Deputatul Silviu Prigoana a declarat luni pentru cotidianul "Gandul", cu privire la rezolutia PDL care le interzice democrat-liberalilor ce detin functii publice sa faca afaceri cu statul, ca nu poate renunta la siguranta familiei sale pentru o functie de membru PDL. Partidul (...) nu da de mancare familiei mele", a spus Prigoana, lasand de inteles ca va alege sa plece din PDL, daca va fi nevoit sa opteze intre afaceri si politica.

Potrivit lui Prigoana, partidul a mers cu rezolutia mai departe decat legea, "spunand ca nici calitatea de actionar in companie nu mai este compatibila".

"Eu va spun ca aici nu e vorba de functia de demnitar. Rezolutia suna altfel, si anume ca trebuie sa optezi intre calitatea de membru PDL si cea de actionar la companie. Pentru ca altfel, exista legea ANI si alte asemenea legi, care reglementeaza in momentul de fata calitatea de demnitar si care nu-ti dau voie sa fii manager sau sa beneficiezi de alte calitati incompatibile cu aceea de demnitar", spune deputatul.

"Partidul e o entitate abstracta, nu da de mancare familiei mele (...) Eu nu pot renunta la siguranta si securitatea familiei mele si sa accept o functie de membru de partid (...) Eu fac politica de 4 ani in PDL, dar business fac de vreo 20 de ani, timp in care n-am avut nimic de ascuns", a declarat Prigoana pentru Gandul, precizand ca e obligat sa ia foarte repede o decizie in acest sens.