PSD a inceput demersurile catre RA-APPS pentru achizitionarea sediului din soseaua Kiseleff, estimat la aproape un milion de euro, una dintre solutii putand fi contractarea unui credit, au declarat luni pentru Mediafax surse din conducerea PSD.

Sediul PSD din Soseaua KiseleffFoto: Agerpres

Sursele citate au aratat ca PSD a reusit sa stinga datoriile pe care le-a inregistrat la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, astfel incat au initiat la RA-APPS procedurile pentru cumpararea cladirii in care se afla sediul central al partidului.

Valoarea de inventar comunicata de RA-APPS este de aproape 30 miliarde de lei, la care se adauga TVA, astfel ca valoarea de achizitie a imobilului este de peste 37 miliarde lei, adica in jur de 900.000 euro.

Potrivit surselor citate, una din solutiile luate in calcul de catre conducerea PSD este contractarea unui credit sau a unui leasing de la una din bancile comerciale, social-democratii fiind acoperiti, ca solvabilitate, de sumele intrate anual in cont de la bugetul de stat, ca partid parlamentar.

Aceleasi surse au aratat ca PSD plateste acum aproape 8.000 de euro lunar chirie la RA-APPS, calculele pentru cumpararea sediului pornind de la varianta unui credit cu rata lunara in jur de 10.000 euro.

PSD are datorii de 6,6 milioane euro, contractate pana in 31 decembrie 2009

PSD inregistreaza datorii catre diverse firme de 6,6 milioane euro, potrivit rezultatelor finale ale unui audit financiar, au mai declarat surse din conducerea partidului.

Datoriile respective, au precizat sursele citate, au fost contractate pana la sfarsitul anului 2009, reiese din raportul privind situatia financiara a partidului, discutat luni in Comitetul Executiv.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a evitat, la sfarsitul CEX, sa confirme suma de 6,6 milioane, el precizand doar ca partidul nu mai are nicio datorie la institutii de stat.

"Datoriile la firmele private este greu sa le identificam, pentru ca trezorierul nostru (Aristide Roibu - n.r.) este acum membru UNPR", a adaugat el.