FOTOGALERIE Cele trei cladiri din strada Christian Tell au fost demolate in acest week-end. Din cea mai valoroasa cladire a ramas doar un perete

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 14 octombrie 2013, 11:16 Actualitate | Administratie Locala


FOTOGALERIE Demolare Christian Tell 16, 16A, 18
Moda demolarilor de week-end continua, doua cladiri construite in 1895 si una in 1920  de pe str. Christian Tell, zona Piata Amzei, fiind demolate sambata si duminica. Din cea mai valoroasa cladire a ramas doar un perete si  randul de camere din spatele acestuia. Beneficiarul este firma Romtal Invest, iar firma de arhitectura care face proiectul de demolare este Imoplan. Potrivit unui studiu istoric facut de Ordinul Arhitectilor Bucuresti, cladirile aveau o valoare exceptionala si ar fi trebuit sa capete statutul de monument istoric.  In locul imobilului ar urma sa se construiasca un bloc de cinci etaje, potrivit unui plan urbanistic aprobat de Consiliul General Bucuresti. A vizul de urbanism care sta la baza aprobarii acestui plan este semnat  de Adrian Bold, in 2007, pe vremea cand acesta era arhitect sef.

Operatiunea de demolare a inceput sambata dupa pranz, fiind oprita la scurt timp dupa ce o bucata de zid a cazut in curtea vecinilor si acestia au chemat Politia. Lucrarile au fost reluate dupa rezolvarea incidentului si au continuat si in cursul zilei de duminica.

Inainte de inceperea demolarii, proprietarul cladirii a dat un comunicat in care spune ca are toate actele prevazute de lege.

Christian Tell_16A_inainte de demolare
Foto: Hotnews
"Societatea Romtal Invest, dezvoltatorul proiectului, anunta ca lucrarile de demolare si construire vor continua. Desfiintarea cladirilor este programata pentru astazi (n.r. - sambata) si va fi efectuata in baza autorizatiei de desfiintare emisa de Primaria Municipiului Bucuresti pe baza tuturor avizelor cerute de lege, inclusiv avizul Primarului Sectorului 1. Totodata, documentatia depusa in cadrul procedurii de avizare contine si un studiu istoric relevant, care argumenteaza ca aceste cladiri nu intra in categoria monumentelor istorice", se arata in comunicatul dezvoltatorului.

De asemenea, se afirma ca proiectul proiectul ce urmeaza a fi implementat prevede pastrarea fatadei, "in scopul mentinerii valorii estetice pe care aceasta o aduce zonei".

"In cursul procedurii de obtinere a avizului de la Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti, proiectul initial  care prevedea demolarea integrala a constructiilor a fost modificat in acest sens, pentru a raspunde cerintelor Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice Bucuresti", se mai explica in comunicatul de presa.

Asociatia Salvati Bucurestiul sustine ca autorizatia de desfiintare emisa de Primaria Capitalei este ilegala intruct aceasta are un aviz de la Directia de Cultura Bucuresti si ar fi fost nevoie de unul de la Ministerul Culturii.

documente
(14 Oct 2013) PDF, 325KB
"Urmare a faptului ca imobilele se gasesc intr-o zona construita protejata si in zona de protectie a doua monumente istorice clasa A, pentru demolarea lor este nevoie de autorizatie de desfiintare emisa de Primarul General, care la randul ei are nevoie de aviz de desfiintare emis de Ministerul Culturii. Avizul Directiei pentru Cultura este ilegal intrucat nu Directia, ci Ministerul Culturii este competent sa emita avizul pentru desfiintare (si construire) in zonele de protectie ale unor monumente clasa A. In acest sens s-a pronuntat Curtea de Apel Bucuresti in doua decizii irevocabile (cazurile Kiseleff 39 si Kiseleff 45)", explica Asociatia Salvati Bucurestiul.

De asemenea, asociatia reclama faptul ca Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a dat aviz favorabil pentru demolare. "Primarul Sectorului 1 a emis avizul de desfiintare in 23 august 2013 desi in 21 noiembrie 2012 emisese aviz negativ (atasat), in care scria "intrucat propunerea de desfiintare a constructiei [...] contravine caracterului arhitectural al zonei si duce la pierderea unei cladiri cu valoare istorica, ambientala si estetica deosebita, prezentul aviz nu este valabil pentru  emiterea autorizatiei de desfiintare".

Proprietarul a actionat in instanta pe Primarul Sectorului 1 prin dosarul 2430/3/2013 si a pierdut irevocabil in data de 27 martie 2013. Cu procesul castigat, Primarul Sectorului 1 isi schimba decizia si emite in 23 august 2013 aviz pozitiv pentru demolare.

ONG-ul sustine ca situatia ar fi putut fi evitata daca Ministerul Culturii ar fi clasat imobilele ca monumente istorice, in baza studiului intocmit de Ordinul Arhitectilor din Romania.

Reamintim ca, desi dezvoltatorul proiectului imobiliar spune ca are un studiu istoric, care arata ca imobilele nu au valoare de monument, Ordinul Arhitectilor din Bucuresti a comandat reputatului profesor Nicolae Lascu un astfel de studiu care atesta ca imobilele din str. Christian Tell nr. 16 si 18 au valoare de monumente istorice. Ordinul Arhitectilor din Romania a solicitat Ministerului Culturii includerea imobilelor in Lista Monumentelor Istorice, insa acest lucru nu s-a realizat.

"Procedura legala in aceasta situatie este ca Ministerul Culturii sa puna studiile istorice in dezbaterea Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, care sa decida prin vot asupra includerii sau nu a imobilelor in Lista Monumentelor Istorice. Secretarul de stat in Ministerul Culturii Radu Boroianu a blocat in mod abuziv aceasta procedura, fara sa transmita, asa cum legea il obliga, studiile istorice Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice", spun reprezentantii Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Chiar daca imobilele demolate nu aveau statutul de monument, ele fac parte din zona construita protejata Amzei, al carui regulament prevede - zona rezidential traditional tipic -  unicat la nivel international, cu un fond construit de valoare arhitecturala si ar fi trebuit protejate.

Pentru demolarea acestor imobile, reprezentantii ONG-ului sustin ca vor inainta plangere penala impotriva:
-          secretarului de stat Radu Boroianu;
-          semnatarilor avizului de desfiintare emis de Directia pentru Cultura, Marius Damian si Sergiu Luchian;
-          Primarului General, arhitectului sef si celorlalti semnatari ai autorizatiei de desfiintare;
-          Primarului Sectorului 1 si celorlalti semnatari ai avizului Primarului Sectorului 1.

Blocul de 5 etaje de pe terenul casei de pe str. Cristian Tell 16-16 A a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin Hotararea 119/2009. Avizul de urbanism este semnat de fostul arhitect sef al Capitalei, Adrian Bold. Prin hotararea din 2009, indicatorii urbanistici au fost majorati astfel: inaltimea maxima de la 16 m la 22,5, Procentul de Ocupare al Terenului de la 65 la 67 la suta, iar Coeficientul de Utilizare al Terenului de la 2,5 la 3,9. Elaboratorul PUZ-ului este arhitectul Mihnea Vasile Marcu.
 •   HotNews.ro a scris inca de anul trecut ca acest imobil este in pericol de demolare
Florin Balteanu, arhitect si reprezentant al Observatorului Urban al Uniunii Arhitectilor a declarat pentru HotNews.ro ca Planul Urbanistic a fost eliberat cu nerespectarea legii: "Imobilul din str. Cristian Tell se afla la mai putin de 100 m de un monument de grupa valorica A (valoare culturala nationala sau internationala), Casa Mita Biciclista din str. Biserica Amzei 9. Un PUZ in zona de protectie a unui monument de grupa A, trebuie sa aiba avizul Directiei Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii, nu al Directiei de Cultura Bucuresti. Acelasi motiv, lipsa avizului corespunzator, a determinat recenta anulare in instanta, la solicitarea Salvati Bucurestiul, a autorizatiei de desfiintare a cladirilor din Sos. Kiseleff 45-45A".

Casa de pe strada Cristian Tell nr 16-16A, denumita si vila dr. Patzelt a fost construita dupa 1890 dupa planurile arhitectului Oscar Benis, potrivit informatiilor de pe blogul arhitectei Silvia Colfescu. "Construita dupa 1890, in stil academist de sorginte neoclasica, vila este situata intr-o gradina de proportii destul de generoase. Imbinarea fericita a volumelor, modul plin de armonie in care au fost concepute arhitectura si decorul cladirii fac din ea un frumos exemplu de locuire urbana civilizata. Pentru orice bucurestean, casa aceasta este un document pretios al identitatii locuitorului Capitalei, ce ne vorbeste despre concetatenii care ne-au precedat ca despre niste oameni demni si iubitori de frumos. Adica exact contrariul a ceea ce se spune astazi despre bucuresteni", spune aceasta.
 •     Citeste si: FOTOGALERIE Cladiri de patrimoniu disparute si incendiate in 2012
Istoricul Andrei Pippidi, scrie, in unul din articolele sale ca, in aceasta casa ar fi locuit chiar Dimitrie Ghika (1867-1954), un personaj de prim rang in diplomatia romaneasca, impreuna cu fratii sai, monseniorul Vladimir Ghika si fratele sau Alexandru Pictorul.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului la firma Imoplan este actionar Maria Elena Bucur. Despre aceasta presa a scris in nenumarate randuri ca este prietena lui Adrian Bold, fostul arhitect sef al Capitalei.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14195 vizualizari

 • +19 (19 voturi)    
  Nici macar comunistii nu au distrus Centrul! (Luni, 14 octombrie 2013, 11:57)

  pedepsitorul [utilizator]

  Nici macar comunistii nu au distrus Centrele oraselor, au inceput construirea de blocuri si cladiri comuniste incepand de la periferie!

  Ce vedem acum nu este evolutie si civilizatie, este un atac pas-cu-pas la isoria unui oras, chiar istoia capitalei unei tari!

  Cum poti sa admiri blocurile de polistiren sau de sticla?

  Multumim OPRESCU, ne-ai oprit istoria!
  • +2 (2 voturi)    
   N-au apucat, dar ei au dat tonul de calca in (Luni, 14 octombrie 2013, 21:56)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

   picioare istoria europeana a orasului.
 • +15 (15 voturi)    
  epigonii (Luni, 14 octombrie 2013, 12:14)

  codo [utilizator]

  Daca de la proprietarii verosi nu se poate astepta mare lucru, macar primarul putea ramane consecvent cu ce hotarase cu jumatate de an inainte. Sper ca Salvati Bucurestiul sa ii cheme in judecata pe toti ucigasii astia de istorie. Am vazut si planul cladirii care urmeaza sa faca oficiu de aparthotel in locul celei demolate: o hidosenie mai rar intalnita care, culmea, incorporeaza si o parte din vechea cladire. Stai si te intrebi ce fata va avea bucurestiul daca tot continua astia cu macelul. Aviz votantilor peste 3 ani: dati o sansa urbei voastre pana nu va fi prea tarziu.
  • +19 (19 voturi)    
   Si ce frumoasa era casa (Luni, 14 octombrie 2013, 12:29)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui codo

   pe care au demolat-o! Coltisorul acela de Bucuresti avea un farmec formidabil. Acum cateva saptamani ma intrebam de ce a fost lasata in paragina. Acum am explicatia.
   • +15 (15 voturi)    
    In autorizatia de demolare apare numele (Luni, 14 octombrie 2013, 13:30)

    EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

    unui anume lect. dr. arh. Valeriu Eugen Dragan. Domnul cu pricina este cadru didactic la catedra de "departamentul Istoria & Teoria Arhitecturii si Conservarea Patrimoniului". Poate ar trebui adaugat la numele acestei catedra "Conservarea si Distrugerea Patrimoniului". Bravo domnu' arhitect conservator de patrimoniu prin demolare. Bravo!
    Mi-e scarba de asa oameni.
   • +6 (6 voturi)    
    de fiecare data.. (Luni, 14 octombrie 2013, 15:03)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

    ..cand mergeai acolo in zona aia, parca erai in alt oras!
    Ca atunci cand mergi prin cotroceni, in zona de vile..
 • -13 (17 voturi)    
  Ce bine imi pare ! (Luni, 14 octombrie 2013, 12:23)

  Troller [utilizator]

  De ca sa admiri o 5 minute vechitura cand poti locui toata viata intr-un apartament modern si sanatos ? Jos cu ele !
  • +14 (14 voturi)    
   Probabil n-ati vazut niciodata (Luni, 14 octombrie 2013, 12:52)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui Troller

   cum poate fi modernizata o astfel de constructie pastrandu-i-se aspectul exterior; sau poate sunteti interesat in genul acesta de afaceri anticulturale; sau poate, pur si simplu, nu aveti destula carte. Pentru dumneavoastra e posibil ca si "I fori romani" sa fie niste "vechituri".
   • -10 (12 voturi)    
    probabil ... (Luni, 14 octombrie 2013, 14:21)

    Troller [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

    Ce culturalizat as fi fost trecand pe strada aceea in ora de naveta spre servici si uitandu-ma peste gard la cladire. Prea putin probabil ca acel loc sa devina un lacas de cultura din care sa se inspire intreaga comunitate. Mult mai probabil sa devina un cuib de parveniti. Cel putin la hotel vin cand vreau si stau cat vreau. Fugit irreparabile tempus !
    PS: dincolo de pragmatism (si poate de egoism sau invidie) recunosc, frumoasa cladire.
  • +10 (12 voturi)    
   cocalarisme (Luni, 14 octombrie 2013, 14:55)

   aaragn [utilizator] i-a raspuns lui Troller

   Asa au facut romanii de cand se stiu: "jos cu ce a fost acum 100 de ani" - in consecinta nu au nici istorie, nici cultura, nici nimic. Probabil ca nu ai citit o carte in viata ta si te "distrezi" cu manele la chefuri. Untermenschen...
   • -9 (11 voturi)    
    Toata zona aia trebuie demolata (Luni, 14 octombrie 2013, 16:07)

    Troller [utilizator] i-a raspuns lui aaragn

    Toata zona aia trebuie demolata si inlocuita cu cladiri inalte de otel si sticla. Sunt multe zone din centrul Bucurestiului ce trebuiesc rase. Oprescu a facut treaba buna, capitala arata altfel de cand e el. E adevarat ca a avut si fonduri. Pacat insa ca nu-si gaseste si el un partid. Eu am scris aici ca sa stiti ca exista si alte puncte de vedere. Nu tii o metropola pe loc pentru niste daramaturi cu stafii. Nu tii o tara pe loc pentru Parcul National Rosia Montana, nu mor copii prin parcuri pentru cei care nu pot sa relationeze decat cu javrele din fata blocului, nu votezi cu un partid si dupa 6 luni nu iti mai convine ...Da, chefurile cele mai bune sunt pe manele. Si muzica-clasica e bune duminica, dupa biserica ... toate la timpul si la locul lor. Iar cine vrea al tip de oras e invitat la Targu Mures, Sibiu si altele. Eu chiar nu inteleg de ce va agatati de Bucuresti...
  • +8 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 14 octombrie 2013, 15:57)

   [anonim] i-a raspuns lui Troller

   • -7 (7 voturi)    
    de aia 2.0 (Luni, 14 octombrie 2013, 16:16)

    Troller [utilizator] i-a raspuns lui

    nimeni nu se duce sa viziteze Dubai
 • +3 (3 voturi)    
  Catre redactie (Luni, 14 octombrie 2013, 13:08)

  Leul in iarna [utilizator]

  Apare la sfarsitul articolului informatia ca Dimitrie Ghika, fratele monseniorului Vladimir Ghika beatificat de curand, a fost SFANT. E chiar adevarat?
 • +9 (9 voturi)    
  O sleatca de corupti... (Luni, 14 octombrie 2013, 13:19)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Interesanta e magaria lui Chiliman... s-a opus si cu un proces castigat a fost "convins" pe parcurs.
  In rest... inlantuirea cunoscuta de ilegalitati si coruptie.
 • +12 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 14 octombrie 2013, 13:53)

  [anonim]

 • +6 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 14 octombrie 2013, 16:00)

  [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  ? (Luni, 14 octombrie 2013, 17:26)

  xox [utilizator]

  Se demoleaza traditia, cultura se construiesc cladiri cu valoare arhitecturala de doi lei in care se pot ingramadi mai multi oamnei, fara locuri de parcare, in acest oras traim.

  Ce are de aratat Bucurestiul turistilor daca demolam toate cladirile cu greutate arhitecurala in loc sa le renovam?
 • +3 (3 voturi)    
  istoria Bucurestilor... (Luni, 14 octombrie 2013, 18:19)

  MPatrick [utilizator]

  istoria Bucurestilor moare, de mana primarului ales de unii dintre noi. Vom fi in curand sufocati de cladiri de birouri si pasaje, chiar in inima orasului vechi. Eu zic sa ne luam copii de mana si sa-i plimbam prin Bucuresti, cata vreme mai au ce sa vada - un pic din parfumul de demult...
 • +4 (4 voturi)    
  Rusine noua (Luni, 14 octombrie 2013, 20:54)

  CetateanulRoman [utilizator]

  In comunism puteam pretinde ca tacem de frica - traiam intr-o societate totalitara! Acum? Tacem fiindca mitocanii cu bani fac ce voor din noi.

  Eu cred

  Eu cred că suntem un popor vegetal,
  De unde altfel liniştea
  În care aşteptăm desfrunzirea?
  De unde curajul
  De-a ne da drumul pe toboganul somnului
  Până aproape de moarte,
  Cu siguranţa
  Că vom mai fi în stare să ne naştem
  Din nou?
  Eu cred că suntem un popor vegetal-
  Cine-a văzut vreodată
  Un copac revoltându-se?
  ANA BLANDIANA
 • +2 (2 voturi)    
  Cum a ajuns un boier de vita veche sa fie tradator (Luni, 14 octombrie 2013, 21:56)

  Maniu [utilizator]

  cum s-a ajuns ca unul ca Radu Boroianu, fost regizor, citiva ani, fiu de boier, om care trebuia sa tina cu dintii de mostenirea singurei perioade minunate a Romaniei, cind tara se punea pe picioare - in anii 1900 si pina-n 38 - sa faca asa o ticalosie incomensurabila? Asa o casa plina de farmec si gratie! Sa va primiti plata nenorocitilor!
 • +1 (1 vot)    
  IMPARDONABIL - revolta! (Luni, 14 octombrie 2013, 22:39)

  fara_mila [utilizator]

  PRIMARUL SECTORULUI 1 A APROBAT dupa ce primaria sectorului 1 a castigat procesul impotriva proprietarului! pai Chiliman trebuie sa-si dea demisia!
  Haideti sa-l fortam sa si-o dea!
  Este inadmisibil ca tocmai primarul sa ne distruga orasul
  Haideti sa-l bombardam cu mesaje pe facebook si pe toate canalele media!!
 • -2 (4 voturi)    
  Oameni buni (Marţi, 15 octombrie 2013, 9:59)

  dandra [utilizator]

  Nu va mai cramponati si nu mai plangeti dupa aceste ruine, unde se ascund sobolanii si oamenii strazii. Luati planurile de constructie, daramati "marile vestigii arhitecturale" si apoi RE CONSTRUITILE.
  Ati fost vreodata in centrul bvechi din Varsovia? Acea zona a fost distrusa in totalitate in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar a fost re construit si arata exact ca inainte.
  Nu pot sa il suport pe marele lider al hispterulor din romania, marele salvator al bucurestiului, Nicusor Dan, cu palaria si fularul lui, vorbind rarait despre "ororile" care se petrec cu cladirile din Bucuresti. Cand te gandesti ca am votat cu acest papagal....
  deci, luati planurile cladirilor, daramati si faceti altele noi.
  • +2 (2 voturi)    
   ... (Marţi, 15 octombrie 2013, 11:50)

   a.nonim [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   O cladire reconstruita nu are nicio valoare istorica. Polonezii au reconstruti centrul Varsoviei pentru ca a fost distrus de razboi, nu de dragul de a avea cladiri noi.
   Bucurestiul a avut norocul sa nu fie foarte afectat de razboi, dar chiar si asa am preferat sa demolam doua cladiri simbol, Teatrul National si Universitatea in loc sa le refacem. Universitatea a fost reconstruita in anii 60, insa nu dupa planurile originale. Teatrul a "refacut" ca hotel, cu o caricatura de fatada.
   Tot Bucurestiul e cel care in loc sa incerce sa pastreze mostenirea arhitectonica, a ales sa demoleze in masa si sa construiasca cladiri fara nicio valoare. Initial am crezut ca era vorba de o caracteristica a sistemului comunist. Dar ca multe altele, se dovedeste ca e de fapt doar o caracteristica a noastra. Aici se vede diferenta intre romani si polonezi.
   • +2 (2 voturi)    
    Va contrazic, (Marţi, 15 octombrie 2013, 13:47)

    Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

    nu e o caracteristica a noastra ca romani, ci o caracteristica a tzoapelor care au puterea de a lua decizii. Altfel si printre romani exista persoane ca dumneavoastra care stiu sa aprecieze frumosul si valoarea autentica.
    • 0 (0 voturi)    
     Exact, nu scapam de ei/ele - de tzoape! (Marţi, 15 octombrie 2013, 17:30)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

     sint in spinarea noastra tzoapele aduse la putere de communism care nu inteleg nimic, carora toate lucrurile dincolo de cirnati le depasesc puterea de intelegere.
   • -2 (2 voturi)    
    Cladiri cu valoare ? (Marţi, 15 octombrie 2013, 18:47)

    Troller [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

    Valoare au cladirile in care se pot muta si trai studentii, tinerii, oamenii activi, omeni de afaceri, turisti. Cladiri eficiente energetic. Realitate de astazi va "demola" si cladiri dar si loaze fandosite care se autointituleaza "boieri" si ei au fost de fapt "oieri".
  • +2 (2 voturi)    
   Cred ca (Marţi, 15 octombrie 2013, 13:43)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   ar trebui sa brevetati aceasta idee. Ma gandesc ca le-ar face bine francezilor sa darame Notre Dame de Paris, italienilor sa faca un Colosseum mai nou, englezilor sa puna jos Westminster Abbey si sa ridice o cladire noua si curata s.a.m.d. Credeti ca Varsovia si Dresda s-ar mai fi RE CONSTRUIT, cum ziceti, daca n-ar fi fost rase de pe fata pamantului?
   In treacat fie zis, se scrie corect gramatical "reconstruiti-le".
 • +1 (1 vot)    
  ... (Marţi, 15 octombrie 2013, 18:32)

  a.nonim [utilizator]

  Daca la cladirile vechi, de secol XIX, lumea inca mai sesizeaza, si mai ia pozitie, demolarea sau mutilarea cladirilor interbelice trece practic neobservata. Chiar astazi am trecut pe langa o vila proaspat "reabilitata". Polistirenul a acoperit orice urma a decoratiunilor, iar termopanele au inlocuit elegantele grilaje Art Deco ale balcoanelor. A ramas un cub perfect, de culoare portocalie. Iar astfel de cazuri sunt cu sutele, de multe ori pe o strada intrega nu mai vezi nicio cladire nemutilata.
  Arhitectura interbelica mi se pare cel putin la fel de importanta ca cea de sec XIX. Daca in secolul XIX mare parte din cladiri erau doar copii dupa moda pariziana, in perioada intebelica putem deja vorbi despre o scoala de arhitectura. Scoala care e pe cale sa dispara sub buldozere sau polistiren (nici nu stiu care e mai rau).
  • +1 (1 vot)    
   De exemplu blocul Malaxa al lui H. Creanga (Marţi, 15 octombrie 2013, 22:33)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

   considerat de ce care stiau meserie o adevarata capodopera. A devenit de nerecunoscut.
   Mai traiesc de el Halele Obor si Uzinele Malaxa s cateva vile.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by