Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat in emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI, ca, in ultima perioada a mandatului de premier, Calin Popescu Tariceanu a luat decizii fara sa se consulte cu organismele de conducere ale liberalilor. El considera ca motivul principal a fost ca, fiind si premier si presedintele PNL, Tariceanu a actionat ca si cum ar fi avut o putere politica mai mare decat cea conferita de statului partidului si a precizat ca acelasi lucru s-a intalnit si in cazul lui Adrian Nastase.

Orban a mai vorbit si despre faptul ca vrea sa candideze la sefia partidului in tandem cu Crin Antonescu si despre motivele pentru care in Romania nu exista, practic, autostrazi. El a mai afirmat ca primariile au raportat guvernului Boc datorii mai mari decat cele reale, in speranta ca vor primi mai multi bani de la buget si astfel au dat sanse coalitiei PDL-PSD sa declare ca guvernul Tariceanu a lasat datorii mari.

  • Inregistrarea emisiunii a fost precedata de o intalnire online cu cititorii HotNews.ro, pe care o puteti urmari integral aici.

Ascultati emisiunea "Discutia de luni"

Descarca emisiunea in format MP3

Fragmente din emisiunea "Discutia de luni"

  • Principalul obiectiv pe care il are PNL in acest an este de a castiga alegerile prezidentiale si de a scapa Romania de tot ceea ce reprezinta ultimul presedinte comunist, respectiv Traian Basescu
  • In ultima perioada, majoritatea deciziilor n-a mai purtat amprenta Delegatiei Permanente a PNL sau a Biroului Politic. Foarte multe decizii au fost decizii personale ale domnului Calin Popescu Tariceanu.
  • Daca am fi fructificat la maximum toate oportunitatile pe care le-am avut, PNL ar fi putut scoate un scor mult mai bun [la alegerile parlamentare, n.r.].
  • Este un lucru firesc, care se intampla de fiecare data cand un partid se afla la guvernare si anume ca cel care detine parghiile administrative, puterea de a numi oameni, puterea de a lua decizii cu caracter administrativ si economic sa aiba in realitate o putere mai mare decat cea conferita de Statut. Premierul Tariceanu, ca si Adrian Nastase, a beneficiat de aceasta putere. Din cauza aceasta foarte multe decizii care au fost luate, practic sunt niste decizii care au fost luate de domnia sa si pe care in mod evident oamenii le-au vazut si le vor analiza. 
  • Nu-mi aduc aminte sa fi fost consultati in privinta numirii domnului Predoiu in functia de ministru al Justitiei. Sau in privinta domnului Lazar Comanescu.
  • Toate pozitiile mele critice mi le-am exprimat in interiorul partidului, la reuniunile oficiale. Un partid trebuie sa fie democratic.

Ludovic Orban despre candidatura la sefia partidului

Ludovic Orban despre cum si-au "umflat" primariile datoriile pentru a primi mai multi bani de la buget