"Mircea Geoana nu a avut curajul sa vina fara Vadim si Becali", a declarat candidatul liberal la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu. Politicianul liberal a spus ca a decis sa nu mai participe la dezbaterea ce trebuia sa aiba loc miercuri seara la TVR, dupa ce directorul institutiiei, Alexandru Sassu, a hotarat sa schimbe formatul emisiunii, de la cinci la sapte candidati. In cursul dupa-amiezii, staff-ul de campanie al lui Antonescu i-a notificat, in scris, presedintelui - director general al SRTV, Alexandru Sassu, ca nu este de acord sa renunte la timpul de antena atribuit initial liderului liberal, in favoarea unei dezbateri in formula de sapte candidati, a declarat, miercuri, directorul Departamentului de strategie si comunicare al PNL, Dan Mihalache, citat de Agerpres.

Mihalache a mai spus ca "staff-urile de campanie au pierdut vremea, pentru ca strategia dezbaterii publice este stabilita la dictarea lui Hrebenciuc, care a redescoperit valentele electorale ale creatiilor sale mai vechi, Corneliu Vadim Tudor si George Becali" si ca "nu este de acceptat maniera abuziva in care Sassu trateaza de fraieri echipele de campanie".

"PNL nu face cadouri gratuite pentru prietenii lui Viorel Hrebenciuc, George Becali si Vadim Tudor", a incheiat Mihalache.

Si staff-ul de campanie al lui Traian Basescu anuntase miercuri dupa-amiaza ca presedintele nu va participa la dezbaterea de la TVR, acuzind, de asemenea, conducerea televiziunii publice ca ar fi pactizat cu Mircea Geoana.

Iata cele mai importante declaratii facute de Crin Antonescu:

  • vreau sa precizez motivele pentru care confruntarea nu a mai avut loc
  • am spus mereu ca TVR trebuie sa organizeze o astfel de dezbatere. Televiziunea Publica nu a actionat in acest sens decat in momentul in care s-a aflat sub presiunea evenimentelor
  • astazi s-a ajuns la o dezbatere cu un format in cinci. Ulterior, cand toate conditiile puse de Viorel Hrebenciuc fusesera indeplinite, probabil la ordinul lui Hrebenciuc, directorul TVR, Alexandru Sassu, a venit brusc cu formatul de sapte.
  • acest lucru este inacceptabil. TVR nu este a domnului Hrebenciuc si a domnului Geoana
  • Mircea Geoana nu a avut curajul sa vina fara domnii Vadim si Becali, pe care i-a adaugat ulterior
  • daca domnii Vanghelie, Hrebenciuc si cei care-i ajuta pot pune mana in gat tuturor, cu sondaje false, si pot sa-si scoata manechinul presedinte, eu ma indoiesc
  • Traian Basescu este principalul meu adversar
  • in momentul in care va indrazni sa devina candidat, il astept pe Geoana in orice conditii, in orice formula
  • nu putem fi de acord cu aceasta bataie de joc care se petrece cu institutia televiziunii publice
  • nu inteleg de ce Mircea Geoana nu se mai prezinta.
  • datoria TVR era sa organizeze inca de la inceput o astfel de dezbatere.