimi din consilieri, astfel că dacă nu votează PNL sau USR acestea nu vor fi aprobate.

Consilierii USR au anunțat deja că nu vor vota aceste proiecte.

”Suntem într-unul dintre cele mai grave momente din cei doi ani de mandat ai Gabrielei Firea. Astăzi vor fi supuse la vot proiectele de hotărâre de Consiliu prin care o mare parte din București ar putea să treacă în administrarea Companiilor Municipale înființate de Gabriela Firea. Dacă aceste proiecte vor trece, atunci bucureștenii vor pierde orice control asupra propriului oraș. Cerem tuturor consilierilor, indiferent de partid, să se opună proiectelor prin care bunurile vor trece din administrarea Capitalei în administrarea Companiilor. În primul rând, nu știm cine sunt oamenii din conducerea companiilor. Știm cel mult că sunt apropiați de Gabriela Firea și că mulți și-au făcut ucenicia în Voluntari. Dar asta nu este nicio garanție că vor lucra în folosul bucureștenilor. În al doilea rând, nu știm ce plan au aceste companii. Deși am cerut de un an de zile acest lucru, nu am văzut niciun plan de afaceri, nu am văzut nicio idee coerentă, nicio fundamentare și nicio viziune. Nu poți lăsă coloana vertebrală a unui oraș pe mâna unor amatori. Cei din Primărie măcar s-au mai lovit de probleme asemănătoare, dar în aceste companii sunt oameni care nu au nicio legătură cu domeniul. În al treilea rând, o eventuală eliminare a CGMB din lanțul decizional va însemna și mai puțînă transparență și mai puțină responsabilitate față de bucureșteni și va face extrem de dificilă o viitoare revenire la normalitate”, a postat pe pagină de Facebook, Roxana Wring, liderul consilierilor USR din Consiliul General.

”În total, cele 3 companii vor primi terenuri şi clădiri în valoare totală de 21.207.456, aproximativ 4.560.000 euro. De asemenea, vor primi în gestiune, parcări, intersecţii rutiere şi ansambluri rutiere, străzi, poduri şi pasaje, inventariate la un total de 1,14 miliarde de lei, aproximativ 246,8 milioane de euro. Directorul Companiei de Parking a Primăriei Capitalei este Niculae Constantin, fost administrator public al orașului Voluntari, coleg de facultate cu soțul Gabrielei Firea. Directorul Companiei de Management al Traficului este Mădălina Șerban, cu experiență în achiziții, dar fără experiență relevantă de management. Mădălina Șerban a lucrat la Romelectro S.A., societate despre care presă a scris că ar fi deținută de oameni conexați cu Dan Ioan Popescu, fost ministru PSD al Economiei. Directorul Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București S.A este Petre Foamete, care până acum a fost asociat unic și administrator al societății SC Multi Star Impex SRL. Firma condusă până în acest an de Foamete a avut în ultimii doi ani doar doi salariați și o cifră de afaceri de sub 100.000 lei”, se arată într-un comunicat emis de USR.


Citeste mai multe despre   
3760 vizualizari

 • +36 (36 voturi)    
  Asta da in judecata tot Bucurestiul! :))) (Joi, 19 aprilie 2018, 15:48)

  liviul2006 [utilizator]

  Doamna Tzatza!
  • +19 (19 voturi)    
   Bancul cu ala care i s-a scos jumatate din creier, (Joi, 19 aprilie 2018, 16:52)

   liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui liviul2006

   Bancul cu ala care i s-a scos jumatate din creier, si dupa operatie zice oricui:
   - Tu, tu, si tu, buletinul la control!

   Asa si Firea, dar nativ, fara operatie:
   - Tu, tu si tu, te dau in judecata!

   :)))
  • +8 (8 voturi)    
   curat (Joi, 19 aprilie 2018, 19:06)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui liviul2006

   murdar coana joitico!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Consiliul Genral este organul deliberativ (Vineri, 20 aprilie 2018, 11:31)

   ioanbucsa751467216962915 [utilizator] i-a raspuns lui liviul2006

   Aşa e!! Femeia asta nu vrea să înţeleagă că, Consiliul General este organul deliberativ al Bucureştiului şi că degeaba şi-a făcut ea n societăţi, că nu le poate capitaliza dacă nu are numărul cerut de lege la vot! Minciuna că legea cere să se delege serviciile publice, iar consilierii săvârşesc un abuz este crasă. Da, legea spune că trebuie să delegi, dar se poate face şi către societăţi private care activează deja pe piaţă in domeniile respective, prin licitaţie publică...asta trebuie să facă ea, nu să hotărască ea că e mai bine să faci societăţi municipale; e mai bine doar pentru clica de slugi a ei şi a lui Pandele , ca să numească pe cine vrea in fruntea acestor societăţi şi să sugă de bani bugetul Bucureştiului.
 • +40 (40 voturi)    
  tovarasa firea nu stie... (Joi, 19 aprilie 2018, 15:51)

  liviu_ [utilizator]

  cum functioneaza democratia...
  ei nu sunt obligati sa voteze nimic!
  firea nu dovedeste decat faptul ca e o comunista notorie!
  • +17 (17 voturi)    
   democratia insemna sa zici DA! (Joi, 19 aprilie 2018, 16:21)

   complet_ret [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Daca esti consilier sau parlamentar din Opozitie, si zici NU, te da in judecata.
   Daca esti om oarecare si zici ca nu iti place ce face guvernul, te baga la puscarie cu Defaimarea!
  • +5 (5 voturi)    
   care democratie? (Vineri, 20 aprilie 2018, 9:19)

   qwerasdf [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   nu a fost niciodata democratie adevarata in tara asta, cu atat mai mult de cand au venit neghiobii astia. Mi se face sila..
 • +24 (24 voturi)    
  sa fii judecat pentru VOT (Joi, 19 aprilie 2018, 16:06)

  AndJorj [utilizator]

  asta nici pe vemea lui ceasca nu se auzea
 • +21 (21 voturi)    
  ... (Joi, 19 aprilie 2018, 16:06)

  Soljenitin [utilizator]

  Bai nene, ce tuta comunista. Cineva, oricine, voteaza pro sau contra unei/unor chestiuni tinand cont de propriile pareri si convingeri, nu functie de dorintele, hachitele, frustrarile, nefericirile, neimplinirile unei cucoane. Si nici functie de ordinele primite de la sforarul cucoanei in cauza.
 • +26 (26 voturi)    
  Saptamana asta Dragnea si Firea (Joi, 19 aprilie 2018, 16:10)

  nellino [utilizator]

  au inteles ce inseamna democratia bazata pe voturi si au ajuns la concluzia ca democratia a fost buna odata, dar a durat prea mult!
 • +16 (16 voturi)    
  Oamenii aia (Joi, 19 aprilie 2018, 16:11)

  loveparade [utilizator]

  de aia sunt acolo...sa preia informatia, sa o sintetizeze si sa voteze pro sau contra.
  cum isi imagineaza prapadita asta ca vreo instanta admite o asa actiune?
  incredibil de proasta si incredibil de ticaloasa
 • +15 (15 voturi)    
  Jos palaria!! (Joi, 19 aprilie 2018, 16:19)

  complet_ret [utilizator]

  Trebuie sa recunoastem, ii merge mintea!
  Niciunul dintre primarii de dupa Revolutie, nici macar Presedintele, nu a avut pina acum ideea aceasta: vine cu o propunere creatza, daca exista consilier care nu sunt de acord, ii da in judecata!
 • +17 (17 voturi)    
  Greu de imaginat atata prostie (Joi, 19 aprilie 2018, 16:34)

  titirica [utilizator]

  Si totusi Firea ne arata ca e posibil. Logica ultra comunista care arata de fapt cine e si cat o duce capul...

  Trist este ca e primar al Bucurestiului si mare om in partid. In partidul comunist
 • +10 (10 voturi)    
  Sa verifice activitatea? (Joi, 19 aprilie 2018, 16:39)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  Care "activitate"? Aia de taiat frunza la caini?
 • +10 (10 voturi)    
  Da in judecata ca ce? (Joi, 19 aprilie 2018, 16:48)

  alibaba: 10 AUGUST 2018 [utilizator]

  Pe banii primariei?
  • +9 (9 voturi)    
   Primaria nu are bani (Joi, 19 aprilie 2018, 16:51)

   Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui alibaba: 10 AUGUST 2018

   Sunt,de fapt,banii bucurestenilor.
   • +6 (6 voturi)    
    Mulțumesc pentru clarificare! (Joi, 19 aprilie 2018, 17:33)

    alibaba: 10 AUGUST 2018 [utilizator] i-a raspuns lui Mistrelutz

    Dar primăria are primăriță. Și primărița este a bucureștenilor, chiar dacă este împotriva lor.
 • +3 (3 voturi)    
  amenintari facute (Joi, 19 aprilie 2018, 19:57)

  Dizidentul [utilizator]

  foloseste aceste amenintari facute de primarita?
  O clarificare pentru populatia Bucurestiului: Cind si din ce motive mandatul doamnei Firea se v-a termina Bucurestiul are sa fie capitala cu datoriile cele mai mari din Europa.
 • +2 (2 voturi)    
  este doar inceputul.... (Vineri, 20 aprilie 2018, 9:47)

  USMarines [utilizator]

  Ideea se va extinde la Parlament. Cine voteaza impotriva PSD, blocheaza "binele" pe care vor sa il faca tarii, si va fi dat in judecata....
  Stalinismul nu a murit, s-a transformat in illiberalism...
 • +2 (2 voturi)    
  justitia.. (Vineri, 20 aprilie 2018, 9:49)

  flo_tm [utilizator]

  Ganditi-va daca ar controla PSD justitia ce s-ar intampla..


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version