Deputatul Viorel Balcan a demisionat din PSD, a transmis Agerpres, care a citat declaratia lui Aurelian Ilinoiu, consilier la biroul parlamentar din colegiul uninominal nr.3 din Braila. Balcan a fost ales deputat de Braila in noiembrie 2008.

Balcan a spus ca a demisionat din cauza ca nu se mai regaseste in organizatia judeteana a PSD, care este condusa de ''un mic tiran'': ''Am luat decizia de a-mi da demisia din PSD, deoarece consider ca nu ma mai regasesc in organizatia judeteana a PSD. Demisionez din cauza domnului presedinte Stancu, care nu poate demonstra ca este un manager politic. Nu cred ca este un om de stanga. Structurile din organizatia judeteana sunt create de pe vremea mea. Eu am creat acest partid puternic la Braila, el l-a mostenit. Eu i-am spus mereu in fata ce am avut de spus. I-am spus ca nu imi place cum conduce partidul. Este prea autoritar, dar nu in sensul placut. Este un mic tiran, ca sa folosesc o expresie mai la moda''.

El a adaugat ca presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a iesit ''mai puternic'' dupa acest congres, in conditiile in care ''Victor Ponta a afirmat ca va fi atent fata de toti care l-au sprijinit, deci in colimator se afla si domnul Stancu''.

Viorel Balcan a mai spus ca, in prima faza, va deveni independent, urmand ca, intr-o perioada foarte scurta de timp, sa se alature unui grup parlamentar, ''fie el si al Partidului Democrat Liberal'', cu care a avut ''o serie de discutii''. El a spus ca nu este de acord sa se alature grupului de independenti, condus de Gabriel Oprea, pentru ca nu vede in acest grup ''o perspectiva politica''.

Viorel Balcan a fost senator social-democrat in Parlamentul Romaniei in perioada 2004-2008.

Din 1996 pana in 2004, Balcan a fost presedinte al organizatiei judetene a (PDSR) PSD, iar din 2004 pana in 2008 a fost vicepresedinte al organizatiei municipale Braila a PSD. In 1996, Balcan a fost prefect al judetului Braila.

Demisia lui Balcan intervine in contextul in care mai multi lideri ai PSD au parasit partidul in ultimele zile. Ultima demisie a fost cea a fostului ministru al Muncii, Marian Sarbu, care a anuntat vineri ca va parasi partidul. Si fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu, si-a anuntat zilele trecute demisia din PSD si aderarea la grupul independentilor.