O jurnalista de la un post de radio a reclamat marti la 112 ca a fost obligata de un individ sa intretina raporturi sexuale pe malul Lacului Floreasca, au declarat miercuri, pentru Agerpres, oficiali ai Politiei Capitalei.

Potrivit sursei citate, victima a sunat la 112 la ora 17,00 si a reclamat ca in jurul orei 16,00, in timp ce se afla in zona Perla din cartierul Dorobanti, a fost acostata de un barbat necunoscut care a obligat-o sa mearga pe malul Lacului Floreasca. Acolo ar fi amenintat-o cu un cutit pentru a o determina sa intretina raporturi sexuale cu el.

Femeia este la Sectia 1 Politie pentru a da declaratii, in acest caz politistii efectuand cercetari pentru a verifica cine este persoana care a abuzat-o.

Anchetatorii au la dispozitie imagini inregistrate de camerele de luat vederi din zona.

Posturile Europa FM si Radio 21 au lansat un apel public la adresa autoritatilor sa depuna toate eforturile necesare pentru a-l identifica pe individ.

"Suntem consternati sa descoperim ca aceasta odioasa intamplare a fost posibila pentru ca, in plina zi, la ora 16,00, pe un bulevard central al Capitalei, intre zona Perla si Lacul Floreasca, trecatorii au asistat impasibili la agresarea unei femei, care a fost amenintata cu un cutit in zona fetei ca isi va pierde ochiul daca striga dupa ajutor. Desi colega noastra plangea, era in mod evident amenintata si a fost impinsa sute de metri, nimeni nu a intervenit sau sunat la numarul de urgenta 112. Constatam cu mahnire ca, din cauza pasivitatii opiniei publice, suntem tot mai des martorii unor atrocitati de strada", se arata in scrisoarea deschisa semnata de directorul Europa FM si Radio 21, Cristina Zegheru.

Aceasta reaminteste ca, in urma cu trei saptamani, o alta colega a fost atacata in zona statiei de metrou Aurel Vlaicu, dar, din fericire, a scapat nevatamata fizic.

"In conditiile in care doua angajate ale aceleiasi companii devin victime ale agresiunilor de strada intr-un interval atat de scurt de timp, ne intrebam daca nu cumva ne confruntam cu un individ obsedat si daca nu cumva multe alte femei au fost victimele unor violente de strada, dar, in urma traumelor fizice sau psihice suferite, au ales sa pastreze tacerea si sa nu anunte autoritatile", se mai precizeaza in scrisoare.

Europa FM si Radio 21 le multumesc colegilor din presa pentru solidaritate si, in acelasi timp, le adreseaza jurnalistilor rugamintea de a nu divulga identitatea tinerei agresate.