Plenul Camerei Deputatilor dezbate, marti, raportul comisiei parlamentare de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea - potrivit deciziei Biroului Permanent al forului legislativ. Dupa cum relateaza agentia Agerpres, conducerea Camerei a luat act si de hotararile Curtii de Conturi rezultate in urma controlului la Ministerul Turismului.

UPDATE4 Deputatii au votat raportului Udrea cu 125 de voturi pentru, 98 impotriva si 4 abtineri. Raportul urmeaza sa mearga la Comisia Juridica a Camerei care va formula o opinie privind cererea de incepere a urmaririi impotriva Elenei Udrea

UPDATE 3: "Aveam pregatite aceste hartii (pe care liberalii au scris "Au trecut 60 de minute", n. red.), pentru ca intarzierile sedintelor sunt un lucru frecvent", a declarat deputatul liberal Cristina Pocora pentru Realitatea TV.

UPDATE 2:"Daca ati fi fost ieri in plen, ati fi stiut ca s-a aprobat ordinea de zi inca de ieri", a anuntat presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Luni seara, ordinea de zi a fost epuizata, iar sedinta speciala a fost programata pentru ora 11.30.

UPDATE 1: Liberalii au protestat in Parlament, afisand pancarte cu urmatorul mesaj: "Au trecut 60 de minute". Parlamentarii PNL sustin ca sedinta, pe care o asteptau la ora 10.00, a "intarziat" fara niciun motiv pana la 11.30.

Pe ordinea de zi se va afla si raportul de ancheta in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi. Votul la cele doua rapoarte ar fi trebuit sa aiba loc pe 6 octombrie, dar sedinta a fost suspendata atunci de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, dupa ce timpul alocat dezbaterilor a fost epuizat prin discursurile sustinute de Elena Udrea si liberalul Ludovic Orban - care este si presedintele comisiei parlamentare de ancheta in cazul Ministerului Turismului.

In acest context, deputatii PNL si PSD au depus o sesizare impotriva Robertei Anastase, prin care au cerut suspendarea ei din functie pe o perioada de 30 de zile.

"Comisia condusa de Ludovic Orban si-a indeplinit misiunea, si anume fabricarea cu orice pret a unor acuzatii penale la adresa mea", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea. Declaratia a fost facuta la scurt timp dupa ce aceasta comisie a solicitat Camerei Deputatilor sa faca demersurile pentru inceperea urmaririi penale impotriva Elenei Udrea si sa aprobe revocarea acesteia din functie. Udrea sustine ca nu are niciun motiv sa isi dea demisia acuzand PSD si PNL ca profita de majoritatea lor in Parlament pentru a decide ce este legal si ce este ilegal.

"Un stat in care legea nu mai conteaza, conteaza doar ca PSD si PNL pot decide prin votul majoritatii lor ce este legal, ce este ilegal, cine trebuie sa plece din Guvern, cine trebuie sa ramana, pe baza unor acuzatii care nu au niciun temei in legalitate", a afirmat Udrea.

Ministrul turismului sustine ca raportul Comisiei Udrea nu aduce nicio noutate, iar acuzatiile facute la adresa ei denota rea credinta si necunoastere a legii. Udrea considera ca scopul acestor acuzatii a fost compromiterea unui ministru PDL inaintea alegerilor prezidentiale.