Exclusiv HotNews.ro 

AUDIO Sorin Ovidiu Vantu: Eu sunt cel care poate sa-l cumpere pe Dinu Patriciu, si nu invers. Eu nu sunt pestele mic in piata romaneasca. Am fost pirahna in anii '90. Acum sunt somn

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Marţi, 8 decembrie 2009, 20:04 Actualitate | Politic


Sorin Ovidiu Vantu
Foto: HotNews.ro
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu spune, in primul interviu acordat dupa alegerile prezidentiale din 2009, ca Romania are nevoie de un guvern de uniune nationala si il cheama pe Traian Basescu la reconciliere. Iata cateva din declaratiile in exclusivitate pentru HotNews.ro:
 • A castigat Basescu. Sper din toata inima sa aiba intelepciunea sa fi castigat pentru toata natia romana, nu doar pentru el. Sper din toata inima sa inteleaga ca e nevoie de o reconciliere nationala.
 • Voi renunta definitiv la print, merg doar pe  media electronica. Acolo voi investi cat este necesar pentru a-mi mentine cota de piata si chiar pentru a o spori.
 • Cum dracu' sa vand, daca n-am nevoie de bani! Simplu ca buna-ziua. Dar, il puteti intreba si pe domnul Patriciu, daca s-a discutat vreodata eventualitatea vreunei tranzactii comerciale in media intre mine si domnia sa.
 • Despre arestarea lui Nicolae Popa: Marturii de culpabilizare a mea? Exclus! Atata timp cat eu v-am spus ca eu nu am furat un leu de nicaieri, ma indoiesc ca cineva...
 • Descarca fisierul in format MP3
  Dan Tapalaga: Va spun sincer, nu stiu cu cine stau de vorba. Cu un om de afaceri prosper sau ajuns la fundul sacului?
  Sorin Ovidiu Vantu: Nu mi-a placut niciodata sa vorbesc despre banii mei. Mi se pare o abordare meschina a unei discutii sau a unui interviu.

  DT: Mi se pare legitim sa incepem cu asta. E criza. Sunteti in criza?
  SOV: Evident ca efectele crizei m-au marcat si pe mine. Dar, din perspectiva financiara, imi place sa cred ca stau echilibarat.

  DT: Ultimul top pe care l-am citit va estima averea la 1,2-1,25 miliarde de euro.
  SOV: E nu-s mosier. Eu sunt capitalist. Noi discutam despre capital, nu despre averi. V-am spus: e o discutie pe care nu-mi place sa o port.

  Vantu: Intreaga planeta este in pragul unui razboi


  DT: Puneti in carca Guvernului vina pentru reducerile de salarii din trustul Realitatea. Dar, dle Vantu, nu v-ati pus problema ca, poate, poate aveti manageri prosti, poate va fura propriii angajati, poate dvs. va conduceti afacerile gresit?
  SOV: E bine ca nu ati continuat cu posibilitatea de a fura eu insumi din trust. Ha, ha, ha. Ma bucur ca v-ati oprit aici. Am niste manageri excelenti. Imi place sa cred ca am unii dintre cei mai buni manageri din piata. Numai ca managementul este obligat, daca se comprima economia acestei tari, sa-si comprime si ei costurile. Nimeni nu este genial in momentul in care intreaga planeta este atinsa de criza. Intreaga planeta este in pragul unui razboi, d-le Tapalaga.

  DT: Nu va cred, d-le Vantu. Prin comparatie, nu va cred.
  SOV: E problema dvs.

  DT: Sunteti pe pierdere, trustul Realitatea, cel putin, de ani de zile. De pilda, trustul Media Pro, dl. Sarbu face profit, inclusiv dl. Voiculescu se descurca binisor. Alte afaceri de presa supravietuiesc onorabil, nu inregistreaza pierderi de 15 milioane de euro pe an.
  SOV: Ignorati un fapt elementar. Trustul asta a fost lansat acum cinci ani de zile si este pe dezvoltare. Este pe investitie. In permanenta s-au aditionat acestui trust noi si noi produse. Si, evident, fiecare produs lansat, pana ajunge la maturitate, consuma bani. A fost o operatiune in plina dezvoltare.

   
  Domnule, Sorin Ovidiu Vantu este un om bogat, al dracului de bogat. Are nevoie de un stat puternic care sa-l protejeze. Eu nu am nevoie de un stat slab.
   
   
  Sorin Ovidiu Vantu
  DT: Cand o sa va aduca bani afacerea cu presa?
  SOV: In momentul cand situatia economica internationala si nationala se va normaliza.

  DT: Sorin Ovidiu Vantu castiga bani din presa daca are un stat slab.
  SOV: Va repet, haideti sa lasam deoparte acuzatiile de precampanie si campania electorala. S-a depasit momentul. Am mai spus-o. Domnule, Sorin Ovidiu Vantu este un om bogat, al dracului de bogat. Are nevoie de un stat puternic care sa-l protejeze. Eu nu am nevoie de un stat slab. In momentul in care am facut afirmatia "intariti-va statul", domnilor, aceasta afirmatie a fost facuta in contextul in care statul roman era prea slab ca sa ma poata proteja.

  DT: Sa va protejeze de cine si de ce?
  SOV: De eventuale miscari de strada, urmare a saraciei. De eventuale abuzuri ale unor functionari....

  DT: Dar asta nu va afecteaza pe dvs, ci pe stat, pe guvern.
  SOV: Sa zicem ca ati lucrat pentru mine. N-ati lucrat, dar sa zicem. S-a constatat ca sunteti un personaj valoros si ati fost pus intr-o functie in aparatul de stat. Pentru a nu exista nici o suspiciune ca eu v-as folosi pe dvs. in interiorul acelui aparat, e nevoie ca aparatul acela sa fie puternic. Si atunci suspiciunea dispare. Aceasta este lectura corecta a afirmatiilor mele.

  Vantu: Rar mi s-a intamplat sa fiu pe undeva pestele cel mic

   
  Din punct de vedere financiar, cred ca eu sunt cel care poate sa-l cumpere pe Dinu Patriciu, si nu invers. Eu nu sunt pestele mic in piata romaneasca.
   
   
  Sorin Ovidiu Vantu
  DT: Citesc ca ati fi vandut, sau ma rog, familia dvs ar fi vandut o parte din actiunile Realitatii TV omului de afaceri Dinu Patriciu. E adevarat?
  SOV: Domnule Tapalaga, de un an si ceva tot circula intoxicarea asta pe piata. Ca am vandut, ca urmeaza sa vand....Din punct de vedere financiar, cred ca eu sunt cel care poate sa-l cumpere pe Dinu Patriciu, si nu invers. Si cu asta am raspuns intrebarilor dvs. Eu nu sunt pestele mic in piata romaneasca.

  DT: Nu va supraestimati putin?
  SOV: Niciodata nu ma supraestimez. Succesul pe care l-am avut pana acum a fost cauzat tocmai de o apreciere corecta si nuantata a pozitiilor mele.

  DT: Daca mai uit pe cifre, domnul Patriciu pare sa fie pestele mare. Daca ma uit in aceasta campanie, domnul Patriciu pare sa fi fost ceva mai mare decat dvs si nu invers.
  SOV: Care este etalonul dupa care masurati?

  DT: Banii. In top 300 este in varful listei. Influenta: in campania asta, dl Patriciu a probat ca are destula.
  SOV: Fiecare cu ce-si propune. Va repet, nu-mi place sa discut despre banii mei. Dar rar mi s-a intamplat sa fiu pe undeva pestele cel mic.

  DT: Dar ati vandut sau n-ati vandut Realitatea TV? Nu mi-ati raspuns.
  SOV: Cum dracu' sa vand, daca n-am nevoie de bani! Simplu ca buna-ziua. Dar il puteti intreba si pe domnul Patriciu daca s-a discutat vreodata eventualitatea vreunei tranzactii comerciale in media intre mine si domnia sa. E simplu de verficat.

  DT: Ati avut o intalnire cu Dinu Patriciu inainte de alegeri. Ati spus atunci ca ati discutat oportunitati de afaceri. Le mai vedeti si acum, dupa alegeri? Dupa victoria lui Traian Basescu, sa fiu mai exact.
  SOV: Eu nu sunt adversar cu domnul Dinu Patriciu. Fiecare este cu zona lui de afaceri. Chiar nu ne-am incalecat pe nicaieri. Domnia sa investeste masiv in presa scrisa, eu investesc in media electronica. Fiecare cu zona sa de operatiuni.

  Vantu: Am discutat cu Patriciu despre Asociatia Proprietarilor de Media

  Sorin Ovidiu Vantu
  Sorin Ovidiu Vantu
  Foto: HotNews.ro
  DT: Ce ati discutat cu dl Patriciu?
  SOV: Discutia s-a axat in principal pe eventualitatea construirii unei Asociatii a proprietarilor de media, pentru a ne putea apara si noi interesele pe piata romaneasca, la nivel de proprietari.

  DT: Si cine sa faca parte din ea?
  SOV: Eu, ca reprezentant al copiilor mei, domnia sa ca proprietar, domnul Voiculescu, ca reprezentant al copiilor sai samd. De la bun inceput, achizitia s-a facut in 2004 pe numele copiilor.

  DT: Dar cred ca asta-i o formalitate. Eu nu i-am auzit pe copiii dvs. vorbind public despre afacerile cu presa niciodata.
  SOV: M-au mandatat pe mine sa ma ocup. Copiii mei sunt niste copii extrem, extrem de cuminti si la locul lor. Sunt oameni normali.

  DT: Poate ar trebui sa se ocupe mai mult de presa in cazul asta.
  SOV: Nu-i intereseaza. Aceasta constructie, sper din toata inima ca vor sti s-o administreze, s-o pretuiasca si s-o foloseasca copiii mei dupa ce nu voi mai fi eu. Asta este un business de familie si este singurul business pe care-l am in Romania.

  DT: De ce e nevoie de Asociatia Patronilor de Presa, cu dl. Patriciu? E Clubul Roman de Presa, are cine sa le apere interesele.
  SOV: Eu nu cred ca le poate apara cineva mai bine interesele decat proprietarul insusi. Mi se pare evident.

  DT: La ce concluzie ati ajuns. Faceti Asociatia, n-o faceti?
  SOV: Dom'le, nu stiu.
  Orgoliile sunt atat de mari incat este foarte greu de ajuns la o concluzie intre oameni de afaceri.
  Sorin Ovidiu Vantu

  DT: Cine sa fie pestele cel mare la Asociatia Patronilor de Presa...
  SOV: Cred ca ceva de genul asta...ha, ha, ha! (rade cu pofta)

  DT: N-ati cazut de acord?
  SOV: Dar n-am ajuns pana acolo cu discutia. Este inceputul unui dialog. Sa speram ca el va continua in niste termeni favorabili.


  Vantu despre ceilalti moguli: Rar ni s-a intamplat sa ne amestecam teritoriile

  DT: Pestele cel mare sau rechinul cel mare?
  SOV: Eu am folosit o metafora, dvs. folositi....

  DT: Tot o metafora, dintr-un film de Alexandru Solomon. Pot sa vi-l arat, e foarte bun, sunteti si dvs. personaj in film.
  SOV: Eu, personaj in film?

  DT: Da. Apareti, la un moment dat.
  SOV: Intr-o zona pozitiva sau negativa?

  DT: E un film despre oligarhia romaneasca. E prezentat un portret vitriolant al oligarhiei romanesti.
  SOV: A! Ma face de ras.

  DT: N-as spune. Apareti in contextul FNI, pe scarile parchetului.
  SOV: Atunci n-o sa ma uit. Ha, ha, ha.

  DT: Dar sa stiti ca acolo, in film, pestele cel mare, rechinul cel mare, e domnul Patriciu, sau nu stiu cum sa-i spun, oligarhul-sef cum ar veni.
  SOV: Domnule, de ce nu intelegeti? Fiecare are propria lui zona de manifestare: domnul Patriciu intr-o zona, eu intr-o zona, domnul Tiriac intr-o zona, domnul Voiculescu intr-o zona. Fiecare e cu zona lui. Rar ni s-a intamplat sa ne amestecam teritoriile.


  Vantu: Rechin e mult spus. Pirahna? Ha, ha, ha

  DT: O sa va povestesc o scena din film.
  SOV: Nu sunt comentator de film.

La Piovra: in film, Patriciu deseneaza o caracatita
In filmul lui Alexandru
Solomon, difuzat de ARTE,
Dinu Patriciu deseneaza
o caracatita
Vezi detalii si link la  film
Foto: Site-ul ARTE

  DT: Stiu, dar o sa va placa. O sa va intereseze sigur. Discutia era despre capitalismul romanesc. Filmul are ca tema asta: capitalismul romanesc, o reteta originala, iar domnul Patriciu, sintetizand istoria capitalismului, deseneaza un rechin, o balena si o caracatita. E corect?
  SOV: Corect ce?

  DT: Reprezentarea asta, a capitalului autohton.
  SOV: Domnule, capitalul autohton a fost subrezit inca de la aparitia sa. Cei care s-au imbogatit in Romania nu au fost tocmai cele mai onorabile figuri ale acestei tari, nu au fost cele mai minunate caractere ale acestei tari.

  DT: Va includeti, in descrierea asta?
  SOV: Evident ca ma includ in aceasta descriere. Nu sunt maica Tereza, nu vindecam leprosi pe nu stiu ce insula. Da, ma includ in aceasta categorie.

  DT: Si ce erati la inceput? Cum va descrieti?
  SOV: Rechin e mult spus. Piranha? Ha, ha, ha (rade cu pofta)

  DT: Piranel.
  SOV: Ma rog, in bancul ala eram unul dintre piranha. Ma refer la anii '90.

  DT: Unde sunteti acum, tot pe scara evolutiei subacvatice?
  SOV: A......Somn.

  DT: Somn? Adica sunteti in adormire?
  SOV: Stau linistit in hruba mea, domnule.

  DT: In ape adanci, in ape tulburi?
  SOV: La locul meu. Nu tulburi. Nu tulburi, Stati, stati putin. Nu imi mai plac apele tulburi demult.

  DT: De ce nu va mai plac? Acolo, pestii rapitori, pirahna, vaneaza cel mai bine.
  SOV: Repet, nu imi mai plac apele tulburi demult.
  SOV: Ma extind cu televiziuni in Modova, Ungaria si Serbia

  DT: In aprilie, dupa ce PSV Company a intrat in insolventa, ati spus ca in maxim doua luni doriti sa preluati cele 18% detinute la Realitatea Media? Le-ati achizitionat intre timp?

  SOV: Sunt in plin proces de negociere.

  DT: Ce a impiedicat ca tranzactia asta sa aiba loc mai repede?
  SOV: Acolo s-a stabilit un administrator judiciar. Domnia sa trebuie sa intre in intimitatea acelei societati. Si abia dupa aceea trebuie sa contruiasca un plan de restructurare a societatii. In interiorul acestui plan, va include si oferta pe care am facut-o eu.

  DT: Tot din Capital: "M-am extins deja in Moldova. Ma voi extinde in Ungaria si in Serbia (afaceri in presa, n.r.)". Ce fel de afaceri?
  SOV: Televiziuni. Doar media digitala. Atat.

  DT: In Moldova, Ungaria si Serbia?
  SOV: Anul viitor sper sa mai deschid (n.r. televiziuni) si in Budapesta, si in Serbia. In orice caz, pana la nivelul anului 2011 voi avea celelalte doua statii deschise. In Moldova, in jurul datei de 14 februarie lansez.

  DT: De ce in aceste trei tari? Notez, una singura e in UE, doua sunt in afara spatiului UE?
  SOV: Din aproape in aproape, domnule Dan Tapalaga. Din aproape in aproape.

  DT: Dar de ce in tarile astea? Cum le-ati ales?
  SOV: Sunt tari dragi inimii mele.

  DT: De ce?
  SOV: Lucruri subiective.

  DT: Urmeaza investitii in televiziune si in alte tari? Mai spre spatiul ex-sovietic?
  SOV: Abia la finalul anului viitor voi decide extinderile viitoare.

  Attila Biro: Legat de televiziunile din Budapesta si Serbia, ce profil ati gandit?
  SOV: Un mix intre Realitatea si Money Channel, intre economic si politic.

  Vantu: Solicit statului roman un leu despagubire si scuze publice


  DT: Incepeti in aceste tari un FNI, un BID, o Banca Romana de Scont sau doar afaceri de presa? Nu-i nici o malitie aici.
  SOV: La experienta dvs. jurnalistica, domnule Tapalaga, ar trebui sa stiti ca am fost exonerat de orice raspundere in cazul FNI.

  DT: Nu v-am acuzat.
  SOV: Stiu ca nu m-ati acuzat. Precizez doar. Deci, in cazul FNI am fost exonerat. A fost si atunci o presiune similara cu presiunea din perioada asta de precampanie si campanie electorala. Mi-au trebuit noua ani de zile sa dovedesc ca nu am nici o implicare penala in aceasta operatiune. BID, celebrul scandal al BID-ului care a fost doar un scandal mediatic. A fost inclus in acea zona de atac asupra afacerilor mele si asupra mea din perioada anilor 2000. Acolo am fost acuzat ca banii pe care i-am folosit nu erau ai mei, ci erau imprumutati. Lucru total fals. Banii erau ai mei. Dupa o prima condamnare la Judecatoria Sectorului 1, a urmat o achitare la instanta superioara.

  DT: Pe motiv ca faptele s-au prescris.
  SOV: Daca ma veti intrerupe tot timpul, domnule, ascultatorii dvs. nu vor reusi sa inteleaga nimic. Imi permiteti? Reiau. Judecatoria Sectorului 1 tot la presiuni mediatice si nu numai m-a condamnat la doi ani de inchisoare, instanta superioara, Tribunalul Bucuresti m-a achitat, dupa care s-a constatat prescrierea faptei. Constatandu-se prescrierea faptei, n-a fost nevoie sa se mearga mai departe. Eu, totusi, am mers mai departe. De ce? Pentru ca vreau sa obtin scuze din partea statului roman. Si am decis sa merg cu acest dosar pana la instantele internationale, solicitand statului roman un leu despagubire si scuze publice.

  DT: Adica mergeti la Strasbourg, la CEDO?
  SOV: Absolut. Avocatii mei se ocupa de acest proces.

  DT: Veti initia si astfel de afaceri? Ca aveti sau nu raspundere, sunteti totusi perceput creierul lor.
  SOV: Ok. Deci intai am vrut sa fac aceste precizari. Eu operez pe pietele financiare doar pe bursele de valori din strainatate, speculatii bursiere si atat.

  DT: Deci raspunsul e: nu fac un FNI, nu fac un BID in Ungaria, Serbia, Modova?
  SOV: Raspunsul e cel pe care vi l-am dat eu, domnule. Ca ma ocup doar de afaceri in media digitala, nu ma mai ocup de afaceri pe pietele financiare, decat speculatii bursiere.

  DT: "Nu mai investesc niciun ban in Romania." De ce?
  SOV: Criza asta ne-a lovit cumplit si pe noi, ca tara.

  DT: Si pe altii, ca tara.
  SOV: Suntem la un tocsou sau la un interviu?


  Vantu: Reformulati intrebarea, ca am uitat-o. Ha, ha, ha

  DT: La un interviu care e un fel de tocsou. Imi plac interviurile vii cu oameni vii.
  SOV: Atunci nu ma mai fragmentati. Lasati-ma sa-mi exprim o idee. Daca ma luati dintr-o idee si ma duceti in alta n-o sa mai inteleaga nimeni nimic. Si acuma reformulati intrebarea ca am uitat-o. Ha, ha, ha (rade cu pofta)

  DT: "Nu mai investesc niciun ban in Romania." De ce?
  SOV: Pentru ca nu exista nici un proiect economic de guvernare, pentru ca cel putin pana acum am traversat o perioada de scandaluri maximale. Nici un proiect constructiv, nimic care sa-mi dea certitudinea ca pot reinvesti in Romania in conditii de pace si siguranta.

  DT: Ce inseamna asta? E destul de vag, adica e imaginea unui om speriat.
  SOV: Introduceti in cuvinte cuvinte tari, afirmatii tari fara nici un fel de acoperire. Eu nu sunt speriat, sunt doar prudent.

  DT: Ideea falimentului ma sperie, ati spus asta intr-un interviu acum cateva luni.
  SOV: Ati scos din context. Am spus ca orice om de afaceri este speriat de ideea unui faliment. Evident ca si eu. Si atunci incerc sa-mi construiesc si sa-mi conduc afacerile in asa maniera incat sa evit acest risc. Iar o expunere majora pe Romania, in conditiile in care nu am o stituatie clara, economica, politica in acesta tara, evident ca ar fi o prostie astazi. Iar investitiile mele, domnule Dan Tapalaga, inseamna locuri de munca. Evident, si cu profit pentru Mogulul cel Rau...

  DT: Maleficul.
  SOV: Ma rog...Dar si cu locuri de munca. O investitie a mea ar face ca banul sa circule, domnule Dan Tapalaga. Eu daca as investi 300-400 de milioane in Romania as construi 2.000-3.000 de locuri de munca. 2.000-3.000 de familii dintre cele disponibilizate astazi, din diverse structuri de business, private sau de stat, si-ar regasi un sens existential.


  Vantu: Voi renunta definitiv la print, merg doar pe media electronica

  DT: Nu inteleg ce va impiedica sa o faceti.
  SOV: Imi dati dvs. vreo garantie, dle Dan Tapalaga, ca o sa avem un program de guvernare coerent, predictibil, in aceasta tara? Imi dati dvs. garantia ca nu orice plutonier major imi pune sechestru pe conturi? Cand statul roman imi va asigura aceste garantii, nimic nu o sa ma impiedice sa vin cu bani in tara.

  DT: Dar ce garantii imi dati dvs. ca sechestrul pe conturi n-a fost pus pe bune, iar controalele ANAF nu sunt facute tot pe bune?
  SOV: Intram intr-o zona de discutii stufoase, intram in zona speculatiilor. Intrebarea mea a fost retorica, excelenta.

  DT: A mea nu-i retorica.
  SOV: Intrebare fara raspuns. Ce vreti sa va spun?

  DT: Daca nu mai investiti un ban in Romania inseamna ca nici in trustul Realitatea nu mai investiti, si cum trustul e in pierdere inseamna ca il inchideti?
  SOV: Nici pomeneala de asa ceva, investitia in trust a continuat in toata aceasta perioada. Dar, evident, ca voi acomoda din punct de vedere business realitatile economice romanesti cu proportionalitatea investitiilor mele.

  DT: Adica vor fi mai mici, o sa scada?
  SOV: Nu mai am incredere in print. Voi renunta definitiv la print.

  DT: Inchideti Cotidianul?
  SOV: Voi renunta definitiv la print, merg doar pe media electronica. Acolo voi investi cat este necesar pentru a-mi mentine cota de piata si chiar pentru a o spori.

  DT: Internet?
  SOV: Evident, internet, radiouri, TV.


  Vantu: Nu m-au alungat cateva milioane de romani din tara asta, n-o sa ma alunge unul singur

  Cu tot veninul pe care l-ati varsat asupra mea, cu toate minciunile care s-au spus despre mine in zece ani de zile, eu continuu sa va iubesc si pe voi.
  Sorin Ovidiu Vantu


  DT: Personal, va mutati din Romania? Inteleg ca de investit, nu mai investiti. Ce va mai tine aici?
  SOV: Cand a inceput marele atac asupra mea, in anul 2000, timp de vreo doua saptamani, am slabit cinci kg, n-am mancat aproape nimic si am reflectat daca sa plec sau sa raman. Atunci am luat decizia sa raman. Pentru ca pot supravietui in orice loc de pe planeta asta. Dar, de trait, nu pot trai decat in Romania.

  DT: Am vazut, ziceati ca iubiti limba romana.
  SOV. La nebunie. Cu toate mizeriile pe care mi le-ati facut.

  DT: Eu?
  SOV: Voi, romanii, de-a lungul timpului.

  DT: Nu sunteti roman si dvs.?
  SOV: Daca imi permiteti, nu ma decontextualiez. Ma contextualizez imediat. Cu toate acuzele aiurea, cu tot veninul pe care l-ati varsat asupra mea, cu toate minciunile care s-au spus despre mine in zece ani de zile, eu continuu sa va iubesc si pe voi. Asta-i tot.

  DT: Sunteti si dvs. roman, presupun.
  SOV: Aveti impresia ca eu nu ma iubesc pe mine insumi? Ha, ha, ha. (Rade cu pofta)

  DT: Din moment ce aveti o televiziune la care apareti tot mai des, inclin sa cred ca va iubiti.
  SOV: Nu sunt nebun dupa imagine, stati linistit. N-am foame de imagine, nu vreau sa conduc Romania.

  DT: Banuiesc ca iubiti si linistea, or tocmai imi spuneati ca nu credeti ca o sa aveti parte de liniste. Repet intrebarea. Ramaneti in tara?
  SOV: Am spus. Am decis inca din 2004 cand am fost intr-o situatie cu adevarat dificila ca imi voi sfarsi zilele in tara asta. De ce sa plec de aici?

  DT: Traian Basescu.
  SOV: Ce-i cu el?

  DT: Pai, a iesit presedinte. Unii vor spune: e un motiv sa va ganditi.
  SOV: Pentru mine? Sa ma gandesc la ce?

  DT: Sa ramaneti, sa plecati...
  SOV: A......

  DT: La ce lupta a dus cu mogulii in campanie. Ma gandesc ca se si intampla ceva dupa asta. Nu ca o lasa balta brusc, mogulii s-au retras, gata, au devenit somni, dorm linistiti in ape. Credeti ca gandeste asa?
  SOV: Ce gandeste domnul Traian Basescu este problema lui personala. Ce gandesc eu e problema mea personala. In orice caz, nu m-au alungat cateva milioane de romani din tara asta, n-o sa ma alunge unul singur. Stati linistit. Si, in afara de asta, eu nu vreau sa locuiesc la Cotroceni si ma indoiesc ca el si-ar dori sa locuiasca la Otopeni.

  DT: Ati incercat, dupa intalnirile din 2004, prin parcarea de la Tancabesti, sa mai vorbiti cu TB dupa ce a ajuns presedinte?
  SOV: Face parte din zona discutiilor pe care nu vreau sa le purtam.


  Cum i-a explicat SOV lui Geoana: Cand banul circula, el se duce prin toate arterele
   
  M-a diabolizat, m-a demonizat. Sunt raul railor. Singura tema de campanie serioasa a dlui Basescu a fost atacul la ciocoi. Ii omor pe astia si din banii lor o sa va dau voua, amaratilor.
   
   
  Sorin Ovidiu Vantu


  DT: Ce era asa important de discutat miercuri noaptea cu candidatul Mircea Geoana?
  SOV: Am dat deja o declaratie ironizata de cei prezenti in studioul Realitatea, mi-o mentin. Efectiv, era tensionat, am mai stat la o palavra. Nimic deosebit.

  DT: Dar cum se relaxeaza un om politic la dvs.? Ce discuta, ce spuneti, pe ce teme vorbiti. E legitim sa ma intreb asta despre un candidat care spera sa ajunga presedintele Romaniei. Sau, ma rog, crede ca a ajuns.
  SOV: Eu cred ca ar trebui sa clarificam o chestiune de principiu. In aceasta campanie electorala, domnul Basescu a luat ca tinta de campanie mogulii si trusturile acestor moguli. A fost o tema de campanie electorala. M-a diabolizat, m-a demonizat. Sunt raul railor. Singura tema de campanie serioasa  a d-lui Basescu a fost atacul la ciocoi. Ii omor pe astia si din banii lor o sa va dau voua, amaratilor. Cam asta a fost tema de campanie. O sa feresc tara de asaltul acestor hiene asupra avutiei nationale. In acest context, orice intalnire poate parea suspecta. Domnule, eu sunt un tip normal la cap. In tara asta mai exista oameni normali la cap. M-am intalnit cu tot ce se cheama om politic, cu tot ce se cheama om de afaceri din tara asta. Nu numai eu. In general, oamenii politici se intalnesc cu oamenii de afaceri. In general, oamenii de afaceri se intalnesc cu oamenii politici.

  DT: In general, presa are un interes legitim sa stie, cand oamenii de afaceri se intalnesc cu oameni politici, ce discuta ei.
  SOV: Pai, ce naiba sa...Eu imi expun punctul de vedere in privinta zonei mele de expertiza. Am o expertiza formidabila in macroeconomie si finante. Domnule, daca lansam un proiect national, cum a fost celebrul proiect a lui Geoana de case. I-am explicat ce inseamna dezvoltarea economiei romanesti pe orizontala. Pe mine ma intereseaza sa se miste economia romaneasca. Cand banul circula, el se duce pe toate arterele.

  DT: Deci ati discutat teme economice, inteleg. Nu-i prea relaxant.
  SOV: M-ati intrebat ce discuta, in general, oamenii de afaceri cu oamenii politici. In seara aceea, pur si simplu, am palavragit cate in luna si in stele.

  DT: Ce, domnule Vantu, ce?
  SOV: Nu-mi pot aminti ce am discutat la maniera de virgula si punct, pe de-o parte.

  DT: Teme mari, teme importante.
  SOV: Pe de alta parte, mi se pare usor jenant sa ma intrebati de o discutie particulara cu cineva care n-are nici un fel de relevanta in viata publica.


  Vantu: Geoana chiar crede despre mine ca sunt malefic

  DT: L-ati ingropat, asa zice cam toata lumea, cu declaratia ca v-a vizitat ca sa se relaxeze.
  SOV: L-a ingropat electoratul.

  DT: Dupa relaxare i-ati mai batut un cui in sicriu, spun cei care v-au auzit in celebra interventie, afirmand ca v-ati inteles cu domnul Geoana sa se dezica de dumneavoastra si curajosul Geoana v-a facut malefic
  SOV: Nu ca i-am dat voie. Fereasca Sfantu`. Am convenit impreuna ca e bine sa ne delimitam pe perioada alegerilor, stiind ca este folosita si urmeaza sa fie folosita...

  DT: Si s-a delimitat facandu-va malefic.
  SOV: Era dreptul lui.

  DT: Bun, dar asta inseamna ca nu a fost foarte onest. Asta inseamna ca v-ati inteles cu domnul Geoana.
  SOV: Nu. El chiar crede asta despre mine.

  DT: Chiar crede asta despre dumneavoastra?
  SOV: Eu i-am spus, am convenit ca e cazul sa se delimiteze de mine pentru ca pot fi un obstacol in calea castigarii alegerilor.

  DT: Si v-a explicat miercuri seara de ce v-a facut malefic?
  SOV: Dar nu a fost cazul sa imi explice. Dumneavoastra, daca aveti o opinie despre mine, va cer explicatii?

  DT: Spuneti ca a venit sa discutati, sa se relaxeze. Cum poti sa te relaxezi la un malefic?
  SOV: Domnule, eu am o deschidere intelectuala foarte mare si o capacitate de a intelege lumea la fel de mare.

  DT: Bun. Ati spus ca ati sustinut proiectul Iohannis, ca ati crezut in el.
  SOV: Din toata inima. Am fost convins ca domnul Mircea Geoana, chiar daca nu este un cozeur de salon, poate fi un presedinte excelent pentru Romania, ca domnul Iohannis poate fi un premier excelent pentru Romania, ca are un proiect si il poate pune in practica. Si am mai crezut ca onestitatea actului de guvernare politic si economic va fi garantata de domnul Crin Antonescu.

  DT: Ce a insemnat proiectul Iohannis in afara de vorbe? Ca om de afaceri, ce a insemnat.
  SOV: Nu stiu. Pentru mine, posibilitatea ca Romania sa aiba un proiect social si sa inceapa sa se miste.

  DT: Ce inseamna asta mai exact?
  SOV: Nu stiu, ca nu l-am desenat eu. Am crezut in oamenii astia.

  DT: Ati crezut in oameni, nu intr-un proiect?
  SOV: Am crezut ca acesti oameni pot genera un proiect corect pentru Romania.

  DT: Ca om de afaceri, m-as fi asteptat sa fiti mai pragmatic, cifre, proiecte, masuri...
  SOV: Mircea Geoana a avut echipa lui. Mircea Geoana a avut ideea sa faca 50.000 de case, Fondul National de Locuinte, de la zero, gata mobilate, pe care sa le dea cu chirie. Asta ar fi putut genera anclansarea intregii economii romanesti pe orizontala. Zeci de mii de locuri de munca sau sute de mii de locuri de munca. Un proiect admirabil.

  DT: Si o posibilitate de business pentru dumneavoastra
  SOV: Domnule, prietene, eu nu ma ocup de constructii. Nu am fabrici, nu am uzine, nu m-a interesat niciodata businessul pe productie, businessul industrial.

  DT: Apropo de relaxare, duminica, la exit-poll, INSOMAR l-a relaxat pe Mircea Geoana cu cel mai bun scor 52%, 48% Traian Basescu
  SOV: Daca imi amintesc eu bine, 51,2 % a fost.

  DT: In prima faza a fost 52% la ora 9.00,  inainte sa vina datele finale pe orele 7 si 9.
  SOV: Nu, nu. A fost 51.6 in prima faza. Reactualizati-va amintirile.

  DT: Bun. Tot e mult. Tot e relaxant in comparatie cu rezultatul oficial.
  SOV: V-am spus, eu sunt prieten cu cei care, cu profesionistii de la INSOMAR. Domnule, sunt niste profesionisti excelenti.

  DT: L-ati facut pe Geoana presedinte pentru o noapte
  SOV: Eu nu am facut presedinte pe nimeni.

  DT: L-au facut INSOMAR si CCSB
  SOV: Eu nu am facut presedinte pe nimeni, distinse domn. Au fost rezultatele care au reiesit din cercetare.


  Vantu: Mai ciupesc ceva de colo, de colo

  DT: V-as pune o intrebare de ordin mai general: Cine cu cine se bate pe aceasta piata a energiei? Sa incepem cu petrolul.
  SOV: Dar de ce nu ma intrebati de piata de capital din Europa, America, Japonia. Romania. Acolo unde ma pricep. Habar n-am. Nu e treaba mea.

  DT: Va spun si de ce va intreb. Pentru ca Realitatea Tv, trustul pe care il reprezentati, a dezvaluit afacerea Sterling si a dus o campanie pe tema asta. Parea si ca dumneavoastra aveti un interes.
  SOV: Nu am nici cel mai mic interes.

  DT: Niciunul?
  SOV: Domnule, nu pricepeti? Nu e zona mea de interes. Grupul Realitatea, daca spuneti ca a dezvaluit afacerea Sterling, nu are nici o legatura cu mine. Nu eu stabilesc politica editoriala. Si cred ca v-a fost clar acest lucru.

  DT: Mi se parea atunci ca incercati sa ii suflati afacerile domnului Patriciu din Marea Neagra.
  SOV: Haideti sa ne intelegem bine. Domnul Dinu Patriciu este un om de afaceri onorabil, un om de afaceri puternic care opereaza in zona energetica si in zona imobiliara, dupa cum am inteles. Nu sunt zonele mele de interes. Nu ma intereseaza acest tip de operatiuni.

  DT: Inteleg, operati pe burse, dar bursele o duc prost acum
  SOV: Mie imi spuneti?!

  DT: Si atunci de ce va mai intereseaza?
  SOV: Pai daca e singurul lucru pe care stiu sa il fac cu adevarat bine. Mai ciupesc ceva de colo, de colo.


  Vantu: Tara mare, mese multe. Cautati-le

  DT: Cati bani ati castigat din bursa in ultimele luni?
  SOV: Intrebati-ma cat am reusit sa salvez. Nu cat am castigat.

  DT: Cat?
  SOV: Am reusit sa conserv mai bine de 80 la suta din banii pe care ii aveam. Este o performanta si in lumea de specialitate asta s-ar recunoaste.

  DT: Aveti loc si dumneavoastra, si domnul Patriciu in clasa de business?
  SOV: Din nefericire, oameni de afaceri cu adevarat puternici in Romania sunt prea putini.

  DT: Dar aveti loc si dumneavoastra, si domnul Patriciu, si Dan Voiculescu?
  SOV: Evident ca fiecare are loc.

  DT: Stiti cum se spune: tara mica, mese putine.
  SOV: Va inselati. Tara mare, mese multe.

  DT: Unde sunt mesele astea?
  SOV: Peste tot, cauta-le!

  DT: Cine pierde si daca a pierdut dupa aceste alegeri, dumneavoastra sau Dinu Patriciu?
  SOV: Stiti ceva? Pot sa dezvolt putin?

   
  A castigat Basescu. Sper din toata inima sa aiba intelepciunea sa fi castigat pentru toata natia romana, nu doar pentru el. Sper din toata inima sa inteleaga ca e nevoie de o reconciliere nationala.
   
  Sorin Ovidiu Vantu


  DT: Va ascult cu mare atentie.
  SOV: Ma abat putin de la intrebarea dumneavoastra, dar voi reveni cu raspunsul la intrebare. A fost un razboi dur in care, asa cum v-am, spus, oastea lui Basescu a fost mult mai bine organizata, mult mai bine motivata, cu strategi de clasa, cu tacticieni de clasa. O desfasurare de forte impresionanta. Eu am fost in tabara cealalta. Am crezut in proiectul Iohannis si am acordat tot sprijinul, moral, evident, de care am fost capabil pentru acest proiect. A castigat Basescu. Sper din toata inima sa aiba intelepciunea sa fi castigat pentru toata natia romana, nu doar pentru el. Sper din toata inima sa inteleaga ca e nevoie de o reconciliere nationala. Fara a reusi sa construiasca un guvern de larga majoritate parlamentara, care sa vina cu un proiect pentru aceasta tara, ne scufundam cu totii.

  DT: A incercat cu PSD, dar nu a iesit.
  SOV: Nu a stiut. Eu nu sunt sustinator de partide politice. Eu sunt un om de dreapta. Am fost de cand ma stiu. Nu sunt sustinator de partide politice.

  DT: L-ati sustinut pe Geoana.
  SOV: Un proiect, nu pe Geoana. Am sustinut acest proiect.

  DT: Adica stanga, cu o mica componenta liberala.
  SOV: Suficient. Eram si eu acolo. Da, am sustinut. Am pierdut. Recunosc. Sper din toata inima ca aceasta piedere sa nu se transforme intr-un dezastru. Sper ca Basescu sa aiba intelepciunea de a ramane in istoria acestei natii drept un salvator al acestei natii. Sper din toata inima acest lucru. Si, banuiesc ca prin intermediul dumneavoastra, va auzi si el acest mesaj. Nu este un mesaj de pace. Fereasca Dumnezeu! Ii voi ramane adversar atata timp cat nu are un proiect pentru Romania in care sa cred. Voi fi adversarul domniei sale.

  DT: Si acum, revenind la intrebare.
  SOV: Revenind la intrebare, nu vad de ce trebuie sa faceti o paralela intre mine si Dinu Patriciu.

  DT: Pentru ca dumneavoastra ati facut o paralela in aceasta campanie. Si va spun care: ati fost de partea aceleiasi baricade, v-ati intalnit...
  SOV: Dar nu pe aceasta tema. Stati usor.

  DT: Bun, intrebarea era: cine pierde, cine castiga?
  SOV: V-am spus. Putem pierde absolut toti sau putem castiga absolut toti. Depinde de capacitatea lui Basescu de a-si reconcilia partile adverse printr-un proiect national in care sa credem cu totii. Atunci va avea tot sprijinul meu. Si a ceea ce reprezint eu.

  Sorin Ovidiu Vantu
  Sorin Ovidiu Vantu
  Foto: HotNews.ro


  DT: Arestarea lui Nicolae Popa, am citit in Evenimentul Zilei o speculatie, as putea spune, ca documentele in baza carora a fost arestat poarta semnatura lui. La fel s-a intamplat in dosarele FNA sau Banca Agricola, cauza in care Popa nu a putut fi niciodata audiat. Citez din Evenimentul Zilei: "Nicolae Popa este singurul care ar putea ajuta anchetatorii in inculparea lui Vantu, inclusiv in FNI. Daca el depune marturie, dosarul ar putea fi redeschis"
  SOV: Da, si ce comentariu doriti?

  DT: Va temeti ca domnul Popa va depune marturie impotriva dumneavoastra?
  SOV: Dragul meu, orice este posibil. Dar cuvantul "teama@ excludeti-l. Din nefericire, daca imi permiteti, urmare a unor conditii fizice, eu nu am invatat sa fug. Eu nu am invatat sa fug. Nu stiu sa fug. Viata m-a obligat in permanenta sa raman pe loc si sa lupt.


  SOV despre arestarea lui Popa: Marturii de culpabilizare a mea? Exclus!

  DT: E posibil ca domnul Popa sa depuna marturie si dosarul FNI sa fie redeschis cu dumneavoastra inculpat?

  SOV: Marturii de culpabilizare a mea? Exclus! Atata timp cat eu v-am spus ca eu nu am furat un leu de nicaieri, ma indoiesc ca cineva... A! de acuzat ma poate acuza o Romanie intreaga sau o planeta intreaga.

  DT: Speculatii s-au facut chiar si in seara intalnirii. Miercuri, in cursul zilei, fusese retinut domnul Popa, miercuri seara v-ati intalnit repede cu domnul Geoana.
  SOV: Nu are nici o legatura. Hai sa fim seriosi. Mi-a parut rau ca l-au arestat pe Nicolae Popa pentru ca imi este prieten. Este un om deosebit. A intrat in povestea asta absolut nevinovat. Mi-a parut sincer rau ca l-au arestat.

  DT: Justitia spune ca este vinovat si ca are de ispasit vreo 15 ani.
  SOV: Din nefericie, in acest caz Justitia a dat verdicte pe articole de presa, nu dupa cercetari reale. Dar, ma rog. Istorie.

  DT: Cine sunt oamenii de afaceri cu care va intelegeti cel mai bine? In sensul ca faceti afeceri bune cu ei.
  SOV: Va fac o marturisire. Suntem atat de tampiti si orgoliosi incat nu ne putem intelege. De aia e nenorocire.

  DT: Cine sunt orgoliosii si tampitii cu care nu va intelegeti?
  SOV: Nu eu. Nu e vorba de mine. Noi intre noi.

  DT: Am avut o senzatie pregnanta pe timpul campaniei catre sfarsit ca nu v-ati mai inteles cu Dinu Partriciu. Parca a existat un fel de suspiciune reciproca.
  SOV: Domnule Dan Tapalaga, Traian Basescu ne-a bagat in aceeasi oala pe toti. A fost tema lui de campanie. O tema castigatoare, dupa cum s-a vazut. Dar asta nu inseamna ca suntem niste tipi hidosi sau ca am facut vreo intelegere oculta in care am zis: hai sa-l omoram pe Basescu! Fereasca Dumnezeu!

   
  Trustul meu s-a comportat impecabil in conditiile de presiune la care a fost supus.
   
   
  Sorin Ovidiu Vantu


  DT: E adevarat. Traian Basescu i-a bagat pe moguli in aceeasi oala, i-a atacat, i-a demonizat. Dar si mogulii l-au atacat, demonizat, dictatura Traian Basescu, etc.
  SOV: M-ati auzit pe mine pronuntandu-ma in perioada de campanie sau precampanie in legatura cu domnul Traian Basescu?

  DT: Trustul dumneavoastra l-a atacat puternic.
  SOV: Stop! Nu va permit sa faceti un asemenea tip de afirmatie. Trustul meu s-a comportat impecabil in conditiile de presiune la care a fost supus. In acest trust de presa, inclusiv dumneavoastra, un sustinator fanatic si irational al lui Traian Basescu, ati gasit microfonul. Distinse domn, nu faceti aceeasi greseala ca distinsa doamna Pora. Va rog sa nu ma faceti sa va acuz ca aveti un valmasag in cap. Punct.

  DT: Trec peste micile insulte.
  SOV: Nu sunt insulte, dar nu va permit sa insultati munca acelor oamenii care au lucrat in conditii de stres si presiune uriase. Si care si-au facut treaba in conditii onorabile.

  DT: Realitatea Tv si Antena 3 figureaza in raportul OSCE la capitolul presa dezechilibrata in campanie impotriva lui Traian Basescu. Atentie, nu o spune, cum ziceti dvs, sustinatorul frenetic Dan Tapalaga.
  SOV: Dezechilibrata sau decerebrata?

  DT: Dezechilibrata
  SOV: Atunci am pus lucrurile in ordine.

  DT: Pai nu, pentru ca dumneavoastra ati spus ca s-au comportat impecabil.
  SOV: Este opinia dumneavoastra, in conditiile date...

  DT: Nu. Sunt concluziile OSCE.
  SOV: Dumneavoastra credeti ca discutati cu un naiv. OSCE isi construieste concluziile pe baza rapoartelor facute de voi. Punct. (...) Ei nu au capacitatea sa deceleze la nuanta situatia dintr-o tara sau alta. Ei isi bazeaza raportul final pe baza rapoartelor de la particulari. Stim cum se produce acel proces. Si sititi si dumneavoastra.

  DT: Nu stiu.
  SOV: Ma rog. Va informez eu astazi.

  DT: Discutia a pornit de la moguli si Traian Basescu.
  SOV: Nu, discutia a pornit ca Realitatea Tv s-a comportat dezechilibrat.

  DT: Asta a constatat OSCE.
  SOV: Nu. OSCE a intocmit raportul pe baza rapoartelor preliminarii primite de la particulari.

  DT: De la cine?
  SOV: De la romani, evident.

  DT: Eu cred ca au observat si ei in campanie lucrurile astea grave, dezechilibre.
  SOV: Eu sunt convins ca OSCE are experti care inteleg perfect limba romana si cunosc Romania pana la nuante. Haideti, domnule Tapalaga...

  DT: Chiar nu vi se pare ca in ultimele doua saptamani Realitatea Tv l-a atacat pe Traian Basescu destul de puternic? Nu vorbesc de stiri, nu vobesc de emisiunile de stiri, ci de cele de dezbateri unde masa critica era facuta de oameni anti-Basescu.
  SOV: La dezbateri, daca bine imi amintesc, v-ati gasit loc cu totii. Inclusiv tabara sustinatoare a lui Traian Basescu. Am fost acuzat de cei pe care ii sustin eu ca v-am ajutat. Peste 60% din mesajele voastre au fost rulate prin Realitatea Tv. A trecut patima, a trecut pasiunea. Sa ne uitam cu ochii linistiti la tot ce s-a intamplat. Sunt incantat de modul in care ziaristii de la acest trust si-au facut treaba. Au rezistat presiunilor si si-au facut treaba. Aveti platforma voxpublica...

  DT: Cei de la voxpublica au criticat prestatia Realitatea Tv in campania electorala.
  SOV: Daca imi permiteti, aveti acolo Academia Catavencu, Realitatea FM, o diversitate de opinii. Punct. Fiecare si-a putut exprima opinia deschis. Nimeni nu v-a cenzurat. Faptul ca ati intrat in coliziune cu moderatori de la Realitatea Tv este absolut firesc.

  DT: Cate firme off-shore aveti?
  SOV: Pentru fiecare operatiune din fiecare tara in care operez am un grup de companii off-shore.

  DT: Cam cate, un numar de ordine?
  SOV: Rapoartele le intocmesc catre fiscurile tarilor respective.

   
  Singura modalitatea prin care putem traversa anul 2010 fara convulsii majore este un guvern de uniune nationala. E nevoie de o decizie politica totala, nu mai avem nevoie de razboaie macar in 2010. Din 2011 sa se bata iarasi.
   
   
  Sorin Ovidiu Vantu


  DT: Pe final. Ati spus: "Nu stiu sa lucrez cu computerul. Nu stiu sa deschid un computer"
  SOV: Sunt de moda veche, domnule Tapalaga. Imi place creionul, hartia.

  DT: Inseamna ca sunteti putin desprins de realitate, pentru ca realitatea, domnule Vantu, nu mai este doar la televizor.
  SOV: Mi-a placut toata viata sa ma inconjor de ce e mai bun in fiecare specialitate in care am operat. Imi place sa cred ca si la grupul acesta am reusit sa gasesc, daca nu pe cei mai buni oameni, dintre primii zece in domeniile respective. Stiu ei cat si pentru mine.

  DT: Nu ati fost nicodata curios sa vedeti ce e in cutia aia numita calculator?
  SOV: Nu.

  DT: De ce?
  SOV: Mie imi place sa comunic cu oamenii asa cum comunic cu dumneata. Fata catre fata. Sa ma uit in ochii cuiva, sa se uite in ochii mei. Nu imi place sa comunic cu cineva prin intermediul unui ecran de plastic. Iar daca am nevoie de informatie, stimate domn, stiu sa citesc bine si am o biblioteca imensa. Imi gasesc informatiile in biblioteca pe care o am.

  DT: Guvern PDL minoritar? Cu PNL? Cu o parte din PNL? Cu unii din PNL? Cu unii din PSD?
  SOV: Imi permiteti sa ii dau prin intermediul portalului dumneavoastra un sfat lui Traian Basescu?

  DT: Nu stiu daca vi-l primeste, da' noi va permitem.
  SOV: Singura modalitate prin care putem traversa anul 2010 fara convulsii majore este un guvern de uniune nationala. E nevoie de o decizie politica totala, nu mai avem nevoie de razboaie macar in 2010. Din 2011 sa se bata iarasi. Avem nevoie de o majoritate parlamentara zdrobitoare pentru a sustine un proiect pentru recalibrarea Romaniei. Nu ma intereseaza in nici un fel sa am vreun acces la putere, pentru ca eu nu operez cu puterea, dar am nevoie de liniste si de constructie in aceasta tara.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

79844 vizualizari

 • +13 (21 voturi)    
  ... (Marţi, 8 decembrie 2009, 21:28)

  m.s. [anonim]

  a ajuns PSD-ul sa se planga de fraudarea alegerilor?Ei cei care au furat atata?
  • +5 (27 voturi)    
   O alta precizare si anume offshore-uri (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:19)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui m.s.

   D-l Vantu chiar ne-a confirmat ca sta in Romania (parca str. Paris unde il primea pe prostanac). Din punct de vedere legal trebuie sa plateasca impozitele in Romania. Centrul intereselor sale economice e in Romania. Sper sa se autosesizeze organele fiscale si sa terminam balciul.
   • 0 (6 voturi)    
    of! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:24)

    Oblio [anonim] i-a raspuns lui andrei

    Baieti, lasati gargara!
    Dupa interpretarea din piesa " Un betiv, un mafiot si-un prostanac" scrisa si regizata de "Profesorul", cine crezi ca-i mai socoteste maruntisu' omului?
    Singuru disconfort, daca l-ar simti prin soricul gros de pe slana alba, este creat de injuraturile celor care apara, la comanda sau din prostie, poporu' de moguli!
   • +6 (12 voturi)    
    ai inteles gresit domnu vantu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:45)

    snowflake [utilizator] i-a raspuns lui andrei

    Ai inteles gresit domnu vantu. Basescu a spus doar ca nu va va lasa sa furati in mandatul lui.
    • -1 (5 voturi)    
     averea lui vantu a crescut de 3 ori sub basescu! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:03)

     niculita30 [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     cCand sub Basescu averea lui Vantu a crescut de 3 ori toata campania e demagogie!
     • -2 (4 voturi)    
      a crescut in afara tarii (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:57)

      andrei [anonim] i-a raspuns lui niculita30

      orbitule de furie! :)
      • -3 (3 voturi)    
       Invidia asta ne omoara... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 16:40)

       bgd [anonim] i-a raspuns lui andrei

       Asta e un om destept. Un om care a inteles cum functioneaza sistemul in tara si in afara lui....si a fracut bani folosindu-se de asta.
       In loc sa-l urati pt banii lui...mai bine v-ati gandi cum sa ajungeti si voi ca el...sau poate nu ca el dar la fel de bogat.
       • 0 (0 voturi)    
        cu bani furat de la FNI...e usor .. (Duminică, 1 mai 2011, 17:23)

        timisoranul [anonim] i-a raspuns lui bgd

        om destept !!!...un hot notoriu !!...dupa ce a furat FNI...e usor sa incepi o afacere..!!!....si mai ales in timpul hotilor notori din timpul PSD-ului......vantu...un bandit..!!!..si un hot notoriu...chiar si acum..prin bani depozitati si ne impozitati.... in strainatate
   • -1 (15 voturi)    
    jetset - LONDON (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:46)

    jetset [anonim] i-a raspuns lui andrei

    ...cu parere de rau trebuie sa va informex ca off-shore nu inseamna ca trebuie sa plateasca taxe/impozite in Romania chiar daca isi desfasoara activitate in Romania. Firma respective poate sa opereze si sa faca profituri in Romania, daca head office-ul se afla intr- tara care permite off shore ca Cipru Jersey Guernsey, profitul se indreapata catre conturile din tarile respective, astfel atata timp cat profiturile nu sint reinvestite/ cheltuite in Romania, nu se supun taxelor/impozitelor din tara in care se face profit (respectiv Romania).
    FELICITARI D-le Sorin O.Vantu santeti un om prosper de afaceri, si invidiat de 99% din populatia tarii in care traiti, felicitari
    • -1 (5 voturi)    
     Aberezi!! SOV si Patriciu sunt buni de plata (Miercuri, 9 decembrie 2009, 12:30)

     andrei [anonim] i-a raspuns lui jetset

     aberezi!!!!! nu numai ca sorin ovidiu vantu si patriciu trebuie sa plateasca taxele in romania, dar!!!! si aici este un mare dar. chiar daca ar fi fost rezidenti in alta tara, tot trebuie sa plateasca taxele in romania fiindca centrul lor de interese economice este in romania, aici desfasoara afacerile. in tari ca italia, franta,germania nu exista asa ceva. este o mare mizerie.
   • +1 (1 vot)    
    buna remarca ... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 12:23)

    horatziu [anonim] i-a raspuns lui andrei

    Din cite stiu eu, daca cineva locuieste mai mult de 180 si ceva de zile intr-o tara UE, devii "tax rezident" in acea tara. Nu sint un specialist dar asa stiu ...
    • 0 (2 voturi)    
     Tu devii, nu si firma ta. (Miercuri, 9 decembrie 2009, 13:45)

     bgd [anonim] i-a raspuns lui horatziu

     E o diferenta ca de la cer la pamant.
    • +1 (1 vot)    
     multi vad, putini pricep (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:16)

     vasile69 [utilizator] i-a raspuns lui horatziu

     omul a fost corect: pentru fiecare afacere are un off-shore. adica profitul afacerii este impozitat acolo, nu venitul lui ca persoana fizica. a spus ca afacerile sunt pe numele copiilor, asa ca el poate sa nu aiba nici un venit, si ca atare nu plateste nici un impozit. capisci?
   • 0 (0 voturi)    
    Impozite (Joi, 10 decembrie 2009, 5:43)

    Victor [anonim] i-a raspuns lui andrei

    Dl Vantu - EXACT la fel ca si ORICARE cetatean al ORICAREI tari - trebuie sa plateasca impozite catre tara sa pt banii sai proprii castigati prin intermediul firmelor.
    Pentru banii castigati DE CATRE FIRMELE sale (persoane juridice), impozitele sunt platite catre tara unde acestea functioneaza, deci ai carei "cetateni" sunt (firmele).

    FOARTE pertinent sfatul final al lui SOV, dar CINE (ca formatiune politica) sa "dea" PREMIERUL acelui guvern? Caci - urmare a evolutiei de PANA ACUM a modului de actiune al presedintelui - NU CRED ca mai gaseste VREO formatiune politica sa aiba incredere in dansul si/sau in cuvantul sau (chiar daca ar fi formulat sub forma de lege).
   • 0 (0 voturi)    
    offshore (Sâmbătă, 12 decembrie 2009, 21:32)

    tudor [anonim] i-a raspuns lui andrei

    Nu are ce impozit sa plateasca in Romania daca nu dezvolta afaceri in Romania. Platesc impozit companiile lui acolo unde sunt ele. Toti ar vrea sa puna mina pe bani nemunciti...
  • +1 (1 vot)    
   I-AM CIURUIT (poveste pentru linistea romanilor) (Miercuri, 9 decembrie 2009, 18:05)

   pavel c [anonim] i-a raspuns lui m.s.

   Acum 5 ani basescu anunta fraudarea alegerilor Fiind un democrat convins i-a zis lui Boc : Boc te rog lasa legea electorala asa cum e , nu mai investi in sistemul informatic de urmarire a votantilor , ca nu ne mai ajung banii pentru sistemul nostru de numarare a voturilor si nici bani sa ne deplasam cu Mos Nicolae prin tara.
   Boc a zis : ai dreptate maria ta , asa ii vom prinde pe PSD-isti fraudand voturile.
  • 0 (0 voturi)    
   asta-i becali jr (Vineri, 11 decembrie 2009, 1:17)

   urata [utilizator] i-a raspuns lui m.s.

   mai nou el poate sa cumpere orice si pe oricine:)))
 • +3 (17 voturi)    
  baietel, ai auzit de bulau? (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:07)

  kalu [anonim]

  ce zici, cand dai o tura?
 • -6 (18 voturi)    
  Ce om infect (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:12)

  Craca [anonim]

  este acest Vantu.
  Sper sa si-o ia peste cap de la Basescu.

  BASE FII DICTATOR!!!
  • +17 (19 voturi)    
   culmea ironiei (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:02)

   Tomis [utilizator] i-a raspuns lui Craca

   Dupa ce am citit acest interviu am avut o revelatie, si anume ca prostanacul avea dreptate - Vantu chiar este malefic si usor turbulent. O caracterizare perfecta, cuvant cu cuvant.
 • +7 (17 voturi)    
  ESCROCU (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:13)

  HESS [anonim]

  Nu a furat nici un leu.
  Esti un Madoff al romaniei.Pe ala l-au ascuns americanii .Sper sa vina si ziua ta.
  Prosti sant cei care au fost inselati de tine ca nu se pun in piata universitatii sa ceara judecarea ta.
  Sa nu plece acasa pana nu vei fi judecat pe baza de urgenta.Sa dea D-zeu sa vina unu ca ceasca la putere numai pt 2 ani.Sa va stranga pe toti ca tine .
 • +56 (56 voturi)    
  SALARIILE LA NEWSIN !!! (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:20)

  angajat din trustul realitatea-catavencu [anonim]

  il invit si il rog pe domnul vantu, care sustine care sustine ca e al dracului de bogat, sa ne plateasca salariile restante la agentia de presa newsin, acolo unde lucreaza si oameni ai dracului de stramtorati dpdv financiar !!!
  • +1 (1 vot)    
   GLUMESTI?POATE O PENALIZARE (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:31)

   gicu [anonim] i-a raspuns lui angajat din trustul realitatea-catavencu

   cred ca s-a convins SOV, ca a dat salariu degeaba la oameni precum Prelipceanu,Tatulici, Ursu si toata gasca de femei isterice, care nu au facut decat sa mobilizeze alegatorii pt Basescu, prin atacurile isterice, asupra cate unui invitat cu alta opinie... Cred ca ii va da pe toti afara si va angaja altii cu alte tactici, mai adecvate pt Romania. O sa se scuture de toate lipitorile de la Realitatea si va aduce adevarati profesionalisti , ceva mai subtili, nu asa brutali - ceva care prinde la popor...
   • 0 (0 voturi)    
    ASTIA SI-AU PRIMIT BANII (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:23)

    cristoiu [anonim] i-a raspuns lui gicu

    ma intreb: cu cat s-au vandut Cristian Tudor Popescu si Hurezeanu ca sa se faca ca nu vad ce se petrece la Realitatea si Cotidianul?
    Dupa mutra posomorata alui CTP, cred ca i-au iesit banii pe nas, dupa rezultatele inverse obtinute la alegeri.
 • +4 (16 voturi)    
  Abordare corecta! (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:20)

  splendy [anonim]

  Chiar place interviul. Dl Vintu pare echidistant si increzator in proiectele domniei sale si recunoaste chiar daca a luat decizii gresite.
  Daca nu ar fi fost acea inginerie financiara de tip Madoff( pardon, omologata de Vintu' initial) FNI, am fi avut poate cel mai puternic si credibil om de afaceri din Europa de Est.

  O alta observatie daca e permis referitor la companiile offshore si aici apare contradictia majora. Domnia sa se declara increzator in proiectele Romaniei si chiar nuanteaza socialul si linistea necesara. Dar in acelasi timp, domnia sa nu intelege ca fiscalitatea unui stat ii permite sa dezvolte sau nu proiecte sociale de stabilitate. Atita timp cit incerci sa ai avantaje fiscale esti in contradictie cu declaratiile.
  Uite ca noi am invatat ca plata impozitelor si taxelor, asa cum este ea, ajuta la imbunatatirea mediului de afaceri, educatie, financiar, sanatate. Acela care este aliatul statului, chiar daca imbratiseaza o restructurare a aparatului de stat are o gindire serioasa si este respectat ca om de afaceri. Si cu acces la proiectele majore! Zic si eu!...
 • -10 (30 voturi)    
  cu adevarat (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:25)

  eugen [anonim]

  un individ inteligent,adevarat capitalist si om de dreapta!pacat ca in romania se practica vinatoarea de vrajitoare.....
  • +10 (14 voturi)    
   Bernard (Bernie) Lawrence Madoff (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:57)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui eugen

   Asta inteligent si capitalist adevarat. A furat de la crema capitalista bogata nu de la p*l*mea saraca din Romania. Aici talent

   pacat ca in romania se practica vinatoarea de vrajitoare...zici tu..

   .........sper ca te referi la Vlad Maria....

   In rest ai dreptate, imi pare rau ca nu ai prins Caritas-ul, ca FNI-ul mi-e clar ca ti-a scapat.
 • -11 (29 voturi)    
  Vantule... (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:25)

  Alex [anonim]

  vedea-te-as in puscarie, satana, ne-ai furat speranta unei reconcilieri istorice, la 20 de ani de la Revolutie, cu un prim ministru independent, de etnie germana!
 • +24 (24 voturi)    
  curiozitate (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:29)

  marta [anonim]

  ce se mai aude de nicolae popa? a fost sau nu a fost arestat? sau a fost doar un subiect de campanie?
 • +12 (14 voturi)    
  Dane (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:29)

  Elimedia [utilizator]

  nu vreau sa te shpreiez dar felicitari pt interviu!
  • +1 (7 voturi)    
   Yeah, right... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:50)

   YR [anonim] i-a raspuns lui Elimedia

   Ai zis-o tare bine pe-aia cu shpreyul.
   Tocmai citiram primul material din lunga serie care urmeaza sa-l transforme pe dl. Vantu in oligarhul bun.
   Peste vreo 15-18 luni o sa avem parte chiar si de niste lacrimi prezidentiale pe tema asta.
   Asta e, fiecare are pretul lui -- moguli, presedinti, media independente, formatori de opinie...
   • +1 (1 vot)    
    Corect (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:19)

    cturmentat [utilizator] i-a raspuns lui YR

    Excelenta remarca. Se pare nu toti romanii sunt oi.
 • +12 (24 voturi)    
  Apel catre liberali (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:30)

  Cristian [anonim]

  Societatea Timisoara

  Liberali!


  Dinu Patriciu a primit premiul Secera si
  Ciocanul al Societatii Timisoara pentru sabotarea sistematica a coalizarii
  fortelor de dreapta si pentru atragerea voastra in criptocomunismul pesedist.
  Dinu Patriciu, pe langa averea personala
  mai are si conducerea partidului vostru de care dispune pentru a-si urmari
  interese si orgolii personale.
  Liberali, eliberati partidul din
  captivitatea lui Dinu Patriciu!
  Liberali, Societatea Timisoara va
  indeamna sa refaceti coalitia de dreapta pentru interesele Romaniei!


  Semneaza
  Membrii Societatii Timisoara
  • +3 (3 voturi)    
   nu inteleg (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:07)

   oblio [anonim] i-a raspuns lui Cristian

   sunteti foarte confuzi!
   voi sustineti punctul 8 de la Timisoara sau pe Traian Basescu?
   cand s-a scris Proclamatia de la Timisoara, George Serban ar fi trebuit sa fie mai atent! Trebuia sa se refere, doar, la activistii de partid nu si la oamenii securitatii!
   Asa cum a iesit, proclamatia de la Timisoara, a unit in cuget si simtiri cele doua Pandemii!
   Acum, obiectul certei dintre ele, pandemiile, excede posibilitatii noastre de apreciere!
 • +5 (11 voturi)    
  SOV (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:32)

  doru [anonim]

  Sofisticat om.
  • +2 (10 voturi)    
   Sofisticat, da... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:11)

   Maria [anonim] i-a raspuns lui doru

   la hotii. E calr ca nu-i dintre cei ce fura la drumul mare, cum a fost si cu FNI-ul - de platit platesc altii.
 • +19 (29 voturi)    
  ce chestie..... (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:32)

  daniel [anonim]

  "Imi dati dvs vreo garantie ca o sa avem un program de guvernare coerent, predictibil, in aceasta tara? Imi dati dvs garantia ca nu orice plutonier major imi pune sechestru pe conturi? Cand statul roman imi va asigura aceste garantii, nimic nu o sa ma impiedice sa vin cu bani in tara."

  Ati inteles, dragi romani care ati votat cu Geoana? Sau vreti sa vi se spuna si mai clar care sunt combinatiile subterane dintre Vantu si Geoana/PSD?
  • +5 (11 voturi)    
   Nu, tati... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:55)

   YR [anonim] i-a raspuns lui daniel

   Am inteles mai degraba ce mari nenorociri il asteapta pe dl. Vantu de-acum incolo, in noul cincinal Basescu.
   Cat de fraier trebuie sa fii ca sa nu intelegi nimic din faptul ca inamicul public nr. 1 (OK, poate nr. 2), a doua zi dupa alegeri vine si da un interviu kilometric unui vehicul media renumit pentru impartialitatea sa in recent incheiata campanie?
   Ai priceput, sau trebuie sa pun ghilimelele de rigoare?
   De fapt, tampit sunt eu ca-mi pierd timpul cu comentarii care oricum vor fi banate...
  • +6 (14 voturi)    
   asta zice pe fatza (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:32)

   lulu [anonim] i-a raspuns lui daniel

   Avea dreptate marinarul cand zicea despre vantu ca ii place sa i se vada si sa i se recunoasca puterea.Daca iesea geoana garanta el ca nu o sa-i puna sechestru pe lovele. Vai de capu nostru ca am fost la cateva zeci de mii de voturi sa intre o fetitza la guvernare.Dupa confruntarea dintre el si nea Base a doua zi s-a dus la antene la gabriela , a intrat vadim in direct de ii lua apararea lu gionel si se uita mirciulica direct in camera, avea o disperare in ochi de zici ca avea vreo 10 ani da il avea pe vadim care turuia frauda,frauda, violuri,crime. CONCLUZIE : combinatii fac toti politicienii, insa speram sa faca nea Base asa combinatii incat sa avem de castigat mai mult noi decat clasa politica
   • +1 (1 vot)    
    RE: asta zice pe fatza (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:50)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui lulu

    O sa-ti dea curs de euro crescut -> preturi mari -> dobanda la credite mare -> instabilitate financiara. Cum? Ca in ultimele luni in care s-a incapatanat sa faca un guvern.
    Votul era simplu:
    Stabilitate financiara sau Criza politica.
    Lumea a ales: someri mai multi, mai multe firme inchise.
    Zici ca ai votat pentru tine? Ai votat fix pt clasa politica ca dc votai pt tine te gandeai mai mult. Sa traiesti bine iti doresc, asa cum ai votat! Bafta ;)
   • +1 (1 vot)    
    atat de naiv (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:55)

    Bogdan [anonim] i-a raspuns lui lulu

    esti atat de naiv ca n-as putea sa ma supar pe tine...Pai daca tu esti convins ca Base o sa faca el combinatii impotriva clasei politice (de parca el nu e in calsa politica si nu si-a adus slujbasii in aceeasi clasa politica) cum sa te dezamagesc?? Te avertizez insa ca smenarii astia in fata carora faci sluj o sa-ti distruga sperantele!
  • +1 (1 vot)    
   Dar de la de la ANI (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:38)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui daniel

   Care a asteptat sa vada cum iese rezultatul ca sa scoata dosarul cumnatului lui Geoana ce zici. Crezi cu naivitate ca exact acuma sa nimerit sa il termine? Dar de Popa s-a mai auzit ceva, Nimic... cand il vedem si noi in tara in puscarie?
 • +12 (20 voturi)    
  ultima noapte de dragoste, prima.... (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:32)

  rov [utilizator]

  Urmeaza povestiri de dupa gratii...etc.
  Dormi linistit - cineva vegheaza !!
  (la dusuri) :)))))
 • +5 (7 voturi)    
  afaceri de inrobit (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:35)

  corcotas [anonim]

  proiect tipic ptr inrobit romanii:
  50000 case x 500 euro pe luna
  si asta numai chirie. nu ai posibilitate sa devi proprietar. sint bani frumosi pe luna?
  voi cei care inchiriati acum, ziceti pa....
  ei gindesc aceste afaceri de parca ar fi in state. inlocuiesc o ditamai societatea cu una mica saraca...exclusiva ptr sclavi...si doar citva bogati. frumos. in plus nominalizeaza fortele...tiriac.....citi bani avea cind a venit in ro si citi are acum...mai jigneste si romania...iar copilul lui iubit...e liber....aceasta societate ne asteapta......plecam? ne rupem?
  • -1 (1 vot)    
   .... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:38)

   ana [anonim] i-a raspuns lui corcotas

   De unde sti?Ai DOVEZI?
  • -1 (1 vot)    
   pai nu vad care e problema? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 16:45)

   florin [anonim] i-a raspuns lui corcotas

   oricum platesti chiria la oameni in varsta care au luat apartamente in '90 la pret de televizor..de ce sa nu dai direct la stat? banii de chirie care ii dai la proprietari se duc direct la magazine pe produse, cele mai multe din afara tarii..in tara raman doar taxele si impozitele pe acele produse..iar restul la german, francez..etc

   Astfel pastram banii in tara nu ii scoatem din tara..ceea ce e f important.
 • +12 (16 voturi)    
  foarte bine (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:35)

  dj [utilizator]

  ca a recunoscut victoria lui Traian Basescu
 • +13 (15 voturi)    
  Interesant (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:36)

  Mirela [anonim]

  malefic domnul Sorin Ovidiu Vantu... insa un om inteligent... cat adevar a "provaduit" doar el stie...
  Felicitari dnule Tapalaga pentru interviu... merita citit...
 • +6 (10 voturi)    
  interviu reusit (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:37)

  john [anonim]

  interesant interviul, dar D-nul Vantu a facut fata cu brio. felicitari amandurora.
  • +3 (7 voturi)    
   ba nu, e chiar excelent... (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:57)

   eli [anonim] i-a raspuns lui john

   ... interviul! Si l-a prins nu odata pe picior gresit pe SOV, l-a pus in pozitii incomode... "distinse domn" :)
   Hehe o mica lectie de jurnalism predata de Dan.
 • +12 (14 voturi)    
  ! (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:37)

  ileana [anonim]

  Felicitari pt. interviu! Complex si amplu!

  Pt Dl. vantu, ce se da somn, sa nu uite ca SOMNUL SE HRANESTE SI CU HOITURI! Somnul mare, pute rau...dar el stie ca doar e stapanu'Deltei. ....
 • +6 (6 voturi)    
  aa (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:41)

  attea [anonim]

  puneti-l in format audio, e prea lung
 • +12 (14 voturi)    
  asta nu-i normal... (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:42)

  vader [anonim]

  Ce tare? Sa-l protejeze statul de miscarile din strada! Dar ce vrea sa lase toti romanii fara bani! Chiar ca e malefic. Are dreptate Prostanacu'.
 • +16 (18 voturi)    
  Jeg (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:43)

  cosmin [anonim]

  Jegul asta se crede Dumnezeu. Auzi acolo ... noi romanii numai mizerii i-am facut lui Atotputernicului dar el continua sa ne iubeasca. Un om malefic ce vrea sa manipuleze prin televizor gloata dupa ce tot el a bagat mana pana la cot in buzunarele aceleiasi gloate. Blestemat sa fie....
 • +19 (23 voturi)    
  deci mari prosti ne mai crezi (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:43)

  john locke [utilizator]

  mai Vantule tu pe noi. Realitatea a fost obiectiva si echidistanta in aceasta campanie electorala la fel cum si tu esti nevinovat in cazul FNI. Imi produci o mare repulsie si cine stie, la un moment dat poate acele milioane de romani de care ai scapat pana acum nu vor mai fi asa indulgenti caci poporul si cei pe care i-ai furat sigur nu ti-au prescris faptele, poate doar asteapta un moment prielnic.
  • +1 (3 voturi)    
   UN PRADATOR F. PERICULOS (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:15)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui john locke

   SOV declara cu seninatate ca n-a furat 1 leu ! Are dreptate. A furat sute de milioane de dolari.
   Asa a reusit sa-si construiasca un adevarat imperiu financiar si sa jongleze cu oamenii politici slabi si prostanaci.
   Cat despre relaxarea din ajunul confruntarii, Dan Andronic a infirmat ca scopul real al vizitei lui Geoana a fost sa afle principalele intrebari ce i le va pune Turcescu, care este platit de SOV !!
 • +13 (13 voturi)    
  SOV (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:43)

  rochiri [utilizator]

  Acea vizita a lui Geoana la SOV i-a fost fatala.
  Nu inteleg de ce atunci chiar in mijlocul campaniei ,cu o zi inainte de confruntare, cand toate aparatele foto sunt dupa tine tu duci la "mogul".
  De ce?
  • +9 (9 voturi)    
   Lovitura de teatru a lui Base he he (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:34)

   RapidFire [anonim] i-a raspuns lui rochiri

   Sa ne inchipuim convorbirea din seara zilei de 5 5 (sau mainainte)

   -AAAlo Soriinele ce faci, sunt eu Traian... Mersi de balacareala.
   -N-am timp dom-le, ma lasi dreaq'n pace ?
   -Sorinele, tocmai am dat de Popa, te intereseaza?
   -Pooopaaaaa?
   -Vezi ca ai un DVD pe care ar trebui sa il vezi, zice popa multe despre tine, lucruri rele... Canta ca privighetoarea.
   -Nu-i adevarat bla bla bla bla
   -Soorinele, stai maai baaiatule... uuite ce zic eu: Cheama-l pe tentalau la tine la raport, ACUM!! ca sa ii fac o poza. Altfel altfel mine dimineata DVD-ul e pe B1

   Si asa s-a terminat cariera politica a lui Geoana.... La mancat porq
   • +4 (6 voturi)    
    eu stii ce cred? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:13)

    vlad [anonim] i-a raspuns lui RapidFire

    esti pe aproape, asa am gindit si eu,,dar apoi am realizat ca vintu si patriciu au jucat la 2 capete tot timpul sa incline balanta dupa cum bate vintul. vin ai nostrii pleaca ai nostrii. ceva de genul asta. apoi catavencu/gardianul poate si hotnews se pare ca e tot al lui deci.....?
    eu cred ca si-a asigurat spatele.
   • +1 (1 vot)    
    efectul mircea badea (Miercuri, 9 decembrie 2009, 21:35)

    nc [anonim] i-a raspuns lui RapidFire

    Se pare expunerea prelungita a telespectatorilor la emisiunile lui mircea badea naste monstri....altul care stie chiar si ce lapte au supt unii de la mamele lor!
    Romani cititi mai mut judecati mai mult si nu va mai lasati manipulati de televiziuni dirijate politic!
  • +2 (2 voturi)    
   In sfarsit unul care macar isi pune intrebari (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:11)

   YR [anonim] i-a raspuns lui rochiri

   Nu stiu sa-ti raspund, mestere. Tu de ce crezi ca s-a dus prostanacul la Vantu? Daca pe el nu l-a dus mintea macar la atata lucru, tu de ce crezi ca l-au lasat aia -- cati or fi fost, 20, 50, 100? -- din stafful lui? Chiar toti erau complet imbecili, pana la ultimul?
   Da' de ce crezi ca juma' din campanie a fost consumata cu un episod (copilul "batut") care, asa cum oricine nu-i complet idiot realizeaza, de fapt i-a adus multe voturi d-lui Basescu?
   Da' de ce crezi ca-s asa molateci pesedeii in contestarea rezultatelor?
   Da' de ce crezi ca taman la HN -- care, cinste lor, nu si-au ascuns niciodata preferintele pro-B -- s-a gasit SOV sa se lase intervievat pe larg, la doar cateva ore dupa alegeri? Trebuie neaparat sa se duca si la B1 ca sa pricepi?
   Da' de ce crezi ca in precedentii cinci ani nici d-lui SOV, nici altor baieti pe cat de destepti, pe-atat de rai, nu li s-a intamplat de fapt nimic-nimic?
   Si de ce crezi ca dl. SOV -- vai, un om cunoscut pentru naivitatea sa... -- zice pe HN cu atata ingenuitate ce si-ar dori el, anume un stat puternic care sa-l protejeze de pulimea flamanda?
 • +6 (8 voturi)    
  Nu inteleg.. (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:44)

  Maria [anonim]

  Eu nu mai inteleg cum bate vantu..
 • +19 (19 voturi)    
  dreptatea lui Geoana (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:47)

  marius [anonim]

  ajung sa ii dau dreptate, o data in viata, lui geoana: chiar ca Vintu e malefic. Se simte din raspunsuri, din vorbire. Minte cu nerusinare, se simte si asta, minte de parca din asta traieste. Interesat text.
  • +7 (7 voturi)    
   ras. (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:30)

   simplex [utilizator] i-a raspuns lui marius

   ocoleste intrebari, rapunde evazivv, se enrveaza cand il iei direct. E bine ca se revenea la intrebarile puse ca din prima nu scoti neam din asta.
   Traieste in lumea lui totu e perfect, doar cand vine vorba de bani sau profit stie foarte bine ca totul e cam sifonat.

   Sincer eu nu as face afaceri cu el, Mi se pare prea monoton, dupa cum vorbeste e maestru de dat la intors si sunt 70% sigur ca a bagat cateva "cutite" in spate ca sa avanseze de-a lungul timpului.
  • 0 (0 voturi)    
   Te contrazic (Miercuri, 9 decembrie 2009, 7:58)

   mamacerghida [utilizator] i-a raspuns lui marius

   Tot ce ai citit de la un cap la altul nu este altceva decât IMAGINE și atât...
 • +8 (8 voturi)    
  piscicultura (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:47)

  mosnicolae [utilizator]

  tare, tare ! felicitari DT
 • -1 (11 voturi)    
  Senzational... (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:48)

  Costica [anonim]

  Dl Vantu a demonstrat ce era de demonstrat.
  Daca tot e sa alegem mereu raul mai mic, prin prisma valorii si puterii sale , avem nevoie de astfel de oameni. Este in continuare asa cum mi l-am inchipuit (nu ati observat ca in afara de Basescu nimeni nu la- atacat?)
  NU uitati vorbele lui Churchill, foarte importante despre ANTREPRENOR: "unii il vad ca cel mai mare rau si ar vrea sa-l vada distrus, altii il vad ca o vaca numai buna de muls. numai putini vad in el calul ce trage caruta!"
  Domnilor, toti saracii si angajatii acestein tari traiesc din "aranjamentele" acestor domni. Va anunt ca cei mici nu se gandesc decat cum sa fenteze fiscul si-i doare in cot de proiecte nationale...
  Avem nevoie de marii capitalisti si de politicienii ce sprijina actiunea privata!
  • +6 (6 voturi)    
   Antreprenor real, nu penal. (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:46)

   Rapidfire [anonim] i-a raspuns lui Costica

   Cand e vorba de antreprenor real, DA, Vantu e un infractor care a delapidat si inselat.

   Can e vorba de o capusa care doar suge, si asteapta cadouri de milarde (regii de stat) pe care sa le valorifice cum vrea el, e eltceva.

   Baronii locali incep sa devina antreprenori, dar sunt inca departe.
  • +4 (4 voturi)    
   lasati dom' costica (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:22)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui Costica

   prefer un cadru politic independent si o economie stabila si imi fac singur casa;
   pt mine un un pro-ect de dat case la popor, venit de la un partid ce regrupeaza mici oligarhi de provenienta comunista (caracatita lui patriciu) pute ca un gheizer cu apa sulfuroasa;
   evident ca nu o sa bage SOV bani in constructii si mobile; dar o linie de finantare sau niscai obligatiuni de stat pt sustinerea pro=ectului parca tot ar merge.... zic si io.....
  • +4 (4 voturi)    
   Incredibil (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:23)

   Manipulantu [anonim] i-a raspuns lui Costica

   Da, sa-si ascunda capitalurile in paradisurile fiscale!
   Ascunde grosul si-ti mai azvarle si tie din cand in cand cate un minim pe economie.
   Ceva, un impozit micut si la bugetul tarii unde traiesti...daca nu e cu suparare?
  • +6 (6 voturi)    
   pe ce lume traiesti (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:27)

   xy [anonim] i-a raspuns lui Costica

   cati ani ai, Costica, sau unde ai trait in anii '90? asa de usor va prosteste unul cu un discurs chipurile de dreapta, incat sunteti dispusi sa credeti ca infractorul asta de drept comun si-a acumulat averea intr-un mod care ii face cinste unui "mare capitalist", demn de dat ca model Romaniei?

   si ce spui tu, ca doar cei mici vor sa fenteze statul? dar vantu ce face, te pomenesti ca plateste taxe la stat?? asta e actiune privata, sa dai tunuri, cum a facut vantu pe vremea cand ii placeau apele tulburi, cum el insusi recunoaste in interviu??
   • 0 (0 voturi)    
    Din nefericire... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 7:18)

    Costica [anonim] i-a raspuns lui xy

    ...am prins prea bine anii 90 si restul. Avem o situati e ce poate dfi privita din doau directii:
    VANTU exista, are banii si nu mai este in situatia de a fi incarcerat.
    1. putem sa-l condamnam in continuare si sa-l scoatem de pe piata (observ ca insa nu se realizeaza)
    2.putem sa-l folosim.
    Daca nu ati observat , celor bogati le e frica de revolutii.
    Celor saraci le el frica de locuri de munca si salarii. Eu unul, nu am fost in stare sa dau de lucru altora ci invers si de aceea am toto resppectul pentru cei ce sunt in stare sa duca o afacere inainte.
    La atat m-am referit si , prin prisma experientei de viata, ca si IIsus, daca justitia nu l-a condamnat , eu nu am cum s-o fac pe "susrse" caci "jurnalismul" aici are de multa vreme o mare problema. Cred ca de aceea a si investit atat in media, caci controleaza constiintele...
    • +1 (1 vot)    
     justitia (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:46)

     xy [anonim] i-a raspuns lui Costica

     inteleg ce zici, dar ideea ca afacerile lui din anii '90 au fost frauduloase nu e o inventie a presei. niste bani au disparut, niste banci si fonduri controlate de el au cazut, iar pentru asta au fost condamnati la inchisoare niste oameni. cum poti sa spui ca nu l-a gasit vinovat justitia? Vantu a fost condamnat de doua ori pentru frauda de la BID, la 3 ani si la 2 ani inchisoare, in 2005 si 2007. a scapat fiindca a tras de timp cu recursurile pana ce faptele s-au prescris. iar pentru FNI, procurorii n-au vrut sau n-au putut sa aduca suficienti martori si dovezi, nu inseamna ca n-a existat acolo frauda sau ca angajatii lui au furat bani impotriva vointei lui.

     cat despre folosire, ce altceva decat folosire reciproca (politicienii - Vantu) se intampla de cand a luat Realitatea?
  • +1 (1 vot)    
   Referinta mea... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 7:29)

   Costica [anonim] i-a raspuns lui Costica

   ...este doar proiectul national . Nu sunt un fan Vantu si am avut minima inspiratie sa nu am incredere in reclame cu CEC.
   Strict m-am referit la faptul ca micii intreprinzatori romani nu au stiinta si capacitatea de a dezvolta proiecte mari-cei pe care ii stiu au un singur gand - sa faca bani de vacanta si vila inseland si furand cat mai mult. Presedintele Partonatului Roman a spus ca jumatate din atreprenorii romani nu au minime cunostinte de management.
   va rog sa cititi cele scrise strict in acest sens. de dcelellate sensuri s-a ocupat Dl Tapalaga.
   Eu nu pot spune nimic in plus ce nu s-a spus.
   Din punctul ,eu de vedere , politicienii fac o singura politica , cea a beneficiului propriu. Cum n-a vazut un singur sarac la varful PSD mi-e clar ca acestia sunt socialisti doar cu numele si niciodata nu vor fi in atentia mea...
   • 0 (0 voturi)    
    SOV (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:18)

    dinpitesti [anonim] i-a raspuns lui Costica

    frate, observatia ta e pertinenta, numa daca ai vorbi de un om fara pete pe imagine, degeaba incearca cel patat sa le stearga, nu tine, ca noi astia saracii am simtit si simtim altfel(apropo, il vezi tu atat de naiv pe om-SOV- incat sa se gaseasca vreo semnatura pe documentele FNI-lui, hai sa fim seriosi, iar acum cu ce informatii detine, avandu-i pe toti la mana, il va putea da in gat cineva, poate d-l popa, saracu, ca oricum nu mai are ce pierde; in alta ordine, il vezi tu pe patriciu, care i-a manjit pe toti ca sa poate porni in 90 cu luarea petromidiei pe nimic, ...zic...il vezi cumva condamnat, se prescrie cazul, daca va aparea vreodata vreun dosar!; si exemplele pot continua).

    Ok, sa ne imaginam ca se schimba viziunea, si ii apuca pe astia(moguli, zic) depresia, si iubirea de neam si tara.....cat crezi ca o sa-i tie, uite eu am o stare de genul asta si chiar as vrea sa fac ceva sa se simta ca am trecut prin viata asta, chiar vreau sa ma implic in proiecte sociale...dar te intreb, pe tine si pe cei care poate vor citi: cat crezi ca ii va tine iubirea nascuta in astia pt nem si tara?
  • 0 (0 voturi)    
   Mă lași Costică?! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:03)

   mamacerghida [utilizator] i-a raspuns lui Costica

   SOV este un simptom al neo-liberalismului care, iată, este cu un picior în groapă și a a dus lumea în plină criză...

   Mai scotocește și vei găsi chiar în Europa țări unde oamenii trăiesc bine, decent chiar, dar oricum în demnitate, fără să ciugulească din palmele unora ca Vântu sau Patriciu...

   În acele țări, personajele de acest gen sunt exact la locul potrivit. La spital, sau după gratii...
  • +2 (2 voturi)    
   Dubla confuzie (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:58)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Costica

   Prima confuzie: SOV nu este ANTREPRENOR ci SPECULATOR (speculant). El insusi declara ca nu intreprinde nimic, ci ca speculeaza dezechilibrele de pe pietele financiare.

   A doua confuzie. Speculantii sint factori benefici de echilibrare a pietei CITA VREME OPEREAZA PE RISCUL PROPRIU. Daca aniticipeaza corect evolutia pietei, sint premiati, daca o dau in bara, scot din buzunarul lor (20% din avere conform SOV), contribuind in sens invers la echilibrarea a pietei.

   Speculantii devin insa nocivi atunci cind se folosesc de stat (sau de neglijenta acestuia) pentru a transfera riscul catre altii - cazurile Caritas, SAFI, FNI cind paguba a luat proportii ca urmare a complicitatii celor care trebuia sa o impiedice.

   Un exemplu concret.

   Varianta 1: Un intreprinzator considera ca oferta de case este prea mica, atrage bani de la speculatori, si face case pentru a le vinde sau a le da cu chirie. Daca are dreptate, el si finantatorii cistiga. Daca nu, ei platesc din buzunarul propriu diferenta dintre costuri si pretul pietei.

   Varianta 2: statul construieste case pentru ca cetatenii nu si le pot permite la pretul pietei. Ia bani de la speculatori, cu garantia statului, nu isi poate recupera banii din chirii sau vinzari (altfel nu s-ar fi gasit un intreprinzator sa la construiasca), cetatenii acopera paguba prin taxe si impozite (tot nu aveau bani de casa) INCLUSIV PROFITUL NEMODIFICAT al speculatorilor, care, nu-i asa, sint negustori cinstiti.

   Este clar de ce vrea SOV un "stat puternic", care sa ii ofere "garantii" pentru investitiile sale?
 • +8 (8 voturi)    
  limbaj (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:49)

  srt [utilizator]

  Mi se pare mie sau pentru un mare afacerist SOV asta are un limbaj de smecheras de cartier?
  • +1 (1 vot)    
   Nu ai dreptate (Miercuri, 9 decembrie 2009, 13:03)

   Desca batrana [anonim] i-a raspuns lui srt

   Nu e smecheras de cartier, este smecher de Vaslui.Daca imi aratati un singur om de pe planeta asta care face afaceri la bursa, in 2009, cu hartia si creionul eu ma spanzur in public. Afacerile lui Vantu la bursa le fac altii nu el. Si ce geniu poate fi unul care nu este capabil sa lucreze pe un PC, pentru care, a ajuns sa-i faca Bill gates soft chiar antiprost. Si nu v-ati intrebat vreodata de ce sta asa ascuns domnul Vantu?! Pentru ca este batut de soarta, si are o problema fizica la mers. Daca il vezi iti faci mila de el si il omenesti cu un ban. Restul ce spune el, este o abureala de doi lei, s-a prins inaintea lui Brucan ca tara geme de prosti.
 • +10 (12 voturi)    
  ce smecher esti tu ma (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:51)

  je [anonim]

  a dracului figura.....daca s-ar repeta istoria din mama Rusie ai avea soarta lu Hodorkovski. Si ala era tot asa spalat si inteligent ca tine, nu era vinovat de nimic si doar afaceri curate facea.....acu face pe el de frig in Siberia.
  Nu v-ar mai rabda pamantu.......
  • +3 (3 voturi)    
   haha (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:17)

   The Saker [utilizator] i-a raspuns lui je

   buna comparatia! bravo! :)
 • +12 (14 voturi)    
  Ai ridicat steagul alb ? (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:54)

  etre [anonim]

  Individul asta calca in strachini si practic il distruge pe Geoana dar este un expert in macroeconomie si finante ...
  Hiena asta in orice economie de piata ,daca ar porni pe baze reale, nu ar trece de stadiul de buticar dar ne da noua sfaturi ... se mai comporta si dispretuitor fata de noi cand spune ca am votat demagogie ieftina contra mogulilor

  Uite ce domnul hot , eu nu am sa mai votez discursul anti conruptie cand nu am sa mai vad mari infractori liberi , tragand sforile in alegeri si mai avand si tupeul sa ne rada in nas.
  Intelegi ? ... tu , Patriciu sunteti niste nulitati. Va laudati cu manageri , eficienta economica ... alo , voi nu supravetuiti pe o piata reala fara contributii de stat, mai mult de cativa ani.
  Singurile voastre calitati sunt de spagari si santajisti !!!

  Abia astept sa-ti fie adus amicul din Indonesia. Abia astept sa vad ce se intampla cu el , abia astept sa vad cum tatonarea asta de pace iti este trantita in nas ... si daca nu se intampla , sa nu crezi ca uitam , data urmatoare votam tot pentru ca tu si altii ca tine sa ajunga dupa gratii.
 • 0 (10 voturi)    
  de ce Hotnwes ne bagati pe gat pe vantu? (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:55)

  anonim [anonim]

  nu avem nevoie de sunetele emise de gatlejul si balmajelile unei fiinte inferioare .
  • +4 (6 voturi)    
   Daca-i ordin, cu placere! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:13)

   YR [anonim] i-a raspuns lui anonim

   Acum ai priceput?
   • +3 (3 voturi)    
    haha (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:15)

    sile [anonim] i-a raspuns lui YR

    al draq d'omn mitica
    avem viata naspa fratilor, romania se rupe
 • +12 (12 voturi)    
  imi pare rau (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:55)

  MirceaA [utilizator]

  suna bine, dar trecutul lui de puscarias de drept comun ma indeamna sa nu cred nici macar o vorba. Un hot ramane hot. Un om care a luat banii unor amarati are un suflet negru. N-a facut nimic ilegal, asa e, dar a pacalit niste oameni saraci, ca sa dea bani unor oameni deja bogati. Asta e marsavie, lepra.
 • +2 (6 voturi)    
  Tot comunisti au ramas (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:57)

  anonim [anonim]

  Oare cand o sa se termine acest circ politic? Ce o sa urmeze dupa contestatia depusa de PSD? O noua suspendare a presedintelui proaspat ales? Sau poate alegeri parlamentare? Traian Basescu este vechiul si noul presedinte iar Guvernul este format din membrii PDL. Presedintele Basescu si Partidul Democrat si Liberal dispun de toate instrumentele necesare pentru a apara Constitutia si democratia Romaniei si au toate instrumentele necesare pentru a pune capat acestui circ politic, daunator Romaniei. De ce nu fac acest lucru? De ce nu au cartit nimic impotriva motiunii de cenzura, neconstitutionale, depusa impotriva Guvernului Boc? Ba chiar cei de la PDL s-au straduit in a "constitutionaliza" acea motiunea de cenzura.
  Presedintele Basescu si marea majoritate a membrilor PDL se trag tot din PCR si FSN. Fac parte din sistem. Impreuna cu socialistii, nationalistii, separatistii si liberalii din Romania, ei au fost si raman comunisti de nereformat. Tot circul politic din Romania, care se vrea a fi o democratie vie, este o incercare de sustragere de la reformele cerute de partenerii nostri europeni si din NATO. Cei de la Bucuresti au tot amanat reformele sub diferite pretexte. Am intrat in NATO si UE pe promisiuni. Ca vom face si vom drege. De data aceasta situatia este mai grava pentru tovarasii care intre timp s-au obisnuit sa traiasca pe picior mare, in lux. Chiar si Iliescu, comunistul sarac si cinstit, si-a tras un BMW. Mai mic, cei drept. Altii, mai smecheri, au canale tv, cluburi sportive si chiar si partide. Astea toate costa bani multi. Comunistii au vandut Romania, cu bucata, au mai avut noroc cu banii capsunarilor, au mai facut ceva datorii, vreo 100 miliarde de dolari,... Lacul a secat, nu mai are peste. Romania este la pamant, credibilitate politica si economica ZERO. FMI si UE au pus conditii. Au cerut, din nou, reforme. Cei de la Bucuresti se zbat si se zvarcolesc, si incearca cu tot felul de fente si manevre de a se sustrage de la reforme. Nu mai tine. De d
  • +3 (3 voturi)    
   exact (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:32)

   xy [anonim] i-a raspuns lui anonim

   iar in ordinea valorilor sistemului, vine un infractor ca vantu sa pozeze in mare capitalist si om de afaceri care da lectii de macroeconomie si are "relatii excelente" cu politicienii din toate partidele.
 • +6 (6 voturi)    
  ehe (Marţi, 8 decembrie 2009, 22:59)

  Stefan [anonim]

  Esti un gainar Ovidiule... un mare gainar ce-i drept.
 • +8 (8 voturi)    
  .... (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:02)

  goagalitz [anonim]

  Dar unde au disparut patriciul si voiculescul? ca mai deunazi erau motz ca paduchii in frunte. Sunt disperati rau rau de tot. patriciu e precum petrolul ca nu i-a iesit treaba cu gazul. socoteala de-acasa nu se potriveste mereu cu cea din targ.
 • +5 (5 voturi)    
  nimic nu se pierde... (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:09)

  cornel periprava [anonim]

  dle.Vantu;totusi cine a furat banii depusi de romani la Fondul National de Investitii daca afirmati ca nici prietenul dv.arestat recent nu este vinovat?
  Este adevarat ca nimic nu se pierde si ca totul se transforma deci in ce s-au transformat banii furati?
  • 0 (0 voturi)    
   O mare parte din banii de la FNI nici nu au fost (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:04)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui cornel periprava

   Erau profituri imaginare din profituri imaginare reinvestite. Nu au disparut de fapt decit banii reali retrasi imediat inainte de prabusirea Fondului.
  • +1 (1 vot)    
   Pare sa fie doar o capusa (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:11)

   mistydo [utilizator] i-a raspuns lui cornel periprava

   Poate nu stiti, dupa 8 ani de la prabusirea FNI, SOV a "restituit" cateva miliarde prin AVAS, care a depagubit aproape jumatate din pagubitii FNI, cu sume indexate, asa cum stabilise instanta de judecata pentru un dosar. Mai trebuie precizat ca de-a lungul timpului PSD a facut eforturi de a scinda grupul pagubitilor FNI, prin fel si fel de manevre, in care este implicat, fara indoiala, liberalul SOV.
   Nu este exclus ca pe viitor, pe langa un cioban sa ne alegem si cu o capusa , care vor apare in spatiul public , in situatii cat mai grotesti.
   A pierdut multi bani, dar are convigerea ca inca mai poate cumpara ziaristi, pe care sa-i puna sa faca ce vrea el. In aceasta situatie sunt angajatii de la Realitatea, laudati de patron, dar jalnici profesional. Am renuntat sa ii mai vad si sa-i mai ascult. M-am uitat recent sa vad ce fete fac, dar nu stau nici 5 minute... Sov spune acum una , iar ei analizeaza toate actiunile PSD-ului , prezentand numai declaratii ale acestora care isi ataca cu disperare adversarii politici, folosind sabloane politice si exagerari evidente pentru a crea confuzie. Si asta fara sa se gandeasca la consecinte, asa cum au procedat cand nu au vrut sa-l inlocuiasca pe imaculatul nica, care si-a demonstrat duminica competenta in judetul Galati.
   Din pacate vom mai risca sa ne intalnim cu vreo capusa , ghiftuita si plina de sine (datorita capitalului acumulat), prin iarba unui parc national mai putin ingrijit, cu miros de gunoie si cu cateva ciolane, ce a mai ramas....
 • +4 (6 voturi)    
  Speriat... (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:09)

  Adi [anonim]

  Il simt speriat pe domnul Vantu, conciliant, pacifist. Cred ca s-a resemnat si incearca sa se obisnuiasca cu ideea ca o sa-si primeasca pedeapsa. Marinarul nu uita.....HA, ha, haaa
 • -3 (7 voturi)    
  Hotnews filiala Realitatea? (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:10)

  Darian [anonim]

  Vantu are ca portavoce realitatea (asa cum o vede, prin prisma intereselor). De ce ma mai scarbiti si voi cu el? Chiar credeti ca nu-mi ajunge?
 • +2 (2 voturi)    
  esti incredibil (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:15)

  Laura [anonim]

  nu pot sa cred cat de destept..sau 'malefic' poti sa fi
  stii se spune in biblie..ca tot il ardea pe geoana cand jura..ca trebuie sa stii ca raul exista....
  si e puternic...
  pai cam asa este...existi esti destept..si puternic...
  inca ceva ce cred ca e interesant in interviu...ai recunoscut ca ai pierdut..'proiectul Iohanis'...deci dovedesti ca sti cand un joc e pierdut..treci mai departe...pt ca stii ca daca nu faci asta pierzi razboiul...
  esti puternic..dar sper sa te invingem...
 • +8 (8 voturi)    
  nu va lasati amagiti (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:18)

  anton [anonim]

  Vantu e un mogul care stie sa se exprime. Spre deosebire de Hrebengiuc si altii ca el. Dar tot un mogul ramane. Un hotz destept, care a prostit vreme de 15 ani un popor intreg si nu a fost bagat in puscarie nici de unii nici de altii. Si acum vine sa ne dea lectii de capitalism si democratie. Nu stie sa fuga? Il invatam noi.
 • +5 (5 voturi)    
  Interviu de nota 10 (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:19)

  releniki [anonim]

  Excelent! Multumesc, Dan Tapalaga.
 • +2 (2 voturi)    
  ... (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:23)

  Aph [anonim]

  Malefic, intr-adevar...

  Si totusi, cine da ordinele la RTV? Pe de alta parte, mi se pare mie sau RTV a lasat-o mai moale, e chiar "vizionabila"?
  • 0 (0 voturi)    
   RTV (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:08)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Aph

   O fi lasat-o mai moale, dar cind ii inchide gura lui Gusa e la fel de penibila ca atunci cind i-o inchidea lui TRU. Talentul alungat de curvasareala nu se mai intoarce, mare dreptate mai avea Monica Lovinescu, Dumnezeu sa o aiba in paza!
 • +5 (5 voturi)    
  RTV a dansat cu Geoana (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:25)

  Ileana [anonim]

  Domnule Vantu, ne crezi prosti? S-a vazut foarte bine cat de partizan a jucat RTV in campanie, in special in campania pentru turul al doilea. Daca noi ca telespectatori suntem tampiti, jurnalistii pe care ii laudati ca au fost impecabili au recunoscut pe Voxpublica fara doar si poate campania anti-Basescu a postului (bine, in locul lor mi-ar fi fost rusine sa spun "da, am manipulat" pentru ca asa mi s-a comandat). Din pacate, RTV s-a transformat in aceasta campanie in Antena 3. S-a decredibilizat, la fel si unii jurnalisti ai postului. In fine, ce ne ramane de facut este sa butonam telecomanda.
 • +3 (3 voturi)    
  super interviu (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:26)

  margarit [anonim]

  Multumim pentru interviu domnule Tapalaga!
  Poate e o senzatie emotiva si falsa, dar am impresia ca il ascult pe diavol vorbind. Cea mai scarba mi s-a parut fraza "eu va iubesc pe voi", adica de aia nu pleaca din tara. In schimb va face afaceri in Ungaria, Moldova, Serbia, probabil va excroca aceste state. Mai spune ca nu il intereseaza investitiile in industrie, deci ce a vorbit cu Geoana a fost totusi legat de Nicoale Popa. Mi-e greata de acest domn si vad ca se crede buricul pamantului. Un MALEFIC! Asa cum il descrie Geonel insusi. Deschid fereastra sa iasa Satana! Brrrrr
 • +8 (8 voturi)    
  Felicitari, DT! (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:28)

  justy [utilizator]

  Cateva sublinieri:
  1. "Trustul meu s-a comportat impecabil in conditiile de PRESIUNE la care a fost supus."
  2. "...munca acelor oameni care au lucrat in conditii de stres si PRESIUNE uriase si care si-au facut treaba in conditii onorabile"
  3. "Sunt incantat de modul in care ziaristii de la acest trust si-au facut treaba. Au rezistat PRESIUNILOR si si-au facut treaba."

  Executia publica a lui Traian Basescu, in direct, la Realitatea TV, nu are nimic in comun cu un comportament impecabil, onorabil sau cu deontologia. Dimpotriva, dovedeste o cedare la presiunile la care se face referire. Si mai dovedeste clar o conexiune intre sursa filmului incriminant si "supervisor"-ul acestei executii. Conexiune pe care SOV nu o admite.

  Pe de alta parte, judecand acum, dupa ce stim rezultatul alegerilor, se pare ca, desi a fost o lovitura sub centura, e singura demna de valoarea adversarului. Restul au fost piscaturi. Iar singura care poate fi numita lovitura, in loc sa-l darame, l-a ridicat cu o treapta (a se citi procent).

  Alta observatie: desi nu este om politic, SOV a fost singurul personaj din tabara adversa ("Eu am fost in tabara cealalta. Am crezut in proiectul Iohannis si am acordat tot sprijinul ... de care am fost capabil pentru acest proiect") care recunoaste valoarea incontestabila a lui Basescu:
  "A fost un razboi dur in care oastea lui Basescu a fost mult mai bine bine organizata, mult mai bine motivata, cu strategi de clasa, cu tacticieni de clasa. O desfasurare de forte impresionanta".
  Jos palaria! De-aia nu poate fi invins Traian Basescu, pentru ca nu are un adversar de talia lui. Singurele reusite ale adunaturii de "pitici" cu care s-a confruntat n-a fost decat, asa cum am spus, niste piscaturi.
  • +3 (5 voturi)    
   ... un nume de Traian, un nume de Traian... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:39)

   Marcu [anonim] i-a raspuns lui justy

   Traian Basescu e chiar roman. Astorlalti, le pasa mai putin, spre deloc. Lor nu le pasa de tara. Lor le pasa doar de afaceri si de rating. Nu zic ca lui Traian Basescu doar de tara ii pasa insa, cu siguranta, mai mult ii pasa lui decat altora. Atfel, priviti rezultatele alegerilor. Sa acceptati bine!
 • +4 (4 voturi)    
  sa fim seriosi (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:28)

  S0B0 [anonim]

  dl vantu ne crede prosti sau am supraestimat noi inteligenta sa. cum poti sa pretinzi ca esti prieten cu geoana si sa-i faci cel mai mare rau posibil pe final de campanie electorala ? l-a chemat la el acasa pentru " a sta la o palavra" fiindca bietul candidat era "tensionat". cred ca si un copil de gradinita stia ca vizita ii va fi fatala prostanacului. asa ca raman la parerea mea: http://bit.ly/7pTHIi de teama consecintelor arestarii lui popa, a batut palma cu basescu si i-a dat lovitura fatala, pe la spate, lui geoana
 • +2 (2 voturi)    
  DL Senzational (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:29)

  mihai [anonim]

  L ati inteles gresit pe domnul SOV, nu trage tara dupa el, el trage dupa tara, credeti ca il intereseaza catusi de putin de muritorii de rand? in nici un caz, DACA IL INTERESA NU LASA PE DRUMURI SUTE DE MII DE OAMENI CARE SI AU DEPUS BANII LA FNI.
 • +1 (3 voturi)    
  Sarkozy, 53,06%, Royal, 46,94 (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:31)

  anonim [anonim]

  Nicolas Sarkozy, a été élu le 6 mai Président de la République française, battant nettement sa rivale Ségolène Royal (Parti socialiste, PS) en recueillant 53,06% des suffrages, contre 46,94% pour son adversaire.
 • +2 (2 voturi)    
  Cum te spala securstii si te fac ca nou (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:31)

  JeanValjean [anonim]

  Fostii securisti pe care-i are pe statul de plata l-au ajutat sa scape de puscarie pana acum.Morala este ca o caracuda care doreste sa fie un pirahna trebuie sa fure cat mai mult si apoi sa plateasca fostii generali ai serviciilor ca sa-l scape si sa-l introduca in cercurile care trebuie.ca doar in tara noastra nu te poti imbogati decat furand cum a mai spus,oricum aia multii nu-i vor face nimic.Deci intr-o tara comunista cine nu are securisti sa-si cumpere.
  • 0 (0 voturi)    
   Hotii si Vardistii (Miercuri, 9 decembrie 2009, 7:33)

   Voda [anonim] i-a raspuns lui JeanValjean

   1. "Intreaga planeta este in pragul unui razboi, d-le Tapalaga." - un adevar de necontestat

   2. DT: Piranel.
   SOV: Ma rog, in bancul ala eram unul dintre piranha. Ma refer la anii '90.
   DT: Unde sunteti acum, tot pe scara evolutiei subacvatice?
   SOV: A......Somn.

   Deci cu gura lui spune ca a fost HOT.
   Nimeni din Romania , dar absolut nimeni, nu putea sa ajunga milionar in euro, nu zicem miliarde, daca nu a delapidat statul roman intr-un fel sau altul.
   Desi pare de necrezut dar ce s-a intamplat in "mama Rusie" se va intampla si la noi.
   Acesta este "trend"-ul. buboiul s-a umflat si va da pe dinafara. Baietii care l-au protejat pana acum il vor baga la bulau ... si nu numai pe el.
   C'asa'i in tennis :o)

   Este doar o chestiune de timp. Degeaba isi fac iluzii unii si altii. Istoria se repeta - cu exactitate.
   Trebuie sa avem doar putintica rabdare.
   Deci Sorinele, grabeste'te ia'ti hoitu si du'te la spovada cat mai iute ca altfel s'ar putea sa beneficiezi de clisme solide cu oarece medicament din "lemn de prun, ca'i mai bun" vorba lui Sandu Andries. :o)
 • +1 (1 vot)    
  ssov (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:32)

  mitza [anonim]

  regret ca nu are habar de internet...aiurea ...!!! sse poate conduce romania ssi de la otopeni...nu doar de la cotroceni...ca a palavragit cu geoana...e un raspuns pentru prossti...e jignitor rasspunssul acessta.....da uite... in prostia mea...va spun ceva: afaceri in media digitala face cu cine oare ??!! cu dl.varujan pambuccian ...!! sa va mai spun ceva...dl vantu e mult prea destept...al dracului de destept ca sa....stea la palavre cu dl.geoana.. da..da.. ma tem insa dle vantu ca v-ati gasit ''nasul'' cu armeanul...desi imi doresc sa fie inverss !!
 • 0 (2 voturi)    
  Proslavire ? (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:34)

  etres [anonim]

  Si apropo, ce's cu comentariile astea de proslavire la unii ?

  De cand Hotnews devine rampa de spalare a pacatelor pt Vantu ?

  Eu nu am putut citi mai mult de 1-2 pagini si mi s-a facut greata.
 • -3 (3 voturi)    
  buna discutie (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:37)

  buna discutie [anonim]

  ...un adevarat om de afacerii...ce poti sa ii reprosezii....cu instabilitatea politica din Romania si eu mi-a muta baniii afara..si i-as da la m.u.i.e. fiscului si Base dintr-un off shore
 • +2 (2 voturi)    
  atita timp (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:38)

  sadwank [anonim]

  "Atata timp cat eu v-am spus ca eu nu am furat un leu de nicaieri [...]"

  Pai bine, ma, asa o fi, dar unde sint banii de la FNI?
 • +7 (7 voturi)    
  Ascunde multe (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:44)

  willow [anonim]

  Din tonul si din retinerea cu care relateaza fapte si idei se vede clar ca ascunde multe. Spune jumatati de adevar in spatele unor cuvinte bine masurate. E foarte alunecos acest domn Vantu, dar prost nu e.
 • +1 (1 vot)    
  frauda de proportii (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:44)

  mistreanu remus [anonim]

  Comunistii lui Iliescu
 • +3 (5 voturi)    
  exceptional (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:49)

  andrei [anonim]

  foarte bun interviul.

  incredibil de inteligent vantu. aproape ca ma convinge ca face parte dintr`o rasa superioara de fiinte si ca poarta un corp uman... cunoscatorii stie :)
 • +3 (3 voturi)    
  interesant!! (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:49)

  mar [anonim]

  Incep cu felicitarile pentru Dan Tapalaga si Hnw, le meritati!!!
  Legat de personaj, are senzatia ca daca a ajuns sus in varful pomului, noi plebeea suntem o masa de manevra, care mai primeste cand si cand o ciozvarta.
  Interesant este ca se dezice de FNI, dar apreciaza o alta propunere cu iz speculativ Fondull National de Locuinte (FNI/Fond National de Investitii). Omul a pariat pe mize mari in continuare. Fatalitate, materialul clientului si gasca, au stricat socotelile.
  A mai sapat un o palma din groapa lui Geoana si cu devoalarea marelui proiect Iohanis care se pare ca este marca SOV.
  Dupa ce am citit am avut senzatia ca pentru el Romania este o masa de joc la care joaca Blackjack.
  Interesant mesajul vizual, pulover alb!! Mare actor, depinde cum vor aprecia spectatorii rolul!!
 • +2 (2 voturi)    
  Ocazie (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:50)

  ast [anonim]

  Mie mi se pare ca Dan Tapalaga a pus cam multe intrebari tendentioase la care n-avea cum sa primeasca niste raspunsuri interesante. Au fost mult mai interesante replicile lui SOV despre mentalitatea lui - cam ambigua dupa mine - pe de o parte sustine lucrarile sociale si pe cealalta zice ca e de dreapta. Intai ne zice ca e bine sa facem locuinte sociale dar apoi ca isi face toate afacerile prin off-shoreuri - ar trebui sa ne zica si daca i se pare ok sa se intareasca legislatia in privinta lor.

  Ca a sustinut ca realitatea a fost obiectiva a fost ridicol - nu a avut argumente la replica cu raportul OSCE.

  Pe de alta parte il inteleg cand zice ca e nevoie de stabilitate in politica romaneasca.

  Era mai interesant sa aflam ce parere are SOV despre alte probleme: de ce interesele din spatele PDL-ului sunt asa de diferite interesele din spatele PNL sau PSD, cum si daca crede ca ar trebui schimbata constitutia (dpdv al alegerilor, al parlamentului), care i se pare cele mai bune realizari ale statului pana acum. Cred ca daca era intrebat pe teme care il interesau mai mult ne dadea o imagine mai in adancime, asa jumatate din timp doar a evitat aluziile de cum si cat ar fi furat (care desi potential adevarate aveau un raspuns previzibil).
 • -3 (3 voturi)    
  Este Sov proprietar hotnews? (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:51)

  Patriciu [anonim]

  Domnule Tapalaga,
  Nu inteleg ce cauta acest interviu aici...dupa cate a facut ...nu mai pot crede nici un cuvant a lui.este el actionar majoritar la hotnews?
 • +4 (4 voturi)    
  Realitatea (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:52)

  anonima contra vantului [anonim]

  Incepusem sa cred ce spune,,parea chiar un om cu inima...pana cand am vazut ca minte..unde?eu nu am TV.M-am uitat pe net doar la Realitatea; nu mai voiam sa merg la turul 2..eram linistita,dar cand am vazut la Realitatea cum trageau toti-toti in Basescu,cum puneau fimul acela in permanenta,am hotarat si am spus la toata lumea sa mearga,sa nu iasa odiosii lui Ilici.
  De ce daca sunt corecti nu au dat fimul acela unde Geoana la Suceava spune in plina campanie"nemrnicii dracului" oamenilor de la care astepta inca voturi..nu era ales,ce urma dupa aceea? arogant si fara inima,pt.ca nu o poarta la el Geoana le spune cu ura cuvinte care arata ce are el in acea inima de gheata..Irealitatea a tacut,,,,cat e de dreapta?minciuni inseamna ca sunt toate,nu mai cred nimic din ce a spus dl Vantul albastru.
 • +1 (1 vot)    
  SOMN?????? in your dreams, Vintu!!! (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:54)

  io [anonim]

  Ai vrea tu sa fii somn acuma, Vintule......te prinde Base si te ciufuleste ca pe prostanac !!!

  Daca a scos tatucu' Iliescu capu de sub masa si a decretat ca e o timpenie sa conteste rezultatele alegerilor, inseamna ca Prostanacu' national o ia in freza inclusiv de la partidu' propriu, de la popor si-a luat-o deja...si il mai asteapta si Base...HA HA HA

  Vintu....Nicolae Popa te asteapta sa impartiti celula ! ....si e loc si pentru Patriciu....poate are si Voiculescu un colt de pat, acolo...
 • +2 (2 voturi)    
  Esti somn? Dormi linistit. Veghem noi pentru tine. (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:06)

  un roman [anonim]

  Nu ti-e rusine sa te arati lumii ? Crezi ca lumea a uitat de FNI? Crezi ca lumea a uitat cum ai furat banii romanilor care si-a pus economiile la FNI ?
 • +6 (6 voturi)    
  intrebare (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:06)

  un cetatean [anonim]

  Domnul Vantu a declarat : " Trustul meu s-a comportat impecabil in conditiile de presiune la care a fost supus " si "Sunt incantat de modul in care ziariastii de la acest trust si-au facut treaba"
  As dori sa aflu daca dumnealui cunoaste care este parerea celor care privesc Realitatea Tv de ani de zile , fata de comportamentul acestei televiziuni . Multumesc.
  P.S. Banuiesc ca " Inaltimea Sa " pluteste undeva in sfere inalte si ca astfel de intrebari totusi il plictisesc. Noi suntem planctonul domnule Tapalaga.........
 • +6 (6 voturi)    
  Fain (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:07)

  V. Istina [utilizator]

  Putin cam scurt, da` fain. Excelenta reactia fata de "obiectivitatea" Realitatii. "Ati avut loc la masa" - pai cum sa nu, o manipulare ca lumea are nevoie sa para adevar ca sa fie credibila. Dar asta NU inseamna "obiectivitate", si stie bine.

  Nu pot sa nu observ usoara ingrijorare a domnului Vantu, care iubeste romanii si "are nevoie de liniste".

  In rest... in incercarile de a se ascunde... mai mult s-a desconspirat - un individ fara scrupule, emotivitate falsa, agresivi, manipulator, viclean. Si nu incredibil de bogat. Incredibil de puternic.

  Mi-a placut interviul. Incepe sa isi construiasca un personaj public dl Vantu. In sfarsit. Parca vad ca o sa ajunga un tip foarte popular in curand.

  Ca o concluzie... eu nu m-as baga sa fac afaceri cu el. Miroase urat minciuna, chiar daca e prin omisiune sau reformulare eufemistica.
 • +10 (10 voturi)    
  Finantist de talie internationala? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:12)

  Stefan [anonim]

  Gagiul zici ca vorbeste unei turme de prosti retardati care nu inteleg nimic si iau de bun tot ce li se toarna. Pai cum ne explici tu noua ca invarti pe degete finantele mondiale, ca faci praf bursele internationale cu simtul tau de piranha intr-ale tranzactionarii cand tu singur recunosti ca nici nu stii sa deschizi un computer? Cum e posibil sa delirezi in halul asta si sa te astepti ca oamenii sa te creada ca tu lucrezi cu creionul si hartia, cand acum nici un partz nu mai poti sa tragi fara sa consulti un soft inainte sa vezi daca e rentabil sa tragi acel partz? Sau nu, stai asa, ca ai zis ca te-ai inconjurat de oamenii de top 10 din toate domeniile, adica sa inteleg ca ai un sclav specialist in pornirea computerelor pe care il cari in carca sa puna in aplicare ideile tale geniale. Pai nici asta nu e bine, ca ai zis ca ai o problema de deplasare, deci ala te cara pe tine in carca. Acum pe bune, dar nu am auzit nici un investitor la bursa care sa lucreze doar cu imensa lui biblioteca si sa aiba un succes fenomenal care sa-i duca averea la 1.25 miliarde euro (estimare de cacao va dati seama, din moment ce omul opreaza cica numai cu offshore-uri in strainatate). Dar el e patriot si isi iubeste tarisoara, precum si pe locuitorii ei, doar ei i-au dat capitalul de start in manipularea din creion a burselor internationale. Right? Hai care-mi imprumuti si mie vreo 100 milioane de euro, sa vezi cum ti-i fac un miliard in 10 ani, si promit ca nici nu ti-i returnez la final. Stimabile, te imbratiseaza toti romanii de bine din tara ta frumoasa!
  • -3 (3 voturi)    
   afara ploua (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:56)

   mariusan [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Problema majora la romani este invidia si orgoliu. Din aceasta cauza a primit basescu atatea voturi.

   Romanii aleg omul dupa asemanarea lor: betivi, batausi, orgoliosi, invidiosi si gargaragii.

   Tebuie sa apreciem oamenii cu initiativa.
   Noi stam si scriem pe forumuri . Ne lamentam.
   Banii sunt facuti de oameni curajosi care isi asuma riscul.
   Noi astia care scriem pe forumuri suntem niste gargaragii.
 • +4 (6 voturi)    
  puscarie (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:15)

  PUTIN [anonim]

  Ai auzit de Khodorkovski?Ala e de 1000 de ori mai zmecher decat tine Sorinel!Stii unde e acum? La puscarie!L-a infipt Putin acolo de nu stiu cati ani!Iar omul nu a fost sef de Gostat ca matale Sorinel:)Ce vorbesti tu acolo se cheama CACEALMA!Te leaga Base in 5 ani!Punem pariu pe un suc?Oricum iti multumesc pt. pumnul in barba pe care i l-ai dat in barba Prostanacului!Stiu ca a fost involuntar, dar probabil ca erai intr-un somn relaxant.Si faza in care Ursu a facut caterinca de tine a fost super:)
 • +2 (4 voturi)    
  om de afaceri ?? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:23)

  b74cbd [utilizator]

  sunt dezamagit!
  Iata cum se construieste imaginea unor pradatori !
  HotNews nu ar fi trebuit sa se coboare la o discutie cu Vintu. Ii ajuta la construirea unei imagini puternice, tot asa cum presa i-a construit imaginea lui Becali si lui Vadim
 • +5 (5 voturi)    
  Unu' media scrisa altu" media digitala (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:24)

  Valisa [anonim]

  Mai citeste cineva printre randuri?

  Rechinul, balena, caracatita.
  Rechinul (pirahna): Posibil rude/influente in/din vreo tara cu limba slava.
  Interese strict personale fata de situatia Romaniei.
  Exemplu: "ce urmeaza in 2011 nu mai conteaza".
  Se achizitioneaza incetul cu incetul presa scrisa si cea digitala. Scopul...

  Cateva concluzii:
  1. Oricat de mult ar avea niciodata nu este de ajuns.
  2. Sustinere reciproca in caz de incapacitate de plata
  3. Lipsa de concurenta intre parteneri
  4. Exceleaza fiecare pe domeniul/domeniile lui astfel incat, in orice moment este nevoie, sa se poata interveni cu usurinta.

  Vai de noi...
 • +4 (4 voturi)    
  Adevaruri citite printre randuri (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:26)

  corina [anonim]

  Dl.Vantu sau Maleficul cum l-a numit prietenul sau Geoana, este un tip foarte inteligent, iar interviul este foarte interesant.
  Totusi nu suntem toti angajatii sai, si nu ne poate ameninta ca ne taie 50%din salariu daca avem alte opinii, sau optiuni electorale.
  Pacat ca nu aveti curajul sa recunoasteti deschis anumite lucruri si va ascundeti in spatele unor cuvinte:
  - ca l-ati sustinut pe dl Geoana cu tot ceea ce reprezentati dvs avazut o tara intreaga prin emisiunile proaste de la Realitatea.; despre sustinere program prosti, in 10 ani psd-isti nu au construit nici o locuinta pentru noi poporul ci doar pentru copiilor lor pe banii prostilor vezi locuintele ANL;
  - nu ati criticat raportul OSCE unde televiziunea dvs a gresit prin a nu fi neutra si a prezenta doar anumite stiri, dar asa cum afirmati dvs trebuia sa va sustineti proiectul Geoana prin toate mijloacele pentru a ati investit in el, pacat ati pierdut bani, dar nu se cunoaste in pusculita plina ce o aveti;
  - ca aveti mai multi bani decat Patriciu e de inteles doar ati luat mai multi bani de la altii romani care i-au donat liberi, de bunavoie pentru siguranta dvs la FNI, dar nu mai fiti orgolios, nu sunteti cel mai mare cunoscator financiar al tarii, poate smecher;
  - fapta prescrisa nu inseamna ca nu ati fost vinovat; ci doar ca ati intarziat un proces, prin diferite proceduri judiciare, fara sa va intereseze solutia, ci doar trecerea anilor pana la finalizarea dosarului pentru a se prescrie fapta, adica sa nu se mai judece niciodata indiferent de probe;
  Dl Vantu, macar ati recunoscut ca cel care a castigat alegerile a fost mai bun decat proiectul dvs., si a avut o strategie mai buna.
  Jos palaria dl. Vantu pentru ca stiti sa pierdeti
  Sper sa citeasca si angajatii dvs.acest interviu si poate vor mai invata ceva.
 • +4 (4 voturi)    
  Dormi linistit, (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:29)

  vero [anonim]

  Acolo sus cineva vegheaza.
 • +2 (2 voturi)    
  Interviu incomplet (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:32)

  Anonim [anonim]

  Interviul transcris e incomplet anumite pasaje sunt omise, ascultati inregistrarea audio.
 • +3 (3 voturi)    
  Urmeaza falimente (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:42)

  Inocentul [anonim]

  Acum imi explic nervozitatea mogulilor...cotidianul, gardianul, ziua, realitatea...
  Exista o explicatie!
 • +2 (2 voturi)    
  SOV (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:46)

  marcel [anonim]

  geoana dorea sa construiasca case date in chirie. Patriciu investeste in imobiliare. Antonescu sustine proiectul.ce concluzie pot trage de aici ?
 • +3 (3 voturi)    
  Un sarpe pervers, nu un piranha ! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 0:54)

  Pagubit FNI [anonim]

  Are tupeul sa spuna ca un milion de romani nu l-au dat afara din tara. Sa-i multumeasca lui Dumnezeu ca romanii nu-s razbunatori. Ca de la Fondul Mutual al Oamenilor de Afaceri (al lui Catarama), la FNI si FNA, afaceri la limita legii, dar mai ales imorale, au tot facut rechinii astia...
  Eu mi-am pus banii de la nunta in FNI, sperand la un apartament decent. FNI-ul a fost garantat de statul mafiot roman, iar S. O. Vantu are tupeul sa ne creada prosti. Si el, si alde' Vacaroiu et. comp.(PSD, fost PSDR). Parca nu am fi inteles cum oligarhii nu pot face avere rapid, intr-o tara saraca, fara sa corupa aparatul de stat. Nu-si pune problema ca romanii mai degraba au iertat. Ca suntem toleranti cu pacatosii, pentru ca judecata cea adevarata este a lui Dumnezeu, nu a oamenilor.
  Asa sa-i ajute Dumnezeu !
 • +5 (5 voturi)    
  Vantu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:03)

  Florentina [anonim]

  Mincinos, ipocrit, marsav, mediocru...Foarte tare primul mesaj al celor de la NewsIn.

  Patriciu...la fel...se vede pe fata lui...

  Bravo Base! Esti foarte tare!!!!!!!!!!!!!!!!

  Dar cel mai mult imi place Videanu si sper sa fie numit in fruntea Guvernului.
 • +4 (4 voturi)    
  Grandoare, ambivalent si delir omnipotent (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:11)

  G.R. [anonim]

  Grandomanie, delir de omnipotenta. Nu cred ca se uita in oglinda, s-ar ingrozi. Slab, slabiciune acoperita prin atac la persoane (Tapalaga, Pora). Pare fascinant, dar doar pare. In esenta, este despot. In esenta liberal, liberalism pe care il practica pe piete de capital extern, dar aici, acasa la el, ii trebuie linistea socio-comunista. Psihic este construit din esenta si aparenta, ambivalenta afectiva, cognitiva si comportamentala. Ataca, este virulent, exploziv, agresiv, dar, culmea!, nu poate fugi. Poate investeste in cercetarea teleportarii! Am putea beneficia si noi!
  • +1 (1 vot)    
   CORECT!!! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:09)

   mamacerghida [utilizator] i-a raspuns lui G.R.

   Felicitări!

   Tot acest spectacol grotesc este manifestarea unui personaj profund complexat
  • 0 (0 voturi)    
   Nu e liberal (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:24)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui G.R.

   Liberalismul este individualist, bazate pe reguli aplicabile tuturor si pe concurenta libera. Vantu vrea teritorii de exclusivitate, vrea "gatrantiile" statuli pentru profiturile sale, vrea legi diferite pentru el (off-shore-uri pentru impozite, prescriere pentru faptele proprii).

   Politica lui se numeste corporatism sau, cu un termen mai cunoscut dar gresit utilizat, fascism. Fascismul (teoretizat de patidul lui Mussolini) nu are de-a face cu rasismul ci cu cirdasia mafiota dintre stat si patronatul privat.

   In concluzie, SOV - ca si Patriciu si, cu sabloane mentale comuniste, Voiculescu - este un fascist.
 • 0 (0 voturi)    
  MESAJ (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:13)

  chitibus [utilizator]

  Buna dimineata!
  Si totusi este ceva ce dl.Ovidiu nu a spus.
  Oare ce?
  Poate va dati seama si ii transmiteti.
  Cu stima.
 • +5 (5 voturi)    
  Malefic rau (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:13)

  Cristi [anonim]

  Vantu cica nu dicteaza politica editoriala.
  Mafiotii se jurau ca nu si-au asasinat competitia.E adevarat,au pus pe altii.
  Sa ne spuna Vantu atunci CINE dicteaza politica editoriala.
  Un manager sanatos la cap si nevandut nu ar fi acceptat niciodata sa dea filmul cu copilul 4 zile neincetat,la fiecare 5 min.
  Cate injuraturi si-au luat cei de la Realitatea TV/FM numai ei stiu.Cu ce pret?
 • +6 (6 voturi)    
  tot magazioner.... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:20)

  maverik [anonim]

  da lectii de capitaslim un magazioner escroc si care a mai stat si la puscarie pe vremea lui ceausescu..timpul lui a trecut, daca se poate spune ca a fost vreodata timpul lui !!!!! in justitie cu interviurile!
 • +2 (4 voturi)    
  Cretinule. (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:47)

  Lucian [anonim]

  Asta e marea ta declaratie cu care ai amenintat universul romanesc inainte de campanie; inainte sa-l relaxezi pe Geoana?

  Iti multumim ca ne scoti din criza cu manevrele tale financiare. Imi pare rau ca nu ti-a mers combinatia cu grupul catavencu, si a trebuit sa renunti la anumite bucati din el. Suns sigur ca colaboratorii tai au o explicatie mijti; chestie de crize mondiale si plebeizme d-astea...

  Sa fii fericit VANTULE. Cat mai ai de batut pe aici.
  Oricum, iti multumim ca ai intermediat privatizarea romanien, cel mai mare jaf inregistrat in istoria noastra.

  Sa traiesti bine. Cat mai ai.
 • +3 (3 voturi)    
  fata lu vantu cuminte (Miercuri, 9 decembrie 2009, 1:56)

  eta [anonim]

  cand a fost fissa cuminte...can fugea cu 24 de milionae la mare in 97'...si dusa la studii in elvetia a dat de droguri...si multe altele...a reusit tacsu sa-i tina trecutul ascuns... ca altfel nu se mai dadea el asa mare cu copii lui....pacat ca nu se duce un reporter prin bacau sa sape un pic in trecutul ioanei vantu ca s-ar speria...
 • +2 (4 voturi)    
  OSCE (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:01)

  calin [anonim]

  Daca nici OSCE-ul nu intocmeste rapoarte obiective atunci inseamna ca nimeni de pe planeta asta nu va putea vreodata sa spuna daca postul realitatea a fost dezechilibrat in aceasta campanie...
 • +1 (3 voturi)    
  codirn babus (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:09)

  anonim [anonim]

  apropo domnu vantu de BABUS CODRIN va mai aduceti aminte.....a murit in 2003 ..gasit in camp la braila taiat si ars...culmea cine ia facut inmormantarea si parastasu IOANA VANTU...se simtea vonovata????
 • +3 (5 voturi)    
  Nevinovat tehnic (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:11)

  andrei [anonim]

  D-l Vantu a operat prin interpusi, adica administratorii firmelor falimentare. Ei sunt responsabil din punct de vedere legal si au fost condamnati la puscarie. Deci practic ispasesc pedeapsa in numele lui. Legal e nevinovat. Judecati voi daca e corect sau nu. Totusi D-l Vantu uita un aspect. Daca se reconsituie traseul banilor de la cei condamnati la dansul, va ajunge si el la puscarie. Ramane de vazut.
 • +3 (5 voturi)    
  interviu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:29)

  eminescu [anonim]

  Numai domunul Vantu stie in sinea lui ca o sa vina ziua cand o sa plateasca absolut totul... probabil pe ailalta lume ca aici... Un mare escroc... trebuie sa fii tampit sa crezi balivernele lui... si ale altora de teapa lui.. dar nah..farmecul seduce
 • +2 (4 voturi)    
  interviu cu SOV (Miercuri, 9 decembrie 2009, 5:23)

  bosi [anonim]

  Nesimtirea acestui humanoid ,numit Vantu,este fara margini,iar tupeul este pe masura! Se da mare,dar ii este frica de sosirea lui Popa in tara. Sant convins ca acesta din urma ,chiar daca ar ajunge in Romania,nu va apuca multe zile pe aici .Dar nu stiu daca va ajunge in Romania.
 • 0 (2 voturi)    
  SOV, Patriciu, Rompetrol (Miercuri, 9 decembrie 2009, 6:55)

  oilman [anonim]

  Nu sint asa convins ca SOV nu e interesat in afaceri din zona energie/titei. Nu pot spune ca a fost/este implicat in offshore exploration ca nu stiu sigur. Dar cind a fost 'cumparat' Rompetrol de Dinu SOV era concurenta. In final, SOV a pierdut si i-a vindut lui Patriciu si partea sa de actiuni (pe care amindoi le 'cumparasera' de la angajatii de atunci ai Rompetrol. Istoria e cunoscuta, cine vrea detalii ma poate contacta. Deci, poate ACUM SOV nu se mai intereseaza de proiecte de energie... Poate.
 • -1 (1 vot)    
  Acelasi ca in mesajul anterior (Miercuri, 9 decembrie 2009, 6:55)

  Vlad Tepes [anonim]

  Tapalagule am omis sa mai adaug ceva: se vede de pe planeta Marte ca esti unul dintre acei asa-zisi ziaristi sub acoperire, care are misiunea murdara de a debitea dedjectii de natura celor din interviul pe care i l-ai luat lui mos basina handicapatul, spre a intoxica opinia publica cu mirosul lor pestilential. Pentru asta, sa dea Dumnezeu sa nu mai poti scrie cu mainile alea murdare si nici gandi cu creerul in care ai un pumn de neuroni-vreo zece in total.
 • -1 (1 vot)    
  Da domne, stim (Miercuri, 9 decembrie 2009, 7:46)

  ion [anonim]

  L-ai vandut pe Geoana lui Base in schimbul nevinovatiei tale. Iar daca Haysam a fost eroul scapat din mana in primul mandat al lui Base, Popa va fi eroul facut scapat in al doilea.
 • +2 (4 voturi)    
  Puțină analiză nu strică Dane.... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 7:47)

  mamacerghida [utilizator]

  SOV și-a construit atent propria imagine. Adu-ți aminte cum a apărut în public SOV pe vremea FNI... Personaj misterios ci-că! Ce regie proastă!

  Dane, ar fi trebuit să îl întrebi cum dintr-un delapidator mărunt arestat pe vremea lui Ceaușescu a ajuns în postura de pirahna și apoi de...somn... Ar fi putut realiza ce a realizat într-o țară normală?!

  Pentru că el însuși a făcut referire la propriul handicap fizic, îmi permit să fac și eu. Tot acest personaj auto-construit cu grijă (cinic, agresiv, lipsit de scrupule, arogant, egolatru) este o manifestare sublimată a unui complex de inferioritate (totuși) prost mascat. Este aproape tipic deși se poate manifesta în diverse moduri (orice psihiatru ți-o poate confirma). SOV este un personaj care, în intimitatea propriului subconștient, îi urăște sincer pe toți cei care, îl parafrazez, "pot să fugă"...

  În fapt, personajul este demn de milă. Lăcomia caracteristică din nefericire majorității oamenilor este la SOV dublată (sau chiar triplată) de o frustrare imposibil de reprimat datorată unui nefericit handicap... SOV urăște sincer tot ce se mișcă în jurul lui în mod normal, cred că competițiile de atletism îi produc coșmaruri...

  Tot acest eșafodaj imagistic pe care, atenție, și la construit singur, este de-o fragilitate penibilă. Toată această fragilitate SOV și-o apără cu teancuri de bani pe post de blindaj. Bani, pe care chiar el declară malițios, i-a făcut cum i-a făcut. Nu m-ați prins, fiți sănătoși, întăriți-vă statul!!

  De fapt, în spatele acestei fantoșe, stă un personaj nenorocit, nici măcar tragic!!... E găunos!

  Dane, citind interviul, iartă-mă, am avut senzația că ai mers cu lecția nefăcută. Sau că te-ai pripit, prea repede ai vrut să pui pe net un interviu bombă.. Cu astfel de personaje trebuie să începi să discuți după ce le-ai psihanalizat puțin....Eu în locul tău, tot timpul interviului aș fi stat în picioare și m-aș fi plimbat prin fața lui, ostentativ. Să fi văzut că interviu bombă ar fi ieșit...
 • +1 (1 vot)    
  MALEFIC (Miercuri, 9 decembrie 2009, 7:50)

  reforma [anonim]

  Avea dreptate Geoana: un personaj malefic. Vrea sa ramana cu Basescu, sa nu fie intrebat de fisc cum si-a facut averea.
  Ce complexe de inferioritate trebuie sa aiba, de ii trebuie atatia bani doar pentru el.
  Ce lipsuri completeaza banii din caracterul tau, SOV?
 • +2 (2 voturi)    
  Spuneti o singura afacere legitima si de succes aV (Miercuri, 9 decembrie 2009, 7:52)

  etrea [anonim]

  Uite ce , propun un lucru simplu , spuneti aici o afacere legitima si pe profit a lui Vantu, ca eu nu stiu vreuna .
  Uite care sunt calitatile lui pana acum :
  - FNI - teapar
  - Bancorex - teapar
  - sindicatul din petrom - sforar
  - LUKOIL - sforar
  - media - merge in minus


  Individul asta nu detine nici o reteta de succes, el detine doar parghii de putere. El trebuie sa mentina aparenta puterii. Sunt sigur ca in fpat este in pragul falimentului, dar nu poate recunoaste. Pozitia lui din topul celor mai bogati oameni din Romania , nu cred ca este mai mult decat un loc platit..

  Asa ca incetati va rog cu comentariile admirative, imi vine sa vomit. Rog postacii din trusturile domnului Vantu sa aiba mila de stomacul meu.
 • +1 (3 voturi)    
  Guvern de uniune nationala ! ! ! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:07)

  Gheorghe [anonim]

  O utopie comunistoida! Si mai spune ca e capitalist! Cum sa coabiteze stanga cu dreapta in politica? Prostii! Sa se tina de afaceri pe bursa, daca zice ca se pricepe si sa lase sfaturile politice.
  • 0 (0 voturi)    
   Coabiteaza daca trebuie (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:27)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Gheorghe

   A trebuit in 2009, din cauza PNL. De ce ar mai fi necesar si in 2010?
   • 0 (0 voturi)    
    Si? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:52)

    gheorghe [anonim] i-a raspuns lui bilbofil

    A mers guvernarea PDL cu PSD? Ca nu mai stiam daca PSD e la guvernare sau in opozitie. Una discutau la guvern si imediat Geoana declara contrariul.
 • 0 (0 voturi)    
  Am si eu o intrebare dar va rog sa fiti sincer (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:21)

  yuz [utilizator]

  De unde aveti atatia bani domnule ca si eu muncesc si niciodata nu am putut stange un sfant si nu sunt un betiv si nici un cheltuitor?
 • +2 (2 voturi)    
  Escroc si frustrat! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:23)

  horia [anonim]

  Daca un escroc de tip pirahnia ne da lectii de economie dupa ce a supt din seva statului si a cetatenilor inselati, in 90-2000, tara asta chiar isi merita soarta!daca era atit de tare in mobiliare acu era departe!Nu raminea sa traga sforile politice pentru niste politicieni ratati!Ca si el dealtfel!
 • +1 (1 vot)    
  Maleficul! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:40)

  Ovidiu C. [anonim]

  Ce se intampla acum, a fost pregatit in stilul caracteristic de Hrebenciuc, Vanghele, Gusa, "moguli" etc. in laboratoarele kagebisto/securiste ale PSD, cu multe luni in urma. In turul 1 care nu decidea castigatorul Insomar a inghitit o "broasca raioasa" si a dat rezultatele adevarate. Acelasi Insomar in alegerile cu miza mare a gresit mereu in favoarea unui singur partid adica PSD. Multe zile la rand toate posturile Tv. aservite, (inclusiv televiziunea nationala subjugata la fel ca inainte de '89) au clamat cat de exacta a fost predictia Insomar pentru turul 1, pentru ca functie de necesitati sa justifice, fie fraudele masive ale “aliantei” ptr. a ajunge la procentul anuntat, fie contestarea rezultatelor turului 2 daca n-au reusit sa fraudeze destul. Dupa toate mizeriile cu care ne-au otravit existenta 20 de ani si ne-au agresat sistematic audio si video in cea mai murdara campanie electorala de dupa ’89, ma asteptam sa actioneze in continuare iresponsabil fara sa le pese de noi si de tara in care traiesc. Aceste “grupari mafiote” au pus mana pe Romania au impartit-o intre ei economic prin jefuirea celor mai importante resurse ale statului si politic prin partidele care le reprezinta interesele si in spatele carora acestia se afla. Mesajul acestui hot ordinar este ca el ii va da ordin prostanacului de serviciu sa se potoleasca, dar cere in schimb liniste. Altfel spus sa se stearga cu buretele tot ce a facut pentru a face avere jefuind sute de mii de oameni amarati.
  Ovidiu C.
 • 0 (2 voturi)    
  interviu excelent, personaj dubios si delirant (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:42)

  pavel [anonim]

  domnule Dan Tapalaga, felicitari pentru acest interviu, excelent realizat !
 • -1 (1 vot)    
  Mai retinuti baieti, mai retinuti! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:43)

  Beta [anonim]

  Imi dau seama din nou cit de isterizata e lumea si cum isi dau toti prostii cu parerea, gen "daca vulpea nu ajunge la struguri zice ca-s acri" Nu stiu cit de diabolic sau nu este Vintu, dar pe mine nu a reusit sa ma pacalesca , cel putin in mod direct. Pentru fraierii care au pus botul fara sa gidesca si au pierdut nu am nici un un pic de mila. Prostia se plateste, stiti vorba aia " cine nu beleste ochii beleste....."
  Am o virsta care imi permite sa spun ca cunosc lumea; peste 50% ca sa nu spun 70-80% din cei care se arata oripilati au facut, fac sau si-ar dori sa faca la scari diferite ce a facut sau face Vintu dar de, povestea cu strugurii.
  Ca e vinovat sau nu Vintu, D-zeu stie, ca justitia din Romania e croita pe acelasi calapod al intereselor de grup. Nu-mi vorbiti de sfinti de o parte sau de alta a esicherului politic ei nu exista si nici nu vor exista. Batalia e pentru ciolanul lor, nu pentru al nostru, noi trebuie sa alegem de la cine cad firimituri mai multe atunci cind il infuleca si nu ne da peste bot atunci cind vrem sa le ciugulim Restul e poveste si comentarii de chivute de mahala.
  Oricum, interesant interviul pentru cine dispus sa inteleaga ce trebuie, inainte sa-si verse fierea si matele ca sa aiba ce linge apoi. O sa vedeti ca asa e.
 • +1 (1 vot)    
  Heh. (Miercuri, 9 decembrie 2009, 8:50)

  Eu. [anonim]

  Sunt curios totusi, cum de este posibil ca acest infractor sa fie o persoana publica, un afacerist ? In orice tara civilizata infractorii stau la inchisoare si nu la interviuri. Romania, tara condusa de infractori, pentru infractori.
 • 0 (0 voturi)    
  Somn... da? Foarte alunecos... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:13)

  Diazepam [anonim]

  Buuunnn... Tapalaga a fost exceptional. Interviul este de nota 10. Raspunsurile lui Vantu asemenea unui somn care aluneca bine... Dar acum am si eu o intrebare: daca Popa nu e vinovat, de ce a mai fugit?
 • 0 (0 voturi)    
  un TICALOS (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:13)

  vicky [anonim]

  nu cred ca ar avea curajul sa iasa la plimbare pe strada.
 • -2 (2 voturi)    
  wuaw (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:21)

  sosos [anonim]

  Tare! sincer, si mie mi-ar place sa fiu la fel de malefic ca si vantu! nu e el de vina ca sunt atatia prosti in tara asta, de pe urma carora face bani! sincer, la rece vorbind, bravo lui! eu zic ca trebuie sa trecem peste ideea ca a fi bogat= a fi rau, malefic! vorba aia, decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos! toata lumea are posibilitatea sa faca ceva. dar atata timp, cat stai frustrat si nu misti nimic, e mai simplu sa-i blamezi pe astia mari! (a nu se citi ca imi place de Vantu, dar ideea generala, da!!!)
  • 0 (0 voturi)    
   ps.... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:52)

   soso [anonim] i-a raspuns lui sosos

   ....am investit o suma mare de bani pe bvb, pe care, in ultimii 2 ani, de cand au inceput problemele, am cam pierdut-o in proportie de 90%, si asta prin intermediul unui SSIF controlat de Vantu! dar, asta nu inseamna ca m-a obligat cineva, eu singur m-am dus cu banii acolo! si nu-i port pica, desi erau singura "avere" !! dar, repet, nimeni nu m-a obligat!!! si nici pe fni-sti nu i-a obligat vantu!!! singuri si-au vandut casele si masinile, de si-au bagat banii acolo!!! asa ca, mucles si la munca! eu cel putin asa fac! am invatat o lectie f dura, dar trec peste asta si nu-mi plang de mila, si nici nu sar de la balcon ca am pierdut tot! asa ca, mai terminati cu voturile negative! :)
 • -1 (1 vot)    
  CV (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:26)

  Gupi [anonim]

  Cine isi pune bani la Caritas sau la FNI nu poate pretinde ca asteapta castiguri oneste. Ati intrat intr-o operatiune financiara, unde e bine sa stii regulile inainte sa joci. Viata este o jungla, pestele cel mare inghite pe cel mic, este liberalismul dus la extrem. Daca nu va place, votati componenta sociala. Personal vreau sa-l felicit pe Vantu pentru interviul care, sper, marcheaza o modificare de atitudine asupra expunerii publice.
  In alta ordine de idei emailul meu este 80lasuta@gmail.com si sunt foarte curios cum se poate salva 80% dintr-o avere lovita de criza.
  • 0 (0 voturi)    
   Diferenta (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:36)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Gupi

   Caritas a fost escrocherie pe fata si participantii au fost complici.

   FNI a fost fond de investitii functionaind pe baza reglementarilor in vigoare si cu participarea CEC, garantat de stat. Riscul ar fi trebuit sa fie la cu totul alt nivel, respectiv, oamenii sa isi poata recupera cea mai mare parte a banilor investiti. Insa a lipsit "statul puternic" care sa impiedice la timp fraudarea gestionata de "prietenii" d-lui SOV.
 • +1 (1 vot)    
  surpriza (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:37)

  doru [anonim]

  Acum m-am lamurit! Expresia "OCHI LINISTITI",pe care o foloseste Geoana in toate discursurile sale e preluata de la Vantu ! Va dati seama cat il venereaza pe "malefic"? si acesta din urma, la randu-i cum il manipuleaza p e prostanac(fara ghilimele) ?cititi cu atentie ,veti gasi expresia in interviu. O,Doamne !
 • +1 (1 vot)    
  Vantu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:44)

  Radu B. [utilizator]

  Malefic e un cuvant potrivit...
 • 0 (4 voturi)    
  Demn de mila (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:52)

  Kripo [anonim]

  SOV are o dizabilitatecu care convietuieste si care, cum singur spune, il impiedica sa fuga. SOV este un barbat schiop si e obligat sa lupte. Cativa schiopi celebri: Hefaistos, Timur Lenk, Talleyrand, Petru Schiopul. Hefaistos, zeul grec al focului, si-a tintuit mama care l-a renegat intr-un jilt de fier. Altfel era foarte priceput faurar de arme si bijuterii. Timur Lenk a fost sangerosul conducator al unui vremelnic imperiu asiatic construit pe invazii militare, jaf si pradaciune. Ca sa ia puterea si-a ucis toata familia adoptiva. Talleyrand, diplomat din perioada revolutiei franceze, si-a tradat toti stapanii, in frunte cu Napoleon. E autorul zicerii: "Vorbele ne-au fost date ca sa ne ascunda gandurile". Petru Schiopul e singurul lider mai de doamne-ajuta, ca domnitor al Moldovei dovedindu-se si un bun finantist. Ah, mai e catelushul schiop al Elenei Farago: Dar copiii rai la suflet/ Sunt urati precum e-acel/Care m-a schiopat pe mine/Si nu-i pot iubi defel - zice poezia.
  Care sunt copiii rai la suflet pentru SOV? Aia care ies in strada ca sa-i fure agoniseala cinstita genialului finantist care si-a cladit imperiul la fel ca Timur Lenk si vorbeste conform principiilor lui Talleyrand. Da, SOV e un tip extrem de puternic si da, de malefic. Persoanele cu handicap vor sa compenseze izolarea si damnarea la care ii supune societatea ipocrita in care traim, prin acumularea de putere nemasurata. Ingenuncherea celor multi si normali fizic e modul lor de a protesta. Ganditi-va cate femei l-au refuzat pe SOV in tinerete, desi nu pare un barbat urat, si din cate gasti a fost respins de barbati? Ganditi-va cata frustrare si ura a acumulat personajul? Lumea l-a dispretuit iar SOV si-a intors inteligenta impotriva lumii. Omul e diabolic si, totusi, e demn de mila. Iar lui SOV ii e frica sa fie demn de mila. De-aia se si ascunde si braveaza. Ceea ce ii lipseste lui SOV ca sa devina dintr-un personaj diabolic, unul benign este simtul umorului. Uitati-va la Silviu Prigoana!
  • 0 (2 voturi)    
   Interesant punct de vedere !!! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:46)

   Carmen COCORA [anonim] i-a raspuns lui Kripo

   Mai deunazi discutam legat de handicapul sau si chiar o asociere cu "diavolul" !!! E cumva diavolul schiop??? HANDICAPUL lui e rezultatul actiunilor sale. Ai dreptate, cine mai are nevoie de diavol ...cand il avem pe SOV ?!?!? E ceva irational in toate interviiurile sale si eu chiar nu sunt o persoana extrem de religioasa . Raspunsuri : reci, taioase, seci, abile.... sunt de speriat . Cat e handicap si cat e abilitate de manipulare ?!?!? Cred ca cea mai buna asociere e cea cu RASPUTIN, care asa cum se spune era suspectat si de....ipotenta, aspect deloc de neglijat pentru orice barbat. Daca analizam mai indeaproape viata acestui personaj vom vedea similitudini intre el si SOV !!!
 • +1 (1 vot)    
  Ce bine e sa fi la butoane ?!?!? EHEEEEEE........ (Miercuri, 9 decembrie 2009, 9:57)

  Carmen COCORA [anonim]

  Da, ce tupeu are banditul ?! A nenorocit mii de oameni, a santajat un viitor presedinte si el se gaseste sa faca pe moralizatorul si mai ales pe conciliantul ??? Iti trebuie un obraz gros sa poti sa indraznesti sa ridici capul . Nu-i nimic ROMANIA are conducatorii pe care-i merita : paranoici, banditi si indolenti ....pentru inca un cincinal !
 • 0 (0 voturi)    
  citat (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:01)

  doru [anonim]

  SOV: "A trecut patima,a trecut pasiunea. Sa ne uitam CU OCHII LINISTITI la tot ce s-a intamplat " E, cum vi se pare?
 • +1 (1 vot)    
  somnul vantu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:03)

  ionas [anonim]

  somnul naste monstri !
 • 0 (2 voturi)    
  o editura (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:05)

  Jordania [utilizator]

  Ce spuneti de ideea asta dl SOV ? O editura SOV sau VOS sau cum veti dori. Ar fi extraordinar ! Eu pot sa va ofer traducerea unui roman american care nu a aparut pe piata literara romaneasca. Stiti cum se spune: Nici o constructie creata de om nu poate intrece o carte ! Si nu ma gandesc doar la arhitectura...
 • 0 (0 voturi)    
  despre vantu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:13)

  ella [anonim]

  esti un animal de prada tip rechin..poate ai fi in stare sa juri pe Bibliile alea rosii care le-ai dat directorului tau de la realitatea tv,ca n-ai facut nimic rau in viata ta!..si mai ai acum tupeul sa iesi in fata sa te lauzi ca ai fost pirania,adica un inger al apelor tulburi! nu uita un lucru,ca ,inca nu exista peste care sa nu poata fi prins in plasa ,mai ales in timpurile noastre! cu atat mai mult un somn!
 • +1 (1 vot)    
  vantu bate,apa trece,pietrele raman... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:14)

  dan [anonim]

  destept,megaloman si "malefic" desi discursul are si accente de sinceritate...o personalitate complexa si un bun manipulator.
  • 0 (0 voturi)    
   o intrebare..poate ma lamureste cineva.. (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:38)

   marlene [anonim] i-a raspuns lui dan

   am inteles ca vantu era mare fan al proiectul cu case, marca geoana- dam case la amarati complet mobilate...Intrebarea mea e..casa e gratis? cine plateste pt. ea? Proiectul prima casa, am intales ca tu ai banii (o parte si faci intelegerea cu banca) e problema ta unde iti cumperi casa si cum arata..cat de multi iti perimiti etc..Dar in acest caz..daca toae casele sunt facute de la zero (costuri uriase) plus mobila (alte costuri) cine le plateste???
  • 0 (0 voturi)    
   Nu aveti nevoie de bani... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:34)

   un romascan batran [anonim] i-a raspuns lui dan

   Inteleg asta dar ce nu inteleg este ce ati facut, domnule Vantu, pentru orasul in care v-ati nascut si in care ati deschis primul chiosc, ca de acolo ati pornit, de la niste chioscuri. Va spun eu, nu ati facut nimic, nimic. Orasul asta e in pragul colapsului, nimic nu merge, PETROTUB-ul e pe moarte, IMR-ul e aproape inchis, Fabrica de zahar e gata terminata dupa privatizare, someri multi, pensionari multi, ce sa va zic, e greu tare. Iar dumneavoastra nici macar nu va mai aduceti aminte de unde ati plecat ca si altii de fapt, senatorul Chelaru de la PSD, Andreea Marin, alti oameni cu bani dar fara inima. Noroc cu baiatul profesorului Leureanu care acum e primar ca a facut sa arate orasul un pic mai bine dar tot saracie lucie este. Ce ziceti domnule Vantu? Sau nu va atingeti de calculator dar poate va trimite cineva acest mesaj. Va doresc sa va bucurati de banii pe care ii aveti!
 • +2 (2 voturi)    
  Nu ne lasam inselati (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:29)

  seolean [anonim]

  Perversul acesta o da la intors acum cand vede ca e groasa treaba si indulceste tonul. Nu va lasati inselati. Boicotati iRealitatea tv si gazetele lor. Doar asa pot fi reduse la tacere aceste mizerii care poarta nume de oameni. Fiscul sa-si faca datoria si sa inchida aceasta hazna de televiziune pentru uriasa datorie de peste 10 milioane de Euro.
  • 0 (0 voturi)    
   da? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:38)

   touretul [utilizator] i-a raspuns lui seolean

   si-o sa ramanem cu ce? cu EVZ pentru ca l-a sustinut pe Base, cu OTV pentru ca a facut la fel, cu Labe 1 cu Etno TV, si de partea cealalta cu Ciutacu si compania. reveniti-va, dementilor! ca nu traim intr-un pension de virgine.
 • 0 (0 voturi)    
  nu va intrebati?! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:36)

  io [anonim]

  oare cat timp o sa ne mai ia sa ne trezim ?!? cel mai parsiv om si realmente o pirania! chiar nu ati vazut cum el l-a pus pe Geoana pentru cateva ore si tot el l-a pus pe Base?!... Cum se face ca tot trustul lui media este impartit in pro si contra Base / Geoana?!?!?! Ce dracu... faceti legaturi... a ales sa ramana in Ro tocmai penytru ca sistemul ii permite si este efectiv bolnav sa faca misculatii si scamatorii politice si economice... incredibil...
 • 0 (0 voturi)    
  DG (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:38)

  Draga Vantu [anonim]

  Asta e problema fiecarui bogatas , crede ca fara el moare lumea. El da locurile de munca , el face si drege , ii facem si statuie. Mai faceti pasi ma nesimtitilor, ati furat o viata intreaga si acum ne tineti lectii de business. NIMENI in tara asta nu putea ajunge la cifrele d-voastra daca nu fura.

  Nu uitati domnule Vantu ca tot Piranha ati ramas si acum. Pirahna in Somn nu se face niciodata. Asta e doar in capul d-voastra. Si chiar daca aveti dintii aia de otel tot fac "afrikanii" prajeala din piranha. O sa facem si noi in curand , stati relax. "Iubitul" meu capitalist
 • -2 (2 voturi)    
  Bun dar... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:45)

  dany [anonim]

  Felicitari DT! interviu bun dar a eschivat ca un floretist! Nu ai punctat nici tu decisiv iar cand ai fost aproape a inceput sa jigneasca. I-a ramas totusi nu strop de demnitate: s-a recunoscut invins,(chiar si batranul Ioda Iliescu)ceea ce Giony si cativa latrai nu o pot face.Asteptam marile dezvaluiri promise dar in retragere incearca sa ne ne mai prosteasca putin sa"si refaca putin imaginea Poate e adevarat ca nu a facut afaceri cu statu dar ca pe multi "particulari".marea majoritate modesti i-a prostit asta e clar(suficient FNI). Si un somn batran ,mare,cu experienta poate cadea intr-o plasa chiar in Delta lui
 • +1 (1 vot)    
  Domnul Vantu este o rusine ce faceti!!! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 10:52)

  mihai [anonim]

  Sabotati prin nuantarea declaratilor si sunt sigur ca sunteti constient de asta. Aveti o "relaxare" extraordinara si faceti rau cu un singur telefon dat cand trebuie. In afara de bani parerea mea este ca nu aveti nimic!!! Realmente daca stiti ca sunteti alt imoral al societatii cu ce drept mai apareti atat in public? Nu malefic e cuvantul, ci mic.
  I-as sustine pe Basescu sau pe Geoana sau pe oricine face treaba buna.
  Dar dumneavoastra imi lasati o stare de greata mai ceva ca la Sartre. Daca educatia, bogatia materiala si cultura citita in biblioteca personala creeaza un personaj ca dumneavoastra.....
 • +1 (1 vot)    
  afara ploua (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:00)

  mariusan [anonim]

  Problema majora la romani este invidia si orgoliu. Din aceasta cauza a primit basescu atatea voturi.

  Romanii aleg omul dupa asemanarea lor: betivi, batausi, orgoliosi, invidiosi si gargaragii.

  Tebuie sa apreciem oamenii cu initiativa.
  Noi stam si scriem pe forumuri . Ne lamentam.
  Banii sunt facuti de oameni curajosi care isi asuma riscul.
  Noi astia care scriem pe forumuri suntem niste gargaragii.
 • 0 (0 voturi)    
  De ce vorbeste acum Vantu? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:00)

  klaus [anonim]

  Asta ar fi prima intrebare care imi vine in cap in acest moment. Oare nu cumva si-a dat seama ca a sarit calul mult mai mult decat trebuie si ca ii cam suna ceasul? Cum de el, "marele somn", "piranha" , crema din gogoasa s-a trezit sa vorbeasca tocmai acum si sa-si dea cu pumnul in piept? Eu am 2 pareri pe tema asta, ori e pe moarte (vreo chestie incurabila) ori stie ca procuratura sau oricine altcineva e pe urmele lui si foarte aproape de el. Chiar mi-ar place sa aratam cat de curati suntem Europenilor inchinzandu-l pe Vintu...
  Deci, domnule Vintu, daca mai vreti sa va faceti curaj singur uitati-va in oglinda acasa si spuneti-va ca sunteti puternic...
  Daca insa vreti sa dati mesaje subliminale catre cineva care va are la degetul mic eu zic sa folositi metodele clasice utilizate pana acum pentru ca daca veti continua cu aceste mesaje in presa nu veti face decat sa demonstrati ca sunteti patetic si ca de fapt vi s-au inchis usile acolo sus si apelati la orice ca sa va bage cineva in seama.
  Concluzia este ca ati pierdut meciul si sunteti pe faras si de aia faceti galagie. Pur si simplu va aratati muschii ca poate va baga cineva in seama.
 • 0 (0 voturi)    
  Dezechilibrat psihic si periculos (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:01)

  Florina [anonim]

  Un amestec periculos de nebunie si grandomanie acest SOV. Isi sustine cu atat de multa convingere tezele mizerabile, incat in mainile lui, puterea si banii pot lua forme periculoase pentru statul roman. Ar trebui ca autoritatile sa se sesizeze, este un personaj periculos pe Romania.
 • 0 (0 voturi)    
  Iti e frica, de aia iti arati muschii (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:04)

  klaus [anonim]

  ce o sa ne mai bucuram cand o sa ti-o iei :) se strange latul ;) sper sa patesti si tu si gasca ta de mafioti hoti ca romanii si bulgarii care si-au luat-o de la tine... sa faci foamea si sa n-ai de unde sa bei o gura de apa asta iti uram ;)
 • 0 (0 voturi)    
  escroc (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:14)

  Tibi [anonim]

  De ce popularizati escrocii semianalfabeti? Nesimtitul asta nu trebuia sa fie la inchisoare pe tot restul vietii si averea confiscata pana la rude de gradul sapte?
 • 0 (0 voturi)    
  De fapt e mult mai simplu... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:33)

  Vorbe goale [anonim]

  .. nu ai fost niciodata piranha sau somn. Intotdeauna ai fost, esti si vei ramane un jeg. Nimic mai mult...

  Lumea asta ar merge mult mai bine fara oameni ca voi (inclusiv Patriciu).
 • 0 (0 voturi)    
  Vantule,vant nebun,stai o vorba sa-ti spun! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:38)

  ticuta2IV1940 [utilizator]

  Daca pe Popa il extradeaza,mergi de buna voie la parnaie? ca ala si asa nu te va da in gat,dar cum si Popa si Vlas vor face bulau din cauza ta ar fi bine ,moral,sa te duci singur la bulau in locul celor doi. Intradevar ai fost destept cand i-ai trimis pe amandoi la inaintare ,ei au fost prosti si au semnat ce le-ai spus tu ,probabil sub amenintari,tu neavand semnaturi,apari curat ,dar moral este bine?Ai spus in final ca ai nevoie de liniste,liniste iliesciana? ca sa poti fura in voie,sau sa ai o liniste sufleteasca intrucat iti ajunge cat ai furat si acum sa-ti administrezi in liniste agoniseala?
 • 0 (0 voturi)    
  dece nu v-ati inteels cu TB..? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:38)

  m.o. [anonim]

  eu daca as avea putere v-as numi ministru finantelor sau chiar prim-ministru
  poate ca multi gandesc la fel, dar pt mine -
  totul depinde prin raspunsul la titlul interviului dv.
  dece nu v-ati inteles cu TB, a fost o greseala din partea dv. ! salutari lui G.
 • 0 (0 voturi)    
  securistii si-au impartit "teritoriile" din 90 (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:52)

  antiSecu [anonim]

  in clar - fara rastalmaciri - asta spune si SOV.
  si-au ales ori au fost directionati fiecare spre un domeniu al economiei romanesti.
  banii romanilor erau tot la ei.
  exemplu: constructorii din Egipt, Irakn Iran, Libia care lucrau pe dolari afara si erau platiti mojiceste de statul roman in lei si in hirtii gen "cupoane pentru shopu-uri" !!!
  adevaratii bani ramineau in conturile securitatii si in 90 au devenit banii "lor"!!
  SOV si spune ...a investit cu banii lui. care bani?
  a descoperit aurul dacilor?
  asa "oameni bogati" NU au fost in stare sa contruiasca un spital, o scoala chiar in privat.
  nu aveau asa "interese" acesti securisti patrioti.
  cit romanul e bolnav si needucat ei pot sa -si extinda bretele caractitei.
  Rusine tovarasi capitalisti de carton!
 • 0 (0 voturi)    
  si totusi.... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 11:59)

  bogdan [anonim]

  ...merg la pariu ca-si va dubla averea in urmatorii 5 ani!
 • -1 (1 vot)    
  felicitari (Miercuri, 9 decembrie 2009, 12:15)

  AP [anonim]

  Felicitari, Dan Tapalaga! Un interviu de zile mari...
 • -1 (1 vot)    
  un interviu ok (Miercuri, 9 decembrie 2009, 12:18)

  dani_el [utilizator]

  Interviul e bun. Vantu e inteligent. Tapalaga la fel. Posibil, totusi, ca ambii sa faca sau sa isi faca anumite jocuri.

  Comentariile nu mi se par pe masura interviului.

  Cita Daniel:
  "Imi dati dvs vreo garantie ca o sa avem un program de guvernare coerent, predictibil, in aceasta tara? Imi dati dvs garantia ca nu orice plutonier major imi pune sechestru pe conturi? Cand statul roman imi va asigura aceste garantii, nimic nu o sa ma impiedice sa vin cu bani in tara."

  Si spunea (comenta):
  ”Ati inteles, dragi romani care ati votat cu Geoana? Sau vreti sa vi se spuna si mai clar care sunt combinatiile subterane dintre Vantu si Geoana/PSD?”

  Comentariul meu: orice om de afaceri serios ar putea invoca aceleasi probleme, plus altele, guess why?! Nu cumva pt. ca... chiar asa e?! (mai ales partea cu „predictibil, coerent”)

  Nu cunosc si n-am cum sa cunosc dosarele (spunea cineva ca daca n-a fost vinovat Nicolae Popa de ce-a fugit din tara. O fi fost vinovat (si poate nu singurul in ce priveste FNI), dar by the way: e nevoie sa fii vinovat ca sa fugi din tara asta?!...), nu sunt nici Justitie, nici Presedintie cu posibile imixtiuni in Justitie. Dar daca a fost ceva la mijloc (intre Vantu si cel putin una din cele 2, ca in combinatie ar mai putea fi si oameni importanti din partide etc)... ca sa scurtez: daca Vantu e vinovat, cel putin una din cele 2 (Presedintie, Justitie) e si ea!! Prin faptul ca nu si-a facut (sau a insistat sa nu se faca) treaba, evident !...

  Apropo de un alt comentariu, Ursu si fata aceea chiar s-au descurcat bine (profesional, jurnalistic)in cadrul emisiunilor pe care le-am urmarit eu pe perioada campaniei electorale, deci, pe de-o parte, poate ca Vantu nu e deloc pe langa atunci cand se refera la competenta unor oameni din trust.

  Nu mai stau sa comentez... comentarii... Poate ca n-ar fi rau sa gandim mai mult decat scriem!...
  • -1 (1 vot)    
   Ba comentariul omului este excelent. (Miercuri, 9 decembrie 2009, 13:49)

   etread [anonim] i-a raspuns lui dani_el

   Nu are de ce sa se teama daca este curat .... Si oricum , jocurile la varf si in justitie sunt facute tot intre ei. Lui ii este frica de altii ca el, nu se doreste santajabil .... din pacate e cam tarziu, deja a inceput sa cante suav dupa arestarea lui Popa.


   Toti putem afirma carente evidente ale sistemului economic romanesc, dar asta nu transforma automat tot ce spunem noi in adevaruri.

   Lasa balta chitibusaria , e vinovat, e liber si ne rade in nas. Cine il admira asa mult si isi doreste firmituri de la masa lui, sunteti invitatii mei, va puteti aseza in genunchi la coada . Eu unul prefer sa am propria mea afacere.

   Un fost sef al meu, mi-a zis o chestie excelenta :
   "Cimitirele sunt pline de oameni indispensabili"

   So, trust me , nu am nevoie de mila lui Vantu sa "ridice" economia romaneasca. Sa-si vada de afacerile lui la bursa, sa lase vrajeala asta in media si sforile prin institutiile statului roman si trag apa bucuros la toaleta dupa subiectul asta.
 • -1 (1 vot)    
  interviu cu S. O. Vantu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 12:41)

  Radu [anonim]

  Foarte interesant interviul cu S. O. Vantu.... L-am acultat cu mare atentie. Felicitari pt. acest interviu!
 • 0 (0 voturi)    
  gelsor bursier (Miercuri, 9 decembrie 2009, 12:44)

  gelsorman [anonim]

  Vantu pozeaza demult timp intr-un tip misterios, machivelic in afaceri "curate", bursa si antibursa la Londra.
  citisem cu multi ani in urma un edito a lui Nistorescu despre sov."miroase" banul, distins...
  gelsor. aceeasi fatza o prezinta si aici.
  regele insa e gol-golutz si de aici este frica tot timpul : el e "apropitar", banii lui sunt invizibili fiscului pentru ca fiscul e un plutonier majordom.

  Soros George a speculat genial. si din banii aceia cistigati pe drama multor altora Soros a incercat sa se rascumpere. Fundatia lui a ajutat sute, mii de estici sa studieze in tarile occidentale
  plus proiecte culturale de anvergura.
  ce a construit sov?
 • 0 (0 voturi)    
  guvern de unuiune nationala (Miercuri, 9 decembrie 2009, 12:50)

  radu [anonim]

  Aceasta veche gaselnita isi gaseste expresia in tartacuta cu basca a lui Ion Iliescu, care, de fiecare data cand pierdea puterea, sarea cu propunerea unui guvern de uniune nationala, deci, si cand pierd alegerile, sa ramana totusi la putere.
 • 0 (0 voturi)    
  Sa nu ne batem joc (Miercuri, 9 decembrie 2009, 13:01)

  Cineva [anonim]

  Cei care ii umple capul de prostii lui VANTUL este insusi NISTORESCU. El este cel care duce trustul in jos.Ziarul care o data mergea ca pe banda, acum se duce de rapa. V-ati intrebat vreo data de ce nu mai merge? O sa ajunga sa de rasul curcilor din cauza dansului. Sa le fie rusine celor care vor sa distruga ceea ce altii au cladit cu greu si pt care si-a dat pana si ultima suflare. Campania electorala nu ar trebui sa aiba nici o legatura cu puterea de munca a angajatilor d-voastra. Aveti oameni capabili care pot face multe, doar ca nu mai trebuie sa plecati urechea la CAINII din jurul d-voastra, care vor si ei sa MUSTE UN PIC DIN CIOLAN.
 • 0 (0 voturi)    
  capcana (Miercuri, 9 decembrie 2009, 13:10)

  Cris [anonim]

  Ati afirmat ca pe data de 7 dec. o sa lamuriti subiectul intalnirii cu MG si ceea ce se intampla in Romania. Acest interviu, dat intamplator unei agentii servitoare a lui TB, ne arata clar ca nu numai politicienii mint, ci si oamenii de afaceri. La politicieni ne-am obisnuit, face parte din fisa postului, dar pentru un om de afaceri este de neinteles. Cand ai atatia bani si tot ceea ce ai putea sa iti doresti de ce nu poti pur si simplu sa te bucuri de ele??!! Este foarte clar ca intalnirea de joi este o capcana pe care i-ati intins-o lui Geoana, la ordinul lui Basescu sau din dorinta dvs. personala. Sper ca veti putea trai cu gandul ca ati adus din nou la putere acest personaj atat de nociv pentru tara asta. de fapt, am mintit. Sper ca acest gand sa va chinuiasca, cam tot asa cum ne va chinui si el pe noi.
 • 0 (0 voturi)    
  Faceti jocul comunistilor in R. Moldova? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 13:15)

  Codrin [anonim]

  D/le Vintu, deschiderea statiei la Chisinau trezeste mari semne de intrebare si se spune ca ati face explicict jocul rusilor acolo. Si stiti de ce? Va explic.

  1. K? Publika? Pai K e in rusa, dom/le!

  2. Publika tv vine cu oamenii de la EU TV a lui Iurii Ivanovici Roscha. Sint toti compromisii lui Roscha acolo. Stiti cine e Iurie Rosca? Daca nu, va spun eu - groparul Basarabiei. Mihaela Gherasim, nepoata lui Vasile Nastase care facea cele mai multe porcarii contra actualului AIE inainte de 7 aprilie, la Euro TV, televiziunea lui Rosca - va fi in frunte la Publika TV!!! Ati socat opinia publica prin aceasta alegere!. Ea, sefa de la Stiri de la Eu TV, a facut niste mizerii politice sub orice minim respect a jurnalismului si dvs. o puneti in fruntea unui post romanesc?. Din asta reiese ca Publika TV este copia EU TV-ul lui Rosca? La fel si Lia Bejenaru care este sefa de la Noua generatie a lui Roscha va fi si ea in frunte. Nu mai spun de Dumitru Misin care este membru PPCD de ani de zile. Domnule Vintu, PPCD=PCRM in Moldova, daca nu stiati!

  3. Cine ar lua niste oameni atit de compromisi la un post nou de televiziune? Cine ar risca sa isi riste imaginea asa, daca nu numai din interes.? Sa nu credeti ca ne lasam dusi de nas asa usor.

  4. Roscha e cu mana pe Publikaka TV? Asta e adevarul?
 • 0 (2 voturi)    
  Tapalaga (Miercuri, 9 decembrie 2009, 13:32)

  Tataie [anonim]

  Oare de ce cand am vazut titlul am fost sigur ca numai Tapalaga putea sa faca acest interviu ? Dl Tapalaga, e momentul sa va inlocuiasca. V-ati desconspirat :)
 • +2 (2 voturi)    
  somn (Miercuri, 9 decembrie 2009, 13:50)

  ciphol [anonim]

  domnule Vantu,dumneavoastra sunteti somnul natiunii care naste monstri si monstruozitati in sfera politica din Romania.
 • +1 (1 vot)    
  felicitari (Miercuri, 9 decembrie 2009, 13:50)

  tudor [anonim]

  am votat cu cealalta tabara, dar trebuie sa respectam inteligenta, chiar daca e malefica. Se distreaza Vantu cu noi, probabil s-a plictisit. Daca nu se implica, nu iesea Base presedinte :)
 • 0 (0 voturi)    
  nu e niciun romascan pe-aici? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:04)

  shurubel [anonim]

  orice locuitor al romanului stie cine e vintu. maica-sa era o tiganca cu fuste, caldararita, iar taica-su se ocupa cu biciclete, mai repara, mai completa... stateau pe strada miroslava.el vindea tigari kent pe scarile hotelului roman. a facut puscarie pentru delapidare de gestiune si a ramas celebru dupa ce i-a zis judecatorului ca nu regreta fapta facuta si ca n-o sa mai fie prins niciodata. a pradat la propriu, cu niste haidamaci din roman, turisti polonezi ce poposeau la hanu ancutei. apoi tiganul acesta cu foarte mult tupeu a facut un ziar, apoi gelsor, apoi sov invest, fni, etc, instrumente cu care a furat din toate pozitiile. nu e prost, citeste multa literatura legata de finante si speculatii, e inconjurat de securisti, isi trimite managerii la studii in strainatate si este fanatic dupa media prin care vrea sa controleze si sa manipuleze singur tot. in rest, mai trageti si voi niste concluzii, ca aveti capacitatea de a discerne...
  • 0 (0 voturi)    
   DAR NU I-A ALES BINE (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:32)

   piulita [anonim] i-a raspuns lui shurubel

   astia pregatiti in strainatate, nu prea au studiat pe acolo, au tras chiulul pe banii patronului si au facut varza campania electorala, prin tactica arogantei si isteriei de la Realitatea, au facut ca Geoana sa piarda alegerile
   • 0 (2 voturi)    
    schimbari, poate (Miercuri, 9 decembrie 2009, 15:39)

    saibu [anonim] i-a raspuns lui piulita

    Pora si Tapalaga i-a facut sah-mat pe Tatulici, Hurezeanu, Cristian Tudor Popescu, Ursu , Corina Dragotescu.
    Poate le face vreo propunere de angajare?
 • 0 (2 voturi)    
  Cu Tupeu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:13)

  cturmentat [utilizator]

  Omul asta, practic admite ca l-a ars pe Geoana ca sa-i demonstreze lui Patriciu cine este pestele cel mare.
  Incepe spalarea la fata a lui SOV.

  Ce tara !
 • 0 (2 voturi)    
  sunt doi draci batrani in tarisoara (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:42)

  unea [anonim]

  vantu si basescu.
  poate rastoarna Patriarhul peste ei o cada cu agheasma la Boboteaza
  sa-i spele de jegul securist.
  calugarul vasile,
  care traieste in manastirea lui
 • -1 (3 voturi)    
  excelent interviu! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 16:43)

  G., Hamburg [anonim]

  Exceptional, pe faza cu intrebarile, de fapt pe Vintu nu cred ca-l poate 'prinde' la discutii decit un om inteligent, care sa stie ce sa-l intrebe.

  A mai fost undeva o tentativa de interviu, in Libertatea parca, dar jurnalistului respectiv nu-i 'pica fisa' ce intrebari sa puna si ti le puneai automat ca cititor, si ramineai fara raspunsuri... :))
  Acolo unde spunea el ca de fapt afacerile nu-l intereseaza, bla bla.

  Pe asta l-am citit pe nerasuflate cap-coada. Excelent realizat. Felicitari!

  G.

  PS Cred ca n-am mai citit interviuri de calitatea asta de prin 2004-2005 :)
 • +2 (2 voturi)    
  Transcriptul interviului (Miercuri, 9 decembrie 2009, 17:31)

  A. [anonim]

  Nu stiu daca mai ajunge sa citeasca cineva comentariul asta, dar:

  1) sunt fragmente audio care nu se regasesc in transcript (de exemplu, fragmentul despre Grup Servicii Petroliere si Petrom Service, minutul 32:00 si urm.)

  2) sunt fragmente de transcript care nu se regasesc in fisierul audio (fragmentul cuprins intre "DT: A mea nu-i retorica." si "DT: Personal, va mutati din Romania? Inteleg ca de investit, nu mai investiti. Ce va mai tine aici?", precum si replica "DT: L-ati ingropat, asa zice cam toata lumea, cu declaratia ca v-a vizitat ca sa se relaxeze.
  SOV: L-a ingropat electoratul.")

  Ar fi bine ca transcriptul sa redea mai fidel interviul, altfel se lasa impresia de cenzura.

  Finalmente, calitatea audio este execrabila. Foarte obositor de ascultat un mp3 de 16kbps. E frumos ca v-ati gandit sa nu stam prea mult sa descarcam un fisier, dar cred ca mai toti cititorii au conexiuni de minim 1Mbps. Am aprecia daca ati inlocui varianta de fisier la care ma refer cu una cu un sampling mai generos. Multumim.
 • 0 (0 voturi)    
  escroc (Miercuri, 9 decembrie 2009, 17:32)

  escroc [anonim]

  Mare escroc monsher, mare escroc.....
 • 0 (0 voturi)    
  Esmeralda si guzganul cenusiu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 18:02)

  Kripo [anonim]

  Cum spuneam intr-un post de mai sus tipi ca SOV se cred Dzeu pe pamant, un delir accentuat si de handicapul pe care il are. Pe undeva e de inteles ca fenomen, cine a simtit gustul puterii absolute stie despre ce vorbesc. Pe Quasimodo, cocosatul (si schiopul) de la Notre Dame, oamenii il urau pentru diformitatea sa. Si el ii ura pe oameni. Asta pana cand personajul ghebosul la suflet se indragosteste de tiganca Esmeralda, condamnata pentru vrajitorie. Restul povestii lui Victor Hugo il stiti.
  Cred ca SOV are nevoie de o Esmeralda ca sa redevina om. In orice caz respectul si iubirea nu le poate cumpara cu bani. Individul lipsit de afectiune poate sa inspire eventual teama, repulsie, dezgust, invidie. Probabil ca SOV din asta se si hraneste, din sentimente negative, ca un guzgan cenusiu ce este. Va amintiti de guzganul rozaliu al lui CTP, adica Viorel Hrebenciuc? SOV e de aceeasi teapa cu VH, doar ca e un pic mai subteran. Amandoi sforari, inteligente diabolice, manipulatori, eminente cenusii care se cred. Sunt sigur ca SOV se vede in cartea de istorie ca un fel de Richelieu mass-media, pe care poporul l-a injurat la vremea sa dar care a facut doar bine natiunii. Numai ca intre un fost smenar si un fost popa care avea rigoarea catolicismului e o diferenta ca intre Larry King si Marius Tuca.
 • 0 (0 voturi)    
  nu mai bate vantul prea mult (Miercuri, 9 decembrie 2009, 18:18)

  mihaela [anonim]

  din pacate domnul Vantu se cam duce in jos. picaj liber nene. poate mai scapam de baietii astia destepti, imbogatiti prin fraieritul si furatul altor oameni.
  http://www.danandronic.ro/Blog/danandronic/art/762/Se-prabuseste-SOV-Patronul-Realitatii-are-calitatea-de-inculpat-in-dosarul-fugii-lui-Nicolae-Popa-As.html
 • 0 (0 voturi)    
  Pat si Patashon (Miercuri, 9 decembrie 2009, 19:35)

  ene [anonim]

  "..eu sunt cel care poate sa-l cumpere pe Patriciu......."
  Ce tablou grotesc:unul care a descoperit sulul de hartie higienica dupa '90,ca inainte se stergea cu ciocalaul de papsoi,si ti-l si imaginezi ca n-avea cu ce sa-si spele miinile dupa ...
  In contextul de mai sus nu-si permite sa dea mana cu alt mare indragostit al apei si sapunului ,cu marele"afacerist "care a mostenit din tata-n fiu un mare "lant de buticuri",ca doar cu asta a inceput !!!!!!!!
  Si culmea au ajuns sa-i cheme pe altii si sa le explice abc-ul igienei intime!
 • 0 (0 voturi)    
  vulpoii SOV dp D V (Miercuri, 9 decembrie 2009, 19:46)

  elena ct [anonim]

  Cand citeam interviul m a cuprins un val de mila si am plansce greu le merge hotilor si ma gandesc sa fac un memoriu presedintelui sa ai ajute sa le dea posta sarea si toata Romania iar noua romanilor in schimb sa ne dea un bilet de dus intr un loc sa nu mai auzim de nici un securist si safie o singura conditie nici un strain sa nu intre in tara pana nu mor toate gunoaiele astea si pana hoiturile lor nu le or manca vulturii imi provoaca greata si sper sa nu ma imbolnavesc de ficat de atata lehamite
 • 0 (0 voturi)    
  ce aberatii (Miercuri, 9 decembrie 2009, 20:28)

  x [anonim]

  daca statul e puternic si el isi pune un om in aparatul de stat, dispare suspiciunea ca omul ala e folosit de sov :)) adica, in final asta e scopul. sa-si poate puna oameni care sa-i foloseasca si sa dispara orice suspiciune. bai ce aberatii si mai e si sobru =))
 • 0 (0 voturi)    
  Interesant domnul Vantu! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 20:42)

  Mara [anonim]

  Un om destept si puternic! Scurt, concis si la subiect! Si foarte rational! Si, mai ales, cu simtul umorului! Bine ar fi sa putem ,,transfera" cate putin din toate aceste calitati in beneficiul fiecaruia dintre noi! Mai multa seriozitate si responsabilitate si mai putina patima desantata si vorbarie fara sens! Poate asta ne-ar mai da o speranta ca si in Romania se va putea trai candva intr-o umbra de decenta (civilizationala, materiala etc.). Mara Rosetti
 • 0 (0 voturi)    
  vantu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 21:09)

  jurnalist coti [anonim]

  Un gainar care a inselat sute de mii de oameni, desigur fara a semna hartii care sa il incrimineze, si care acum vrea liniste sa isi inmulteasca banii. El este un somn...cat mai multe nopti cu somn in puscarie. Plin de basinile in cap despre sine ale celui care uita cu ce bani si.a inceput afacerile. Un onorabil om de afaceri. Managerii lui de presa zice ca ar fi buni. Adica cei care au lasat sute de mii de carti nevandute din colectia cotidianul prin subsolurile de la casa presei, iar acum tipografia isi vrea banii. Continua si acum acei manageri buni sa castige 5.000-10.000 de euro pe luna. Sper sa fie arestat cu riscul de a imi pierde locul de munca. PS. Paradoxul romanesc: Sa intemeiezi o reduta a libertatii, a democratiei, a cuvantului liber si a onestetatii cum este sau ar trebui sa fie presa, ma refer la Realitatea Catavencu, pe o mizerie si hotie numita fni, care sa furnizeze resursele necesare ridicarii redutei. Numai in Romania dnului Vintu se poate.
  • 0 (0 voturi)    
   ps vantu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 21:33)

   jurnalist coti [anonim] i-a raspuns lui jurnalist coti

   Vantu este un individ frustrat. Copil fiind, pe vremea lui Ceausescu, admira chelnerii si taximetristii care invarteau banii la el in targ. Crescand si-a dat seama ca e putin si si-a dorit sa fie altceva, sa faca bani adevarati si sa scape de prafuitul orasel in care copilarise, de mizeria copilariei lui. Acum vrea sa isi uite trecutul, vrea sa fie la fel de onorabil pe cat e Rockefeller in America. Din pacate pentru el, trecutul nu se poate uita, ci doar masca. De abia copii copiilor lui poate vor fi crezuti cand se vor creiona drept onorabili oameni de afaceri. El va muri un gainar indiferent de numarul burselor pe care va investi si de offshorurile detinute. Trecutul sau il condamna.
 • 0 (0 voturi)    
  Vantu si Basescu (Miercuri, 9 decembrie 2009, 21:15)

  Ioana [anonim]

  Locuiesc in strainatate, mult prea departe de orice sectie de votare, dar daca as fii putut vota as fi votat cu Basescu. Sa-l votez pe Geoana, implicit PSD si Iliescu, la 20 de ani dupa "revolutie" mi s-ar fi parut criminal.

  Desi sunt pro Basescu, sunt tot mai convinsa ca el si Vantu sunt de fapt buni parteneri de dialog (n-as spune prieteni), si tot ce-am vazut pana acum, toata lupta dintre ei, a fost de fapt un balet foarte bine organizat de niste oameni inteligienti pentru a mobiliza electoratul de partea lui Basescu.

  Cu toate astea:

  -daca Geoana a fost atat de idiot incat sa mearga noaptea pe furis la Vantu cu cateva zile inainte de alegeri, isi merita soarta
  -daca PSD a fost atat de idiot incat sa-l desemneze pe Geoana drept candidat la presedentie in loc de, sa zicem, Cristian Diaconescu, PSD isi merita si el soarta
  -desi sunt tot mai convinsa ca Basescu nu e nici pe departe atat de intransigent fata de "moguli" (cel putin Vantu) cum pretinde, prefer un presedinte pragmatic care macar incearca sa se distanteze de ei, decat unul (ca Geoana) care i-ar lasa sa ne fure si sa ne calce in picioare pe fata
 • 0 (0 voturi)    
  realitatea (Miercuri, 9 decembrie 2009, 22:44)

  nela [anonim]

  un post de doi lei......vantule lasa vrajeala... tot borfas ramai.....aia care face puscarie pentru tine stie ea ce stie... si ala din indonezia......cu bani murdari nu faci mare branza ....doar valuri.....a incurcato marele mafiot capone ...daramite tu ...UN PADUCHE,,.FELICITARI DOMNULE DAN TAPALAGA PENTRU INTERVIUL LUAT !
 • 0 (0 voturi)    
  La fe ca... Geoana (Miercuri, 9 decembrie 2009, 23:02)

  gigi [anonim]

  Imi oare rau, dar Iliescu a avut dreptate cand a spus ceea ce a spus despre Geoana. Acum ne lamurim tot mai tare ca oameni ca Antonescu Crin(Cacao cu Lapte), Vantu, Voiculescu si restul, sunt sub aceeasi remarca inspirata a lui Iliescu: prostanaci. Prostanaci care au sustinut un prostanc, pentru a conduce o tara de prostanaci. Numai ca remarca lui Iliescu nu se poate extinde si asupra poporului roman. Macar pentru atat se mai merita sa spui ca esti roman. Sa auzim numai de bine, in rest.
 • 0 (0 voturi)    
  subliminalul (Miercuri, 9 decembrie 2009, 23:42)

  bmd [anonim]

  Cine trebuie sa inteleaga va intelege mesajul transmis prin acest interviu. Nu sunt importante cuvintele ci pauzele.
  DPDV jurnalistic consider ca este cel ma prost interviu luat de cineva care se spune ca are experinta dar observ ca emotiile l-au coplesit. Practic domn tapalaga obisnuit cu ecranul de plastic s-a pierdut si a fost dominat de interlocutor care era viu cu privirea agera si mintea odihnita.
  Precizez: unui om cu o cultura economica atat de bogata nu se pun intrebari de copii prosti!!!
  Practic intrebarilor temebele si repetate, omul a transmis mesaje subliminale bine tintite. Destinatarii le vor descifra cu siguranta.

  Pentru cei neavizati care gandesc la cald trebuie sa stie ca moguli invederati in text sunt romani (prin fisa postului ce o are fiecare) si chiar daca acasa joaca in liga I pentru cupa, in exterior joaca la echipa nationala.

  Pentru pagubitii FNI. SOV a creat un vehicul financiar si acum din fructificare plateste, sau returneaza investitia, e drept ca mai greu si la presiune, dar are de unde.

  Pentru tori care citesc aceste rinduri: SOV este un om super inteligent pe reale si nu trebuie sa subestimati nivelul ridicat de IQ. A subordonat oameni cu influenta acordandu-le ajutor cand aveau nevoie de ceva banuti dar erau sperante dpdv profesional, iar dupa ce acesti oameni au ajuns in functiii au devenit prietenii domniei sale. Simpla schema, nu?

  Dupa mine situatia nu e chiar roza deoarece un om care joaca asa tare nu devine asa irascibil in exprimare si pierde nivelul conversatiei ......

  Interviu a atins obiectivele pentru care a fost conceput, pacat de nivelul de pregatire a intrebarilor si cursivitatea data celor neavizati care s-au incalzit tare dupa cate comentarii vad, 220....
 • 0 (0 voturi)    
  ..... (Miercuri, 9 decembrie 2009, 23:58)

  goagalitz [anonim]

  Se crede smecher,tipu. Si alb ca puloverushul ala de pe el. Vai,vai,vai,ca piticu' s-a inecat. http://www.danandronic.ro/Blog/danandronic/art/762/Se-prabuseste-SOV-Patronul-Realitatii-are-calitatea-de-inculpat-in-dosarul-fugii-lui-Nicolae-Popa-As.html Partie,vine Popa!
 • 0 (0 voturi)    
  De ce Madoff e la puscarie si Vantu nu? (Joi, 10 decembrie 2009, 0:17)

  anonim [anonim]

  de ce tovarasi?
 • 0 (0 voturi)    
  culmea minciunii (Joi, 10 decembrie 2009, 9:45)

  lamurire [anonim]

  Era interesant de aflat din gura lui SOV la ce presiune a fost supus trustul Realitatea?Dl Tapalaga trebuia sa insiste si pe intrebarea "Cine anume face presiune pe cei de la Realitatea?"
 • 0 (0 voturi)    
  banii lui SOV (Joi, 10 decembrie 2009, 9:47)

  intrebare [anonim]

  SOV nu vorbeste de banii lui pentru ca nu-i p[oate justifica cum i-a facut de prima data?
 • 0 (0 voturi)    
  observatie (Joi, 10 decembrie 2009, 9:52)

  interesant [anonim]

  Lui SOV ii este frica de miscari de strada....din cauza saraciei. Interesant! Cred ca ii e frica de linsajul multimii....stiindu-se vinovat cu FNI. Nu isi face griji cu justitia (chiar daca joaca acest lucru in interviu), dar de miscari de strada ii e frica....
 • 0 (0 voturi)    
  neclaritate (Joi, 10 decembrie 2009, 9:57)

  intrebare [anonim]

  Cum investeste SOV in media electronica daca nu se foloseste de calculator? Media electronica inseamna pentru el numai televiziune digitala facuta ptr. altii?
 • 0 (0 voturi)    
  observatie (Joi, 10 decembrie 2009, 10:01)

  observatie [anonim]

  Sov declara ca nu ii mai plac apele tulburi de mult....asta inseamna ca i-au placut....si ca a imbatranit/obosit/e mai comod si e mai bine sa acumuleze din umbra.
 • 0 (0 voturi)    
  Gordon Gekko (Joi, 10 decembrie 2009, 10:14)

  Wall Street [anonim]

  SOV urmareste acumularea de informatii la prima mana si manipularea informatiilor cu televiziunile in tarile in care exista posibilitati de aplicare pentru pretul petrolului la bursa sau contracte avantajoase? Pentru jocul la bursa este foarte importanta informatia curata si informatia falsa. Ma gandesc ca lui SOV ii place sau chiar este personajul Gekko jucat de M. Douglass din filmul Wall Street. Moldova, Ungaria, Romania, Serbia nu sunt pe traiectoria petrolului de la rusi?
 • 0 (0 voturi)    
  predictibilitate economica pentru SOV (Joi, 10 decembrie 2009, 10:20)

  predictibilitate [anonim]

  Pana si SOV are nevoie de un proiect de guvernare acum pentru o predictibilitate mai mare in jocul la bursa, doar pentru el personal, nu in favoarea poporului.....
 • 0 (0 voturi)    
  URGENT: avocati f. buni ptr. statul roman! (Joi, 10 decembrie 2009, 10:23)

  avocati buni [anonim]

  Imaginea lui SOV este cam sifonata pentru viitoarele afaceri la care aspira.....si doreste sa si-o refaca cu procesul de la Strasbourg....Statul Roman are nevoie de cei mai buni avocati...., dar din pacate nu prea ii are, pentru ca nu s-a dorit de clasa politica sa ii avem.
 • 0 (0 voturi)    
  care e legatura? (Joi, 10 decembrie 2009, 10:30)

  coerenta [anonim]

  "DT: Am vazut, ziceati ca iubiti limba romana.
  SOV. La nebunie. Cu toate mizeriile pe care mi le-ati facut. "- SOV nu e coerent!
 • 0 (0 voturi)    
  frica de multimile furioase si justitia din alte t (Joi, 10 decembrie 2009, 10:34)

  concluzii [anonim]

  SOV: "Cand a inceput marele atac asupra mea, in anul 2000, timp de vreo doua saptamani, am slabit cinci kg, n-am mancat aproape nimic si am reflectat daca sa plec sau sa raman. Atunci am luat decizia sa raman. Pentru ca pot supravietui in orice loc de pe planeta asta. Dar, de trait, nu pot trai decat in Romania." Lui SWOV ii este frica de multimile furioase, dar pe de alta parte nu poate trai in alta parte.....pentru ca nu ar avea "libertatea" asa de mare pe care i-o da reputatia si incoerenta legilor din tara noastra pe care o stie mult mai bine decat a altor tari. II este frica de justitia coerenta din alte tari.
 • +1 (1 vot)    
  LUPTA si MANIPULAREA vor continua (Joi, 10 decembrie 2009, 10:42)

  observatie [anonim]

  Dupa ce a vazut ca manipularea cu trusturile nu a reusit si cat de slab e Geoana.....SOV, fiind de dreapta, si-a dat seama ca are nevoie de reconciliere nationala, mai ales dupa ce si Crin a dat-o in bara. Reconcilierea politica nationala bineinteles ca este singura sansa de a o lua de la capat....Vremea va estompa pacatele PNL...Dupa ce ai pierdut, trebuie sa o iei de la capat....poate mai cu atentie.....Spalata e ca si noua....
 • 0 (0 voturi)    
  banutii de la stat si UE (Joi, 10 decembrie 2009, 10:58)

  atentie [anonim]

  SOV doreste mai degraba o reconciliere nationala decat un guvern PDL....Sigur la fel doresc si pierzatorii din acesta campanie: PSD, PNL, UDMR etc....pentru ca s-ar acutiza diferentele si nu le convine ...., dar si s-ar vedea ca cu unn guvern PDL se face cu adevarat treaba , fara sa se mai scurga printre degete banii statului si ai UE. Le frica moghulilor si pierzatorilor politici ca nu vor mai ajunge la banuti asa usor....si nici informatiile economice la prima mana nu ar fi folosite in interes propriu de moguli si de clientela lor politica.
 • +1 (1 vot)    
  Nici stanga nici dreapta (Joi, 10 decembrie 2009, 11:01)

  observatie [anonim]

  Pe SOV nu il intereseaza stanga sau dreapta.....il intereseaza informatiile, manipularea si afacerile cu statul si UE....Afacerile marunte nu il inytereseaza.
 • +1 (1 vot)    
  banii si Nicolae Popa (Joi, 10 decembrie 2009, 11:07)

  alunecosul [anonim]

  Sunt subiecte peste care a alunecat cu gratie: banii si Nicolae Popa,
 • -1 (1 vot)    
  analfabet (Joi, 10 decembrie 2009, 11:45)

  havefuckingfun [anonim]

  numai intr-o tara securista, un fost sef de gostat, analfabet, poate sa devina milionar....
 • 0 (0 voturi)    
  VINTU ISI PREGATESTE FUGA DIN TARA (Joi, 10 decembrie 2009, 12:35)

  Nicolae Popescu [anonim]

  VINTU ISI PREGATESTE FUGA DIN TARA
  ADEVARATUL INTERVIU CU VINTU, cenzurat de Dan Tapalaba.

  PLUS: Urmeaza arestarea mogului KGB in cazul Popa.
  INFO CONF: VINTU ISI PREGATESTE FUGA DIN TARA  Dan Andronic se intreaba: Se prăbuşeşte SOV?
  Patronul Realităţii are calitatea de inculpat în dosarul fugii lui Nicolae Popa. Astfel se prăbuşeşte cel mai important centru de influenţă rusesc în politica românească

  Căderea lui Nicolae Popa reprezintă o lovitură grea pentru Vîntu. E începutul sfârşitului. Am înţeles de la un prieten de la Mediafax că ieri au mai fost arestaţi doi oameni din apropierea sa. Pentru favorizarea infractorului. Din informaţiile mele, Vîntu a fost deja inculpat în dosarul fugii lui Nicolae Popa, fiind împiedicat să părăsească ţara.
  De ce este important Nicolae Popa pentru Vîntu? Pentru că a fost principalul om de încredere al său în perioada Gelsor-FNI, acesta fiind motivul pentru care a fugit din ţară imediat după descoperirea escrocheriei de la fondul de investiţii. Ştie tot şi va avea de ales între a petrece 15 ani în închisoare, sau nu...
  Un om bine informat mi-a spus înainte de alegeri, că Nicolae Popa a fost arestat. Dar că deocamdată nu există confirmarea oficială că el este. Că Vîntu a intrat în panică. Confirmarea a venit după câteva zile. A urmat vizita nocturnă a lui Geoană. Dezbaterea. Rezultatul alegerilor. Isteria PSD de după.
  Mulţi pot spune că nu văd nici o legătură. Poate că fac eu prea multe scenarii, dar vă mai dau câteva elemente:
  1. Vizita "cetăţeanului" Guşă la Washington a fost intermediată de o companie de lobby, care a cerut 50.000 de dolari. Banii au fost achitaţi de Sorin Ovidiu Vîntu.
  2. La fel pentru excursia lui Guşă la Moscova, sau a lui Geoană. SOV a dat marea majoritate a banilor. Geoană nu a reuşit să ne explice ce a discutat şi cu cine, nici până în ziua de azi.
  3. În urmă cu 3 zile la Realitatea TV, Sergiu Toader a făcut o şedinţă cu toţi angajaţii în care a spus că vin vremuri
 • +1 (1 vot)    
  ................... (Joi, 10 decembrie 2009, 14:37)

  Ovidiu [anonim]

  ..citind, m-am infuriat!!!
  Cum dracului isi permite????
  "DT: Nu stiu daca vi-l primeste, da' noi va permitem.
  SOV: Singura modalitate prin care putem traversa anul 2010 fara convulsii majore este un guvern de uniune nationala. E nevoie de o decizie politica totala, nu mai avem nevoie de razboaie macar in 2010. Din 2011 sa se bata iarasi. Avem nevoie de o majoritate parlamentara zdrobitoare pentru a sustine un proiect pentru recalibrarea Romaniei. Nu ma intereseaza in nici un fel sa am vreun acces la putere, pentru ca eu nu operez cu puterea, dar am nevoie de liniste si de constructie in aceasta tara. "
  Aceasta idee, e preluata de ciutacii realitatii tv!!!
  Dovada clara ca cei pe care Vantu ii numeste profesionisti, ii mananca din palma.
  Adica ii asmute pe toti, contra lui Basescu si a PDL, prostanacii lui pierd alegerile, si acuma vrea uniune nationala!!!!
  Cat tupeu?!?!?! Tipul asta chiar merita bagat la inchisoare.
  Am ascultat si radio fm realitatea, si tv: s-au comportat ca ultimele curve de pe autostrada.
  Vantule, tu si PSD, ati nenorocit romani, care nu ti-au mai votat prostanacii !!!
  Parerea mea e ca Vantu nu e un tip destept, e un jmecher golanit, cu mult tupeu, foarte abil, care a reusit sa duca de nas, asa zisi oameni "culti, intelectuali" ai tarii...huzereni, tatulici si alti dumitresti...
  La dracu' cu voi toti!!!

  Respecte Dan Tapalaga !
 • 0 (0 voturi)    
  SOV (Joi, 10 decembrie 2009, 14:59)

  kelu [anonim]

  Un neam de lichele asta suntem.Sunteti tori invidiosi ca a stiut omu cum sa faca banii si ca voi sunteti vai mama voastra.
 • 0 (0 voturi)    
  are balta peste (Joi, 10 decembrie 2009, 15:07)

  rechin [anonim]

  cacare e mai rechin si mai mogul...ha ha
  v am ciuruit,,
 • 0 (0 voturi)    
  :) (Joi, 10 decembrie 2009, 15:23)

  Lucian [anonim]

  amuzant, in loc sa ne vedem de problemele noastre ne framanta situatia altora....sov e tare destept, si pe piata de capital, "averea" cuantificata in "bani" are o variatie continuua, determinata de foarte multi factori, dintre care unul pe intelesul tuturor e chiar valuta in care ai exprimat o valoare...asa ca...sa traiti bine
 • 0 (0 voturi)    
  felicitari (Marţi, 15 decembrie 2009, 15:30)

  laur7901 [anonim]

  Interviu excelnt, cu un om care a facut afaceri de invidiat. multi care blameaza oamneii de afaceri sunt doar invidiosi (ca sa nu fu mai dur) pe inteligenta acestor oameni.
  Pacat ca banii rulati de SOV nu ajuta economia tarii, pacat ca astfel de oamenii prefera bursele externe si nu BVB-ul. Pacat ca nu castiga poporul acesta din inteligenat acestor oameni.
  Sper ca acest guvern sa acorde sansa de a face afaceri in Romania iar sistemul fiscal si nu numai sa permita derularea, urmarirea si colectarea taxelor cat mai la vedere.
  Iar celor care vorbesc de impozitare in tara a investitiilor in buresle straine, prin off-shore sau alte asemenea, sa isi puna pofta in cui si sa se gandeasca cum platesc ei taxele si impozitele pentru veniturile obtinute aici in tara, apoi sa spere la banii altora facuti prin inginerii financiare de mare clasa.
 • 0 (0 voturi)    
  Iubeste limba romana (Miercuri, 16 decembrie 2009, 10:33)

  fgjk [anonim]

  Si totusi face la Chisinau un post de limba rusa http://www.youtube.com/watch?v=d6BvdztSftg

  Tapalaga, n-ai fost deloc pregatit pt interviul asta.
 • 0 (0 voturi)    
  Escroci (Joi, 4 februarie 2010, 18:55)

  Moldoveanu [anonim]

  Vantu si gasca lui de hoti precum Maria Vlas, Popa, etc sunt niste escroci, a caror loc este dupa gratii
  (editat de HotNews.ro)
 • 0 (0 voturi)    
  Cine e Vantu? (Marţi, 23 februarie 2010, 21:29)

  ion [anonim]

  Chiar nu v-ati saturat de analfabeti? M-ar fi interesat un interviu cu un cercetator stiintific, sau un mare filozof. Chiar nu intelegeti ca astia sunt niste amarati care nu conteaza>
 • 0 (0 voturi)    
  un amarat (Duminică, 14 martie 2010, 19:31)

  grigore [anonim]

  Vantu asta este un amarat, care a dorit sa faca bani si a facut, dar tot un amarat ramane. N-o sa mai stie nimeni de el peste cativa ani, romanii nu sunt chiar asa de prosti cum crede el. Problema e ca amaratul asta finanteaza si controleaza politicieni din politica curvelor de doi lei. Scapam noi de ei !
 • 0 (0 voturi)    
  Adevarul despre FNI (Joi, 16 septembrie 2010, 19:10)

  Adevar graiesc [anonim]

  FNI n-a existat ! Au existat doar Vantu, Popa, Vacaroiu etc.

  FNI n-a existat ! Au existat doar niste oameni care au investit intr-un fond care avea un prospect ce arata aproape identic cu al celor mai multor fonduri din lume ( deci nu ti se spunea ca bagi un leu si castigi 8, ci spunea ca banii sunt investiti in actiuni cotate si necotate – cea mai cunoscuta emisiune economica a PRO TV prezenta valoarea unitatii de fond in fiecare saptamana, ca la orice alt fond serios.

  FNI n-a existat ! A existat un partid (PSD) si un presedinte ( ghici! ) care au profitat de pe urma a ceea ce n-a existat, pentru a castiga alegerile din 2000 V-ati intrebat de ce a cazut tocmai cand devenise foarte popular ( intrase si CEC-ul ca garant) si investitorii cresteau cu mult mai mult decat in anii anteriori, deci patronii lui ar fi castigat mult mai mult. Dar lumea trebuia sa fie furiosa pe guvrnantii de atunci (CDR) care intamplator erau la putere. De ce vanduse Vantu SOV invest ( societatea care administra FNI) cu cateva luni inainte de a cadea, cand stia ca incasarile cresteau pe zi ce trecea, iar retragerile erau mult mai mici decat acestea ? Parca nu se leaga nu ? Pe langa faptul ca erau alegerile atunci si lumea trebuia sa asocieze frauda cu guvernul (CDR) , mai era o buba : caderea normala ( nu fortata, cum s-a petrecut) s-ar fi intamplat in guvernarea Nastase, cea ce ar fi constituit un prejudiciu electoral imens pentru PSD ( chiar daca acesta controla mass media, cu bani mascati prin reclame de la stat, sau prin santaj si amenintari) care nu ar fi putut inabusi un scandal de asemenea proportii

  FNI n-a existat ! Au existat Maria Vlas si Nicolae Popa, care, subit si inexplicabil ,au devenit turisti inraiti, alegandu-si destinatii care mai de care mai indepartate, in tari ce nu aveau acorduri de extradare. In Romania ar fi existat riscul sa vorbeasca .

  Conexiunile duceau, inevitabil atat de mult spre marii mahari din PSD, incat Maria Vlas s-a temut pentru viata ei,cand a fost ad


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by