Nicusor Paduraru a intrat in atentia publica dupa ce i-a spus presedintelui Traian Basescu, in cadrul intalnirii de marti de la Parlament: "in jurul dumneavoastra rar creste si iarba". Vicelider al grupului parlamentar PDL din Camera Deputatilor, Nicusor Paduraru si-a depus recent candidatura la sefia PDL Iasi, in perioada 2006-2008 a fost prefect de Iasi din partea PNL si apoi director in cadrul Ministerului Internelor, in timpul ministrului Cristian David. In 2008, Paduraru a demisionat de la liberali si a devenit membru PDL.

Nicusor PaduraruFoto: Agerpres

Nicusor Paduraru este deputat PDL si vicelider al grupului parlamentar al democrat-liberalilor din Camera Deputatilor. De la inceputul activitatii parlamentare, a avut 18 luari de cuvant, 7 declaratii politice, 58 de propuneri legislative initiate si 10 interpelari.

De la PNL la PDL si de la Prefectura Iasi in Ministerul de Interne

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului, Nicusor Paduraru este inginer mecanic, doctorand la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi, inginerie tehnologica. In perioada 2002-2006 a fost membru PNL Iasi, in 2003 a fost vicepresedinte al Biroului Permanent Municipal (BPM) al PNL, pentru ca in 2008 sa devina membru PDL Iasi.

In perioada iulie 2004-septembrie 2006 a fost Consilier Judetean C.J. Iasi, in septembrie 2006 - Februarie 2008 a fost Prefect al Judetului Iasi, iar in martie 2008 - august 2008 a detinut functia de Director General al Unitatii Centrale pentru Reforma Administratiei Publice, Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Vezi aici CV-ul complet al lui Nicusor Paduraru.

Publicatia Ieseanul scrie ca Nicusor Paduraru a fost numit temporar in functia de prefect de Iasi, pana la incetarea suspendarii din functie a titularului postului, inculpat intr-un dosar penal. In februarie 2008, Guvernul a decis ca Paduraru sa fie inlocuit din functia de prefect cu Marius Bodea, urmand ca Paduraru sa ocupe un post de director in Ministerul de Interne.

Scandal la Prefectura Iasi

Fostul director de cancelarie al prefectului de Iasi, Valerian Salavastru, demis in 2007 din functie, l-a acuzat pe Nicusor Paduraru si pe alti angajati ai prefecturii ca au obstructionat ancheta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in zilele in care au avut loc arestarea si cercetarea lui Radu Prisacaru, fostul prefect al judetului. Potrivit informatiilor din presa, fostul cancelar a declarat ca in noiembrie 2006 i-a cerut lui Paduraru sa trimita dosarul institutiilor statului, dar ca actele nu au mai ajuns la DNA. Referitor la acuzatiile lui Salavastru, prefectul Nicusor Paduraru a replicat ca a trimis toate actele catre DNA si ca "subiectul lansat de Salavastru nu are sustinere reala".

Afaceri cu terenuri

In martie 2007, publicatia Buna Ziua Iasi scria ca Paduraru ar fi fost implicat intr-un scandal cu terenuri. Mai exact, Nicusor Paduraru ar fi decis, in calitate de prefect interimar, sa admita cererea a doua avocate iesene care "faceau presiuni la nivel inalt pentru a pune mana pe o suprafata de teren protejat de lege". Ca reprezentante ale unor mostenitori, ele au obtinut o hotarare judecatoreasca de atestare a dreptului de proprietate, pentru o suprafata de un hectar de teren in Comuna Miroslava. Potrivit jurnalistilor ieseni, terenul era destinat cercetarii in domeniul agricol si nu putea fi retrocedat. In zona respectiva, pretul terenului era de 50 Euro metru patrat, ceea ce inseamna ca suprafata totala valora cel putin 500.000 de Euro, mai scrie publicatia citata.

Nicusor Paduraru l-a dat in judecata pe jurnalistul Iosif Buble

Pe 10 februarie, deputatul democrat-liberal a anuntat ca ii da in judecata pe jurnalistul Iosif Buble si pe Aurel Dobasu, administrator al site-ului www.iasicastiga.ro, "pentru calomnie prin difuzarea unor informatii neadevarate". Potrivit anuntului facut de Paduraru, "in articolele publicate pe cele doua site-uri se face o referire la o presupusa legatura dintre directorul Vamii Regionale Iasi, Mihai Arcana si parlamentarul Nicusor Paduraru, legatura care ar consta in furnizarea din arhiva unitatii de date comerciale privind tranzactii economice, care ulterior ar fi traficate in scopuri oneroase. Voi cere daune morale pentru prejudiciul de imagine in valoare de 100.000 de euro celor doua persoane, suma urmand a fi donata integral unui camin de batrani din Municipiul Iasi".

Paduraru: Guvernul trebuie sa-i consulte pe parlamentarii PDL de fiecare data cand doreste initierea unui proiect legislativ

La inceputul acestei luni, viceliderul grupului de deputati PDL a declarat ca parlamentarii democrat-liberali ar trebui consultati de fiecare data cand Guvernul doreste sa initieze un proiect legislativ. "Ca parlamentar, m-am saturat sa aud mai intai de la televizor de legi noi, fara a avea o constructie impreuna. Nu Guvernul este expus cetatenilor. Noi, parlamentarii, primim intrebari de la cetateni pe aceste lucruri. Consider ca e normal sa fim consultati", a declarat Nicusor Paduraru intr-o conferinta de presa, transmite Agerpres.

Candidat la sefia PDL Iasi

Deputatul si-a depus candidatura pentru sefia PDL Iasi, transmite publicatia Buna Ziua Iasi. Potrivit jurnalistilor, pe data de 9 aprilie se vor desfasura alegerile la nivelul conducerii filialei PDL, la care si-au depus pana acum candidatura deputatii Nicusor Paduraru, Petru Movila si senatorul Dumitru Oprea.

Potrivit declaratiei de avere, deputatul Nicusor Paduraru detine doua apartamente, in Iasi si in Onesti, si un autoturism Citroen Xsara din 2004. La venituri, democrat-liberalul are 61.526 de lei, in 2009, din salariul de deputat. Paduraru este si profesor asociat la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, potrivit declaratiei sale de interese.

Blogger activ din 2008, Nicolae Paduraru si-a anuntat intrarea in lumea virtuala prin urmatorul clip video:

Deputatul PDL Nicusor Paduraru a intrat in atentia publica prin declaratia pe care a facut-o marti dupa-amiaza, la Parlament, in cadrul intalnirii dintre presedintele Traian Basescu si parlamentarii democrat-liberali. Potrivit unei inregistrari publicate de Antena 3, Paduraru i s-a adresat sefului statului spunand: "Domnule presedinte va spun un singur lucru, pentru ca sincer, in jurul dumneavoastra rar creste si iarba. Mi-as dori sa gasim formula si dumneavoastra s-o agreati... a acelui om care sa va zica argumentat si NU. Cand il vom gasi pe acel om, cu certitudine si partidul nostru va demonstra ca are performante. Va fi bine daca dumneavoastra ati accepta. Pentru ca in momentul de fata noi avem o mare problema si nu putem iesi de aici si sa spunem ca nu s-a intamplat nimic si ca nu a fost un dialog constructiv in partid... Cel mai bun raspuns a fost votul din Camera deputatilor cand am numarat ca nu avem voturi. Daca putem sa raspundem de ce nu am avut azi voturi, de ce s-a ajuns la asa ceva, atunci avem raspuns la multe intrebari".