Deputatii au aprobat cererea de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, pentru savarsirea infractiunii de delapidare. 156 parlamentari au votat "pentru", cinci "impotriva" si trei voturi au fost anulate, informeaza Mediafax. PDL nu a participat la vot.

  • "Sunt convinsă că este un vot pur politic, ca şi votul politic şi profund imoral din comisia juridică, prin care s-a demonstrat, încă o dată, dacă mai era nevoie, că avem o coaliţie imorală şi monstruoasă, aş putea spune, în Parlament, între PSD şi PNL", a atacat Monica Iacob Ridzi, la finalul votului.

In urma cu aproape doua saptamani, Monica Iacob Ridzi le-a cerut deputatilor sa nu voteze Raportul Comisiei juridice ce recomanda urmarirea sa penala, pentru a nu legitima paralelismul dintre o comisie parlamentara si o ancheta penala si pentru a nu face un abuz.

  • "Va cer sa nu votati raportul Comisiei de ancheta, in caz contrar ati legitima, asa cum si Comisia juridica prin votul sau consultativ incearca sa va determine sa faceti, un abuz, ati da valoare unui act nul de drept si ati genera consecinte nule din punct de vedere juridic. A nu vota sau a da un vot negativ inseamna a reda Parlamentului imaginea de garant al respectarii principiilor constitutionale intr-un stat de drept", a pledat Ridzi pe 5 octombrie, in plen, la inceputul dezbaterii pe marginea Raportului Comisiei juridice cu privire la inceperea urmaririi penale impotriva sa.

Solicitarea de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru a fost adoptata pe 27 iulie de plenul Camerei Deputatilor. Ridzi a demisionat din functia de ministru pe 14 iulie.

Pe ordinea de zi a plenului s-a aflat si raportul comisiei parlamentare de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea - potrivit deciziei Biroului Permanent al forului legislativ. Dupa cum relateaza agentia Agerpres, conducerea Camerei a luat act si de hotararile Curtii de Conturi rezultate in urma controlului la Ministerul Turismului. Deputatii au votat raportul Udrea cu 125 de voturi pentru, 98 impotriva si 4 abtineri. Raportul urmeaza sa mearga la Comisia Juridica a Camerei care va formula o opinie privind cererea de incepere a urmaririi impotriva Elenei Udrea.