Diana Busoi, sefa Inspectoratului Scolar Judetean Dolj si fost deputat PDL, in perioada 2007-2008, a incetat din viata sambata, la varsta de 37 de ani, in locuinta sa din Craiova, anunta Agerpres. Diana Busoi suferea de mai mult timp de cancer.

Diana BusoiFoto: AGERPRES

Diana Busoi, membru PDL, era inspector general al Inspectoratului Scolar Dolj din aprilie 2005, insa timp de aproape un an, a fost schimbata din functie, in perioada mai 2009 - mai 2010, cu Lelioara Nicola de la PSD.

In perioada 2007-2008, Diana Busoi a fost pentru o scurta perioada de timp deputat PDL, in locul lui Marian Jean Marinescu, care fusese ales europarlamentar. In 2008, Diana Busoi a candidat, fara succes, pentru un post de deputat intr-un colegiu din Craiova, pierzand in favoarea liberalului Ionut Stroe, care a castigat la redistribuire.

Doctor in economie, Diana Busoi era, din 1997, profesor la Grupul Scolar "Traian Vuia" din Craiova, iar din 2005, era director al institutiei de invatamant.

Potrivit site-ului Inspectoratului Scolar Dolj, Diana Busoi a publicat mai multe lucrari si articole de management educational sau de specialitate printre care 'Managementului Grupului', Editura Reprograph Craiova, 2006, 'Asigurarea calitatii in unitatile de invatamant romanesc - standarde', Editura Legis, 'Managementul calitatii', autor, Editura Sitech Craiova, 2005, 'Ghid metodic de evaluare pentru invatamantul profesional si tehnic preuniversitar', material auxiliar avizat MEN, Editura Info Craiova 1999, 'Curriculum pentru scoala profesionala', lucrare finantata de Uniunea Europeana. In decembrie 2004, prin decret prezidential, i-a fost conferit Ordinul "Meritul pentru invatamant in grad de cavaler".

In noimbrie 2009, Emilia Sercan scria, pe Blog de investigatii, ca cel putin 100 de politicieni au donat, pe parcursul anului 2008, partidelor din care fac parte sume de bani mai mari decat veniturile lor. Pe lista se aflau senatori, deputati, presedinti de consilii judetene, prefecti, subprefecti, consilieri de ministri, sefi de deconcentrate, consilieri locali sau judeteni care donasera catre PSD, PDL si PNL in campaniile electorale din 2008 bani pe care nu i-au putut justifica in acte.

Pe lista acestora se afla si Diana Busoi, care avusese, in 2008, venituri totale de 53.566 de lei, insa donase pentru PDL, in campania electorala, 60.670 de lei. Ulterior, Parchetul General si Agentia Nationala de Integritate s-au autosesizat in legatura cu donatiile fara acoperire ale politicienilor.