Adrian Bold a fost demis de primarul Sorin Oprescu prin Dispozitia nr. 1106/2008 pe motiv ca:
- a contribuit la aprobarea unui plan urbanistic zonal prin care baza sportiva Spartac a devenit teren construibil (HCGMB 9/2002). Acum pe acest teren se ridica un mall;
- nu ar fi regularizat taxele si impozitele care tineau de domeniul sau;
- a intarziat la serviciu si a lipsit nemotivat;
- ar fi adus Municipalitatii un prejudiciu de 300.000 de dolari fiindca nu ar fi permis unui proprietar din vecinatatea Cathedral Plaza sa construiasca o cladire asemanatoare. Mentionam ca Planul Urbanistic General permitea doar in locul unde s-a construit Cathedral Plaza o asemenea inaltime, in rest fiind prevazute cladiri joase. Proprietarul respectiv a dat in judecata Primaria Capitalei si a castigat cerand despagubiri de circa 300.000 dolari.
Adrian Bold era functionar public. Acesta a contestat in instanta, in 2008, Dispozitia de demitere semnata de primarul general si Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate, obligand astfel Primaria Capitalei si primarul general sa-l reintegreze in functie. In plus, Primaria Capitalei si primarul general erau obligati la plata sumei de 77.897,06 lei cu titlu de cheltuieli judiciare si sa-i plateasca lui Bold drepturile salariale aferente incepand din 21 iulie 2008 pana la data reincadrarii efective in functie, suma la care se adauga si dobanzi. Decizia a devenit definitiva printr-o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti din decembrie 2010.
Adrian Bold a fost arhitect-sef al Capitalei in perioada 1997 - 2008. In 2008, in locul lui Adrian Bold, Sorin Oprescu l-a numit atunci pe Gheorghe Patrascu, fost director general al Directiei de Dezvoltare Teritoriala a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).
Proiecte controversate semnate de Adrian Bold
In cei 10 ani cat a fost arhitect-sef al Capitalei, Adrian Bold a ajuns de mai multe ori in atentia presei si a societatii civile, semnatura sa regasindu-se pe proiecte de urbanism controversate.
Bloc de 5 etaje pe str. Christian Tell
Doua cladiri construite in 1895 si 1920 de pe str. Christian Tell 16-16 A , zona Piata Amzei, au fost demolate in 2013 pentru a face loc unei cladiri de 5 etaje. Autorizatia de demolare a fost semnata de Sorin Oprescu. Blocul de 5 etaje a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin Hotararea 119/2009. Avizul de urbanism este semnat de Adrian Bold. Prin hotararea din 2009, indicatorii urbanistici au fost majorati astfel: inaltimea maxima de la 16 m la 22,5, Procentul de Ocupare al Terenului de la 65 la 67 la suta, iar Coeficientul de Utilizare al Terenului de la 2,5 la 3,9. Elaboratorul PUZ-ului este arhitectul Mihnea Vasile Marcu.

Foto: Florin Balteanu
Bloc de 7 etaje peste casa Spiru Haret
Pe 29 mai 2008, Consiliul General al municipiului Bucuresti a aprobat un bloc de circa 27 de metri inaltime peste casa lui Spiru Haret din str. Gheorghe Manu nr. 7. PUZ-ul avea la baza avizul de urbanism semnat de Adrian Bold. Primaria Capitalei, condusa de Sorin Oprescu, a emis pe 24 decembrie 2012 autorizatia de construire pentru consolidarea cladirii vechi si ridicarea blocului de 7 etaje. Acum cladirea este ridicata.

Blocuri de noua etaje pe str. George Enescu 11 - 11A
In 2008, Consilul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe acest teren (circa 1.500 mp) un ansamblu de cladiri cu inaltimea maxima de 9 etaje si trei subsoluri cu 135 locuri de parcare. PUZ-ul are la baza avizul de urbanism semnat de Adrian Bold. Pe parcela sa aflau doua case vechi. Una in stil eclectic, construita la sfarsitul secolului XIX , blocurile de 9 etaje urmand sa fie construite in spatele si in lateralul ei.
Pe locul unde s-a aprobat blocul de 9 etaje a existat pana in urma cu cativa ani o casa la fel de veche care a ars misterios in 2006, ruina ei ramanand inca cativa ani pe teren, dupa care a disparut pe nesimtite.
In prezent, casa veche a fost restaurata, iar blocul a fost ridicat. Autorizatia de construire a fost semnata in mandatul lui SOrin Oprescu si Gheorghe Patrascu.
Terenul pe care s-a construit blocul de 9 etaje face parte din Zona Protejata Amzei. Potrivit regulamentului urbanistic afarent, indicatorii urbanistici reglementati erau: Procent de Ocupare al Terenului : 45%, Coeficient de Utilizare al Terenului: 2,5, inaltime maxima: 16 metri. Indicatorii urbanistici aprobati de Primaria Capitalei sunt aproape dubli: Procent de Ocupare al Terenului : 52%, Coeficient de Utilizare al Terenului: 4,5, inaltime maxima: 42 metri.

Brancusi a avut dreptate. Inca sunteti saraci si prosti. Eu imi fac bagajele.
Inteleg dezamagirea, dar astfel de lucruri se intampla pentru ca legea e stramba si trebuie schimbata.
cate ong-uri au incercat cu adevarat sa schimbe ceva( inclusiv legea si concursurile) si au reusit sa schimbe definitiv ceva cu adevarat?
zero barat.
cate grupari de interese mai exista in spatele lor , ca la vale s-au dus doar cateva brate ale caracatitei( tai un brat si cresc doua la loc)?
prea multe sa le numeri.
vorbim vorbe.
n-o sa schimbe nimeni legea cat timp se poate fura ; si se fura continuu si fara oprire ,(poate un pic mai putin ca inainte ca e "criza") ,DNA-ul nu-i sperie.
DNA-ul e la capatul tevii dar la inceputul tevii si pe parcurs e jale ( nici nu ar avea cum sa se ocupe DNA de administrarea a tot si toate, nu asta e rolul lui).
asta stie si caracatita si pe asta se bazeaza.
trebuie facut cu totul altceva.
dramatic,brusc si irevocabil.
- cand era arhitect sef al capitalei?
-cand i se plateau niste bani fara sa presteze?
altfel, vorba dlui heruvim, fiind saraci si prosti ....
apropo, daca e numai sarac, ce bagaje o fi facand?
concluzie: plecand nu aratam decat fata reala