Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat, luni, ca a fost criticat de presedintele Traian Basescu, care i-a reprosat o afirmatie potrivit careia reprezentantii Guvernului ar fi ascuns, in campania electorala de anul trecut, situatia economica dificila a Romaniei, transmite Agerpres. Berceanu a lasat sa se inteleaga ca au mai fost si alti membri ai Guvernului care au fost criticati de seful statului, in timpul reuniunii desfasurata duminica seara la Snagov.

Berceanu a spus ca presedintele "m-a nominalizat, in legatura cu declaratia de la Realitatea TV, si am facut niste precizari. Am scos toate declaratiile mele in legatura cu lucrurile care s-au petrecut ulterior si nu cred ca suntem toti in situatia respectiva. Am luat si eu caseta, domnul Mihai Tatulici a tot insistat ca toti politicienii au mintit, nespunand cat de greu o sa fie, foarte multi banuiesc ca nici nu au stiut ce greu o sa fie. N-au stiut nici altii, din alte tari, mult mai informati, cu alte posibilitati decat noi, asa ca nu neaparat cineva a stiut ce o sa se intample si n-a spus".

Ministrul Radu Berceanu a sugerat ca au mai fost si alti membri ai Guvernului care au fost criticati de presedintele Basescu. "Aflati dumneavoastra si restul", le-a spus Berceanu jurnalistilor.

Referindu-se la informatiile potrivit carora Basescu ar fi acuzat o parte a ministrilor ca l-ar fi "sabotat" pe premierul Emil Boc, Berceanu a negat ca acuzatiile s-ar fi referit la el: "Eu, de fiecare data cand au fost decizii, nu numai ca am pus in practica, dar de cele mai multe ori am pus peste deciziile respective. Daca s-a decis sa fie reduse cheltuielile cu 20%, am redus cu mai mult decat se stabilise. Reducerile de la Ministerul Transporturilor au fost mult mai mari decat se stabilise".

Surse democrat-liberale au declarat pentru HotNews.ro ca presedintele Traian Basescu le-a spus parlamentarilor PDL prezenti la intalnirea de la Snagov, ca premierul Boc a "fost sabotat de propriul Cabinet" si ca PDL "este in pericol de pesedizare". Seful statului a fost foarte transant dandu-le parlamentarilor un ultimatum: sustin guvernul sau merg in opozitie.