Europarlamentarul Marian Jean Marinescu spune ca opinia oricarui membru al Parlamentului European trebuie respectata. Intr-un interviu inregistrat in Studioul HotNews.ro, vorbind despre declaratiile facute de Elena Basescu, care s-a pronuntat pentru legalizarea drogurilor usoare, Marinescu a afirmat ca grupul PPE s-a pronuntat impotriva unei asemenea masuri, in timp ce liberalii si socialistii, inclusiv cei romani, au votat "pentru". Eurocandidatul PD-L crede ca fiica lui Traian Basescu nu va lua prea multe voturi de la democrat liberali, pentru ca pe ea o voteaza mai ales tinerii care altfel nu s-ar fi prezentat la vot.

Interviul a fost precedat de o discutie online, pe care o puteti urmari aici.

Marian Jean Marinescu despre procentele pe care le va lua Elena Basescu de la PD-L

Marian Jean Marinescu despre calitatile Elenei Basescu

Elena Basescu declarase joi seara, la Antena 2, ca ar fi de acord cu legalizarea drogurilor usoare, insa ulterior si-a nuantat pozitia. Intrebata de jurnalistul Victor Ciutacu daca ar fi de acord cu legalizarea drogurilor usoare, EBA a raspus: "Dacă în alte ţări ca Olanda sau America aceste droguri sunt permise, da, probabil că voi fi de acord cu această iniţiativă". Candidatul independent a precizat ca, daca va ajunge la Bruxelles, va tine cont de parearea Partidului Popular European: "Eu nu fumez, nu beau cafea. E ceva atât de delicat să îmi dau eu cu părerea. Decizia mea va fi şi cea a Partidului Popular European dacă voi ajunge în Parlamentul European", a spus Elena Băsescu, candidat independent la alegerile europarlamentare.

Declaratia Elenei Basescu a fost criticata a doua zi in termeni duri de liderul PNL, Crin Antonescu. "Elena Basescu le promite romanilor legalizarea drogurilor usoare. Asta e calea fericirii pentru romanii care nu au serviciuri, sa ia niste droguri usoare. Nu sunt ipocrit, nu am false pudori dar cred ca atata ne mai lipseste in Romania, legalizarea drogurilor. Tinerii au nevoie de educatie si de modele, altele decat Elena Basescu si Elena Udrea", a declarat Antonescu vineri, 29 mai, la Targu Mures.

Tot vineri, dupa criticile liderului PNL, EBA si-a nuantat declaratiile. "Ştiu că problema cu drogurile şi cu moartea asistată este pe ordinea de zi a Uniunii Europene. Am fost întrebată: dacă s-ar lua o decizie pentru legalizarea drogurilor uşoare aş fi de acord? Răspunsul meu este următorul: n-aş fi de acord cu absolut niciun fel de drog la noi în ţară. Nu trebuie legalizată marijuana la noi în ţară, indiferent cât de uşor este drogul acesta şi indiferent dacă dă dependenţă sau nu", a declarat Elena Basescu, citata de Evenimenul Zilei.

"Nu sună bine, prefer să ocolesc subiectul şi multe persoane preferă să spună: nu comentez. Ba da, comentez. Atâta timp cât este o decizie luată la nivelul Uniunii Europene poate că aş fi de acord, pentru că trebuie să ne supunem majorităţii. Dar să fie legalizat la noi în ţară şi să pornească din ţara noastră iniţiativa către Uniunea Europeană, în niciun caz, pentru că consider că acest fenomen este foarte periculos şi este incontrolabil", a mai spus Elena Băsescu.