Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, la Satu Mare, ca intre PSD si Traian Basescu si PDL nu va mai fi nicio cale de impacare, precizand ca PSD este deschis unei colaborari cu PNL, relateaza Mediafax. "Cand Crin Antonescu ne ataca, se bucura Basescu", a afirmat Ponta.

Victor PontaFoto: Hotnews

"Si in campania electorala si in viitorul Guvern eu ma bazez pe PSD si pe PSD-isti. Va rog sa mergem pe drumul nostru, sa fim consecventi si sa spunem ca intre noi si Traian Basescu si PDL nu va mai fi nicio cale de impacare. 2008 a fost o lectie de care am avut nevoie. Am crezut ca Basescu nu o sa ne minta si pe noi. S-a vazut ca nu a fost asa. Orice fel de proiect corect pentru Romania nu se poate face cu oameni care ne-au mintit, inselat, furat. Adversarul nostru este PDL", a declarat Ponta la Satu Mare.

Presedintele PSD le-a cerut social-democratilor satmareni sa nu faca "un pact cu diavolul", afirmand ca "pentru primarii nostri si specialistii nostri exista un singur moment corect si bun: guvernarea. Un pact cu diavolul va va costa mult mai mult dupa. Cred ca il putem da jos pe Boc pana in 2012 si putem veni la guvernare".

Victor Ponta a afirmat ca PSD este deschis unei colaborari cu PNL: "Am spus cu PDL - nu, cu PNL - da, cu UDMR - nu stiu. PNL este un partid de dreapta, mai mic, mai orgolios. Am lasat la fiecare o usa deschisa. Va rog sa nu raspundeti celor care incearca sa transfere batalia in opozitie".

Presedintele PSD a afirmat ca nu va raspunde la atacurile care vin din partea PNL: "Nu o sa raspund la atacurile pe care le primim in fiecare zi. Trebuie sa intelegem ca orice fel de lupta intre noi si liberali ii aduce avantaj lui Traian Basescu. Cand Crin Antonescu ne ataca, se bucura Basescu".

Referindu-se la UDMR, Ponta a spus ca "prost nu este cine cere, prost este cine da".

In ultimele zile, intre Victor Ponta si Crin Antonescu au intervenit unele disensiuni provocate de Legea Educatiei Nationale, pentru care Guvernul a demarat procedura asumarii raspunderii, proces intarziat de dezbaterea Curtii Constitutionale. In timp ce liderul PSD, Victor Ponta, a spus luni ca va vota motiunea de cenzura, pentru a demite Cabinetul, presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca liberalii isi retrag semnaturile de pe motiune, pentru a nu legitima un proces anticonstitutional.