Presedintele PSD, Victor Ponta, afirma ca cel putin zece parlamentari ai puterii i-au "strans mana" si i-au spus ca vor vota pentru demiterea Guvernului Emil Boc, pentru ca miercuri sa-si schimbe optiunea, dupa ce "au primit ceea ce trebuiau sa primeasca". Dupa rezultatul votului motiunii de cenzura, Ponta a acuzat parlamentarii Puterii de tradare. "Am negociat cu ei in birou la mine si au promis ca voteaza motiunea de cenzura. Sunt lasi si fara onoare" a explicat presedintele PSD, rezultatul votului la motiune. Cu o zi inaintea motiunii de cenzura presedintele PSD, Victor Ponta anunta in cadrul unei conferinte de presa ca Opozitiei ii lipsesc doar trei voturi pentru a pica Guvernul Boc.

"Am discutat cu parlamentarii Puterii personal in biroul meu si au promis ca voteza. Nu s-au tinut de cuvant sunt lasi si lasii pe pielea lor vor pieri. Viata Romaniei depinde uneori de asemenea indivizi si de ticalosi, la fel de ticalosi ca si cei din Guvern care, ieri, mi-au jurat si mie si altora ca astazi vor avea curaj. Nu au avut curaj. Asta este. Lasii mor asa cum merita. Nu vreau sa fac publice numele celor cu care am negociat si au promis ca voteaza motiunea, nu are nici un rost. Sunt lasi si ticalosi", a declarat Ponta dupa votul pe motiunea de cenzura.

Presedintele PSD si-a nunatat declaratiile la Antena 3: "Sunt cel putin zece indivizi - si de-asta sunt atat de indignat, pentru ca rareori am vazut atata lipsa de moralitate si dispret - care mi-au strans mana la mine in birou si mi-au spus: 'Pentru oameni o sa votam motiunea'. Aseara si-au primit ceea ce asteptau sa primeasca si astazi nu au votat", a declarat el, pentru Antena 3.

Victor Ponta a acuzat in mai multe randuri faptul ca guvernul Boc "si-a intemeiat existenta si functionarea de zi cu zi prin santajarea si cumpararea parlamentarilor".

Presedintele PSD a refuzat insa sa spuna despre ce parlamentari ai puterii este vorba, argumentand ca "Eu nu sunt Basescu sa va spun ce discut".

"Evident ca sunt indignat ca acesti ticalosi fara nicio jena au mai obtinut o victorie de etapa impotriva Romaniei, nu impotriva noastra", a spus el, adaugand insa ca votul de miercuri nu a reprezentat "o deceptie", ci "inceputul sfarsitului regimului Basescu".

El a spus ca parlamentarii puterii sunt niste "ticalosi care nici macar nu au avut curajul sa se ridice din banci" pentru a vota cu Guvernul, dar "vor pati si ei ce au patit cei care au stat cu Ceausescu pana in ultima zi".

"Le multumesc celor care au fost in piata si le spun ca pana la urma o sa-i dam jos pe acesti ticalosi fara margini", a subliniat Victor Ponta.

Motiunea de cenzura a fost respinsa, reprezentantii Opozitiei reusind sa cumuleze doar 219 voturi cu noua voturi mai putin decat la motiunea de cenzura din vara.

Cu o zi inaintea motiunii de cenzura Ponta declara ca Opozitia mai are nevoie de 4 voturi, chiar trei dupa anuntul facut de senatorul Independent, Liviu Campanu ca voteaza motiunea.

"Eu i-am pus pe foaie si i-am numarat, ne lipsesc 4 voturi. Nu vreau sa ii numesc pe cei care au spus ca vor vota(...) Noi nu am vorbit cu domnul Campanu, a fost o surpriza placuta si ne bucuram daca mai avem un vot pentru motiune. Ne mai trebuie trei", declara Ponta.