Dezbaterea intre principalii 5 candidati la prezidentiale ce urma sa iba loc la TVR a fost anulata dupa ce Traian Basescu, Crin Antonescu si Sorin Oprescu l-au acuzat pe seful TVR, Alexandru Sassu, ca a schimbat formatul emisiunii, de la cinci la sapte candidati introducandu-i in emisiune si pe Vadim Tudor si George Becali.

"Constat ca avem un al treilea mogul: Alexandru Sassu, presedintele director general al TVR. .. noul mogul poate sa faca ce vrea, dar nu cand este sef al televiziunii publice, care nu are ca misiune falsificarea adevarului, cum fac celelalte doua televiziuni private ale mogulilor Vantu si Voiculescu", a declarat miercuri Traian Basescu.

Si candidatul liberalilor l-a criticat pe seful TVR despre care spune ca a facut jocurile lui Mircea Geoana care "n-a avut curajul sa vina la dezbatere fara Vadim si Becali".

Traian Basescu cere demisia lui Alexandru Sassu

"Constat ca avem un al treilea mogul: Alexandru Sassu, presedintele director general al TVR... noul mogul poate sa faca ce vrea, dar nu cand este sef al televiziunii publice, care nu are ca misiune falsificarea adevarului, cum fac celelalte doua televiziuni private ale mogulilor Vantu si Voiculescu", a declarat miercuri Traian Basescu.

Initial, se anuntase ca Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, va sustine o declaratie de presa la ora 20:30. Declaratia sa intervine la scurta vreme dupa ce dezbaterea publica intre principalii candidati la presedintia Romaniei, care trebuia organizata de TVR, a fost anulata din cauza neintelegerilor dintre principalii candidati.

Seful statului a cerut TVR sa reprogrameze emisiunea la care trebuia sa participe joi, pentru vineri, intrucat joi se afla la Bruxelles, in calitate de sef al statului, la lucrarile Consiliului European.

Alte declaratii Traian Basescu:

  • La un moment dat, Alexandru Sassu a informat ca are un aranjament cu Realitatea TV si Antena 3 si a aratat ca dezbaterea se va face cu moderatori de la televiziunile mogulilor Vantu si Voiculescu
  • In cursul dupa-amiezii domnul Sassu, fara consultarea partidelor care acceptasera formula de dezbatere in cinci, a anuntat o formula de dezbatere in sapte cu aceeasi cooperare intre televiziuni
  • Este evident ca Mircea Geoana nu poate supravietui doar cu sustinerea mogulilor Vantu si Voiculescu
  • Regret sa prin comportamentul si deciziile noului mogul, publicul a fost vaduvit de o dezbatere pe care o consider utila intre presedintele in functie si candidat Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu, Sorin Oprescu si Kelemen Hunor. Este esential ca TVR sa iasa de sub controlul lui Vintu si Voiculescu si sa renunte a se mai subordona partidului care il cere drept candidat pe Mircea Geoana. Cer public ca acest lucru sa se intample
  • Consider ca ar fi corecta o dezbatere intre toti candidatii, dar trebuia organizata undeva la inceputul campaniei; era o chestie elementara sa fie o dezbatere cu toti cei 12 candidati.

Mircea Geoana: Lumea a vazut ca exista o frica de confruntare cu mine

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, a declarat, miercuri seara, ca "lumea a vazut ca exista o frica de confruntare cu mine", adaugand ca este "dispus la orice confruntare, in orice format". Declaratia sa a fost facuta la putina vreme dupa ce dezbaterea candidatilor, ce trebuia sa se desfasoare la TVR, a fost anulata. "Azi a fost un exemplu de balcanism total", a spus candidatul PSD, care s-a deplasat pana la sediul Televiziunii Publice.

Crin Antonescu si Traian Basescu vor participa la o dezbatere vineri seara

Echipele de campanie ale candidatilor Crin Antonescu si Traian Basescu au decis organizarea unei intalniri intre cei doi pentru vineri seara, la Palatul Parlamentului. La intalnire a fost invitat si candidatul PSD, Mircea Geoana. Decizia a fost anuntata miercuri seara.

Intelegere intre TVR, Realitatea Tv si Antena 3. Seful TVR schimba formatul

TVR, Realitatea Tv si Antena 3 au ajuns initial la un acordpentru organizarea a doua dezbateri electorale in cursul zilei de miercuri. Dezbaterile ar urma sa fie transmise in direct de toate cele 3 posturi tv, iar fiecare dintre acestea va desemna cate un moderator.

Initial, staff-urile de campanie ale candidatilor cazusera de acord asupra unei dezbateri in formula de 5, gazduita de televiziunea publica si transmisa si de posturile private, cu un singur moderator - Luca Niculescu, din partea TVR. Confruntarea ar fi trebuit sa inceapa la ora 19:45 si ar fi fost precedata de o alta, intre candidatii cotati mai slab in sondajele de opinie (de la locul al 6-lea in jos).

Surse participante la negocieri au declarat, pentru HotNews.ro, ca initial, PSD a pus conditia de a se organiza o dezbatere la care sa participe 5 candidati, cu 3 moderatori (inclusiv din partea televiziunilor de stiri), social-democratii promitand, in schimb, ca vor accepta, vineri, si o dezbatere in 3 (dorita de staff-ul PDL).

PDL ar fi acceptat sa faca aceasta concesie, cu conditia ca dezbaterea sa aiba loc la Palatul Parlamentului, nu la TVR, si sa aiba un singur moderator, nu 3. Ulterior, potrivit surselor citate, stafful PSD a dorit sa-i introduca in emisiune si pe Corneliu Vadim Tudor si pe George Becali considerand ca un format cu 7 participanti l-ar avantaja pe candidatul PSD.

Emisiunea s-a anulat in final dupa ce Alexandru Sassu a schimbat formatul emisiunii de la cinci la sapte candidati.

Confruntare Geoana-Antonescu

Mircea Geoana si Crin Antonescu s-au intalnittotusi, miercuri seara, intr-o confruntare electorala pe Antena 3. Confruntare este cam mult spus, din moment ce candidatii s-au interupt si acuzat reciproc pe toata durata emisiunii. Candidatul PSD l-a acuzat pe Crin Antonescu ca-si construieste campania pe atacuri murdare la adresa sa si spune ca alege sa nu-i raspunda pentru a pastra relatiile cu un partid alaturi de care ar putea forma majoritatea parlamentara dupa alegerile prezidentiale.

Crin Antonescu l-a facut in permanenta mincinos pe Mircea Geoana acuzandu-l ca a fost populist in ceea ce priveste "salarizarea profesorilor", ca "a fost fermecat de Traian Basescu", ca face vizite la Moscova si ca au inchis firmele mici prin aplicarea impozitului forfetar.

Mircea Geoana a limitat dezbaterea anuntand, la inceputul emisiunii, ca trebuie sa plece la o alta televiziune unde era invitat. Emisiunea s-a incheiat imediat dupa plecarea sefului PSD.