Două trenuri - unul de pasageri și celălalt de marfă - au deraiat duminică dimineață, în județele Hunedoara și Caraș-Severin. Trenul de persoane circula pe ruta Constanța-Arad, iar în judeţul Hunedoara au deraiat trei din cele șase vagoane ale garniturii. În tren se aflau aproximativ 140 de pasageri, iar o persoană a fost rănită, fiind aruncată în afara garniturii.

tren deraiatFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor, după incidentul feroviar din Hunedoara: Anual se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară capital doar 16 kilometri

UPDATE Primele trei vagoane ale trenului au fost cuplate la o locomotivă Diesel, continuând călătoria către destinație, la mai bine de trei ore de la producerea incidentului.

Ultimele trei vagoane (două deraiate și un vagon cu probleme tehnice la calea de rulare) au fost decuplate si rămân la fața locului.

UPDATECFR Călători: În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri

CFR Călători a anunțat că o locomotivă Diesel va prelua garnitura de tren, iar pasagerii își vor continua călătoria spre destinația finală.

Potrivit CFR, incidentul s-a produs în jurul orei 07.15, când ultimele trei vagoane aflate în compunerea trenului IR 1821 Bucureşti Nord - Arad au deraiat între stațiile Petroșani -Subcetate. În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători, mai precizează CFR Călători.

CFR mai transmite că pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, trenul a lovit și un stâlp de electricitate, iar incidentul a avut loc pe un sector cu restricții de viteză.

O persoană care stătea lângă ușa trenului a fost rănită, suferind fracturi la picioare și fiind transportată la spital în stare de conștientă.

DSU precizează că a fost declanșat Planul roșu în urma acestui accident și s-au făcut verificări printre călători pentru identificarea si altor persoane cu leziuni în urma accidentului, însă ceilalți pasageri nu au avut nevoie de îngrijiri.

Trenul se deplasa pe ruta Constanța - Arad. Toți pasagerii vor fi preluati si transportați la Petroșani.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, toți pasagerii au fost mutați în cele trei vagoane neafectate ale trenului, iar la fața locului se deplasează o nouă locomotivă.

De asemenea, conform Infotrafic, circulaţia feroviară este întreruptă duminică dimineață între staţiile CF Berzovia şi Oraviţa (judeţul Caraş-Severin), după ce şase dintre cele nouă vagoane ale trenului marfar 69498 au deraiat, din motive tehnice. Trenul transporta cereale, apaține unui operator privat și circula pe relaţia Grădinari - Timişoara Nord. În urma accidentului nu au existat victime.