PSD va depune motiunea de cenzura luni, la ora 15.30, a declarat presedintele social-democratilor, care a afirmat ca opozitia "a gasit cele opt voturi" care i-au lipsit in 15 iunie pentru a demite guvernul Emil Boc.

"Din discutiile purtate am gasit cele opt voturi", a spus el, la finalul reuniunii Biroului permanent national al PSD, precizand ca este vorba de "parlamentari care au sustinut puterea si carora astazi le este rusine de hotiile si greselile guvernului Boc".

In 15 iunie, o motiune de cenzura a intrunit 228 voturi pentru si doar 197 in favoarea guvernului, insuficiente insa pentru demiterea Cabinetului.

"Pentru binele Romaniei, imi doresc ca numarul de voturi sa fie 236", a spus Ponta, adaugand ca votul din 15 iunie a demonstrat ca actualul guvern nu mai are o majoritate parlamentara si acesta este motivul pentru care "lucrurile merg atat de prost", in conditiile in care executivule ste obligat sa negocieze in fiecare zi pentru a obtine voturile necesare promovarii actelor legislative.

Victor Ponta a acuzat guvernul ca duce o "politica de taraba si de bisnita" prin care "mai da ceva la independenti, mai da ceva la UDMR, la minoritati", iar rezultatele sunt catastrofale.

El a precizat ca PSD va discuta cu toti cei care vor sa sustina motiunea dar acestia "trebuie sa vina alaturi de noi pana in ziua motiuniii de cenzura".

Presedintele PSD nu a exclus ipoteza unor incercari de racolare a reprezentantilor opozitiei din partea puterii, in conditiile in care "guvernul Boc si-a intemeiat existenta si functionarea de zi cu zi prin santajarea si cumpararea parlamentarilor".

"PDL va folosi aceleasi metode", a spus el, adaugand insa ca nu crede ca a mai ramas "un singur parlamentar care si-ar vinde cariera politica si obrazul" pentru functii.

La ora 12,30 are loc o noua intalnire intre conducerea PSD si cea a PNL, pentru a stabili "ultimele doua - trei detalii" care au ramas nefinalizate, potrivit liderului PSD.

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata saptamana viitoare.

La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca motiunea are "o greutate, incarcatura, miza politica neobisnuit de mari", afirmand ca este nevoie ca in urmatoarea saptamana, pana la momentul probabil al dezbaterii, opozitia sa gaseasca sprijin pentru o majoritate.

"Avem datoria de a veni cu o formula alternativa de guvernare. Nu este necesar doar ca aceasta motiune de treaca. Mai e nevoie si de inlocuirea acestui guvern incapabil si daunator cu un guvern capabil care sa conduca Romania in urmatoarea perioada dificila. Daca motiunea de cenzura trece si noi nu avem o majoritate, atunci cartile vor fi din nou in mana lui Traian Basescu care va inlocui guvernul Boc cu o formula asemanatoare", a spus Antonescu.