Colegiul Director National al PDL a aprobat, duminica, in unanimitate, amanarea alegerilor interne din partid pentru primavara anului 2011. In plus, conducerea PDL a adoptat o rezolutie care le interzice democrat-liberalilor ce detin functii publice sa faca afaceri cu statul, ei fiind obligati sa aleaga intre aceste doua calitati. Anuntul a fost facut de vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur.

Rezolutia adoptata de democrat liberali imputerniceste Biroul Permanent al partidului sa stabileasca data pana la care demnitarii PDL sa aleaga intre functia publica si afacerile cu statul. "Am adoptat o rezolutie prin care Colegiul Director imputerniceste Biroul Permanent National, in sensul clarificarii ca toti demnitarii publici in PDL sa se hotarasca intre a-si pastra functia de demnitate publica sau a avea afaceri cu statul.

Dorim sa separam cele doua lucruri, si BPN a fost mandatat sa ia aceste masuri in perioada imediat urmatoare", a declarat Gheorghe Flutur la finalul sedintei.

Subiectul care viza renuntarea la afacerile cu statul a starnit discutii aprinse in spatele usilor inchise, mai multi lideri din teritoriu ar fi fost impotriva unei astfel de decizii, sustin surse din interiorul PDL. Pana la ora difuzarii materialului nici un lider democrat liberal nu a raspuns la telefon pentru a infirma sau confirma informatia.

Vicepresedintele PDL, Elena Udrea, a propus la inceputul saptamanii in sedinta Biroului Politic al PDL ca toti democrat-liberalii care ocupa functii publice si deruleaza afaceri cu statul, sa opteze intre cele doua activitati. Udrea le-a cerut colegilor sai sa renunte si la contractele cu statul, pe care le au prin firmele la care sunt actionari.

Tot in cadrul sedintei Colegiului Director ministrii Cabinetului Boc au primit unda verde pentru reducerea posturilor de secretari de stat si inspectori guvernamentali precum si reducerea numarului de agentii.

"Colegiul Director a mandatat Guvernul, pe premierul Boc, sa faca o analiza pentru a trece la reducerea in continuare a numarului de agentii, a numarului de secretari de stat, de inspectori guvernamentali - dupa ce vom discuta cu partenerii de Coalitie - pentru continuarea eforturilor de reducere a cheltuielilor cu aparatul de stat", a explicat Flutur.

De asemenea, Colegiul Director a decis amanarea alegerilor pentru conducerea centrala a PDL pana in primavara lui 2011. Totodata alegerile din filiale vor continua dupa calendarul deja stabilit.

Alegerile pentru conducerea centrala a PDL au fost initial programate pe 15 iulie iar programul alegerilor la nivel local prevedea finalizarea acestora pana pe 25 iunie.