PDL "nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte", a afirmat, duminica, la Covasna, presedintele Traian Basescu, atacandu-l astfel dur pe secretarul general al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, care candideaza la sefia partidului, potrivit Mediafax. Traian Basescu l-a acuzat apoi pe Vasile Blaga ca "si-a insusit un atac provenit din televiziunile lui Vantu si Voiculescu" atunci cand a declarat ca vrea sa-i fie sefului statului "un partener vertical, nu sluga".

Traian BasescuFoto: Agerpres

Intrebat, in timpul conferintei de presa sustinute duminica in statiunea Covasna, daca isi mentine decizia de a-l sutine pe Emil Boc la sefia PDL, Traian Basescu a spus: "Bineinteles, nu mi-am schimbat optiunea si nu am motive sa-mi schimb partenerul pe care il am din 2004, Emil Boc".

Presedintele si-a exprimat apoi nemultumirea ca Vasile Blaga a facut publica o intalnire pe care a avut-o cu el si cu Emil Boc, legat de cresterea de la 1.400 la 4.800 a numarului de delegati la congresul PDL:

  • "Din pacate, unul dintre candidati, Blaga, a tinut sa faca public ca a avut o intalnire cu presedintele si pe urma inca una. Mi se pare ca, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenta in relatiile cu mine este putin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu inteleg ce avantaj a avut sau de ce considera ca daca se afla ca a vorbit cu mine ii creeaza un avantaj. Nu mi-a placut deloc tipul acesta de speculatie publica si faptul ca sunt folosit in campanie si cu interpretari de schimbare de sustinere".

Traian Basescu l-a acuzat apoi pe Vasile Blaga ca "si-a insusit un atac provenit din televiziunile lui Vantu si Voiculescu" atunci cand a declarat ca vrea sa-i fie sefului statului "un partener vertical, nu sluga": "PDL nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte".

In momentul in care un jurnalist i-a spus sefului statului ca Vasile Blaga este cel care a condus campaniile sale electorale, Traian Basescu a replicat: "Mie niciodata nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede ca mie mi-a condus vreo campanie, sa demonstreze ca poate castiga cu alt candidat. Unii care pretind ca m-au facut pe mine sa castig n-au castigat alegerile nici cand au candidat ei. Hai s-o lasam pe asta cu miturile create pe bani, da?".

PDL isi alege noua conducere la Conventia Nationala din 14-15 mai. Cei trei candidati la sefia partidului sunt Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu.

Pe data de 14 martie, seful statului declara, intr-o emisiune la TVR, ca il sustine pe Emil Boc in cursa pentru conducerea PDL pe motiv ca este "onest, neatins de vreun scandal de coruptie si a castigat toate alegerile in care a fost implicat", si il acuza pe Vasile Blaga de faptul ca ar fi "furat startul":

  • "S-a cam furat startul. Unul dintre candidati a inceput sa-si stranga semnaturi fara sa-si anunte oficial candidatura... Sigur ca am reactionat. S-au grabit efectiv. Ei au de guvernat mai intai... Cred ca Emil Boc nu a mai avut ce sa faca daca Vasile Blaga a inceput sa-si adune semnaturi pentru ca apoi se dadea senzatia ca e un singur candidat. Orice lucru care nu e  facut la timp creeaza probleme. Lansarea timpurie a competitiei interne, dintr-o initiativa nefericita, ma ingrijoreaza pentru ca acest partid trebuie sa aiba ca prioritate guvernarea. Sigur ca foarte multi au sesizat incorectitudinea inceperii de a aduna semnaturi de luna trecuta ceea ce a dus la tensiuni inutile. Mai mult, este clar ca televiziunile mogulilor s-au angajat deja in batalie de partea unuia dintre candidati. Acest lucru va dauna mult partidului si de aceea cei doi candidati trebuie sa-si scurteze mult campania."