Vicepresedintele Partidului Conservator Maria Grapini a declarat sambata ca alianta pe care partidul sau a avut-o cu PSD la ultimele alegeri a fost ca o "cortina rosie", de dupa care conservatorii nu s-au vazut, transmite Agerpres. Grapini a mai afirmat ca eforturile depuse de conservatori in cadrul aliantei cu social-democratii nu au fost recunoscute. Saptamana trecuta, presedintele PC, Daniel Constantin a declarat, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca Partidul Conservator nu exclude posibilitatea unei aliante in 2012 cu PNL-ul si a criticat "discursul incoerent" al PSD fata de PC.

"A fost o cortina rosie, nu ne-am vazut. Haideti sa ne amintim ca la campaniile de alegeri apareau imbracati in rosu, haideti sa ne amintim ca le-a fost jena si le este si acum, cand ies uita sa spuna PSD+PC. In sondaje spun ca PSD are 37%, uita sa spuna ca sondajul s-a facut PSD+PC, deci ne-a acoperit aproape in totalitate imaginea", a afirmat Grapini.

Vicepresedinta Partidului Conservator a mai spus ca "eu inteleg, lucrez in afaceri cu clienti mari si mici, dar aici este o limita a decentei. In momentul in care ai nevoie si de un client mic, il respecti ca pe clientul mare".

Grapini a adaugat ca eforturile depuse de conservatori in cadrul aliantei cu PSD nu au fost recunoscute, de aceea filialele vor avea libertatea, dupa alegerile locale din 2012, sa formeze aliante cu orice partid doresc.

"Politicile noastre (ale PC si PSD - n.r.) sunt in mare masura diferite, deci nu putem spune ca este fratele mai mare. Dar noi ne-am respectat si am muncit foarte mult in cele doua campanii si nu au fost recunoscute eforturile Partidului Conservator in foarte multe filiale. De aceea, nu ca razmerita sau ca atac, ci ca o repunere, daca vreti, in coordonate corecte, am spus ca nu am fost tratati cu respect de catre cei care ne-au dorit in alianta", a declarat Grapini, prezenta sambata la Conferinta judeteana de alegeri a organizatiei Bistrita-Nasaud.

Saptamana trecuta, presedintele PC, Daniel Constantin a declarat, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca Partidul Conservator nu exclude posibilitatea unei aliante in 2012 cu PNL-ul lui Crin Antonescu. Liderul PC a precizat ca pana dupa alegerile locale din 2010, cand partidul sau va candida singur, nu va face alianta cu nicio formatiune politica. De asemenea, Constantin a negat categoric o fuziune a conservatorilor cu orice partid din opozitie si a sustinut ca relatia cu PSD merge foarte bine, criticand "discursul incoerent" fata de PC.

Cu cateva zile inainte, vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, a spus pentru HotNews.ro ca "personal, mi-as dori ca PNL sa fuzioneze cu PC, dar e o dorinta, si ea nu se bazeaza pe niste discutii. Va asigur. Pentru ca facem parte din aceeasi familie politica, pentru ca exista numerosi alti oameni politici in PC care ar fi un castig pentru miscarea liberala".