Vasile Blaga a refuzat luni sa comenteze atacul lansat ieri de seful statului, Traian Basescu, care spusese ca PDL "nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte". "Eu cred ca partidul trebuie condus ca in perioada 2001-2004. Daca atunci a fost condus de un caporal atunci asa o sa-l conduc si eu", s-a marginit sa afirme Vasile Blaga, care concureaza cu Emil Boc pentru presedintia PDL.

Vasile BlagaFoto: Agerpres

"Nu doresc sa comentez", a fost raspunsul lui Vasile Blaga, intrebat de reporteri, inainte de sedinta Biroului Permanent National al PDL, ce parere are despre afirmatiile facute duminica de presedintele Basescu.

"Nu este pentru prima oara cand declara ca il sustine pe dl Boc. Nu e nicio noutate", a continuat secretarul general al Partidului Democrat-Liberal, care a tinut sa precizeze ca nu a facut niciodata in public vreo declaratie prin care sa fi sugerat ca este sustinut de presedintele Basescu in alegerile pentru conducerea partidului.

El a refuzat sa precizeze si daca Traian Basescu i-ar fi cerut sa renunte la candidatura pentru presedintia PDL, mentionand ca niciodata nu a facut publice discutii private.

In momentul in care ziaristii au insistat asupra declaratiilor sefului statului, Vasile Blaga a raspuns: "Eu cred ca partidul trebuie condus ca in perioada 2001-2004. Daca atunci a fost condus de un caporal, atunci asa o sa-l conduc si eu".

In opinia sa, majorarea numarului de delegati la Congresul in care se va alege presedintele PDL este un fapt pozitiv, deoarece "un numar mai mare legitimeaza pe cel care va fi ales".

Traian Basescu declarase cu o zi in urma ca PDL "nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte", atacandu-l astfel dur pe secretarul general al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, care candideaza la sefia partidului.

Traian Basescu l-a acuzat apoi pe Vasile Blaga ca "si-a insusit un atac provenit din televiziunile lui Vantu si Voiculescu" atunci cand a declarat ca vrea sa-i fie sefului statului "un partener vertical, nu sluga".

Intrebat, in timpul conferintei de presa sustinute duminica in statiunea Covasna, daca isi mentine decizia de a-l sutine pe Emil Boc la sefia PDL, Traian Basescu a spus: "Bineinteles, nu mi-am schimbat optiunea si nu am motive sa-mi schimb partenerul pe care il am din 2004, Emil Boc".