"Am decis sa nu sustinem motiunea de cenzura. Fiind vorba de un act politic, raspunsul nostru va fi unul tot politic - vom fi prezenti la dezbaterea motiunii, dar nu vom vota", a anuntat luni presedintele UDMR, Marko Bela.

Marko Bela a mentionat ca "nu ii este frica de tradare" din partea parlamentarilor UDMR.

De asemenea, liderul UDMR a apreciat ca motiunea de cenzura "nu va trece".

In acelasi fel au decis, duminica seara, si parlamentarii PDL. Liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a anuntat ca la intrunirea parlamentarilor cu conducerea partidului s-a decis ca la dezbaterea motiunii de cenzura parlamentarii PDL sa ramana in sala, dar sa nu voteze.

In schimb, presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat luni ca "absolut toti" parlamentarii social-democrati vor fi prezenti miercuri in plen si vor vota impotriva Cabinetului Boc, iar PSD "face demersuri" pentru a convinge si alti parlamentari sa voteze motiunea de cenzura.

Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, dupa sedinta BPC, ca toti parlamentarii liberali vor fi prezenti la dezbaterea motiunii de cenzura si vor vota in favoarea acesteia, exprimandu-si votul deschis, pentru presa si opinia publica. Antonescu a precizat totodata ca cine va proceda altfel va fi exclus din partid.