​Arges, mai, 2009. Adrian Severin, candidat PSD la europarlamentare aflat in plina campanie, isi lanseaza volumul Pledoarie pentru adevar, in prezenta presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu. Severin critica dreapta, acuzata ca vede in UE o simpla piata, si explica ce zice stanga: ”Uniunea trebuie transformata dintr-o simpla piata intr-o uniune apta sa asigure protectia sociala a cetatenilor”.

Nicolescu si Severin la ArgesFoto: Flickr
  • Severin si Nicolescu fac bai de multime prin pietele Pitestiului iar dupa lansarea Pledoariei pentru adevar, Severin viziteaza o fabrica de mezeluri, le vorbeste muncitorilor si se pozeaza cu salam si carnati in fundal.

Vezi mai jos o selectie de imagini cu Severin si Nicolescu in campania din 2009

Arges, Ianuarie 2011. Presedintele Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu, este arestat de DNA sub acuzatia de coruptie, fiind suspectat a dirijat catre firma familiei sale fonduri europene pentru reabilitarea unor scoli pretins afectate de inundatii. Liderii PSD au mers, in frunte cu Adrian Severin, au facut miting la Arges, au chemat cetatenii sa protesteze in fata sediilor PDL ”ca sa se faca dreptate”, iar Nicolescu sa fie eliberat, ceea ce s-a intamplat cateva zile mai tarziu.

Bucuresti, martie, 2011. In urma scandalului Mita in Parlamentul European, Adrian Severin este fortat sa demisioneze din PE, iar socialistii europeni il exclud din grupul politic. Severin este unul din cei europarlamentari filmati incognito de jurnalistii de la Sunday Times, din imagini rezultand ca au acceptat sa-si vanda serviciile pe zeci de mii de euro pentru a modifica o directiva europeana in favoarea bancilor si in defavoarea clientilor. Severin a anuntat ca refuza sa demisioneze si ca va lupta pana la capat ca adevarul sa iasa la lumina.

Ce spunea candidatul PSD la Parlamentul European in mai 2009?

  • Severin: "Noi credem ca Uniunea Europeana a ajuns la limitele ei istorice, este un exemplu de succes, dar care a ajuns la limite. Uniunea Europeana nu poate ramane doar o simpla piata. Daca va ramane doar o simpla piata se va prabusi, mai ales in conditiile in care actualmente in aceasta Uniune intra natiuni mai dezvoltate si mai putin dezvoltate. Initial toti erau saraci, dar erau la fel de saraci. Acum, unii sunt bogati si altii sunt saraci. Aceasta e o problema extraordinara. (..) In aceste conditii noi avem nevoie de o dimensiune sociala sa punem economia, este dezbaterea cea mai dramatica. Ce este mai importanta: economia sau societatea? Politicile economice ale UE trebuie puse in slujba societatii, spune stanga. Ceea ce inseamna insa o multime de reforme. Pentru ca nu poti face liberalizare comericiala fara o anumita armonizare economica. (...) Deci exista o inlantuire care trebuie sa transforme aceasta Uniune  dintr-o simpla piata intr-o uniune politica apta sa asigure protectia sociala a cetatenilor." (Vezi aici si un film, de la minutul 6.00)

Ce spune Adrian Severin in martie 2011?

  • Severin: "De ce s-a dus PSD sa-l apere pe Constantin Nicolescu, iar pe Adrian Severin, nu? Nu spun sa fi venit Victor Ponta la Bruxelles. Dar macar sa fi cerut o ancheta cinstita in ceea ce ma priveste. Fiindca nu asta doresc, sa fiu judecat. Si de aceea nu plec din Parlamentul European". (Adevarul)