Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, la Realitatea TV, ca decizia de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei a fost luata in partid, motiv pentru care Gabriela Firea trebuia sprijnita, noteaza Adevarul.ro. Afirmatia lui Tudorache este in contrast evident cu cea a primariei conduse de Firea, aceea ca Targul va fi organizat la cererea Inspectoratului Scolar.

Dan TudoracheFoto: Agerpres

Declaratia lui Tudorache pare sa fie in sprijinul Gabrielei Firea, carea intrat intr-o disputa cu premierul Mihai Tudose, care a spus ca Targul din fata Guvernului "nu este cea mai inspirata decizie".

Ce spunea PMB, pentru HotNews.ro, marti: "Urmare a unei solicitari primite din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS si ARCUB, in perioada 05 - 17 decembrie, in Piata Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor "Targ de sarbatori - Festival de colinde si obiceiuri de iarna".

Primarul Gabriela Firea a anuntat sambataca renunta la Targul de Craciun din Piata Victoriei dupa ce protestatarii i-au demontat schelele. Primarul general a spus ca va muta targul in alta locatie, insa nu a specificat unde.

"Constat ca, de astazi, putem marca inceputul unei perioade in care Constitutia Romaniei si legile tarii sunt calcate in picioare fara ca institutiile centrale ale statului sa reactioneze. Asta inseamna inceputul anarhiei", a declarat Gabriela Firea. "Nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii in ce priveste manifestatiile publice", a mai spus primarul general.

UPDATE Primaria Capitalei dezminte intr-un comunicat de presa informatiile potrivit carora Primaria Capitalei si primariile de sector din Bucuresti ar organiza evenimente care sunt decise la sediul PSD. Comunicatul este semnat de toti primarii din Capitala, inclusiv primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache.

"Am aflat cu surprindere ca in mediul on-line se vehiculeaza informatii potrivit carora Primaria Capitalei si primariile de sector din Bucuresti ar organiza evenimente care sunt decise la sediul PSD. Dezmintim categoric aceste zvonuri si ii asiguram pe bucuresteni ca toate hotararile care privesc viata lor se iau in Consiliul General, Consiliile locale ale celor 6 sectoare si de catre conducerile institutiilor subordonate primariilor, conduse de functionari publici. Le multumim, totodata, ministrilor si parlamentarilor PSD si ALDE care sustin in Executiv si Parlament proiecte de dezvoltare pentru Capitala Romaniei", se arata in comunicatul de presa.

Comunicatul PMB vine in contradictie cu ce a spus primarul Sectorului 1 la Realitatea TV. Iata declaratia integrala a lui Dan Tudorache: "Eu consider ca ce s-a intamplat in Piata Victoriei sau decizia de a face un targ a fost luata in partid. Sau cel putin asa mi se parea normal, ca toti liderii importanti ai partidului sa decida daca e o decizie buna sa se faca targul sau nu. Daca s-a luat decizia sa se faca, eu nu inteleg de ce nu au asigurat protectia celor din piata, ma refer la acele casute, acele scene care urmau sa se faca".