"Toate energiile noastre si puterile politice se concentreaza pentru ziua de miercuri, ziua votarii motiunii de cenzura si ziua in care manifestatiile publice ale sindicatelor vor juca un rol cel putin la fel de important. Vom depune miercuri in Parlament lista celor doua milioane si jumatate de semnaturi ale romanilor pentru demiterea Guvernului Boc, care au semnat apelul nostru in acest sens", a declarat, luni, liderul social-democrat Victor Ponta.

Presedintele PSD a anuntat ca "absolut toti" parlamentarii social-democrati vor fi prezenti miercuri in plen si vor vota impotriva Cabinetului Boc, iar PSD "face demersuri" pentru a convinge si alti parlamentari sa voteze motiunea de cenzura:

  • "Continuam discutiile cu parlamentari care au sustinut puterea in acest moment dar care pot, miercuri, sa isi salveze si obrazul si constiinta in fata celor care i-au votat si i-au trimis in Parlament. Interdictia pentru parlamentarii PDL de a vota la motiunea de cenzura e un gest de lasitate si de dispret fata de oameni".
  • "Un Guvern care nu are niciun vot pentru este un Guvern cu sustinere zero", a mai adaugat el.
  • Victor Ponta mai spune ca "acest Guvern trebuie sa fie demis miercuri pentru modul dispretuitor si responsabil in care a tratat Armata romana. Azi, in timp ce ministrul Apararii - ministru numit prin frauda - il decoreaza pe primul ministru Boc, militarii din aceasta tara sunt mai mintiti si mai umiliti ca niciodata. Toate declaratiile ca nu le vor fi afectate veniturile si pensiile s-au dovedit mincinoase. In prima zi in care PSD va fi la guvernare, veniturile militarilor vor reveni la un nivel decent si corect, pensiile vor fi recalculate dupa vechea lege."
  • Liderul PSD a adaugat si ca "angajarea raspunderii Guvernului asupra Legii educatiei este neconstitutionala, CCR a decis in urma cu un an ca legea trebuie adoptata prin proceduri parlamentare".