In rechizitoriul dosarului de trafic de persoane in care este implicat deputatul Robert Negoita se mentioneaza ca fetele care ar fi intretinut relatii sexuale cu liderul PSD au participat la concursul Miss TSD (Tineretul Social-Democrat), concurs organizat de partid. Procurorii consemneaza in rechizitoriu ca, in schimbul relatiilor sexuale cu Robert Negoita, fetele erau recompensate cu premii in cadrul concursului de frumusete. In rechizitoriu este mentionat si numele lui Nicolae Banicioiu, presedintele TSD.

R.NegoitaFoto: HotNews.ro

Vezi in text si alte trei sex-gate-uri cu politicieni romani

In rechizitoriul dosarului de prostitutie si trafic de persoane instrumentat de DIICOT sunt prezentate cateva declaratii ale unor tinere care sustin ca au fost obligate sa se prostitueze de catre cei invinuiti. Din declaratiile acestora reiese ca unele fete au fost recompensate pentru serviciile lor cu premii constand in participarea si castigarea concursului de Miss Tineretul Social Democrat. Este vorba de un concurs de frumusete organizat de organizatia de tineret a PSD, condusa de Nicolae Banicioiu, care si el apare in acelasi rechizitoriu.

Din rechizitoriu se intelege ca a fost vorba de concursul Miss TSD 2008, organizat de Robert Negoita. Din declaratiile unei tinere reiese ca alte patru tinere care ar fi intretinut relatii sexuale cu Robert Negoita au si castigat premii in cadrul Miss TSD, una fiind desemnata chiar castigatoare.

"Si-a dat seama ca, de fapt, ajunsesera acolo pentru -combinatii-, pentru a intretine acte sexuale cu unul dintre cei doi. Negoita Robert Sorin a fost insa in mod sigur refuzat de B. C. Banuieste ca alte fete au acceptat (un criteriu pentru acordarea unor premii), atata timp cat la concursul Miss TSD, organizat ulterior, printre castigatoare s-au numarat C.M.A, B.I.D si G.A.M", se mentioneaza in rechizitoriu.

In rechizitoriu este mentionat si numele lui Nicolae Banicioiu. Doua dintre cele 80 de fete care au dat declaratii in cadrul dosarului au mentionat numele presedintelui TSD. Una a amintit faptul ca acesta a participat la o excursie in mai multe tari din Europa, unde l-au insotit pe Robert Negoita si cateva tinere aduse de unul dintre inculpatii din dosar. O alta tanara povesteste ca Robert Negoita i-ar fi propus sa intretina acte sexuale platite cu cativa prieteni ai sai. Cei nominalizati sunt Nicolae Banicioiu si cantaretul Adrian Enache.

Numele lui Robert Negoita este mentionat de cateva zeci de ori in rechizitoriu in special in declaratiile fetelor implicate in reteaua de prostitutie. Acestea povestesc cum au ajuns sa il cunoasca si relatiile sexuale pe care le-au avut cu el. Mai multe fete au declarat procurorilor ca Negoita le-ar fi platit pentru a intretine relatii sexuale sume cumprinse intre 500 si 1000 de lei.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, o martora cu identitate protejata a declarat ca "in perioada 2007-2009, a intretinut acte sexuale cu inculpatul Costan Relu Cornel, iar, prin intermediul acestuia, acte sexuale platite cu Negoita Robert Sorin, Nuredin Beinur (vezi aici) (un controversat om de afaceri din Constanta-n.red.) si Rasitzaimoglu Muammer, Rasitzaimoglu Muammer Tahir".

In acest dosar au fost trimisi in judecata Ion Valeriu Tamarjan (34 de ani), Relu Cornel Costan (36 de ani), Alexandru Gabriel Voicu (22 de ani) si Radu Stefan Nicola (28 de ani), care nu au antecedente penale.

DIICOT sustine ca activitatea infractionala s-a desfasurat sub paravanul a doua agentii de selectie si promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pe piata prostitutiei de lux din Romania, Italia si Austria, in cluburi sau la locuintele clientilor, veniturile obtinute depasind suma de 100.000 de euro. Primii doi inculpati se afla in arest preventiv.

DIICOT consemneaza faptul ca "inculpatul Costan Relu Cornel este cel care, in perioada in care au fost asociati, i-a facut cunostinta lui Tamarjan Ion Valeriu cu Negoita Robert Sorin, cu reprezentantii legali ai Casino Queen, cu Nuredin Beinur, Pantelis Kalliagkas, Munteanu Florin (de la radio SKY) si poate chiar si cu reprezentantii TVR2, Razvan Nicolescu - director general si Stefan Stanescu - producator de emisiuni".

"Nu am întreţinut relaţii sexuale cu minore, doar cu fete majore. Mie îmi plac fetele şi fac dragoste cu ele. Normal că întreţin relaţii sexuale cu fetele care mă plac şi le plac. Dar asta pentru că ne placem şi nu le plătesc. E vorba însă de majore. Asta făceam până acum un an şi ceva, dar acum am prietenă şi nu mai am relaţii cu alte femei", a declarat Robert Negoita pentru ziarul Gandul

Alte sex-gate-uri cu politicieni romani

  • Deputatii PDL Petru Calian si Adrian Gurzau au fost si ei implicati intr-un scandal sexual. Potrivit unui dosar instrumentat de DIICOT Cluj si trimis in instanta in februarie, deputatii PDL Petru Calian si Adrian Gurzau, consilierul judetean Mihai Szeplecan (PNL), directorul Regionalei de Posta Cluj, Ovidiu Calin, si fostul consilier local Mircea Petric ar fi intretinut relatii sexuale cu tinerele obligate de administratorul clubului "Nana", Natalia Strechi, sa se prostitueze. Conform informatiilor din dosar, accesul in clubul "Nana" se facea doar pe baza de recomandari. Dosarul DIICOT contine declaratiile a trei tinere care sustin ca i-au insotit pe consilierul judetean Mihai Szeplecan, pe deputatul PDL Petru Calian si pe luptatorul Ionut Iftimoaie intr-o serie de deplasari la Baia Mare si Bucuresti. Detalii despre acest caz aici.
  • In 2003 presa a relatat ca numele lui Codrin Stefanescu vicepresedintele PRM, pe atunci deputat PSD, a aparut pe lista de clienti ai unei prostituate din Alba Iulia, alaturi de numerosi politicieni, politisti, magistrati sau oameni de afaceri. Prostituata, la acea vreme o minora de 16 ani, ar fi declarat ca a intretinut relatii sexuale cu Codrin Stefanescu. Politicianul a negat in permanenta implicarea in scandal, a intentat chiar si un proces pentru a-si apara numele pe care insa la pierdut. Detaltii despre caz aici.
  • In 2004 un alt parlamentar Vasile Duta senator independent la acea vreme a aparut intr-un scandal sexual. Mai exact numele sau a aparut intr-unul din dosarele fratilor Camataru. Presa a relatat ca senatorul Vasile Dutu a fost acuzat de un martor in procesul camatarilor ca a fost filmat in timp ce facea sex cu o prostituata. Detalii aici. Intre timp, la inceputul anului 2010, Vasile Duta a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Vezi Dosarul Vasile Duta Trafic de influenta in sectiunea Anticoruptie