Vicepresedintele PNL Ludovic Orban s-a aflat in redactia HotNews.ro pentru a discuta cu cititorii despre competitia pentru presedintia PNL si despre ce se poate face pentru a avansa la capitolul autostrazi in Romania. La inceputul anului, Orban a afirmat ca va candida pentru sefia liberalilor. De atunci si-au mai anuntat intentia de a se inscrie in cursa si Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu.

Cele mai interesante intrebari se vor regasi in emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI. Emisiunea e moderata de Dan Tapalaga si se difuzeaza in fiecare luni, la ora 19.00, pe frecventele RFI Romania si pe HotNews.ro.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Sursele din PNL vorbesc tot mai mult de o intelegere intre Orban si Antonescu pentru a-l da jos pe Tariceanu din fruntea partidului. Prima miscare in acest sens e propunerea infiintarii in PNL a functie de presedinte executiv. Potrivit acelorasi surse, functia ar urma sa-i revina lui Orban, in timp ce Antonescu ar deveni presedintele PNL. Comisia pentru statut, dominata de liberali din gruparea Tariceanu, a respins propunerea, dar o decizie in acest sens nu se va lua decat la Congresul extraordinar al PNL, in luna martie. Acelasi Congres care va alege si noua conducere.
  • Actualul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat la sfarsitul lui ianuarie ca, daca nu va reusi incheie o noua intelegere cu Bechtel privind termenii contractului privind constructia autostrazii Transilvania, acesta va fi reziliat, desi ar putea insemna ca statul roman sa fie obligat sa plateasca americanilor o suma intre 50 si 60 de milioane de euro. Si fostul ministru Orban s-a plans de clauzele abuzive ale respectivului contract si a amintit uriasele despagubiri pe care bugetul public va trebui sa le acopere in cazul rezilierii. Contractul cu Bechtel a fost incheiat in timpul guvernarii Adrian Nastase, de ministrul Miron Mitrea.

Nota redactiei:Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.