Presedintele Traian Basescu "va garantez ca a gasit solutii intotdeauna si le-a gasit in asa fel incat ele sa fie favorabile Romaniei, in functie de momentele prin care trece". Declaratia vine de la deputatul PDL Nicusor Paduraru, cel care cu o zi in urma ii replica lui Basescu: "in jurul dumneavoastra rar creste si iarba". Intrebat de HotNews.ro daca se gandeste sa demisioneze in cazul in care solutiile liderului de la Cotroceni nu vor fi pe masura asteptarilor sale, Paduraru a raspuns: "Fortati nota pe un subiect care nu tine. Dimpotriva. Sunt un fel de ac infipt in pielea multora de la mine din partid, pentru ca, desi sunt mai putin public, de doi ani de zile sunt omul care atinge de fiecare data subiecte importante pentru noi".

npFoto: Hotnews

Asculta mai jos declaratiile lui Nicusor Paduraru

Descarca fisierul audio in format MP3

Referitor la intalnirea de marti dupa-amiaza de la Parlament cu Traian Basescu, democrat-liberalul a declarat pentru HotNews.ro ca nu va comenta niciodata "bucataria interna a unui partid". A explicat, insa, ca marea problema a Guvernului este credibilitatea. "Guvernul a fost nevoit sa ia masuri care nu i-au facut bine din punct de vedere al credibilitatii. Deci s-a pierdut din ceea ce iti permite sa ai si autoritate in teritoriu". Intrebat daca sustine ideea unui premier independent, Paduraru a declarat ca, in prezent, "Romania il are premier pe Emil Boc. In momentul in care vor exista decizii ale partidului sau vor exista anumite schimbari de atitudine, cu certitudine le veti afla si nu cred ca de la mine".

Cele mai importante declaratii ale deputatului PDL Nicusor Paduraru:

  • Eu va garantez ca presedintele a gasit solutii intotdeauna si le-a gasit in asa fel incat ele sa fie favorabile Romaniei, in functie de momentele prin care trece.
  • Eu sunt un om care are experienta de management si stiu foarte bine ca o intalnire in fapt de seara pe o distanta de o ora cu 200 de oameni nu este genul de intalnire din care sa reiasa o strategie.
  • Este genul de intalnire la care se spun unele cuvinte, se comunica intr-un fel sau altul, se ating anumite subiecte.
  • Ieri a fost un dialog intre parlamentari si conducerea partidului si a fost prezent si presedintele Romaniei. Nu inseamna ca de acolo se poate pleca cu o concluzie.
  • Solutiile sau strategiile care sunt aplicate de partid nu pot fi rezultatul unui dialog in fapt de seara pe doua ore cu toata lumea. E nevoie sa respectam structurile partidului, in ceea ce ma priveste pe mine, si la orice partid e acelasi lucru.
  • Va ganditi la o demisie din partid? Fortati nota pe un subiect care nu tine. Dimpotriva. Sunt un fel de ac infipt in pielea multora de la mine din partid, pentru ca desi sunt mai putin public, de doi ani de zile sunt omul care atinge de fiecare data subiecte importante pentru noi. Asta inseamna sa imi respect si partidul din care fac parte si sa respect in acelasi timp si alegatorii.
  • Niciodata nu voi comenta bucataria interna a unui partid si cred ca nu e politicos pentru nimeni, nu ar da dovada de maturitate daca ar face asa ceva. Pe de alta parte, nu voi lasa lucrurile sa curga cumva, in sensul de a se crea o falie intre mine si colegi de-ai mei de partid.
  • Daca scoti dintr-un context mai mare o singura propozitie, poti sa recreezi universul. Ei, nu este cazul.
  • Romania are nevoie de oameni care sa aiba atat acceptul partidelor politice, pentru ca un premier trebuie sa aiba sprijinul Parlamentului, al partidelor politice, si in acelasi timp premierul trebuie sa aiba o cota foarte mare de incredere, pentru a duce la indeplinire programul de guvernare. Acesta este profilul pe care eu il vad pentru un premier.
  • Nu pot sa va dau un raspuns concret sau foarte corect daca ar fi bun un premier independent sau altfel. Romania il are premier pe Emil Boc. In momentul in care vor exista decizii ale partidului sau vor exista anumite schimbari de atitudine, cu certitudine le veti afla si nu cred ca de la mine.
  • In momentul de fata, principalele probleme vin din credibilitate. Guvernul a fost nevoit sa ia masuri care nu i-au facut bine din punct de vedere al credibilitatii. Deci s-a pierdut din ceea ce iti permite sa ai si autoritate in teritoriu.
  • In acest moment trebuie sa ocupam dreapta. Dreapta este o pista libera in momentul de fata. Ceilalti au renuntat la ea, au doar mesaje de tip populist si doar mesaje care nu tin de ce inseamna munca.

Potrivit unei inregistrari publicate de Antena 3, deputatul PDL Nicusor Paduraru i s-a adresat marti lui Traian Basescu spunand:

"Domnule presedinte va spun un singur lucru, pentru ca sincer, in jurul dumneavoastra rar creste si iarba. Mi-as dori sa gasim formula si dumneavoastra s-o agreati... a acelui om care sa va zica argumentat si NU. Cand il vom gasi pe acel om, cu certitudine si partidul nostru va demonstra ca are performante. Va fi bine daca dumneavoastra ati accepta. Pentru ca in momentul de fata noi avem o mare problema si nu putem iesi de aici si sa spunem ca nu s-a intamplat nimic si ca nu a fost un dialog constructiv in partid... Cel mai bun raspuns a fost votul din Camera Deputatilor cand am numarat ca nu avem voturi. Daca putem sa raspundem de ce nu am avut azi voturi, de ce s-a ajuns la asa ceva, atunci avem raspuns la multe intrebari".

Vicelider al grupului parlamentar PDL din Camera Deputatilor, Nicusor Paduraru si-a depus recent candidatura la sefia PDL Iasi. In perioada 2006-2008 a fost prefect de Iasi din partea PNL si apoi director in cadrul Ministerului Internelor, in timpul ministrului Cristian David. In 2008, Paduraru a demisionat de la liberali si a devenit membru PDL.

Citeste aici Cine este Nicusor Paduraru