Numele deputatilor PDL Petru Calian si Adrian Gurzau, dar si al unor oameni de afaceri si patroni de cluburi din Cluj apar intr-un dosar de trafic de persoane instrumentat de DIICOT, in care o femeie, administrator al unui club, a fost trimisa in judecata intrucat ar fi obligat tinere sa se prostitueze, relateaza Mediafax.

Potrivit dosarului instrumentat de DIICOT Cluj si trimis in instanta in februarie, deputatii PDL Petru Calian si Adrian Gurzau, consilierul judetean Mihai Szeplecan (PNL), directorul Regionalei de Posta Cluj, Ovidiu Calin, si fostul consilier local Mircea Petric ar fi intretinut relatii sexuale cu tinerele obligate de administratorul clubului "Nana", Natalia Strechi, sa se prostitueze.

Conform informatiilor din dosar, accesul in clubul "Nana" se facea doar pe baza de recomandari.

Dosarul DIICOT contine declaratiile a trei tinere care sustin ca i-au insotit pe consilierul judetean Mihai Szeplecan, pe deputatul PDL Petru Calian si pe luptatorul Ionut Iftimoaie intr-o serie de deplasari la Baia Mare si Bucuresti .

Andra L. spune ca a primit bani dupa ce a intretinut relatii sexuale cu Petru Calian

O tanara, Andra L, le-a declarat procurorilor ca, impreuna cu alte doua fete, a intretinut relatii sexuale cu Petru Calian si a primit 250 de lei pentru aceasta.

"Am stat la hotelul respectiv pana a doua zi si in seara respectiva eu am intretinut relatii sexuale cu Petru Calian in camera hotelului mai sus-mentionat, unde acesta era cazat. A doua zi ne-am intors la Cluj, impreuna cu Petru Calian si Mihai Szeplecan, cu un autovehicul de teren care am inteles ca era proprietatea lui Petru Calian. In drum spre Cluj, Petru Calian mi-a dat personal suma de 250 de lei, iar Mihai Szeplecan i-a dat Erikai aceeasi suma, pentru serviciile sexuale prestate", scrie in declaratia Andrei L. din dosar.

Aceasta mai arata ca alte doua fete au plecat la Bucuresti cu Szeplecan si Iftimoaie.

"Cunosc faptul ca prin 2005 a fost organizata la Cluj Gala K1, iar Erica Teo si Anca au plecat la Bucuresti dupa terminarea Galei impreuna cu Mihai Szeplecan si cu Ionut Iftimoaie, luptator de K1. Nu cunosc ce s-a intamplat la Bucuresti, dar stiu ca una dintre fete nu a fost platita pentru serviciile sexuale cu cei mai sus mentionati, toate intorcandu-se la Cluj. Printre clientii din Nana Club l-am mai vazut in incinta clubului pe patronul de la Diesel, numitul Buteanu Mircea si pe patronul de la Hotel Residence, numitul Levi", scrie in declaratia Andrei L.

Anca Monica B. mentioneaza numele fotbalistului Tibi Balan

"Cunosc ca A. si L. au intretinut relatii sexuale contra cost si mai cunosc ca si V. a intretinut relatii sexuale cu un fotbalist, Tibi Balan, insa nu cred ca a fost contra cost", mai declara tanara.

Petru Calian: Faceam un studiu de impact pentru o initiativa legislativa

Tot in dosar este consemnata si o declaratie data de deputatul Petru Calian procurorilor DIICOT.

Calian spune ca facea un studiu de impact

"In calitatea de demnitar pe care am avut-o si pe care o am si acum, fãceam un studiu de impact pentru o initiativa legislativa, care sa reglementeze fenomenul prostitutiei, timp in care printr-o terta persoana am cunoscut o tanara pe care o cheama Dania. Pe durata efectuarii studiului am purtat mai multe discutii cu aceasta, inclusiv telefonice, pe aceasta tema, pentru a ma convinge daca acest fenomen exista. O parte din acest studiu s-a finalizat printr-o initiativa legislativa care a devenit lege (Legea pentru regimul juridic al contraventiilor - n.r.). Relatia cu Dania s-a rezumat la nivelul discutiilor, neavand relatii intime sau de alta natura cu aceasta", scrie in declaratia deputatului data in dosarul DIICOT.

Potrivit datelor de la dosar, clientilor barului li se ofereau si droguri, in general comprimate ecstasy, numite "bombonele".

Conform dosarului, consilierul judetean Mihai Szeplecan a declarat procurilor DIICOT ca un alt deputat PDL, Adrian Gurzau, ar fi fost client al localului.

"Alte persoane pe care le cunosc si stiu ca au fost clienti la Nana Club sunt Gurzau Adrian (in prezent deputat PDL - n.r.), care era consilier local al municipiului Cluj-Napoca si membru al Partidului Democrat", sustine Szeplecan.

In declaratia de la dosar a Ioanei C. apar si nume ale unor membri ai trustului Gazeta.

In luna februarie, dosarul pentru trafic de persoane si proxenetism a fost trimis instantei de catre procurorii DIICOT Cluj, urmand sa fie judecat de Tribunalul Cluj. In acest caz au fost trimise in judecata Natalia Strechi, in prezent Horja, si alte sase persoane, angajati ai clubului. Infractiunile pentru care cei sapte sunt trimisi in judecata sunt trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism si asocierea intr-un grup infractional organizat.