Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a promis in urma cu cateva luni ca lucrarile la Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus, segmentul cuprins intre Vasile Parvan si Piata Victoriei, vor fi gata la sfarsitul lunii iulie. Suntem aproape de sfarsitul lunii septembrie, iar lucrarea este departe de a fi gata. Intre timp, s-a terminat vacanta, a inceput scoala, iar soferii care tranziteaza centrul Capitalei stau blocati in trafic zeci de minute, in conditiile in care ar putea merge pe noul bulevard in care s-au investit peste 250 milioane lei, potrivit bugetului aprobat pe anul 2013. Initial, edilul sef a promis ca lucrarea va fi gata in martie 2012.

Foto:
  • Vezi in FOTOGALERIE cum arata tronsoanele terminate din Diametrala si ce mai este de facut

"Sper ca in cel mai scurt timp sa reusim sa redam circulatiei un nou bulevard, adevarata coloana vertebrala a circulatiei din Centrul Bucurestiului, ce va functiona ca alternativa pentru Calea Victoriei si ruta b-dul Lascar Catargiu, b-dul Magheru si b-dul Dimitrie Cantemir. In acest moment, se lucreaza la ultimul tronson al primei etape a bulevardului care leaga Piata Victoriei de str. Vasile Parvan. Acum sunt aproape finalizate lucrarile la retelele edilitare si se mai lucreaza la carosabil si la calea de rulare a tramvaiului" , a declarat primarul general intr-o vizita la santier in luna iunie a acestui an.

Oprescu a spus ca se fereste sa dea o data fixa pentru finalizarea lucrarilor la primul tronson al Diametralei, dar in mod cert va fi gata pana la finalul lunii iulie. "Nu voi spune o data exacta pentru finalizarea lucrari pentru ca dupa aceea o sa ma certati daca intarzii si o zi. Dupa ce terminam strada, incepem sa reconstruim Hala Matache, asa cum a fost ea facuta. Avem toate elementele. Bulevardul devine alternativa la bd. Magheru si la Calea Victoriei si eu sper din suflet ca atunci cand ne apucam de Calea Victoriei, drenajul masinilor sa aiba loc spre Vasile Parvan. Dupa aceea, ramane o portiune in care marim doar trotuarele pana la Hasdeu, largim podul de la Hasdeu, dupa care intram in tunel (n.r. - pasajul de sub Palatul Parlamentului) si iesim undeva langa Piata Cosbuc, in etapa a doua. Urmeaza intersectia cu Tudor Vladimirescu", a declarat Oprescu in luna iunie.

In prezent, Diametrala este terminata in proportie de peste 90%, mai fiind in lucru doar bucata dintre Calea Grivitei si strada Popa Tatu. Pe restul tronsoanelor, finalizate, circulatia auto a fost deschisa. HotNews.ro a contactat telefonic cei doi directori de la Directia de Infrastructura din cadrul Primariei Capitalei - Madalin Dumitru si Ion Dedu- insa acestia nu au raspuns pana la ora publicarii materialului.

Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de Primaria Capitalei. Drumul va face legatura intre Piata Victoriei si Gara Progresul, reprezentand o alternativa la Calea Victoriei si bd. Magheru pentru persoanele care doresc sa ajunga din Nordul Capitalei la iesirea din Bucuresti spre Giurgiu. Municipalitatea a impartit proiectul in trei etape:

- Piata Victoriei - Vasile Parvan;

- Vasile Parvan - Piata George Cosbuc;

- Piata George Cosbuc- Gara Progresul;

Pe total, pentru toate cele trei etape Consiliul General a aprobat in perioada 2006-2007 - 365 milioane lei. Lucrarile la primul tronson al Diametralei au inceput in toamna anului 2010, costurile fiind estimate la 130 milioane lei. Constructor: firma Consitrans. Potrivit bugetului aprobat pe anul 2013 pana la sfarsitul anului 2012 s-au platit circa 270 milioane lei.

Pe 6 decembrie 2011, primarul General Sorin Oprescu a inaugurat portiunea cuprinsa intre Calea Plevnei si Bulevardul Stirbei Voda, circa 20% din primul tronson, promitand ca toata lucrarea va fi gata in martie 2012.