Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, sustine ca presedintele PNL, Crin Antonescu, are "naivitati care nu sunt de nivelul unui sef de partid", social-democratul afirmand ca liberalii au negociat cu PDL votul din Senat asupra Legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Nu-l vad pe Crin Antonescu sa conduca un partid intr-o astfel de situatie, pentru ca am vazut acum, la Mangalia, ca obsedant a spus ca nu va face nimic cu PDL; inseamna ca au o problema. Sub el, colegi de-ai domniei sale, care nu stiu daca sunt alaturi sau nu de el, au negociat cu PDL. Este o realitate ca s-a negociat, pentru ca nu putea sa vina votul de la Senat din neant. ...Aceasta intelegere exista in fapt, chiar daca ei o neaga cu atata vehementa. Vehementa domnului Crin Antonescu este demna de o cauza mai buna, dar naivitatea domniei sale in politica se vede. E in politica de 20 de ani, dar e un tanar politician de perspectiva, are naivitati care nu sunt de nivelul unui sef de partid", a declarat Hrebenciuc, la sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

In opinia sa, votul pe care liberalii l-au dat, alaturi de reprezentantii puterii, pentru proiectul legii ANI reprezinta un lucru "mult mai grav" in conditiile in care nu i-au avertizat pe reprezentantii PSD de pozitia pe care urmau sa o adopte.

"Sa nu uitam ca PNL este un partid balama deci este un partid mic si va ramane mic. Obsesia lor este sa nu devina anexa PSD, toate eforturile lor se indreapta inspre aceasta idee. Problema lor de fond este ca in momentele decisive isi calca cuvantul. (...) Ceea ce s-a intamplat marti la Senat e mult mai grav decat va imaginati, pentru ca, intr-un moment important, intr-o sesiune extraordinara pe legi importante, ei si-au permis sa spuna una si sa faca alta si au votat alaturi de putere fara ca macar sa ne avertizeze. Nu-i omora nimeni daca spuneau ca au o alta parere"

In urma cu 3 zile, HotNews.ro relata in exclusivitate ca liberalii negociaza, de la inceputul lunii august, cu lideri PDL din esalonul doi o eventuala intrare la guvernare, prima conditie fiind eliminarea greilor Berceanu, Videanu, Blaga din Guvern.

La randul lor, pedelistii le-ar fi cerut liberalilor probe de loialitate. Senatorii PNL au votat, saptamana trecuta in momente cheie, alaturi de partidele care sustin Guvernul Boc: legea ANI, legile privind mica reforma in justitie si o modificare esentiala la legea Curtii Constitutionale. Fara votul liberalilor, legi esentiale sustinute de Guvern n-ar fi trecut. Negocierile ar fi in curs, insa pedelistii se declara sceptici ca se vor finaliza cu intrarea PNL la guvernare. Unii cred ca e vorba de pesudo-negocieri prin care liberalii cauta sa divizeze PDL si sa creeze conditii favorabile suspendarii presedintelui Basescu. Oficial, liberalii neaga ca negociaza cu PDL.

Mai mult, sambata, liderul liberal Crin Antonescu declara ca PNL exclude orice colaborare cu PDL si sistemul de putere al lui Traian Basescu: "PDL este umflatura maligna din sistemul politic romanesc, este malformatia la care a dus drumul gresit al celei mai mari parti a clasei politice si trebuie, pentru sanatatea politicii romanesti, sa dispara", a spus Crin Antonescu.