Crin Antonescu ii invita pe sefii partidelor parlamentare la o intilnire care sa duca la deblocarea situatiei din Parlament. Crin Antonescu a lansat invitatia pentru luni, 15 noiembrie, intr-o scrisoare deschisa remisa presei. Initiativa lui Crin Antonescu vine la doar doua ore dupa ce Calin Popescu Tariceanu a prezentat o alta initiativa a PNL.

"Atit eu, cit si colegii mei din PNL consideram ca, in fata realitatii crunte a Romaniei de astazi, fortele politice trebuie sa inceteze razboiul politic, chiar daca acesta le aduce cistiguri: puterii - pentru ca se mentine la tabloul de control al banului public, Opozitiei - pentru ca poate puncta electoral", scrie Crin Antonescu.

Invitatia lui Crin Antonescu contrazice pozitia transanta pe care presedintele PNL a avut-o marti, cind a conditionat moratoriul cerut de presedintele Traian Basescu de demisia premierului Emil Boc si a Robertei Anastase.

Invitatia le-a fost adresata initial lui Marko Bela (UDMR), Emil Boc (PDL), Victor Ponta (PSD) si Varujan Pambuccian (Grupul minoritatilor nationale).

UPDATE Dupa cateva ore, liderul PNL a revenit cu o varianta modificata a scrisorii, care ii este adresata, pe langa cei patru lideri, si presedintelui PC, Daniel Constantin.