Politistii specialisti din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale au identificat, miercuri seara, in zona bulevardului Magheru, un barbat care prezenta semnalmente asemanatoare suspectului care a violat o jurnalista de la un post de radio in zona Lacului Floreasca, au precizat pentru Agerpres surse din Politie.

Potrivit surselor citate, individul a fost dus la Sectia 4 Politie unde se fac cercetari pentru a vedea daca este vorba despre aceeasi persoana cautata de oamenii legii.

O jurnalista de la un post de radio a reclamat marti la 112 ca a fost obligata de un individ sa intretina raporturi sexuale pe malul Lacului Floreasca, au precizat miercuri, pentru Agerpres, oficiali ai Politiei Capitalei.

Potrivit sursei citate, victima a sunat la 112 la ora 17.00 si a reclamat ca in jurul orei 16.00, in timp ce se afla in zona Perla din cartierul Dorobanti, a fost acostata de un barbat necunoscut care a obligat-o sa mearga pe malul Lacului Floreasca. Acolo ar fi amenintat-o cu un cutit pentru a o determina sa intretina raporturi sexuale cu el.

Femeia a fost la Sectia 1 Politie pentru a da declaratii, in acest caz politistii efectuand cercetari pentru a verifica cine este persoana care a abuzat-o.

Anchetatorii au la dispozitie imagini inregistrate de camerele de luat vederi din zona.

Premierul Ponta: Radu Stroe m-a informat ca exista un suspect in cazul jurnalistei violate

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri seara, la Antena 3, ca ministrul de Interne, Radu Stroe, l-a informat ca exista un suspect in cazul jurnalistei violate si ca exista indicii temeinice in acest caz, dar ca este important sa se stie fara orice urma de indoiala daca e vorba de autor.

"Am fost informat si eu de ministrul Stroe, inainte sa intru la emisiune, de faptul ca exista un suspect. (...) E vorba de identificarea ADN, de toate celelalte... daca acest lucru se confirma, vreau sa ii felicit pe politisti pentru eficienta. E vorba de 24 de ore... Ca si dvs. insa, am sotie, am copii, am prieteni. Ma gandesc daca societatea noastra - care inevitabil promoveaza mai mult lucrurile violente, care nu ne indeamna spre solidaritate - daca mergem in directia buna... dar oricum, felicitari pentru politisti, daca se confirma ca l-au prins pe autor", a spus Ponta la Antena 3.