Mircea Geoana a declarat marti ca, in timpul vizitei pe care a efectuat-o la Moscova, in primavara acestui an, a "avut contacte si in zona Administratiei Prezidentiale, si in zona administratiei primului-ministru".

El a afirmat ca, dupa ce a parasit Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, a mai intreprins o vizita privata in Rusia.

Replica sefului PSD vine dupa ce presedintele Traian Basescu l-a acuzat marti pe Mircea Geoana ca a fost la Moscova pentru a obtine ajutorul Rusiei in alegerile prezidentiale si a avertizat ca "Rusia nu face cadouri".

"Din aprilie si pina acum am mai fost o data la Moscova, intr-o vizita privata", a spus el, la Realitatea TV.

Mircea Geoana a sustinut ca detine suficienta expertiza in zona diplomatiei iar cele doua vizite nu au ramas fara rezultate: "Am primit o invitatie oficiala, in urma cu cateva zile, pentru o vizita la Moscova".

Liderul PSD a criticat abordarea presedintelui Basescu din zona politicii externe, acuzandu-l pe acesta ca exploateaza "sindromul lui Stalin" si "filonul anti-rusesc" care exista inca in Romania.

"Ce-i trebuie actualului presedinte sa-i bage degetul in ochi Ucrainei si sa spuna ca am castigat 9.000 de km patrati de teren?", s-a intrebat el, retoric, afirmand ca ideea mai buna ar fi fost sa propuna Kievului exploatarea comuna a resurselor din Marea Neagra, cu o firma din Marea Britanie sau din alta tara occidentala.

Reamintim ca HotNews a relatat, in premiera, faptul ca Mircea Geoana a facut, in luna aprilie, atunci cand era sef al Senatului si vicepresedinte al CSAT, o vizita privata in Rusia.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca intalnirea ar fi fost aranjata de Boris Golovin, om de afaceri cu interese in domeniul energetic din Romania, despre care presa a scris ca ar fi ex-ofiter GRU.