Anders Behring Breivik despre Romania: Interesat de Noua Dreapta, PRM si numarul mare de tigani. Cum si-a facut Breivik banii si cati angajati romani a avut

de Andra Ciubotaru     HotNews.ro
Luni, 25 iulie 2011, 23:17 Actualitate | Internaţional


Anders Behring Breivik
Foto: Reuters
In manifestul "2083: O declaratie europeana de independenta", autorul dublului-atentat de la Oslo, Anders Behring Breivik, face mai multe referiri la tara noastra. Printre altele, norvegianul scrie despre: deportarile din Baragan, romii din tara noastra, formatiunile politice PRM si Noua Dreapta, precum si despre cum a reusit sa-si finanteze atacurile prin intermediul unei companii care folosea forta de munca din Romania.

Redam, dupa cum urmeaza, cateva fragmente referitoare la tara noastra, din documentul redactat de catre Anders Behring Breivik:

 • Despre Romania, in contextul valului otoman de islamizare:

"Cel de-al doilea val de islamizare a inceput in secolul al XI-lea. Toate regiunile din Europa de Est, Anatolia (Turcia de azi), Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, toate tarile din jurul Marii Mediterane, odata crestine, au devenit Imperiul Islamic. Acest val a durat din secolul al XI-lea pana in secolul al XVII-lea, cand armata otomana a fost oprita la portile Vienei, in anul 1683."
(pagina 121)

 • Despre sclavia practicata de otomani pe teritoriul tarii noastre si expeditiile din Transilvania:

"Sultanii otomani, conform prevederilor Legii Islamice, au pus in practica o sclavie agresiva in Balcani, in special in timpul secolului al XV-lea (Mehmed I: 1402-1421; Murad al II-lea:1421-1451; si Mehmet al II-lea: 1451-1481). Cronicarii contemporani turci, bizantini si latini recunosc, deopotriva, ca in timpul campaniilor desfasurate pentru unificarea Romaniei latine si a Balcanilor slavi sub stindardul Islamului, precum si in timpul 'raziilor' efectuate pe teritoriile crestine, turcii au redus masele de locuitori la sclavie. (...) Italianul franciscan Bartholome de Yano (Giano dell'Umbria) vorbeste despre aproximativ 70.000 de sclavi capturati pe parcursul a doua expeditii in Transilvania (1438)."
(pagina 134)

 • Despre castigarea independentei Romaniei:

"In luna martie a anului 1878, sub presiunea exercitata de catre Marea Britanie, Rusia semneaza 'Tratatul de la San Stefano', in care Imperiul Otoman recunoaste independenta Romaniei, a Serbiei si a Muntenegrului, si autonomia Bulgariei. (...) La Congresul de la Berlin, Romania, Serbia si Muntenegru sunt recunoscute drept independente."
(paginile 158-159)

 • Despre Vlad Tepes, enumerat printre eroii europeni odinisti si cruciati care au opus rezistenta si au ajutat la combaterea islamizarii:

"Romania: Vlad Tepes - eroul cruciat al romanilor. Vlad Tepes a fost un geniu al razboiului psihologic. Mostenirea lasata de el merita sa fie studiata in scolile moderne de relatii publice, stiinte politice, militare, psihologie sociala. Tepes a avut doi inamici: tulburarile interne sau tradarea si pericolul islamic, care ii ameninta tara. A reusit sa-si invinga dusmanii din afara granitelor tarii, cu o cruzime obisnuita pentru conducatorii vremurilor sale. A dat o nota de 'spectacol' cruzimii, pentru a obtine un efect maxim. Tepes a fost cel mai mare maestru al imagologiei, cu sute de ani inainte ca aceasta stiinta sa fie descoperita si teoretizata."
(pagina 252)

 • Despre o discutie pe care a purtat-o cu o "doamna crescuta in timpul dictaturii comuniste din Romania":

"In timpul unei conversatii pe care am purtat-o cu un prieten suedez si cu o doamna care a fost crescuta in timpul dictaturii comuniste din Romania, am ajuns la concluzia ca vesticii sunt cel putin la fel de 'spalati pe creier' cand vine vorba de corectitudine politica si multiculturalism, ca si in cazul comunismului." (pagina 387)

 • Despre deportarile din Baragan, in capitolul referitor la transferul de populatie (deportarile) in Uniunea Sovietica:

"Deportarile din Baragan au fost o serie de actiuni pe scara larga, efectuate in anii '50 de catre regimul Comunist Roman. Scopul lor a fost mutarea fortata a oamenilor care locuiau pe o raza de aproximativ 25 de kilometri de granita iugoslava (actualele judete Timis, Caras-Severin si Mehedinti) in Campia Baraganului. Scopul, asa cum a fost dezvaluit ulterior intr-un document scris in Timisoara, in 1956, a fost 'purificarea Banatului': purificarea etnica de germani, sarbi si aromani. In plus, planurile au implicat expulzarea de membri ai mai multor categorii sociale, considerate periculoase de catre Partidul Comunist Roman: fermieri cu mult pamant (cunoscuti sub numele de 'chiaburi', termen aproximativ echivalent cu 'kulak-ii' sovietici), hangii si proprietari de restaurante, refugiati din Basarabia si macedoneni, fosti membri ai Wehrmacht-ului, cetateni straini, rude ale refugiatilor, simpatizanti titoisti, colaboratori ai Germaniei naziste pe timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, angajati ai Armatei romane, functionari publici care fusesera concediati, rude ale contra-revolutionarilor, activisti pentru drepturile politice si civice, oameni de afaceri cu legaturi cu Occidentul si lideri ai comunitatii etnice germane."
(pagina 769)

 • Despre formatiunile politice Partidul Romania Mare (PRM) si Noua Dreapta, in capitolul referitor la partidele de dreapta si organizatiile nationaliste din Europa de Est:

"Anti-imigratia sau anti-islamizarea nu se numara printre preocuparile de baza ale partidelor nationaliste din Europa de Est. Intrucat imigratia in aceste tari este foarte limitata, aceste partide nu s-au mobilizat impotriva imigrantilor. Mai degraba, ei au promovat puternic nationalismul de dreapta si, ca atare, au antrenat sentimente anti-UE, precum si anti-semite si opozitia fata de alte grupari etnice, in special romi (tigani). (pagina 1249) In Romania, reprezentantii sunt: 'Partidul Romania Mare' (PRM) si 'Noua Dreapta'
(n.r. ofera link-uri catre paginile de Wikipedia ale ambelor formatiuni)." (pagina 1250) Breivik mai mentioneaza Partidul Romania Mare printre membrii asociatiei partidelor europene nationaliste si de extrema-dreapta, EuroNat si Noua Dreapta, ca membra a Frontului National European. (pagina 1253)

 • Despre tiganii din Romania, in capitolul referitor la instituirea unei natiuni a romilor:

Breivik scrie ca Romania se claseaza pe locul al doilea in clasamentul tarilor europene, in ceea ce priveste numarul populatiei de romi - cu 535.140 de tigani, cetateni romani. Norvegianul mai scrie ca in Europa ar trebui constituita o "natiune a romilor". (pagina 1321)

 • Despre cum a facut sute de mii de euro pentru finantarea atacurilor, printr-o companie care folosea forta de munca din Romania si la care lucra si un roman:

Breivik realizeaza un interviu cu sine insusi. La una dintre intrebarile legate de viata personala si convingerile sale, norvegianul povesteste despre una dintre companiile sale, la care angajase si un roman: "Am inteles devreme ca pentru a fi in masura sa te dedici in totalitate misiunii tale, trebuie sa obtii independenta economica. (...) La finele anului 2002, lucram cu norma intreaga ca director de nivel mijlociu ('mid-level leader') intr-o companie de servicii pentru clienti. In acelasi timp, am pus bazele unei companii care se concentra pe externalizarea de servicii de programare pentru clienti. A mers destul de bine. In luna mai a anului 2003 mi-am dat demisia de la slujba mea de zi, pentru a ma concentra in intregime asupra afacerii mele. In urmatorii trei ani am lucrat, in medie, cate 12 ore pe zi pentru compania mea, E-Commerce Group. La un moment dat am avut 6 angajati: doi in Norvegia, doi in Rusia, unul in Romania si unul in Indonezia. Am inregistrat o firma off-shore si mai multe conturi bancare off-shore, pentru a evita impozitarea excesiva a statului. In acest fel, am putut economisi fonduri mai repede. Planul meu initial a fost sa castig cel putin 5 milioane (n.r. de coroane norvegiene, echivalentul a peste 640.000 de euro), pe care sa le folosesc pentru a incepe o miscare conservatoare pan-europeana sau o operatiune ampla. Am castigat primul milion (n.r. de coroane norvegiene, echivalentul a aproximativ 130.000 de euro) la doar 24 de ani, apoi l-am amplificat de patru ori in 12 luni. In 2005 si 2006, compania mea a fost lovita de recesiune. Ca urmare, am decis sa intrerup activitatea si sa salvez toate fondurile ramase. Modul cel mai rentabil pentru a face acest lucru in tara mea este sa-ti declari falimentul, ceea ce am si facut. Mi-am indeplinit scopul si acum am suficiente fonduri pentru a continua planificarea unei operatiuni de asalt." (pagina 1381).

Alte informatii despre companie se regasesc in CV-ul lui Breivik, redactat in totalitate in manifest: "2005-2007: Director general al E-Commerce Group AS (50% - societate de investitii, 50% - societate de vanzari/companie de externalizare). Total de sapte angajati: trei in Norvegia, unul in Rusia, unul in Indonezia, unul in Romania si unul in SUA. (n.r. am redat textul intocmai, desi, cu cateva pagini in urma, Breivik scrisese ca firma sa ar fi avut sase angajati) Externalizare de servicii de programare pentru companiile straine, vanzare de solutii de software/programare. Am realizat tranzactii (bursa/valuta/marfuri). Compania a fost o 'vaca de muls', in scopul finantarii unei operatiuni militare de rezistenta. A avut succes, desi cele mai multe dintre fondurile au fost canalizate prin intermediul unei filiale din Insulele Caraibe (cu baza in Antigua - loc in care tarile europene nu au acces): Brentwood Solutions Limited, cu conturi bancare in alte natiuni caraibiene si in Europa de Est. E-Commerce Group si-a incheiat activitatea in 2007, iar cele mai multe dintre fondurile au fost canalizate intr-o 'maniera neortodoxa' in Norvegia, pentru a fi puse la dispozitia operatiunii." (pagina 1400)

La pagina 1410 a documentului, norvegianul detaliaza conceptul de afaceri al companiei E-Commerce Group: "externalizarea de servicii de programare pentru clienti din SUA si Europa, prin utilizarea fortei de munca din Indonezia, Rusia si Romania. Produsele variau de la site-uri web, la solutii avansate de software."


Anders Behring Breivik - norvegianul in varsta de 32 de ani care a recunoscut ca este autorul dublului-atentat de la Oslo, in care si-au pierdut viata 76 de persoane (potrivit celui mai recent bilant anuntat de catre politia norvegiana) - va ramane in arest preventiv timp de opt saptamani (dintre care patru in izolare completa), cu posibilitate de prelungire.


Acces catre manifestul "2083: O declaratie europeana de independenta" scris de catre Anders Behring Breivik, un rezumat al sectiunii din document in care explica ideologia miscarii conservatoare/nationaliste din care pretinde ca face parte, precum si fragmente din jurnalul pe care l-a tinut in timpul pregatirilor pentru atacuri - AICI


Nota: Politia, citata de catre presa norvegiana, a confirmat ca Anders Behring Breivik este autorul manifestului "2083: O declaratie europeana de independenta", pe care l-a trimis "prietenilor" sai, individual, prin e-mail si prin mesaje, pe Facebook, si pe care l-a incarcat pe diverse forumuri anti-islamice si site-uri de torrente, cu doar cateva ore inainte de atacuri. Selectia fragmentelor pe care le publicam a fost facuta dupa parcurgerea integrala a celor 1.518 pagini ale documentului.


Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20212 vizualizari

 • +14 (28 voturi)    
  Tepes, mereu viu (Luni, 25 iulie 2011, 23:34)

  Lera [anonim]

  Vlad Tepes a facut un salt cu ocazia asta, de la "Dracula" pentru speriat prostii, la predecesor al imagologiei! Behring mai face si putina istorie a Balcanilor, pt. "spalatii pe creier" din Europa...
  • -2 (22 voturi)    
   ignore (Marţi, 26 iulie 2011, 11:27)

   marian [anonim] i-a raspuns lui Lera

   Oameni buni, acest neica nimenea de Breivik, cu idei istorico-politice de doi bani, a gasit mijlocul perfect de avea o super audienta pe care, altfel, nu ar fi meritat-o niciodata.
   Pentru ca a comis oroarea aia, toata lumea, inclusiv hotnews, sta acum sa ii disece fiecare fraza pe care a scris-o. Tare ma tem ca exact asta a vrut.
   Cu exceptia expertilor judiciari care trebuie sa ii stabileasca profilul psihologic, noi ceilalti ar trebui sa il ignoram cu desavirsire.
  • +3 (13 voturi)    
   Romania (Marţi, 26 iulie 2011, 15:39)

   roman [anonim] i-a raspuns lui Lera

   Parca creste inima in noi cand criminalul asta ne lauda figurile istorice, "eroii" neamului! Daca ne-am pierdut respectul fata de noi insine si avem nevoie ca laudele sceleratului asta sa ne gadile orgoliul national, atunci am ajuns jos de tot!
 • -26 (30 voturi)    
  Nu cred nimic din povestea despre Breivik (Luni, 25 iulie 2011, 23:51)

  Nu cred nimic din povestea despre Breivik [anonim]

  Acest personaj, Anders Behring Breivik, este din ce in ce mai ireal. Avem de-a face cu o intoxicatie de presa Guvernul norvegian incearca sa vinda o minciuna cetatenilor. Gadafi este omul din spatele atacurilor de la Oslo. Norvegia a fost pedepsita pentru ca participa activ la campania NATO de bombardare a Libiei. Liderul de la Tripoli a promis cel putin de doua ori in ultima luna asemenea atacuri. Primul a fost in Cipru, Norvegia este a doua victima. De ce au fost alese aceste tari. Simplu, deoarece sunt elementele slabe ale aliantei antilibiene, fiind relativ usor de lovit.
 • -4 (26 voturi)    
  de ce dati importanta ce spune un (Marţi, 26 iulie 2011, 0:21)

  gogu [anonim]

  descreierat? invatam ceva?! sau acum ca a omorat o gramada de oameni are o anumita legitimitate?!
  • -6 (24 voturi)    
   Zero (Marţi, 26 iulie 2011, 6:23)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui gogu

   Textele compuse de aceasta creatura au aceeasi valoare, zero, indiferent de faptele savirsite de autor. Politistii sau doctorii n-au nevoie de atita text ca sa-si dea verdictul, un fel de intoxicare informationala cronica, pe fond narcisistic cu porniri violente. El nu va ajunge vreodata la o oarecare intelepciune, pe care numerosi oameni simpli, chiar in absenta educatiei inalte, o ating printr-o minte ascutita, gindire lipsita de prejudecati si idealuri normale, igienice.
   • +5 (27 voturi)    
    Multiculturalism (Marţi, 26 iulie 2011, 7:52)

    zigzag [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

    Dar, sincer, ce parere aveti despre multiculturalism? Dar despre ateismul si islamismul din Europa?
    • -2 (14 voturi)    
     Sincer, nu imi placi ! (Marţi, 26 iulie 2011, 9:24)

     ceomarlau [anonim] i-a raspuns lui zigzag

     Dar ai pus doua puncte pe doua litere i . Ai 10 pct din 10
    • +10 (20 voturi)    
     Curaj (Marţi, 26 iulie 2011, 9:55)

     Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui zigzag

     Ateismul, religiile fac parte din libertate. Indragesc o religie mai mult decit celelalte. Una dintre religii imi displace, dar trebuie sa-i accept existenta. Libertatea religioasa e mult mai importanta decit gusturile mele religioase. Am prieteni buni, de religii diferite, inclusiv atei. Niciodata nu insinuam superioritatea vreunei religii asupra alteia.

     Imi iubesc tara si limba romana. Dar izolarea ar fi "sinucidere" pentru orice cultura nationala. Multiculturalismul se dezvolta si nu ma deranjeaza, desi va invinge probabil toate natiunile ce vor sa supravietuiasca. E timp sa ne influentam suficient unii pe altii, astfel incit esentele sa se impuna prin acceptare, valoare, durabilitate, etc. Dezbaterile, criticile si mai ales practica de zi cu zi ne vor arata calea. Impunerea violenta iese din discutie. Teoretic, un grup mic (chiar si un individ!) poate extermina un continent printr-o singura bomba biologica. Daca lasam frica sa ne copleseasca ratiunea, avem sanse sa disparem ca specie. La polul opus, frica in doze terapeutice ne pazeste de toate relele.
    • +5 (17 voturi)    
     societate multiculti.... (Marţi, 26 iulie 2011, 10:25)

     soranus [utilizator] i-a raspuns lui zigzag

     ....nu exista. este o utopie si toti o stiu, dar putin vor sa recunoasca asta. nu stiu de ce naiba se tem. turcii nu se vor adapta in veciii vecilor in europa. ii numeri pe degete pe cei care au reusit asta.

     asta e adevarul si nu trebuie fortat. si nu numai cu turcii e problema asta.
     nu stiu de ce nu se gandesc altfel. de exemplu : "merg intr-o tara multt diferita de a mea. ce fac eu acolo? ma adaptez sau raman la mine acasa si fac numai ccum stiu eu, fara sa ma invete pe mine altii alte lucruri, dar nici eu sa nu ii incurc pe altii..."

     nu stiu. senzatia mea e ca ne amestecam prea mult unii cu altii si, la un moment dat asta nu mai e de bine. parerea mea este ca cei care nu vor in ruptul capului sa mai lase de la ei, attunci sa ramana pe la casele lor. altfel, problemele se vor agrava.
 • -3 (33 voturi)    
  Senzationalism (Marţi, 26 iulie 2011, 0:42)

  DNA [anonim]

  Asa, si cum a facut el sute de mii de euro in Romania? Partea asta mi-a scapat complet.

  Apropo, de ce de cate ori apare cate un nebun/terorist/idiot care tine prima pagina insistati obsesiv sa-l legati cumva de Romania? Ne mandrim cu asta? Ce vreti sa demonstrati?

  Citati referintele la Vlad Tepes cu o mandrie obsesiv patologica, de parca ar trebui sa ne simtim mai cu mot fiindca un terorist reproduce un fragment din istoria nationala. Si? De ce e relevant? Si nationalismul ceausist ni-l servea pe Vlad Tepes drept un mare erou al neamului, extraordinar de drept dar mai ales eroic, pe care insa ni-l ponegreau in cronicile vremii mai toti cronicarii Europei. Ca deh, nationalismul xenofob are nevoie de autovictimizare. Acu ne gadila la onor sentiment patriotic ca un scelerat il admira pe Dl. Tepes?

  De ce nu faceti o analiza obiectiva a miscarilor extremiste de dreapta? De ce nu incercati sa va educati cititorii in loc sa le serviti senzationalisme ieftine? Nu-i pacat de toti bitii astia?
  • -2 (12 voturi)    
   ai dreptate..... (Marţi, 26 iulie 2011, 10:06)

   soranus [utilizator] i-a raspuns lui DNA

   nici eu nu am priceput cum a facut stimabilul mii de euro in romania. cretinul s-a documentat de peste tot pe unde s-a perindat imperiul otoman si atata tot. nu avem chiar nimic senzational de zis pe tema asta.
   este pur si simplu un articol absolut fortat si ...chiar mai rau de atat. si anume, nu face 2 bani.
   suntem atat de insignifianti, ca nimeni altcineva in afara de un jurnalist ieftin nu ar accentua niste conexiuni care pur si simplu nu exista.
 • 0 (28 voturi)    
  chiar atit de complexati suntem (Marţi, 26 iulie 2011, 1:16)

  bladd [anonim]

  ... incit simtim nevoia sa evidentiem orice referinta la Romania? Pina si in delirul unui dement criminal?
 • +3 (21 voturi)    
  incredibil fenomen (Marţi, 26 iulie 2011, 2:02)

  Archon [anonim]

  Am citit cu aviditate tot ce a aparut in presa si pe diverse message-board-uri despre tragedia din Norvegia. Si nu reusesc sa-mi explic motivatia individului. Nu inteleg cum intr-o tara in care pana si ultimul betiv/drogat isi cere scuze daca cumva te atinge din greseala pe strada s-a putut ascunde si dezvolta un asemenea monstru...
  Omul nu pare schizofrenic... Si nici sociopat deoarece cred ca face diferenta intre bine si rau. Sa fie oare o manifestare atavica? O gena mostenita de la stramosii de acum cateva mii de ani? Teroristi, criminali in serie, artizani ai genocidului au mai existat. Dar nimeni ca dementul asta...

  De necrezut ce s-a putut intampla in tara aia...
  • +9 (21 voturi)    
   some ideas (Marţi, 26 iulie 2011, 3:34)

   toro [utilizator] i-a raspuns lui Archon

   Motivul principal o fost ca o vrut sa-shi transmita mesajul anti-islam, anti-PC. Dar de ce o ales sa omoara copii nevinovati in modul asta?
   1. Datorita modului in care guvernele occidentale se comporta atunci cand au de a face cu atentate teroriste [vezi Madrid] au lasat sa se inteleaga ca teroarea functioneaza.
   2. Modul in care orice discutie pe teme de genul imigratie/rasism/multikulti este efectiv sugrumata. Deci nu prea ai multe optiuni de dialog, cand nu te conformezi.
   3. Politicienii de ambele orientari se cred de neatins. Iar Brevik vedea clasa politica de stanga ca fiind un inamic legitim. De aici perversitatea atacului, nu trebuie neaparat sa-ti distrugi fizic adversarul, poti sa-l distrugi psihologic.
   Iar despre rezultatele atacului, chiar nu pot sa ma pronunt. Ma indoiesc ca discutiile actuale vor putea repara ce o facut asta. Shi-o trait fantezia, acuma e randul pentru cosmar.
   • +2 (2 voturi)    
    Muslim Demographics (Miercuri, 27 iulie 2011, 14:06)

    Alex [anonim] i-a raspuns lui toro

    O sa-l intelegi peste 60 de ani asa cum a si spus..
    E greu sa vezi padurea cand esti prea aproape.
    Omul chiar era un nationalist ....
    Citeste acest articol si poate o sa incepi sa-l intelegi.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6033477-video-muslim-demographics-video-youtube-sustine-islamizarea-europei-produce-cateva-decenii-baza-unor-statistici-citate-false.htm
  • +2 (2 voturi)    
   In razboaie, civilii suporta toate consecintele (Vineri, 29 iulie 2011, 13:52)

   Adriana [anonim] i-a raspuns lui Archon

   Este un om extrem de inteligent, foarte citit, care pur si simplu s-a saturat. Un geniu care si-a dat seama de adevarul din istorie si despre ce se pregateste in viitor. A vrut sa opreasca ceva care noua nu ne este accesibil, pentru ca ne limitam la a citi doar ce publica mass-media in incercarea de a ne manipula. Nu este normal ceea ce a facut, dar cat de normal este ceea ce se intampla cand SUA isi trimite armatele sa cucereasca noi teritorii, iar in acest timp violeaza si ucide copii si femei si tortureaza civili nevinovati. Este oare o diferenta? Eu ma indoiesc. Pe acestia insa, nu-i vede nimeni. Exista atat de multe marturisiri si totusi ne ingrozim cand un om, nu mii de oameni, ucide cu sange rece cateva persoane. Iar in razboaie mor mii, torturati, violati, in chinuri groaznice. Pe mine ma faceti sa rad cat de naivi sunteti. Asta a fost razboiul lui. Se diferentiaza cu ceva de razboaiele altor popoare? NU!
 • +8 (16 voturi)    
  Si asa se naste (Marţi, 26 iulie 2011, 2:31)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  un nou Hitler
  • +11 (13 voturi)    
   dar (Marţi, 26 iulie 2011, 9:37)

   eu [anonim] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   totusi sa pastram proportiile.. Hitler a fost un artist pe langa asta
 • +8 (20 voturi)    
  Parerea mea (Marţi, 26 iulie 2011, 3:18)

  Dorin [anonim]

  Despre norvegian se poate spune multe, dar prost in nici un caz nu este. Banuiesc ca elita europei din cartierele lor de lux va avea probleme sa ascunda de acum inainte mizeria cu emigratia.
 • +2 (14 voturi)    
  Din mai multe surse (Marţi, 26 iulie 2011, 3:31)

  banateanul. [utilizator]

  auzim ca acest NATIONALIST DESCREIERAT a avut legaturi mai cu toate partidele extremiste din Europa si nunumai .
 • +2 (16 voturi)    
  Trist (Marţi, 26 iulie 2011, 4:53)

  Dueufug Uh Hujuii [anonim]

  E trist ca un individ citit, evoluat, membru al miscarii masonice se da la un asemenea act. Este chiar surprinzator ca un individ membru al unor organizatii multi-strat poate produce asa ceva.
  Acum ca s-a produs, spre oripilarea intregii umanitati, raman probabil de analizat motivele de fond care au dus la o asemenea nenorocire.
  Sa ne gandim ca acest individ nu a vrut sa dea in islamisti direct ci indirect, omorandu-si con-nationalii lui blonzi cu ochii albastrii. Este o surpriza (neplacuta) de proportii sa vedem asa ceva. Dar probabil ca ceva se va misca in politica Norvegiei pe timp indelungat in ceea ce priveste multi-culturalismul, deasemenea in politica europeana.
  Deci cred ca nimeni nu mai poate sustine oficial multiculturalismul. Asa cum a declarat-o si cancelarul german - multiculturalismul s-a terminat. Este ca ceva ce ti se da sa mananci cand inca nu esti pregatit. Pacat insa ca se ajunge la asemenea situatii.
  • +4 (6 voturi)    
   ok (Marţi, 26 iulie 2011, 9:39)

   eu [anonim] i-a raspuns lui Dueufug Uh Hujuii

   problema e ca omul o sa capete adepti... toti marii lideri (nu neaparat buni) ai istoriei au inceput cam in felul asta ... mai vedem ce va fi
 • +4 (14 voturi)    
  articol de can-can (Marţi, 26 iulie 2011, 8:43)

  Anonimus [anonim]

  Ce cauta, doamna Ciubotaru, angajatii aia romani in titlu, cand in realitate e vorba de un singur angajat? Sau in scrierea de stiri merge si cu hiperbolizari din astea si noi nu ne-am dat seama? SI interesul pentru Noua Dreapta si PRM din titlu unde l-ati gasit? Faptul ca insul face o trecere in revista a partidelor/organizatiilor de extrema dreapta din Europa de Est mentionand si cele doua arata faptul ca "era interesat"? Interesat era daca avea vreo legatura cu ele, incerca sa le implice in vreo activitate etc.

  Citind titlul m-am gandit ca legatura lui cu Romania era una ceva mai serioasa. Citind articolul tot aseptam sa apara aceasta legatura. Nu exista. Sunt cateva referiri generale despre Romania. Probabil ca in cele 1518 pagini referiri asemanatore se gasesc despre multe alte tari. Probabil ca le-ati citit si, ca sa nu considerati ca ati pierdut timpul de pomana cu auto-justificarile cu spoiala de cultura ale unui ticnit, v-ati apucat sa gasiti cu find referirile la Romania si sa le transcrieti in text. Le-ati pus un titlu cat mai atragator si ati reusit sa ma faceti si pe mine sa pierd timpul de pomana. Asta e inselaciune. Sa va fie rusine!
  • 0 (10 voturi)    
   foarte interesant (Marţi, 26 iulie 2011, 12:54)

   Anonimus [anonim] i-a raspuns lui Anonimus

   toate comentariile care acuza senzationalismul acestui articol si faptul ca se da prea multa atentie unor amanunte neimportante in dauna unei analize serioase a ceea ce s-a intamplat iau minusuri. in schimb cele care merg pe aceeasi linie de gandire cu criminalul sau chiar il ridica in slavi sunt punctate pozitiv. asta e ceva ce ar trebui sa ne dea serios de gandit.
  • +2 (6 voturi)    
   exemplu de articol (Marţi, 26 iulie 2011, 13:31)

   Anonimus [anonim] i-a raspuns lui Anonimus

   Ca sa continui criticile de mai sus, uite ca altii pot face afirmatii documentate daca si muncesc putin. Norvegienii de la Dagbladed afirma ca individul a avut legaturi cu extrema dreapta britanica si vin cu dovezi: intalniri, contacte pe Facebook. Daca tot ati pus in titlu Noua Dreapta si PRM, m-ar interesa daca au existat si asemenea legaturi cu ele, nu numai referirile generale din documentul mamut al ticnitului (vedeti ce parere are el despre tortura din inchisorile norvegiene ca exemplu de conexiune cu realitatea a individului).
  • -1 (1 vot)    
   simplu (Miercuri, 27 iulie 2011, 19:33)

   Bragaru [anonim] i-a raspuns lui Anonimus

   Asta e Media noastra, toti se indreapta spre "Snezational" spre Cancan...

   Ctrl+F "Romania" Copy-Paste la toate frazele ce contin Romania
 • +1 (15 voturi)    
  Ce rost are stirea asta? (Marţi, 26 iulie 2011, 8:53)

  Marius Ogrean [anonim]

  Ce poate fi de interes public in interesele animalului respectiv?
 • 0 (14 voturi)    
  Mai lasati-o balta. (Marţi, 26 iulie 2011, 9:38)

  martianu [anonim]

  Sunt probabil 10 articole pe site-ul asta despre teroristu` asta. S-a ajuns pana l-ati legat cumva de Romania. O fi fost si pe-aci, ca doar n-om fi pe Luna, dar la urma urmei a omorat foarte multi oameni. Nu am vazut nicaieri numele victimelor, insa numele criminalului e peste tot. Asa o fi, victimele au fost intotdeauna doar numere, poate din cauza asta a ajuns lumea unde e in ziua de azi. Apar acesti mici monstri care se hranesc cu atentie, pentru cauzele lor imaginare... si ghici ce, genul asta de jurnalism le face lor o mare favoare si restului omenirii, o mare defavoare.
  Azi va luati salariu domnilor jurnalisti, maine poimaine s-ar putea sa deveniti voi sau copii vostri niste numere, tare mi-as dori sa vad cum va simtiti atunci.
 • +2 (10 voturi)    
  Extremele de atrag (Marţi, 26 iulie 2011, 9:50)

  klaus [anonim]

  Avand in vedere terorismul islamic si limitarile aduse de el libertatilor din tarile lumii precum si mediatizarea excesiva a problemelor minoritatilor precum si suportul oferit acestora eu cred ca era normal ca la un moment dat sa asistam la o revigorare a dreptei crestine... E un gest reflex generat de felul in care Europa intelege sa isi apere integritatea spirituala in fata agresivitatii noilor veniti. Un exemplu de situatie hilara care imi vin in minte ar fi cazul burka din Franta unde islamicii doresc sa fie mai egali decat altii. Cu alte cuvinte datorita libertatii din Europa ei, restul planetei, au dreptul sa vina si sa se stabileasca aici in schimb apoi uita ca trebuie sa respecte legile de aici si doresc sa isi impuna sistemul lor. Asta e doar un mic exemplu fata de restul lucrurilor care se intampla si sunt evidente. A, si desigur, situatia economica actuala a dus politicienii in situatia de a acuza pe oricine doar sa o duca ei bine si sa fie realesi. Asta s-a intamplat si cu romanii din Italia cand primarul din Roma a vrut sa gaseasca un vinovat pentru incapacitatea sa si se intampla in fiecare tara Europeana (vezi Sarkozy si alti lideri). Aceste mesaje au dus la situatia de acum.
 • -1 (17 voturi)    
  Hotnews, nu deveniti CanCan (Marţi, 26 iulie 2011, 9:57)

  MihaiG [utilizator]

  Ma alatur si eu unora dintre comentatorii de mai sus care va spun ca dati prea mare importanta criminalului acestuia.

  Omorand atatia oameni, asta vroia, sa atraga atentie asupra ideilor lui bolnave. Acum, dumneavoastra Hotnews impreuna cu alte canale media faceti exact asta, ii raspanditi ideile.
  Ar trebui sa dati dovada de o mai mare responsabilitate sociala, nu sa raspanditi ideile unui scelerat.
 • +3 (15 voturi)    
  Imi pare rau ca trebuie sa fiu vulgar, dar... (Marţi, 26 iulie 2011, 10:16)

  anonim [anonim]

  Daca s-ar gasi un ... in mijlocul pietei principale dintr-un mare oras, si s-ar descoperi ca e "produs" de un roman, probabil ca am fi mandri de asta si am publica stirea pe prima pagina...
 • -1 (13 voturi)    
  Prea multa mediatizare a sociopatului (Marţi, 26 iulie 2011, 10:58)

  Ingrijorat [anonim]

  Mediatizarea excesiva a sociopatului care a luat cu sange rece atatea vieti omenesti nu face alceva decat sa contribuie la indeplinirea scopului sau declarat (in realitate sunt convins ca dincolo de ideologia afisata actul in sine i-a provocat satisfacia bolnavicioasa specifica oricarui criminal in serie). Cei care inunda mass media cu detalii despre acest criminal (in special cu amanunte ideologice care ar putea motiva actiunea terorista in ochii unor naivi) dau apa la moara altor sociaopati (care se stie ca isi aleg modelele din randul marilor criminali ai istoriei).
 • +2 (8 voturi)    
  Cine are interes ca aceasta tara sa aibe un tinere (Marţi, 26 iulie 2011, 11:03)

  cip. [anonim]

  Cu cit Romania va fi mai mult blamata , cu atat anumite cercuri politice vor slabi mai mult aceasta tara. Cu cit poporul roman nu va intelege ca unirea este supravietuirea noastra ca natie , cu atat ne vom afunda si vom deveni sclavii altora. Si ce este trist este faptul ca s-a gasit ,, terenul '' propice. O tara devine ,, independenta '' cind poporul ei este scolit , cult ; cind stie sa mearga , sa citeasca si sa gandeasca. Exemplul celor care in 1990 , ne spuneau : ,, noi muncim si nu gindim '' este exemplul celor care vor sa fie sclavi , acelor care vor fi calcati in picioare de tavalug. Cine are interes ca aceasta tara sa aibe un tineret cu diplome universitare si care sa nu stie sa vorbeasca ?
 • -3 (9 voturi)    
  Romania pura! (Marţi, 26 iulie 2011, 12:03)

  roman [anonim]

  Prea tare norvegianul asta...om destept si cu demnitate
  • -2 (8 voturi)    
   Romania pura! (Marţi, 26 iulie 2011, 12:46)

   Kikiriki [anonim] i-a raspuns lui roman

   Nu, asa ma gandeam si eu!
   Uite ca el a avut curajul sa casapeasca niste politicieni (chit ca erau viitori!), lucru pe care noi doar il vorbim. Dar putini stiu ca morala se judeca la nivel de intentie si ca a gandi e tot aia cu a face din punctul asta de vedere. Deci macar daca tot o faci, sa o faci cu adevarat, ca tot pacatos esti.
   Si acum sa dea cu pietre ala care nu s-a gandit niciodata ca i-ar veni de petrecanie vreunui politician roman.
 • +1 (7 voturi)    
  peste 30 de ani (Marţi, 26 iulie 2011, 13:49)

  catalin [anonim]

  sau 35 daca prinde bonusul acela de la Judecator, cand o sa iasa afara, populatia majoritara a Europei, musulmana si tiganeasca, desigur, il va intampina cu bratele deschise. Ce, a omorat de-ai lor ? (nu inseamna ca suntem de acord cu ce a facut)
 • -4 (10 voturi)    
  Pt. ca e vorba de PRM: (Marţi, 26 iulie 2011, 14:28)

  Tzompi [anonim]

  Pentru ca e dovedit ca Vadim nu a delirat 20 de ani cu enclavizarea HarCov-ului, sa-l ascultam in chestiunea Oslo:

  "Ultima ora - Masacrul din Norvegia – o lucrătură sinistră a Serviciilor Secrete din cîteva ţări...
  Serviciile Secrete au încercat să împuşte mai mulţi iepuri dintr-un foc:
  a) să dea o copită partidelor naţionaliste din întreaga lume, care, pe fondul crizei mondiale, cunosc o creştere puternică;
  b) să dea o copită şi Creştinismului, prezentîndu-l pe aşa-zisul criminal drept „fundamentalist creştin“;
  c) să adoarmă suspiciunile musulmanilor, în vederea atacării Iranului.
  În privinţa României, găselniţa e infantilă: cică „ucigaşul“ era, hodoronc-tronc, admirator al PRM, al Noii Drepte şi al lui... Vlad Ţepeş (?!). De unde şi pînă unde? Românii au o vorbă: „Spune-mi cu cine te-nsoţeşti ca să-ţi spun cine eşti“. Cu alte cuvinte, şi PRM ar putea fi capabil, la o adică... Ia să-l ţinem noi sub control, sau să-l scoatem în afara Legii! Lucrurile sînt clare: nişte minţi bolnave au pus în practică o înscenare macabră, care a dus la pierderea a aproape 100 de vieţi omeneşti. Numai că sîngeroasa diversiune e atît de cusută cu aţă albă, încît nu păcăleşte pe nimeni. Iar adevărul va ieşi la lumină foarte curînd. Bine, totuşi, că n-a murit şi „preşedintele“ Norvegiei, că ar fi leşinat prietena lui, Elena Udrea..."

  „TRICOLORUL“
 • +1 (1 vot)    
  Ce treaba are Romania (Miercuri, 27 iulie 2011, 19:05)

  MAI [anonim]

  Curios,cine este angajatul din Romania?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by