Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a criticat sambata, la Antena 3, modul in care premierul Tudose a reactionat in legatura cu organizarea targului de sarbatori in Piata Victoriei, despre care a spus ca "nu este cea mai inspirata decizie", considerand ca a fost o maniera incorecta si necolegiala, relateaza News.ro. Edilul a adaugat ca premierul ar trebui sa inteleaga faptul ca trebuie sa comunice direct cu colegii sai de partid, nu prin insinuari in presa. Ea a confirmat indirect si continutul unor stenograme aparute in presa continand un schimb de replici dur intre ea si premier pe tema targului de Craciun.

Firea a criticat propunerile guvernului TudoseFoto: AGERPRES

"Am ajuns la situatia in care sa-mi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit, dupa ce domnul prim-ministru a gasit o maniera incorecta, consider eu, si necolegiala, de a ma admonesta public pentru o decizie care a fost luata de institutiile din subordinea primariei", a declarat Firea comentand stenograme dintr-o discutie de partid din 30 noiembrie aparute sambata in presa.

"Ma asteptam, daca avea ceva de comunicat si o opinie, colegial sa-mi dea un telefon sau sa solicite o intalnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru sa inteleaga faptul ca o maniera colegiala si corecta de comunicare cu noi, colegii sai ¬ inca colegii sai ¬ trebuie sa fie una directa, nu cu apropouri, insinuari prin presa", a continuat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3.

Premierul Mihai Tudose a spus, joi, ca decizia primarului Capitalei de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei nu este cea mai inspirata, el motivand ca, in primul rand, oamenii nu au pe unde sa traverseze si, in plus, este o decizie care se interpreteaza, dat fiind ca acolo au loc proteste.

"Nu cred ca este cea mai inspirata decizie. Spuneti-mi dumneavoastra, in primul rand, pe unde ajungem acolo? Ca nu prea sunt treceri de pietoni. Eu cred ca isi va da seama ca nu este cea mai inspirata alegere. Mai mult, se si interpreteaza, ca se face targ ca sa nu mai vina nu stiu cine...", a spus premierul, joi.

In presa au aparut sambata stenogramele unei discutii care ar fi avut loc in aceeasi zi intre Firea si premierul Mihai Tudose.

"Dvs sunteti de la Braila, si nu de la Craiova, Dvs nu stiti ce este statul paralel, desi nu ati avut curajul sa spuneti asta in CEx, Dvs numiti penale doua colege, Dvs nu va coborati sa cititi scrisoarea presedintilor Parlamentului, pe Dvs nu va ingrijoreaza situatia ministrului de Interne care nu v-a sunat si, deci, subiectul nu exista, Dvs aveti agenda si program paralele fata de din ce in ce mai multi dintre noi¬, i-ar fi spus Firea premierului, conform stiripesurse.ro.

Conform aceleiasi surse, Gabriela Firea i-ar fi reprosat premierului ca a uitat cand o intreba de ce nu monteaza o statuie in Piata Victoriei pe motiv ca s-a saturat de galagia din piata si cand i-a spus sa nu aprobe mitingurile sindicalistilor in fata guvernului, pentru ca nu se mai poate lucra.

"Succes maine la parada, in tribuna oficiala! Nu uitati umbrela! Va ploua!", i-ar fi transmis Firea premierului, aluzie la faptul ca acesta anuntase ca va sta in tribuna, alaturi de presedintele Iohannis.

"I-am sugerat, doamna primar general sa incercati sa implementati solutia de sistematizare a intersectiei asa cum a fost ea trimisa la dvs. de catre politia rutiera in primavara. Atat! Solutie de usurat traficul. Nu v-am solicitat niciodata sa refuzati mitinguri. Continui sa cred ca nu e cea mai fericita idee cu targul in unul din cele mai aglomerate locuri din Bucuresti", ar fi replicat Tudose.

Gabriela Firea i-a mai reprosat premierului ca daca avea ingrijorari legate de organizarea targului din Piata Victoriei, ar fi trebuit sa o sune, nu sa-i transmita "indicatii pretioase" prin presa.

De asemenea, ea a vsustinut ca asa cum presedintele Klaus Iohannis se afla in campanie pentru prezidentiale asa si Tudose este in campanie pentru preluarea PSD.